Как коркът се вписва на етапа стъпка по стъпка инструкциите

Корк на пода

Коркови подове на вътрешния пазар се появиха не толкова отдавна. Те не са много популярни, защото са много скъпи. Въпреки това, корк на пода е с отлично качество, отличен външен вид и отлично представяне. Добавете тук простотата на процеса на редактиране, който ви позволява да запазите малко, ако го държите сами. Така че нека да разгледаме видовете коркови подове и да разгледаме технологията на тяхната конструкция.

Характеристики на пода от тапа

Етажите от кората на дъбовия дъб не гният, не изгаряйте и в структурата им има милиони клетки, пълни с азот-кислородна смес. Ето защо това покритие има отлични звукоизолационни качества, както и висока еластичност, лекота и еластичност. Днес производителите предлагат три вида коркови подови настилки, които се различават един от друг по състав:

  • Агломератът е натиснат корк от троха от дърво.
  • Цял материал - предната му повърхност е покрита с фурнир от дъбова кора. Това е най-скъпият вариант.
  • Смесен или комбиниран вид, който включва както трохи, така и фурнири.

Има класификация, която разделя материала на корковия под, по начина, по който е поставен:

  • Така нареченият плаващ под. Това са коркови панели, много подобни на ламинат. Този материал се състои от няколко слоя, на които се основава MDF панела, след което се поставя слой от пресована коркова тъкан с дебелина до 3 милиметра, а отгоре се поставя фурнир, който придава декоративност на материала. Всичко това е покрито с два или три защитни слоя бистър лак. Подложката е залепена по MDF панела, компенсирайки отклонението на равнината до 1,5 милиметра.

Това е много силно покритие, което може да се използва веднага след монтажа. Не е необходимо да се използват никакви допълнителни материали, тъй като свързващите плочи се изработват по технология на шлифоване, както и при полагането на ламинат. Ако е необходимо, такъв етаж може да бъде демонтиран и преместен на друго място.

  • Корк панели, прикрепени към основата на пода с лепило. Това са правоъгълни плочки с различни размери - обикновено 600 × 300 и 450 × 450 mm. В състава им има трохи като долен слой и фурнир като горни слоеве. Такъв корк за пода трябва да бъде покрит с 2-3 слоя полиуретанов лак. Всъщност, това е полуготов подов материал, който лесно се нарязва, така че монтирането му до желания размер няма да бъде проблем. Инсталирането на такъв модел обаче не е лесен процес. Освен това, от икономическа гледна точка, това е по-скъпо, защото ще трябва да използвате както лепило, така и лак, както и времето за тяхното прилагане. Между другото, препоръчваме да използвате лепило върху полихлоропрен или латекс-акрилова основа.
Широк избор

Асортимент на материал

Понастоящем всички производители на марка произвеждат първата и втората версии на материала. Специалистите подчертават, че всеки потребител трябва да оцени силата си при избора на запушалка за довършване на пода. Много се втурват към по-евтини продукти, опитвайки се да спестят пари. Но факт е, че евтини фактури са направени от отпадъци с помощта на лакове и лепила, които са опасни за човешкото здраве. Затова бъдете бдителни.

Моля, обърнете внимание! Преди да започнете инсталационния процес, е необходимо коркът да се зареже в помещението, така че завършващият материал да има необходимата температура и влажност, както вътре.

Инсталиране на коркови подове

Подобно на всеки процес на редактиране, това е разделено на няколко етапа. Всички етапи трябва да се извършват последователно, гладко течащи един в друг.

Подготвителен етап

Самозалепващи се плочки

Лепилни плочки

Това включва подготовката на основата, която трябва да е твърда и равна. Това може да бъде конкретен под, шперплат или линолеум - трите основни варианта, които се използват в момента. Бетонната основа трябва да бъде напълнена със замазка или самонивелиращ се материал. Във втория случай, шперплатът се поставя върху трупи. В третия, линолеумът е монтиран по такъв начин, че под него няма люлки и дефекти. Между другото, последният вариант не изисква наличието на субстрат, който да приведе минималните разлики в равнината. Най-често корковия под е монтиран върху бетонна основа, която е изпълнена със замазка, покрита с хидроизолационен материал и субстрат.

Лепилен начин на полагане

Технологията на метода на залепване е много подобна на монтажа на подови керамични плочки. Тук центърът на стаята се определя и чрез свързване на два диагонала. След това, през получената точка, се правят две взаимно перпендикулярни линии, успоредни на стените на стаята. След това подовият материал се изсушава за монтаж. Много рядко, но се случва, че трябва да преместите реда на покритие спрямо центъра. Така че не позволявайте това да ви притеснява. Пълненето на равнината на пода се извършва най-добре от центъра към стените, последователно попълвайки всеки правоъгълник, образуван от линиите на пода. За това адхезивният състав се нанася върху основата с назъбена мистрия и се оставя за половин час. След това прясната смес се нанася върху задната част на корк панела, а последната се намира в дестинацията. За да се гарантира, че процесът протича по-бързо, експертите съветват прилагането на лепило за всеки 3 съседни панела и монтажът на пода в няколко посоки едновременно, разпределяйки материала по всеки правоъгълник.

Правоъгълна форма

Метод за полагане на плочки

Моля, обърнете внимание, че всеки корк е поставен строго в хоризонталната равнина, за която се използва нивото на сградата. Вземете под внимание момента, в който всички плочки една спрямо друга трябва да бъдат хоризонтални. И още един нюанс, който е особеност на тази процедура за редактиране - няма празнини между панелите. Подът се събира като монолитна повърхност. Необходимото залепване на части от довършителния материал се валцува с ръчна ролка или се залепва с гумен чук - kiyankoy. Говорейки през краищата на плочките, лепилото трябва да се отстрани с чиста кърпа, напоена с бял спирт. Такъв етаж може да се използва след два дни.

Моля, обърнете внимание! Корковият борд, поставен върху лепилото, е монтиран с малка междина между стените. Тази компенсационна празнина, която позволява на материала да се разширява с различна температура и влажност. След това тя е затворена с первази.

Такъв под е покрит със защитен лак, използвайки конвенционален валяк за боядисване. Нанесете лак в 2-3 слоя и всеки трябва да се изсуши преди да приложите следващия. Пълно зареждане на подовата настилка, например, можете да инсталирате мебели не по-рано от 7 дни.

Подвижен под

Това е завършената работа

Подово покритие

Технологията за полагане на плаващ под е идентична с инсталацията на ламинат. Ето защо някои полезни съвети как да го направите правилно:

  1. На първо място, хидроизолационният филм и основата се поставят върху подготвената основа. И двата материала са поставени по такъв начин, че ръбовете им да стигат до стените до нивото на монтиране на перваза.
  2. Тъй като това са рулонни покрития, поставянето на няколко ленти трябва да се извършва със задължително припокриване от 20-25 сантиметра, а ръбовете на лентите се закрепват с конструктивна лента.
  3. Задължително е да има компенсаторна разлика между подовия материал и стените. За да направите това, можете да фиксирате специални клинове по стените около периметъра на стаята близо до нивото на инсталация.

За визуално удължаване на стаята е по-добре да монтирате инсталацията по стените, т.е. края към прозореца или към входната врата. Можете да започнете инсталацията от всеки ъгъл на стаята. Първо, първият ред, който е най-близо до стената, е монтиран, а след това вторият и т.н. Връзката се осъществява в схемата на браздата. Както е случаят с ламинат технология има една основна протест - четните редове трябва да започне от средата на панела, т.е., на корк етаж се случва под зидарията на схемата. Това се прави, за да се разпредели равномерно натоварването върху цялата сексуална равнина.

Полезни съвети

Модели на пода и стени

Красив под - красив апартамент

  • За да се гарантира, че връзките между монтираните коркови панели не стават място за проникване на влага под покритието, те трябва да бъдат запечатани със специални уплътнителни гелове. Те са безцветни и имат дълъг експлоатационен живот.
  • Ако дизайн проект тръба трябва да се присъедини към други подови настилки, например, зониране пространство, между тях трябва да се определят праговете, под формата на ивица от стомана или алуминий. Особено са важни при кръстосване в помещения.
  • Краката на мебелите, които ще бъдат инсталирани на корковия под, е по-добре да го обвиете с мека кърпа или филц. Не използвайте гумени уплътнения, които оставят тъмни петна на пода.
  • Да се ​​измие подовете от корк по какъвто и да е начин, с изключение на тези, в които са налице разтворители или абразиви.
  • Повторно лакиране на корк може да бъде в 2 или 3 години - всичко ще зависи от проходимостта на помещението и качеството на повърхността.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Уникалност и простота на коркови подовеУникалност и простота на коркови подове
Корк подът в кухнятаКорк подът в кухнята
Сортове от корк субстрат и оформлението муСортове от корк субстрат и оформлението му
Самозалепващи винилови стенни плочки и стил на стилСамозалепващи винилови стенни плочки и стил на стил
Модерен коркови настилки за и против покритиеМодерен коркови настилки за и против покритие
Какво е корк ламинат своите плюсове и минусиКакво е корк ламинат своите плюсове и минуси
Всичко за външната коркова борда корк бордаВсичко за външната коркова борда корк борда
Какви са добрите клиентски коментари за подовите настилки и предимствата на покритиетоКакви са добрите клиентски коментари за подовите настилки и предимствата на покритието
За да завърши етажа в кухнята, което е по-добре?За да завърши етажа в кухнята, което е по-добре?
Как се полага корковият под? Детайлно описание на двете технологииКак се полага корковият под? Детайлно описание на двете технологии
» » Как коркът се вписва на етапа стъпка по стъпка инструкциите
© 2021 BggeHat.com