Винилови подови плочки

Винилната керемида е модерна подова настилка с уникални характеристики. Днес диапазонът на тези довършителни материали е много голям. Досега модерните технологии ни предлагат нови решения за ремонт и строителство като цяло. Виниловите подове са модерно решение. Потребителите на това покритие, състоящо се от винилови плочки, се доверяват, дори през 60-70-те години на ХХ век, като плочки от поливинилхлорид (PVC) е много популярен. Само той имаше монотонен непредставен вид на няколко цвята.

Днес виниловите плочки са:

  • удобно,
  • красив
  • модерен
  • надеждно
  • качествено.

В тази статия ще говорим за технологията на производството на винил плочки и техните видове, за предимствата и недостатъците на тази настилка и полагането на винил плочки със собствените си ръце.

Какво е винил керемида?

Производството на винилови плочки е интересно. Това покритие има няколко слоя PVC.

За да подобрите качествените характеристики на виниловите плочки, като: твърдост, еластичност, сила в този състав, добавете кварцови чипове. Също така се използват стабилизатори, смоли, пластификатори и други инертни пълнители. Тези компоненти се пресоват под въздействието на високо налягане и температура.

Структура на винил плочки

Тази плочка се състои от следните слоеве (от горе до долу):

  • слой от полиуретан, обработен с ултравиолетови лъчи,
  • прозрачен слой от PVC,
  • Отпечатаният слой, върху който е приложен шаблонът,
  • Основният слой от поливинилхлорид, който включва минерална троха,
  • завършващо покритие.

Произвеждаме винилова плочка с квадратна форма с размери от 300 до 600 мм, под формата на паркет с размери: 100 * 920, 180 * 920 и 300 * 600 мм. Дебелината на плочките варира от 1,5 до 3,5 мм.

Видове плочки от винил

Изгответе 3 серии от това покритие, които зависят от интензивното му нанасяне:

PVC битови плочки (23-31 класа)

Той е разположен в стаи с малка проходимост, където ходенето на улични обувки практически не се наблюдава. С това покритие горният слой има минимална дебелина. Много от тях имат такова покритие от различни шарки и цветове. Тя служи 5-6 години.

PVC търговски плочки (32-42 класа)

Използва се в зони с висок трафик, например в офиси, търговски центрове, лечебни заведения. Защитният горен слой се състои от полиуретан и е много дебел. Минималното време за работа на търговски плочки е приблизително 10-15 години.

PVC специално покритие (клас 43)

Поставете го в помещения с голямо механично натоварване, като: фитнес зали, производствени цехове. Дебелината му е 3,5 мм. Съставът на горния слой от винилови плочки включва специални минерални добавки, които дават на покритието противохлъзгащи и антистатични свойства.

Плюсове и минуси на винил плочки

Днес подът, изработен от винилови плочки, е достоен конкурент на традиционните подови настилки.



Той съчетава:

  • практичен линолеум,
  • красиво полагане на паркет,
  • модулност на плочките.

Плюсове на винил плочки:

  • Има висока устойчивост на механично напрежение. Такова покритие може да издържи на ходещите хора, да се движи около офиса на седалките, да тренира спортисти в спортни зали и т.н.
  • Той е устойчив на ултравиолетова радиация и на влиянието на агресивна среда. С течение на времето повърхността му не избледнява, можете да се погрижите за него с всеки детергент.
  • Той е устойчив на влага. Не абсорбира влагата и е подходящ за помещения с висока влажност.
  • Това е екологично. При производството се използват различни вещества, но в хода на работа в атмосферата се отделят вредни вещества от него.
  • Тя има много различни текстури и цветове. Неговата повърхност може лесно да симулира всякаква подова настилка, например паркет. Сега, благодарение на новите технологии, рисунката излиза по-реалистична от преди.
  • Незначително тегло и лесна инсталация. Виниловите плочки имат от 3,5 - 5 кг / м2, поради това, което не се прави при припокриване и носещи конструкции с допълнително натоварване.
  • Устойчивост и лекота на грижите. Мръсотията от такова покритие се отстранява с обикновена вода. В случай на тежко замърсяване се използват домакински химикали. Тъй като горният слой е устойчив на абразия, това покритие е трайно.
  • Достъпна цена и икономичност. Парите за нейното напускане или ремонт ще са малко необходими и ще бъдат по-евтини от използването на друг вид подови настилки. Това ще спести както пари, така и вашето време.

Недостатъкът на такова покритие е неговият изкуствен произход. Но поради своите привлекателни характеристики, този недостатък не се обръща.

Правилно монтиране и полагане на подови плочки

Процесът на полагане на винилови плочки изисква минимален опит в такива довършителни работи.

Преди да полагате плочките, подът трябва да бъде подготвен:

  • Подът трябва да е плосък, сух и чист,
  • От него премахнете прах, мръсотия и други замърсители,
  • Подът може да се обработва с грунд, за да се подобри адхезията,
  • При инсталиране на плочки температурата в помещението трябва да е над 15ºC.

Важно: Виниловите плочки трябва да бъдат поставени в помещение за един ден преди инсталацията. След транспортиране от повърхността, извадете опаковъчните материали и ги поставете на пода с пилоти.

Винилови самозалепващи се плочки

Виниловите плочки могат да имат самозалепваща се основа или обичайната. Технологията на нейното инсталиране зависи от това.

Самозалепващи винил подови плочки закрепени към пода много лесно след изваждането от опакото на ръката си, а след това защитното фолио го притискат силно монтажни оформени плочки osnovaniyu.Pri, тя вече е част от фабриката регулира един до друг, и не изискват допълнително подстригване. Когато настилка обикновен винил етаж, най-важното е да го направя правилно и красиво. За да направите това, следвайте някои правила и вземете предвид няколко нюанса.

Важно: На гърба на всяка плочка има стрелка, която показва посоката на нейната инсталация.

Когато плочката е неравномерно облицована, нейният оптичен ефект и самият модел се нарушават.

Видове инсталационна технология на плочките на пода

  • Необходимо е да посочите средата на стаята. След това измерете дължината на противоположните стени с помощта на лента и на всеки от тях маркирайте средата. Използвайки тебешир, въже и лазерно ниво, нарисувайте линия, която свързва средата на тези две стени.
  • Освен това се прилага втора перпендикулярна линия по подобен начин, който се свързва със средата на другите две стени. Центърът на стаята е точката на тяхното пресичане. Плочката се нанася по данните от линиите, образувани от центъра до краищата на стаята.
  • След като маркировката е правилно нанесена, продължете да запълвате ¼ от повърхността на пода.
  • На пода, размер 3x4m, нанесете полиуретаново водоустойчиво или универсално лепило и му дайте "пръчка" за 15-30 минути. Точното време е посочено в инструкциите на производителя.
  • С помощта на подвижна ролка всяка монтирана плочка се изглажда или залепва няколко пъти с помощта на специален гумен чук. По стените отсечете излишните плочки с нож.
  •  Металната перваза е покрита от свързващите точки на винилната плочка с други подови настилки.

Винилови плочки в интериорен дизайн

Много цветове и различни декори предлагат големи възможности за дизайн на помещения. Интериорът ще бъде уникален с комбинацията и комбинацията от текстура на този паркет. Дизайнерските решения нямат ограничение: морски камъчета, мрамор, дъска и т.н.

Тези плочки могат да се комбинират в различни интериорни materialy.Inogda е, че комбинацията от различни видове настилки инсталиран ненужни ъгли и различия данни porozhki.Skryt ще помогне винил plitka.Pri модели могат да бъдат инкрустирани дъбов паркет розов мрамор камъчета свързват със зелена трева и така dalee.Plitku може да се реже лесно и легна близо един до друг, така че монолитна повърхност, където шевовете са невидими. Такава плочка ще украси и съживи вашия интериор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Самозалепващи винилови стенни плочки и стил на стилСамозалепващи винилови стенни плочки и стил на стил
Какво представляват виниловите плочки? Прегледи от експерти и характеристики на материалаКакво представляват виниловите плочки? Прегледи от експерти и характеристики на материала
Винилови подови плочкиВинилови подови плочки
Винилови плочки, плочки, предимства и инсталационни характеристикиВинилови плочки, плочки, предимства и инсталационни характеристики
Винилова настилка е всичко за материалВинилова настилка е всичко за материал
Винил тапети за кухняВинил тапети за кухня
Винилови настилки Предимства и недостатъциВинилови настилки Предимства и недостатъци
Избор на основните критерии и характеристики на виниловите плочкиИзбор на основните критерии и характеристики на виниловите плочки
Как да изберем най-добрия тапет от винилКак да изберем най-добрия тапет от винил
8 Плюсове и минуси на винилови подове8 Плюсове и минуси на винилови подове
» » Винилови подови плочки
© 2021 BggeHat.com