Корк етаж плюсове и минуси

Корк кориците започнаха да влизат в ежедневието на руските собственици на къщи и апартаменти сравнително наскоро, и следователно спорове за техните заслуги и недостатъци все още остават. Материалът е напълно необичаен, който е трябвало да се изправи пред повечето хора само на нивото на шапките на бутилките, риболовните принадлежности или някои детайли на добрите обувки. Корк етаж предимства и недостатъци, които ще се опитаме да разгледа в тази публикация - за много напълно непознат тип покрития покритие.

Корк етаж плюсове и минуси

Корк етаж плюсове и минуси

Невежеството винаги поражда и несигурност. Новостите винаги предизвикват известни страхове сред мнозинството обикновени потребители, а тук и много висока цена се прилага и за всичко. Често човек, измъчван от несигурност, действа по-опростено - отказва нововъведения и се обръща към обичайните ламинати, плочки или линолеум. Как да помогнем на такъв човек все още прави правилния избор?

Статията ще бъде построена по такъв начин, че тезата за изграждането на корк и нейните качества, положителни или дори отрицателни, да бъдат подсилени от мнението на обикновените хора, които вече са имали този вид покритие в ежедневната работа. Прегледите на безпристрастни читатели понякога ще кажат много повече, отколкото просто да възхваляват линиите на рекламните брошури.

В никакъв случай не би трябвало да разглеждаме корковите подове, споменати в текста или конкретните колекции, като рекламни материали или, обратно, като някои анти-рекламни изказвания. Няма такива цели, само някои от характеристиките на половете се разглеждат по-добре по конкретни примери, а възможните недостатъци най-често се дължат на известния "човешки фактор"

Кой корков под заслужава внимание

Какво е корк, за начало. Това е кората на корк дъб, който се отглежда в климатични ширини, характеризиращи се с висока влажност и топлина.

С кори от дъб

С кори от дъб

Тези климатични особености могат да се похвалят на средиземноморските страни. Тук се намират най-известните коркови насаждения и фирмите, които се занимават с преработката и производството на строителни материали. По този начин Португалия и Испания са признати лидери в тази област.

Западното Средиземноморие - най-добрите коркови дъбове растат там

Западното Средиземноморие - най-добрите коркови дъбове растат там

Корк се отглежда в някои страни от северноафриканския бряг на Средиземно море. Суровините от този регион идват и за други производители на континентална Европа и дори за Русия.

Корк се подготвя за изпращане до производство

Корк се подготвя за изпращане до производство

Всемогъщият китайски също овладял култивирането на корк дъб, както и производството на различни строителни материали, включително секс. Въпреки това, други климатични условия на отглеждане влияят и, както отбелязват експертите, коркът от азиатски произход се различава от традиционния в по-лоша страна.

Може би най-значителната "гигант" сред всички световни производители, което обича да безспорна власт, тази португалска група "Аморим", чиито продукти са добре позната марка «Ipocork» и «Wicanders". Заслужават всяко едно отношение за испанската фирма «Primacork» и «Bertrancork», португалски «Валерио» редица компании от Швейцария, Германия, Холандия, ще се прилагат изключително включете идва от Иберийския полуостров.

Но при непознати марки, когато купувате материали, трябва да се третира с известна предпазливост. Корк етаж на категорията, достъпна за всички на цена, която няма да носи (в това - един от основните му недостатъци), и да даде значителна сума за "котка в чувала" вероятно не е най-разумният подход.

Нека да изслушаме мненията.

Това е, което опитът разделя Семена от Московския регион Химки:

"Кълна се в убеждаването на продавача и на ниска цена купих" китайски ", който според неговите качества, ако вярвате в рекламата, изглежда е по-нисък от" класиците ". Все още е по-лоша. Разбрах го с гърба си, когато прочетох за технологията на отглеждане и преработка на суровини. Необичайни условия за корк дъбове дават свобода на материала, а дори и за цялата външна красива текстура, плътността е съвсем различна. Производителят компенсира това с насипна добавка от органични свързващи вещества - лепило. Да, възможно е да се постигне такава сила, но тук е характерно за топлопретоварване, еластичност, приятна на допир и без следа ".

Но друго мнение, което ще каже, че корк, произведен в Пиринеите, не е абсолютна гаранция за високо качество и необходима естественост.

доказателства Антон С. от Кострома:

- Всички ми уши бръмчаха за Португалия. Получени благодарности на съветниците на "Корсрибас" - харесвани по пътя, цената и външния вид. И тогава проблемите започнаха.

Не очаквах комфорт в стаята. Напротив, много груба груба повърхност, особено усещана, когато ходиш бос. Твърдостта е такава, че стъклата паднаха на пода, разбиха се в лапите им. Постоянно усещане, че подовата повърхност се нуждае от почистване. За щастие, да го легнете в коридора, така че не, имам една такава всекидневна! "

Каква е причината? Да, само че потребителят не е обърнал внимание, когато купува за целите на определен вид покритие, просто се поддава на "чар" на страната производител и ниска цена. Но всъщност беше възможно предварително да се уточни, че продуктите на Корсрибас принадлежат към най;"бюджетните" продукти. Ниската плътност на коркния слой в него се компенсира от керамичен лак и такава покривка наистина ще е подходяща в кухнята или в коридора, но не и в хола.

Това, което характеризира коркови подове

Сега, малко повече за изразените качества на качествената подова настилка от корк, която ги отличава от другите материали.

  • На първо място, естествеността, естествеността на материала, ако, както вече беше отбелязано, естествеността му не е пренаситена от синтетични съединения. Това покритие има високи екологични свойства, не може да предизвика алергии, дори при хора, предразположени към него.
  • Естественият корков под комбинира здравина с еластичност. Индексът на остатъчната деформация е много малък - след отстраняване на товара повърхността има тенденция да се върне в първоначалното си състояние.

Разбира се, в това отношение има и уязвими места. По този начин щепселът не понася излагане на остри предмети или натоварено натоварване.

Краката на мебелите се нуждаят от

Мебелните крака трябва да бъдат "хванати" в уплътненията

Под краката на мебелите ще трябва да се монтират уплътнения, но на токчета-стилет за това покритие да ходи на всички не се препоръчва.

На ток-стилет в корк не трябва да ходи

На ток-стилет в корк не трябва да ходи

Но за крак на човек, това е може би най-удобният материал, който има много приятна еластичност. И особено добре за детските крака.

Корк - отлично покритие за деца

Корк - отлично покритие за деца

  • Термоизолационните качества на запушалките не са сравними с други естествени материали. Коркът е топъл на допир, дори само по себе си, плюс това става отличен изолационен слой, който не позволява на студа от бетон да се припокрива.
  • Корк подове, благодарение на специалната структура на материала, перфектно абсорбира шум, значително подобряване на цялостната звукоизолация на помещението и по този начин увеличаване на комфорта на живот.
Корк - отлична термична и звукоизолация

Корк - отлична термична и звукоизолация

  • Коренната разлика от останалата част от дървото - корк не се страхува от водата и не е податлива на гниене от въздействието на влагата. Това отваря възможността за използване на подложка от корк дори в банята - това е удобно и от гледна точка на комфорт, топлина на покритието и няма опасност от подхлъзване на мокрия под.
Корк сортове варират в цвят и богата текстура

Корк сортове варират в цвят и богата текстура

  • Абсолютно не повторяем външен вид, който вероятно няма да остави никой безразличен. Различните нюанси на корк и разликите в текстурата правят възможно да се изпълняват ексклузивни дизайнерски композиции на пода.

Човек може да намери мнения като едно от предимствата, за лекотата на монтиране на коркова корица. Тук с него е възможно да се спори. Има два различни типа покрития, а ако една такава характеристика е напълно приложима, а с другата ситуацията е различна. Това е в следващия раздел на публикацията.

Междувременно няколко думи за недостатъците на материала. Високата цена вече е споменавана. Може да се отбележи нестабилността на корк към абразивния ефект, особено когато горният защитен лак слой е износен. Той не харесва подобно покритие от твърди малки отломки на повърхността му - може да бъде неволно натиснат до дебелината на материала. Не ходете на такъв етаж в обувки с гумени подметки - може да има незаличими белези. С една дума, неговата експлоатация налага на домакина редица специфични условия на задържане.

Какво е по-добре - да лепете или да стекате?

Така че, в продажба можете да намерите два вида подов корк.

1. Ако говорим за простотата на самооборудване, тогава в този брой печели един вид "корк ламинат". Този панел с централен HDF слой, който придава на покритието необходимата твърдост. Отдолу има корково покритие, изработено от компактна троха (агломерат). Отгоре може да има няколко слоя агломерат и корк фурнир, придавайки на пода декоративен вид. Общата дебелина на тези панели е около 12 мм.

Панели за

Панели за "плаващ" корков под

Такива панели са оборудвани със система от брави (както при "класическия" ламинат), а инсталирането на такова покритие, с начални умения и надлежна проверка, не трябва да бъде трудно. След полагане на подовата повърхност е покрита със специален лак, който обикновено се препоръчва или дори се произвежда от самите производители.

Монтажът на такова покритие се различава малко от инсталирането на конвенционален ламинат

Монтажът на такова покритие се различава малко от инсталирането на конвенционален ламинат

Предимства на такъв етаж - само в скоростта на полагане и възможността, ако е необходимо, за демонтаж. В останалото, той губи на своя състезател, което ще бъде разгледано по-долу. По този начин, при големи температурни разлики, ставите на панелите могат да започнат да се различават. Факт е, че хетерогенността на материалите (самият корк и HDF) и неравномерния коефициент на тяхното линейно разширение.

2. Коркови капаци, поставени върху лепилото. Това е мястото, където се изисква много опит за монтаж етаж, тъй като е необходимо не само правилно да се прилага лепило състав, но също така и много внимателно персонализирани панели един до друг, не оставят дори най-малките пропуски.

Но такова покритие се различава монолит, трайност и в крайна сметка пълна естественост. Използвани панели - двуслойни. Долен слой - е натиснат корк чипове, и горната част е покрита с твърд фурнир висок клас. Общата дебелина се постига в рамките на 4 ÷ 6 мм, което е достатъчно, за да се гарантира, че коркът напълно е демонстрирал своите топлинни и звукоизолационни свойства и е станал удобно покритие.

Монтирането на такова покритие върху лепилото изисква добри умения

Монтирането на такова покритие върху лепилото изисква добри умения

Полагане на такъв под трябва да се извършва на внимателно подготвена основа, без никакви промени, вдлъбнатини или издатини, отломки.

Ето типичен пример за това Иван Павлович от Новгород:

- Този горчив майстор, който ме прикова на корк, остави под капака две малки камъчета. На пръв поглед изглеждаше като дреболия, но всеки път, като стъпи на това място с голия си крак, си спомни за "занаятчията" със силни думи. В крайна сметка, уморен, и трябваше да се обадите на друг специалист, така че той да изрежете този сайт и спретнато паста "кръпка". Трябваше да се откажа поради първоначалната си скромност. Затова, приемете моя съвет - направете го и проверете дали преди монтажа и залепването на работниците всички се вакуумират до най-малкото зърно от пясък! "

Отделно предимство на лепливите подложки от корк е възможността да се поставят на пода всякакви мозаечни модели на техния корк с различни цветове, включително криволинейни. Това обаче е многото магистри от висок клас, които имат най-висока квалификация и подарък на дизайнерски художник.

Можете да оформите на пода уникален мозаечен панел

Можете да оформите на пода уникален мозаечен панел

Така че, нека да обобщим, какви етажи са все още по-добри, мненията на няколко потребители:

Алексей, Орел:

"И той беше убеден, и аз съветвам всички - на пода трябва да бъде напълно естествено, така че само лепило опция! Просто не се занимавайте със случая сами, вярвайте на опитен специалист с добри препоръки. Когато работех като професионалист, се опитах да му помогна и дори се опитах да си сложа някои панели. Случаят е сложен, изискващ изключително око и изтощена координация на движенията. Дори и сега, осъзнавайки как се прави всичко, аз самият няма да поемат подовата настилка в друга стая.

Ана, област Твер:

"Съпругът ми и аз изложихме корк ламинат в продължение на два дни, като го покрихме с два слоя лак, които бяха включени. Всичко изглежда добре, но след нереално нагряване през 10-та година, шевовете започнаха да се разминават, а подът ставаше безразличен. Това е жалко, толкова много усилия и средства, които са похарчени, и не са работили дълго. Следващият подход ще бъде - само лепкав! "

И в края на публикацията, професионално мнение и съвети за своята дългогодишна практика в почти всички видове покрития и собствените си ръце, за да положи десетки хиляди квадратни метра на етаж:

Олег Евгениевич, Москва, строител-завършител с 30-годишен опит:

"Първо, или никога не трябва да бъдат доведени до" евтини "или не изискват невъзможното. Например, ако вземете евтин балатум, колко усърдно не го поставяте, то няма да стане по-качествено. Е, защо трябва да има различен подход към задръстванията?

На второ място, не е необходимо да се измисля нещо, с надеждата да се спести допълнително стотинка. Ако подът изисква определено водоразтворимо лепило, то тогава трябва да работи за тях. Да, можете да вземете органични, на по-ниска цена, но миризмата ще ви измъчва, много дълго време отбиване и структурата на долния слой на щепсела ще бъде ясно променена. Същото може да се каже за лак - най-високата глупост да купува скъпо покритие, да плати за опаковането си и след това да убие всичко с нискокачествен лак!

И третият. Корк етажа, тези, които са пуснати на лепилото - е най-високата категория на сложност на работата, за която дори не всеки експерт ще предприеме. Към този етаж наистина стане здрава и удобна, тя изисква три неща: едно наистина високо качество на материалите, квалифициран техник с опит и пълно съответствие с всички технически препоръки на производителя, тъй като монтирането и за грижа за покритие по време на неговото действие. Корковият под няма да прости на аматьорския подход! "

Видео: малка майсторска класа на стикера на корк

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Какво е корк ламинат своите плюсове и минусиКакво е корк ламинат своите плюсове и минуси
Кои подове в кухнята са по-добриКои подове в кухнята са по-добри
Практично подово покритие за кухненски преглед на различните опцииПрактично подово покритие за кухненски преглед на различните опции
Корк етаж предимства и недостатъци на материалаКорк етаж предимства и недостатъци на материала
Какъв вид етаж прави в дизайна на кухнята опцииКакъв вид етаж прави в дизайна на кухнята опции
Подови настилки за детска стаяПодови настилки за детска стая
Корк таван за и противКорк таван за и против
Корк етаж плюсове и минусиКорк етаж плюсове и минуси
Какво да изберете подложка под ламинат за какво да обърнете вниманиеКакво да изберете подложка под ламинат за какво да обърнете внимание
» » Корк етаж плюсове и минуси
© 2021 BggeHat.com