Потреблението на настилки за 1 кв. М различни фактури и точното изчисление

Вид под

Всеки процес на изграждане или ремонт започва с създаването на проект, който определя използваните материали и техния брой. Ако проектът е подготвен от специалист, тогава няма проблем, възприемате като база броя на материалите и ги купувате на пазара или в строителен магазин. Но ако, например, просто трябва да ремонтирате пода в дома или апартамента си, вероятно няма да прибягвате до помощта на архитект. И ако сте решили, че етажът ще бъде изпълнен с ликвидна фактура, тогава неизбежно ще се изправите пред дилемата за придобиване на материала. Ето защо в тази статия бих искал да разгледам темата: настилка - потребление на площ от един квадратен метър. Това е, бих искал да се определи скоростта на изхвърляне на течни подове.

Но преди да преминете към темата на статията, бих искал да изясня термина "самонивелиращи се подове". Първо, отбелязваме факта, че подът за зареждане на пазара е представен от различни материали. В края на краищата този термин се разбира като изравняваща течна среда, чрез която равнината на пода е изравнена. Тя просто трябва да се разстила в равнината, да я изравни. Разбира се, са необходими определени якостни характеристики на този материал, тъй като в дългосрочен план той трябва да образува предната част на пода, която ще бъде подложена на доста сериозни товари. И ако смятате, че този материал е в основата, тогава това е обичайното замазка.

Видове насипни настилки

Има само два: полимер и суха смес. Първият обикновено е двукомпонентен материал, състоящ се от смола и втвърдител. Втората е суха смес, която се основава на стягащ елемент. Това може да бъде цимент или гипс. Първият се продава в два метални буркана. Вторият е в хартиени торби. Първият се подготвя за свързване на двата компонента. Вторият начин за смесване на сухата смес с вода в определени пропорции.

Така че, сега разбирате колко вида в категорията "самонивелиращи се подове" и каква е разликата им. Въпреки че в ежедневната употреба сухите смеси не се наричат ​​този термин. Това само вие няма да чуете от устните на строителите. Само за замазката, за изравняване, за саморазливане, за пълнене, за изравняване и т.н. С това подредени, сега се обърнете към основния проблем - потока на пода.

Изчисляване на изискваното количество

Ремонт в магазина

Сексът в магазина

Потреблението на сместа за пълнене е много важно. Целият въпрос е, че понякога е невъзможно да се смеси необходимия обем насипни материали. Поради това се произвеждат няколко смеси. Но подът за пълнене е нещо, което разликата между пълнежите не трябва да надвишава 10 минути. Ако това се случи, тогава ще получите най-визуални ставите на двете зони, а това е рязък спад в качеството на основата на пода, може да се случи възелчета и така нататък. За да избегнете всичко това, трябва да купите точното количество материал, плюс малка разлика от 5-10, само за всеки случай. В края на краищата на практика обикновено математическото изчисление с практическо потребление на материали не съвпада.

Какво трябва да обърнете внимание при изчисляването

Потопете в стаята

Вид на замазката

  • Консумацията се изчислява главно от дебелината на излятия слой. Ако се изгражда нова къща, този показател вече е положен в проекта, така че нищо повече не е необходимо. Но отново, обратно към ремонта, където искате да запълнете пода. За да определите дебелината на материала, трябва да определите разстоянието от основата за грубо до крайната точка на пода. Например, искате да промените етажа в една от дневните, като смесите там. Но в този случай всички стаи и коридорът трябва да бъдат поставени на един хоризонт. Това означава, че се оказва, че предната повърхност ще бъде подовото покритие в коридора. И долната равнина (груб под) е бетонна плоча или старо твърдо подово покритие. Например, керамични плочки. Измерването на това разстояние няма да бъде трудно.
  • Вторият индикатор в изчислението е площта на повърхността, която трябва да бъде подрязана. Тук е много проста: трябва да измерите страните на стаята и да ги умножете един по един. И можете просто да погледнете етажа, където е посочена тази цифра.
  • Сега помощните индикатори. Една от тях е плътността на материала. Този показател се отнася главно до сухи смеси. Например, сместа на гипсова база има средна плътност 150 kg / m³, циментова смес - 220 kg / m³. Ясно е, че в килограми циментовата смес ще остави повече от гипсовата смес. Между другото, върху опаковката, тази цифра не е уточнен, но тя е криптирана под различна позиция - скорост на потока в килограми на квадратен метър на самолета на определена дебелина.
  • Можете да изчислите дебита според обема, обикновено в литри. Така че един литър е площ от 1 м² с дебелина на слоя 1 мм. Но сухи смеси се продават в килограми, така че е по-добре да използвате горната версия.

Моля, имайте предвид, че сухите смеси трябва да се излеят на една стъпка. Някой смята, че можете да попълните два слоя. Първата дебелина, например, 10 мм, и само ако е, т.е. с неравномерности и инкрустации. И вече втория слой, например 8 мм, можете да извършвате операции по изравняване. Всичко това е глупост, защото стратификацията на секса води до загуба на качество и сила. Така че използвайте класическата технология.



И в последния момент - производителите се опитват на опаковката да покажат всички технически характеристики на материала, което включва и потреблението му. Но, както вече беше споменато по-горе, дори този показател често не съвпада с практическото потребление.

Потребление на полимерни самонивелиращи се подове

Изливане на сместа

Процес на пълнене

С този материал всичко е много по-сложно. Работата е там, че има достатъчно приличен асортимент от полимерни самонивелиращи се подове. И много ще зависи от технологията, в която ще бъдат изхвърлени.

  • Еднослойна версия. За тази цел смолата и втвърдителят се смесват и крайната течна маса се нанася върху основата на пода. Разбира се, отново трябва да вземем предвид дебелината на приложения материал.
  • Слоеста версия, броят на слоевете, в които варира от две до пет. Но дори и тук има няколко позиции. Например, двуслойно покритие, където първият слой е изравняващ компонент, вторият е предната част. И ако говорим за «3D» саморазливни подове, не само увеличава текстурата на изтичането на полимера, но добавя няколко слоя (декоративни и защитни праймер).

Между другото, за грунда. Този материал е неразделна част от самонивелиращите се подове, изработени от полимерни смоли, така че трябва да ги вземете под внимание.

И още няколко фактора, които влияят върху броя на слоевете и съответно върху потреблението на материали.

  1. Това е равномерността на пода. GOST ви позволява да запълвате подовите настилки в равнина с дължина от 4 до 2 м. Въпреки това, в момента клиентите са затегнали изискванията и не можете да приемете такъв етаж. И ако изведнъж се оказа, че разликата все още не става по-малко, тогава е необходимо да се попълни така наречената "изравняваща база". И това са допълнителни два или три пласта.
  2. Порестост на пода. Ако порьозността на материала, намиращ се в основата на равнината на грубо изрязване, е твърде голяма, първо трябва да се излее един тънък слой, за да се увеличи този индекс.
  3. Лошо качество на базата. Всички видове дефекти, а именно пукнатини, чипове, гърчове и др., Ще изискват от вас да поемате разходи, свързани с тяхното вграждане.
  4. Качество на предната повърхност. Все пак, това ще зависи от изискванията на клиента за крайния резултат. Можете да постигнете определена максимална равномерност, но можете да направите огледало от пода. Следователно, потреблението в първия и вторият случай ще бъде различно.
Разпределение на разтвора

Унифицирано разпределение

И няколко думи за най-важния индикатор, който се използва при изчисляването на дебита на насипния етаж, е неговата дебелина. За начало всичко ще зависи от изискванията, които са представени на земята. Например, всяко натоварване ще действа в помещенията, колко години смятате да този етаж сте работили, колко добре подготвен самата земя под запълване на пода, имате нужда от водоустойчив или огнеупорна етаж.

Ако говорим за апартамента, тогава максималната дебелина ще бъде не повече от 7 мм. Говорим само за насипната фактура без изливане, грундиране и изолация. Ако основата е достатъчно здрава и висококачествена, можете да я напълните със слой от 2 мм. Най-ниската стойност е 1,5 мм.

Ако се говори за индустриални обекти, дебелината на пълнежа може да достигне до 100 мм. Всичко е свързано с големи товари, които работят в такива помещения. Но дори и понякога такъв дебел слой с товари не може да се справи. Но за да увеличи дебелината си над този индикатор, няма смисъл. По-добре е да използвате други материали и технологии.

Подът на епоксидния пълнеж е по-добре да запълни дебелина най-малко 5 мм, а полиуретана може да се напълни с дебелина 2 мм. Полимерните подове се изсипват с дебелина от 8 mm и повече. Защото тук разговорът вече е за многослойни покрития. Това означава, че всичко това значително засяга консумацията на материала. И ако знаете точните цифри, технически и оперативни, тогава можете да направите изчисление на консумативи за подови настилки с голяма точност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
За какво е подложката от балатум?За какво е подложката от балатум?
Екпоксидни пълнежи плюсове и минуси, технология за пълнене и изисквания за негоЕкпоксидни пълнежи плюсове и минуси, технология за пълнене и изисквания за него
Висококачествена течност за подова настилка в йунисВисококачествена течност за подова настилка в йунис
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Смесване на подаСмесване на пода
Дървено подово отопление с конструктивни елементиДървено подово отопление с конструктивни елементи
Самонивелиращи се подове и техните сортовеСамонивелиращи се подове и техните сортове
Смес за подова настилка за какво да търсите при избораСмес за подова настилка за какво да търсите при избора
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Технологията за създаване на течни 3d етажиТехнологията за създаване на течни 3d етажи
» » Потреблението на настилки за 1 кв. М различни фактури и точното изчисление
© 2021 BggeHat.com