Самозалепващи винилови стенни плочки и стил на стил

Самозалепващи винилови плочки

Сега пазарът на строителни и довършителни материали започна да предлага огромен асортимент от подови настилки, включващи традиционни довършителни материали, както и нови предмети, които се появиха напоследък. Разнообразието всъщност е толкова голямо, че понякога потребителите изпадат в задънена улица, като избират от голям брой видове. За да предложим днес нещо конкретно става трудно и както винаги, много ще зависи от парите, които потребителят отпуска за ремонт на собственото си жилище. Вярно е, че има един критерий за избор, който за мнозина става фундаментален. Това е оптималното съотношение цена-качество. В тази статия бих искал да разгледаме един етаж материали, които се появяват на пазара не толкова отдавна. Става дума за самозалепващи плочки от винил.

Нека да започнем разговора си с факта, че PVC плочките са били използвани в ремонтни работи в продължение на години, така че преди тридесет години. Пазарът настояваше да се промени подходът към решаването на проблемите на пода. По това време всички подови настилки са разделени на много евтини и много скъпи. Средната класа присъстваше, но в малки обеми, което беше доста голям проблем. Дори обикновените подови дъски бяха разделени на класове, а най-високата категория за обикновените жители не беше на разположение на цена. Поради това е необходим добър подов материал, който би бил евтин, но би имал отлични физически, технически и оперативни характеристики.

Ние няма да кажем, че самозалепващата се подова настилка от PVC е една от първите, но е заемала своето място в категорията на подовата настилка. Всичко за нейните велики качества и качества. Съдия за себе си:

  • Това е екологичен материал, който се произвежда от съвременни компоненти.
  • Неговата сила и дълготрайност могат да завидят на камък и бетон.
  • От второто предимство следва третата - висок период на действие.
  • Отличен показател за практичност. Такава плочка може да се измие и почиства с всеки домакински перилен препарат. Изключенията са абразивни вещества и смеси.
  • Огромен брой размери.
  • Голям асортимент от гледна точка на дизайна. Тук не само цветни решения и чертежи. Понастоящем производителите предлагат подова настилка от PVC, декорирани за дърво, естествен камък, пясък, метал и т.н. Това е мястото, където вашата фантазия може да отиде!

Удивително е, че съвременните технологии позволяват да се създаде такава текстура на този етаж, че е просто невъзможно да се разграничи от истинския аналог. Но има една хубава разлика, която може да бъде приписана на заслугите. Ако плочката имитира мрамор или гранит, тогава под краката ви всъщност ще има каменна основа, но ще бъде топла.

Структурата на виниловите плочки

Днес производителите предлагат няколко разновидности от PVC покрития, които се различават значително един от друг, но имат една единствена пластова структура. Той включва материали като винил, поливинилхлорид и пластификатори. Така структура, нека да започнем от върха:

  1. Първият горен слой е прозрачен винил, който преминава през специална технология за обработка. След което става издръжлив, може да издържи достатъчно големи механични натоварвания и силен химически ефект. Това е от този слой зависи показатели като износоустойчивост, практичност и якост на покритието.
  2. Средният слой отговаря за декоративните качества на подовия материал. Тук се използват специални багри, които осигуряват експресивността на картината, нейната еднородност и висока дефиниция. Такива бои се произвеждат със специални технологии, така че имат много висока якост на свързване към повърхността. Така че лъчите на слънцето не могат да развалят качествените характеристики на външния дизайн (главно цвят), приложените багрила са покрити с UV-филм.
  3. Долният слой е основата. Изработена е от смес от различни полимери и пластификатори. Това включва поливинилхлорид, винил и пълнители.

Видове PVC плочки

Какви са разликите между видовете на този материал? В момента производителите предлагат два основни типа, които се различават един от друг.

Натиснат изглед

Коркови плочки

Плочи от корк на лепкава основа

Технологията за производство на тази настилка е доста сложна. Първо, всички съставки са смесени. На второ място, получената смес се излива в калъпи при високи температури и се пресова под високо налягане. Оттук и името. На трето място, такава плочка трябва да бъде покрита със защитен прозрачен филм, дебелината на която определя периода на нейното действие.

Под действието на топлината и натиснете материала става плътен, трайна, но не променя структурата на компонентите, а оттам, подови плочки, винаги ще гъвкава, еластична и пластмаса. Ще добавим, че такъв подов материал е перфектно нарязан, което опростява процеса на монтажа му. Самият полагане е направен без празнини, което прави подовия плот равен и здрав. В момента производителите предлагат плочки с различни размери и форми, главните от които са правоъгълник и квадрат.

Кварц-винилови плочки

Включете довършителни материали на "самозалепващи PVC плочки за пода" не са възможни, защото на стайлинг му, ще ви е необходим специален мастик на базата на лепило компонент. Но е необходимо да се каже за него като един от разновидностите на този клас.

Имайте предвид, че основата на този подови настилки е кварц - той е в състава на плочките 80. Ако говорим за заслугите, можем да определим някои показатели:

  • Силата на кварца се определя от коефициента 7 (добър индекс).
  • Той не абсорбира влагата, което е един от най-важните критерии за подови настилки.
  • Не провеждайте електрически ток - също е добро.
  • Не подлежи на негативните ефекти на киселини и основи, така че такива подове да могат да се почистват без проблеми, без да се обръща внимание на състава на детергентите.

Резултатът - може да издържи на голям механичен стрес и отрицателно въздействие на природата. Но тази плочка е много еластична и пластична (благодарение на пластификаторите). Дебелината на материала е от 1,5 до 3,5 милиметра. Обикновено се поставя в офис и офис пространство, но няма ограничения, затова го използвайте безопасно в хола.

Технология за натрупване

Винил на пода

Слагане на плочки

Самозалепващите се подови плочки от винил пвц получиха името си, защото нямате нужда от лепило за полагането му. Вече е фабрично отпечатан на обратната страна на материала. Че лепилото не действа на повърхността по време на съхранение и транспортиране, тя е покрита със специален защитен филм. Преди поставянето филмът се отстранява.

Съществуват няколко изисквания, които трябва да бъдат изпълнени и които ще повлияят върху по-нататъшното дългосрочно функциониране на плочките. Първата е плоска и издръжлива повърхност. Не толкова важно, колкото това, но тези два показателя трябва да бъдат изпълнени задължително. И ако дори въз основа на вече е друг завършващ материал, той не може да бъде демонтиран. Важно е, че тя е добре прикрепена към основата и нивото. Факт е, че PVC плочките нямат много голям дебел коефициент, така че да могат да скриват малки дефекти, неравности и люлки. Следователно, ще трябва да обърнете специално внимание на този процес.

Какво е необходимо за това? Всичко зависи от каква основа имате във вашата къща или апартамент. Ако това е обикновена бетонна плоча, трябва просто да я приведете в съответствие или с обикновена замазка, или със самонивелиращ се самонивелиращ се под. И двата варианта работят добре за техните отговорности, така че има смисъл да се избере евтина опция.

Ако подовете в къщата ви са дървени, тогава трябва да работите много. Най-добрият вариант е да ги затворите с шперплат. Струва си, че такава операция не е евтина, но основата на пода става много равна. Има няколко изисквания за шперплат:

  • Най-горният слой трябва да бъде покрит с ленено масло.
  • Полагане на шперплат листове се прави с малък офсет, това ви позволява да разпределите товара равномерно по цялата площ.
  • Закрепете листовете с лепило и винтове наведнъж - това ще увеличи здравината на скрепителните елементи.
  • Ако сексуалната база ви обърква от гледна точка на плоскостта и силата, тогава е по-добре да поставите шперплат в два слоя.
  • Връзките между листовете трябва да са пълни с пълнител.
Палета от плочи

Асортимент от винилови плочи

Ако подовото дъно в добро състояние (което означава качеството на дъските), то може да бъде доведено до високо ниво на плоскост без използването на шперплат листове. За това е необходимо да се провежда splachivanie (отстраняване на големи празнини или процепи между плоскостите), смилане, запечатване на пропуски и дефекти пълнител дъски, специално лечение праймер, който се продава в комплект винилни плочки.

Същевременно всички горепосочени операции могат да се извършват с подови настилки като паркет, керамични подови плочки, дъски, камък и т.н. След като подът е готов, можете да отидете на най-процеса на сглобяване. На първо място, определете центъра на стаята (нарисувайте диагонал), тъй като технологията на полагане е направена от центъра до краищата. След това разделете квадрата на четири равни правоъгълника с ъглите, съединяващи се в получения център. Сега вземете една плочка, свалете защитното фолио отдолу и го поставете във всеки правоъгълник, така че ъгълът му да се приближи точно до центъра на стаята. Същото нещо трябва да се направи и с три други плочки, само те трябва да бъдат подредени в различни правоъгълни области. Това означава, че трябва да поставите четири плочки в центъра.

Всички останали елементи в същата последователност запълват оставащото пространство. Тук можете да попълните кръга и всеки правоъгълен участък да може отделно. Зависи от вас. В близост до стените много често плочките не са напълно запечатани. Няма значение - вземете остър конструктивен нож и изрежете панела до желания размер.

Моля, обърнете внимание! Всяка декорирана винилова плочка трябва да се навива отгоре с плоча. Направете това с натиск.

Какви други препоръки трябва да бъдат разгледани? Преди да започнете инсталационния процес, препоръчваме да измиете пода. Тя трябва да е суха, чиста, без прах. Плочите се побират в ставата.

Как да се грижим за виниловия под

Четки, метли и кърпи

Инструменти за почистване

Високата практичност на виниловите покрития вече е посочена по-горе, но е необходимо да се знаят някои точки, които се отнасят до използваните детергенти. Трябва да се каже, че подът, покрит с винилови плочки, не изисква особени грижи. Може да се измие с обикновена топла вода, веднъж месечно се препоръчва да се прави общо почистване с химически препарати. Какви средства не са подходящи за обслужване? Съдържащи разтворители, масла, абразивни частици. Не можете да лекувате такъв под с восък. Всички останали - няма проблем.

Най-добрият вариант, в който можете да използвате винил плочки в дома или апартамента ви е кухня, баня, тоалетна. Това означава, че тези стаи са класифицирани като "мокри".

Заключение по темата

Така че, нека да обобщим всичко по-горе. Самозалепващите PVC плочки (дизайнът се определя само от вашите предпочитания за вкус) е отличен материал за подови настилки. С него можете не само да разрешите проблемите с мокри помещения, но и да промените дизайна на интериора. Огромно разнообразие от размери и дизайнерски решения, както и ниска цена го направиха доста популярни. Но бих искал да добавя един важен въпрос. Ако внезапно поради някаква причина някоя от плочките не успее, не е нужно да променяте цялата подова настилка - просто да промените един елемент.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво може да бъде дизайна на шестия оригинален вариантКакво може да бъде дизайна на шестия оригинален вариант
Какви са декоративните подови настилки и как да ги инсталирате?Какви са декоративните подови настилки и как да ги инсталирате?
Винилови подови плочкиВинилови подови плочки
Модерен подови настилки ламинат, линолеум, винилов подМодерен подови настилки ламинат, линолеум, винилов под
Проектиране на плочки в банята разнообразие от офертиПроектиране на плочки в банята разнообразие от оферти
Какво може да бъде боя за подова настилка от дърво?Какво може да бъде боя за подова настилка от дърво?
Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материалаКерамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала
Избор на основните критерии и характеристики на виниловите плочкиИзбор на основните критерии и характеристики на виниловите плочки
Създаване на интериорни стиловеСъздаване на интериорни стилове
Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?
» » Самозалепващи винилови стенни плочки и стил на стил
© 2021 BggeHat.com