Какви са добрите клиентски коментари за подовите настилки и предимствата на покритието

коркови подове

Днес естествените довършителни материали са много популярни. Те образуват атмосфера на специална топлина, домашен уют и удобна здравословна аура, където няма място за алергии и лошо здраве. Особено популярна е декорацията от дървени елементи. Най-често се използват за създаване на подови настилки. Но този, който обича екзотиците, предпочита корковите подове - рецензиите за тях подчертават достойнствата, които този материал има.

Какви са предимствата на това довършване, какви са техническите характеристики на корк и къде може да се използва? Всичко това е по-подробно.

Стари традиции и съвременни технологии

Модерният корк подови настилки са направени от най-горния слой на кора от португалския дъб quercus suber, който расте в Средиземноморския басейн. Съдържа голямо количество специално вещество от корк от суперин, восък и лигнин. Заедно тези съставки създават вещество, характерно за което е липсата на междуклетъчно пространство.

Кокосовият пласт е колекция от мъртви клетки. Колекторите периодично го изваждат от багажника, но дървото не умира в същото време. С течение на времето се увеличава новият слой, така че производството на материала е безкраен процес. Кората с най-високо качество се събира от дървета, които са на повече от 150 години. Човечеството отдавна се научи да използва уникален естествен материал и го оценява за своята лекота, ниска топлопроводимост и устойчивост на влага. Но това не са единствените предимства на корк.

Предимства на естествения материал

Всеки корков под има уникални свойства, които са свързани с клетъчната структура на материала. Състои се от един милион затворени помещения, пълни със смес от инертен газ и кислород. Ето защо коркът тежи толкова малко.

Да определим основните му предимства:

Комбинация от материали

Полагане на плочки

  1. Това е мек материал, който лесно се деформира, но когато товарът се премахне, той незабавно възстановява предишната форма. Ето защо на практика няма никаква следа от леки мебели.
  2. Корковият под е с укрепващи свойства, които освобождават товара от скелета на опорно-двигателния апарат. Ето защо такъв етаж е много полезен за здравето.
  3. Антистатичните свойства на корка и неговата екологичност са добре известни. В допълнение, експертите идентифицират висока топлопроводимост на покритието, което го прави подходящ за дизайна на всеки хол.
  4. Също така материалът се характеризира с ниска звукова проводимост. Коефициентът на абсорбиране на звука е 0.85 - този индикатор е подходящ за довършителни зали за звукозапис, концертни зали и киносалони. За да бъдете убедени в това свойство на запушалка, е достатъчно да хвърлите върху него сноп от железни ключове - за да се измие шума.
  5. Материалът е приятен на допир и топло, така че е хубаво да ходи бос на подложката. И да падне, подхлъзване, на такъв под е невъзможно поради високия си коефициент на триене.
  6. Щепселът е нечувствителен към много химически съединения, които се използват в ежедневието, за да поддържат чистотата. Но се страхува от алкали. В този случай запушалката не е чувствителна към процеси на гниене, е инертна за гризачи и насекоми, не гори и не отделя токсични вещества.

Недостатъци на материала

Покритие в детската градина

Дете може да повреди пода

Имат ли подови покрития от корк? Разбира се, защото няма универсални материали. Отрицателните моменти трябва да бъдат взети под внимание от всеки, който ще използва само този вариант:

  • На първо място, въпреки устойчивостта на деформация, за да издържат на много голям натиск, щепселът няма да бъде в състояние. Следи от столове и кресла върху нея няма да останат, но тук тежко дъбово обзавеждане е в състояние да наруши целостта на покритието.
  • На второ място, коркът не е устойчив на разкъсване и е механично увреден. Ето защо женските фиби са опасни за такова завършване.
  • На трето място, на корковия под не можете да ходите в гумени обувки и да използвате замърсявания на латекс. Определено ще останат добре маркирани следи.

Видове подложки от корк

Всички коркови подове са разделени на 2 вида:

  1. Лепила.
  2. Castle.

Те се различават един от друг само по начина, по който са поставени. Обаче и двата варианта позволяват да се получи цялостно покритие.

Лепилни подови слоеве

Устройство тип лепило

Адхезивните подови настилки са квадратни плочки с размери 30 х 30 см и дебелина 4 мм. Като правило горният слой на всеки е покрит или с лак, или със специален восък. Плочките са залепени със специален лепилен състав. В този случай всеки производител на опаковката посочва изискванията, наложени върху лепилото.

Монтирането на запушалката на лепилото започва от средата на помещението - това ви позволява да намалите консумацията на материал при сглобяването на пода близо до стените на помещението. Жълтият под има едно значително предимство - той е устойчив на влага. Ето защо, експертите препоръчват този вид декорация, използвана в кухнята.

Крепостта на замъка е дълга табела, подобна на широка шина 10-12 мм. Външно, те са много подобни на ламинатните модули и дори имат един и същ тип закрепване - жлеб-канал. Можете да поставите катинара на всяка база - и върху бетонната замазка, върху дървения под и върху стария линолеум. Съвсем лесно е да се събере такъв етаж, така че дори и любител може да го направи.

Заключващата става намалява устойчивостта на влагата на покритието, затова не се препоръчва течностите да се разливат от такава повърхност. Поради излишната влага, ламелите набъбват, деформацията се появява и финалът става безполезен.

Заключване или лепене на пода?

Слоеста верига от типа заключване

Тип на заключването

Кой секс да избереш? Всеки, който се занимава с корк за пръв път, е изправен пред този въпрос. За да го отговорите, трябва да научите повече за техническите характеристики на метода за заключване и залепване.



Ако разгледате внимателно заключващите пластини, можете да видите тяхната многопластова структура. Основен - натиснат корк, средната - MDV плоча и предната повърхност - друг слой от натрошен уплътнен тапа, която е покрита с лак или восък. 

Заключващата система на зъбния канал е изрязана в дървесно тяло и всяка част е обработена със специални съпротивления против влага и импрегниране. В пластините за лепило вместо MDV се използва корк агломерат. Но това не е единствената разлика. За да се събере лепният под, е необходимо да подготвим основата - да се отървем от старото покритие и да изпълним бетонна настилка, премахвайки разликите във височините. Залепените подове могат да се поставят върху старата повърхност, без да се демонтират.

Много по-лесно е да се сглоби замъкът. Ставите между ламелите са гладки и почти незабележими. И всичко, защото, при най-малката грешка, заключването просто не се затваря.

Съвет на специалистите

Монтаж на квадратни плочки

Свързване на плочки

Изборът на този или онзи модел, както знаят експертите, зависи от функционалната цел на стаята. Например, заключващите се подове могат да се поставят само когато помещението се отоплява през зимата. Самият корк не се страхува от температурни промени, но дървената брава се разпада от тях. Поради това е невъзможно да се препоръчат заключващи коркови подове за лятна вила или селска къща, използвана само през лятото. Но там можете да нанесете лепило.

Системите за заключване не могат да се поставят в кухнята и банята, тъй като връзката се страхува от влага. Поради характеристиките на дизайна, те не могат да бъдат избрани за довършителни помещения с висок трафик. 

Важен аргумент в предпочитанията е цената на крайния продукт. Адхезивните подове са малко по-евтини от заключването, но те трябва допълнително да закупят скъпо лепило, както и лак за довършване на пода. Ето защо спестяванията тук са много съмнителни.

Обобщавайки всичко по-горе, можем да заключим, че лепилото има по-добри характеристики. В тях естествените свойства на материала се използват по-изгодно, а в ставите корковия слой е само 3 мм. Всъщност замъкът е хибрид, а лепилото е изключително естествен продукт.

Защо лепкавите плочки са по-малко популярни, ако имат по-добри технически характеристики? Да се ​​обясни такъв парадокс не е толкова трудно. Увеличаването на продажбите зависи от придружаващия ги бизнес - доставките на лепило и лакове. При монтажа възникват и някои трудности, тъй като инсталирането на подобен корков под изисква участието на квалифициран занаятчия.

Обърнете внимание! Широка гама от цени се наблюдава дори в една марка. Новите колекции от лепилен под винаги са много по-скъпи от старите, въпреки че материалите имат еквивалентно качество.

Технология на ремонт на плътен под

Стикери под формата на риби

Модел на лепилото

Много потенциални купувачи са привлечени от факта, че ако са повредени, корковите подове лесно могат да бъдат ремонтирани - ремонтните техники са прости и са достъпни дори и за неспециалисти.

Ако една или повече лепила са повредени, е достатъчно да направите следното:

  1. Конвенционален нож отрязва дефектната област. И основата, която успя да се освободи, е напълно почистена - остатъците от лепилото се изстъргват от него, прахът и мръсотията се отстраняват.
  2. След това върху почистената основа и повърхността на новата керемида се полага дебел слой лепило. Плочката се нанася върху основата и се валцува с гумена ролка.
  3. След като лепилото изсъхне добре, плочката трябва да бъде грундирана отгоре. И след като грундът е изсъхнал, го пясък и покрийте със слой защитен лак. Ако восъкът се използва като защита, тогава процедурата за неговото приложение трябва да се повтаря още веднъж.

В другия случай се ремонтира пода на замъка.

Технология за ремонт на заключване

Два вида покрития

Комбинация от материали

Ако повреденият панел е някъде в средата, ще трябва да демонтирате целия етаж преди него. Тази процедура не е много сложна. Първо, цокълът се премахва, след това панелите се сортират по реда. Трябва да се направи правилно - ламелата се издига до около 45 градуса и самата брава лесно се отваря.

Лесно е да възстановите и лакирате пода. За тази цел старото покритие се отстранява с помощта на мелница, повърхността се почиства и завършва със специално полиуретаново съединение. След като изсъхне, се прилага друг слой. Обновената повърхност изсъхва доста дълго време - като правило, не по-малко от два дни.

Покритието на восъка се възстановява по различен начин. Старият слой се отстранява внимателно. С него се премахва натрупаният прах и мръсотия. След това върху основата се поставя нов слой восък.

Обърнете внимание! Не можете да покриете корк с восък и след това с полиуретан. Пастата се абсорбира добре в материала, така че лакътът няма да може да го оправи. Всеки, който признава такава грешка, получава оплакващ се резултат - стратификацията на финалния слой, който не може да бъде фиксиран.

Обобщение по темата

Етапът на корк е най-добре поставен в сухи помещения. Материалът се страхува от голямо количество влага и висок спад на температурата. Това са единствените недостатъци, които трябва да бъдат съгласувани. Останалата част от корк е идеална - тя е приятна на допир, има фини декоративни свойства и е непретенциозна в поддръжката. Може да се почиства и почиства с влажна кърпа. Съществува много такъв етаж, но високите технически характеристики и дълготрайността компенсират всички разходи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Всичко за външната коркова борда корк бордаВсичко за външната коркова борда корк борда
Корк настилкиКорк настилки
Как да изберем подложка от коркКак да изберем подложка от корк
Инсталиране на коркови подовеИнсталиране на коркови подове
Корк етаж предимства и недостатъци на материалаКорк етаж предимства и недостатъци на материала
Подови настилки за детска стаяПодови настилки за детска стая
Корк таван за и противКорк таван за и против
Корк етаж плюсове и минусиКорк етаж плюсове и минуси
Корк субстратКорк субстрат
Предимства и недостатъци на подове от коркПредимства и недостатъци на подове от корк
» » Какви са добрите клиентски коментари за подовите настилки и предимствата на покритието
© 2021 BggeHat.com