Попълване на пода с изравняващо устройство

Вземете перфектно подови настилки в апартамент днес и без помощта на професионалисти. Тази статия съдържа инструкции стъпка по стъпка за това как да се напълни със сместа за привеждане в съответствие. След това, вие сами можете да направите подови настилки в къщата.

Попълване на пода с изравняващо устройство

Попълване на пода с изравняващо устройство

Обща информация за леварите

И така, какво точно е еквалайзера? По-голямата част от леверите в магазините се продават под формата на суха хлабава смес, опакована в торби с различни обеми. Самоизравняващи се смеси се произвеждат върху цимент, полимер-цимент, гипс и полимер-гипс бази. Като разтворител за смесите се използва чиста вода.

Има два вида изравнителни смеси:

  • летящи за грубо изравняване;
  • ниски цени за окончателно изравняване.

Първият груб слой, може би единственият, но по-често той е покрит с втори слой, който е покриващият слой, позволява гладката повърхност на подовата повърхност да бъде гладка.

Основните лепила с груби компоненти ви позволяват бързо да изравнявате повърхността по отношение на предварително подготвените маркировки. Довършването на изравняването изглажда грубостта от грубите частични компоненти на предишния слой, така че ще е достатъчно да има дебелина от няколко милиметра.

Първи стъпки

Поправките на подовете се извършват след като всички работи с тавана са завършени, ако са планирани.

По време на работата се погрижете за спазването от вас и Вашите сътрудници на основните мерки за безопасност.

  1. За да избегнете къси съединения и други аварии, изключете кабелите в стаята.
  2. Всички работи трябва да се извършват с очила, като се препоръчва и да носите шапка.
  3. Когато използвате смеси на цимент, не забравяйте, че има алкална реакция с вода.
  4. Използвайте гумени ръкавици, за да работите с такива смеси.
  5. Респираторът ще предотврати навлизането на вредния прах в дихателните пътища. Използвайте работещ инструмент и само стриктно за целта.
  6. Вратите и прозорците в стаята трябва да са плътно затворени.
  7. Тъй като подготовката на фондацията трябва да отнеме около две седмици.
  8. Препоръчителната вътрешна температура е в рамките на + 10 - + 25 oC, а относителната влажност е по-малка от 95. Избягвайте да тече в първите 1-2 дни след изливането.
  9. Необходимо е да се запознаете с препоръките на производителя на смеси, за да получите максимално качество на извършената работа.

Инструкция стъпка по стъпка за изливане на пода с изравняващо устройство

1. Подготовка и грундиране на повърхността

Основата за изливане трябва да бъде внимателно подготвена - това оказва голямо влияние върху крайното качество. Цялата база е напълно почистена от мръсотия, мазнини и лесно отлепващи се елементи. Запълнете празнината и големите дефекти с ремонтна смес.

Подготовка на повърхността и грундиране

Подготовка на повърхността и грундиране

Създаване на маяци за контролиране на гладкостта на повърхността: в малки помещения с винтове за самозатягане, усукани на нивото, в големи помещения е по-добре да се използват метални профили.

На периметъра трябва да инсталирате амортисьорна лента - това ще охлади деформациите, които неизбежно се появяват при кръстовете на стената и пода. Особено важно е тази процедура да се извърши в нов дом.

Повреден колан

Повреден колан

Чистата, равномерна повърхност е грундирана. Грундът е необходим за намаляване на скоростта на изтичане на влага от нивелиращия слой към основата. За тези цели има специален грунд за изливане на подове, но можете да направите с универсален акрилен грунд на водна основа. Дисперсионният грунд ще подобри адхезията на разтвора към повърхността, ще предотврати образуването на въздушни мехурчета, ще спомогне да се избегне бързото усвояване на водата от изравняващия елемент.

Сухите адсорбиращи повърхности, като например бетон, се препоръчва да се смилат 2-3 пъти за по-добър ефект. За по-сложни условия са създадени специални еластични грундове, грундове с усилена адхезия за повърхности, които не абсорбират влагата. Използвайте състава на почвата трябва да бъде в съответствие с препоръките на производителя. Необходим е грунд преди да приложите всеки слой на еквалайзера.

2. Определяне на нивото на пода

Определяне на нивото на пода

Определяне на нивото на пода

Гладкостта на повърхността зависи от качеството на маркировката. Нивото на пода се показва спрямо маркировката, която се извършва с нивото на водата. За целта, на известно разстояние от по-ниското ниво, се прави първият произволен етикет или риск. От този етикет започва маркировката на периметъра. По-добре е да го направите заедно.

Едно лице поставя първата колба в риск, втората приема друга колба и с нея отбелязва рисковете на други стени, тези марки ще бъдат на равна нога с първата марка. Чрез комбиниране на рисковете с хоризонтална линия ще получите перфектно плоско, относително хоризонтално ниво, проекция на вашия етаж.

Как да направите маркер, използвайки водно ниво

Как да направите маркер, използвайки водно ниво

Необходимо е да се измери разстоянието от линията до дъното, за да се определи най-ниският и най-високият ъгъл и следователно да се знае дебелината на пълнежа. След като определите най-високия ъгъл и направите малка вдлъбнатина нагоре, като вземете предвид бъдещия слой за запълване, маркирайте това разстояние по целия периметър.



Чрез свързването на тези знаци с хоризонтална линия ще получите ясна насока за монтаж на водещи профили, които ще ръководят нивото на пода в цялата площ на помещението. По този начин нивото на пода е изложено. В най-високата точка дебелината на слоя на изравняващия елемент ще бъде минимална, при най-ниската - максималната. Производителите препоръчват да се нанася пласт от 2 до 5 сантиметра, но в някои случаи дебелината на пълнежа е твърде голяма, така че ровиращото устройство трябва да бъде нанесено на няколко слоя.

Монтирането на фарове е един от най-трудоемките и мъчителни етапи, но трябва да се извършва с най-голяма прецизност

Монтирането на фарове е един от най-трудоемките и мъчителни етапи, но трябва да се извършва с най-голяма прецизност

Флаговете (профилите или винтовете) могат да бъдат изравнени и без предварително маркиране, но затова получаването на равномерна повърхност ще бъде много по-трудно. Лазерното ниво ще помогне за ускоряване на процеса. Разстоянието между маяците не трябва да бъде по-голямо от инструмента, използван за наблюдение (ниво, правило). Монтирането на фарове е един от най-трудоемките и мъчителни етапи, но трябва да се извършва с най-голяма прецизност.

3. Приготвяне и използване на разтвора

Маркирането и подготовката на фаровата система са завършени и повърхността е грундирана. Сега можете да започнете главния процес - попълнете. Можете да го направите сам, но е по-удобно да работите по двойки.

Подготовка и използване на разтвора

Подготовка и използване на разтвора

Чиста вода се изсипва в контейнера с необходимия размер, след което се излива бавно суха струя. По време на процеса е необходимо да се смеси разтвора. За тази цел се използва бормашина със специална дюза, смесването се извършва при ниски обороти. Целта на смесването е да се получи хомогенна, качествена маса без сухи бучки или съсиреци. Прибиращото устройство за основния слой го прави по-гъста. Излишната вода води до образуване на пяна на сместа, механичната якост на изравняващия елемент от това намалява, ламинирането на материала може да започне, когато изравнителят изсъхне.

Напълно разбърканото решение е поставено върху основата, равномерно запълващо пространството с маяците. Тъй като решението е доста дебело, то се разпространява зле само по себе си. Тя трябва да бъде ръчно разпределена по повърхността, като се използва правило, шпатула или плоска дъска. Преминавайки го до фара, можете да разпределите перфектно на нивото.

За да се отървете от въздушните слоеве и мехурчетата в дебелината на уплътнителя, използвайте ролка с игли

За да се отървете от въздушните слоеве и мехурчетата в дебелината на уплътнителя, използвайте ролка с игли

За да се отървете от въздушните слоеве и мехурчетата в дебелината на уплътнителя, използвайте ролка с игли. Пригодността на разтвора за работа се поддържа около половин час от момента на разтваряне с вода. Предварително проектираните маркировки могат да се използват като зони за обработка за изливане. Това е удобно, когато работите върху площи с площ над 20 м2. Такива зони могат да се излеят на свой ред.

Налятата лавандула се оставя да изсъхне, но сушенето не трябва да се оставя да изсъхне твърде бързо. Избягвайте течения, а ако въздухът в помещението е твърде сух, покрийте повърхността с полиетилен. Изсушете изравняващото устройство в съответствие с препоръките на производителя. За да избегнете грешки, трябва предварително да се запознаете със състава и инструкциите за работа с избрания маршрутизатор.

4. Довършител на довършителни работи

Довършителни стъпала

Довършителни стъпала

Завършване на rovnitel се използва в два случая: ако искате идеално гладка подова повърхност и ако оригиналният етаж е доста плосък и няма голяма разлика във височината. С окончателното изравняване работи същата като с течение, но се отглежда в по-течно състояние, което добавя няколко нюанса за работа.

Например, за течни rovnitelya нужда от изчерпателен грунд, а в някои случаи дори и хидроизолация (например, в многоетажна сграда, съществува риск от "podtopit" съседи по-долу).

Базата за окончателното изравняване се изготвя подобно на първия случай. Не трябва да има прах, замърсявания и люспи, е необходимо внимателно да се грундира чиста повърхност. За окончателното изравняване не са необходими фарове, тъй като самият течен разтвор се разпространява до напълно плоско състояние. Ето защо тези подове се наричат ​​самозаблуда. По-силни от този вид се прилагат в тънък слой, достатъчно дебелина от няколко милиметра, но някои разтвори могат да се излят до 3 сантиметра. Температурата на разтвора, както и в първия случай, не трябва да бъде под +10 градуса.

Течността за изравняване на течността се излива върху основата или до грубия слой на пластината и се изравнява с шпатула или друг инструмент върху повърхността.

Важно е да разделите района на зони, които можете да излеете за около 15 минути. Всяка зона трябва да се излива на необходимото ниво в даден момент, без технологични прекъсвания. Това е единственият начин да се постигне добро качество и издръжливост. Довършителният слой също трябва да бъде защитен от течения и бързо изсъхване. Сушенето се извършва съгласно инструкциите на опаковката на разтвора.

Резултатът

Попълване на пода с изравняващо устройство

Попълване на пода с изравняващо устройство

Подравнете пода в апартамента с помощта на изправяне може да бъде самостоятелно. Най-трудният етап е подготовката и монтажа на фарове. Изливането е технологично достъпно за всички, не изисква специални умения и сложни инструменти.

Резултатът е красив плосък под без изкривявания по отношение на хоризонталното ниво. Ако възнамерявате да поставите ламинат, паркет или друг под, можете да направите с основния слой на изравняващото устройство. Ако гладкостта на пода за вас е основният критерий, трябва да се използва окончателното изравняване.

Пълненето на подове може да се използва с "топъл под" системи, но това е друга тема, която има своите технологични нюанси.

Видео - Изсичане на пода с наклон

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Самонивелиращ се самонивелиращ се подСамонивелиращ се самонивелиращ се под
Изравняващо съединение за подови настилкиИзравняващо съединение за подови настилки
Проучваме сместа за изравняване на подаПроучваме сместа за изравняване на пода
Какъв е еквалайзерът на ниво за подовите типове и функциите на работа с негоКакъв е еквалайзерът на ниво за подовите типове и функциите на работа с него
Бързо втвърдяващ се подБързо втвърдяващ се под
Попълване на пода със собствени ръцеПопълване на пода със собствени ръце
Потреблението на настилки за 1 кв. М различни фактури и точното изчислениеПотреблението на настилки за 1 кв. М различни фактури и точното изчисление
Ние правим пода перфектно плоска изравняваща смес за подаНие правим пода перфектно плоска изравняваща смес за пода
Как да се разтварят съвети за гипс от майсториКак да се разтварят съвети за гипс от майстори
Нивелиране на пода със собствените си ръцеНивелиране на пода със собствените си ръце
» » Попълване на пода с изравняващо устройство
© 2021 BggeHat.com