Ние правим пода перфектно плоска изравняваща смес за пода

Изравняващо съединение за подови настилки

Напоследък се отделя повече внимание на качеството на повърхността на подовата настилка, което естествено произтича от нарасналите изисквания към нея с помощта на съвременни довършителни материали. Но разработчиците с производители на строителни материали не са били, както се казва на сайта и сега се предлага арсенал от изравняване съединения за подове, като част от тях има дори саморазливна означава, подходящ за самостоятелно използване от всеки.

Индикации за използването на нивелиращи съставки

Повърхността на пода, ако е необходимо, е подравнена. Подравняването на пода в апартамента, дори без завършване, дава на пода допълнителна естетика и окончателен поглед към цялата стая. Но основната задача на изравняването е да се подготви качествена идеална основа, преди да се поставят довършителни материали като ламинат, линолеум, плочки, паркет и други.

Подравнете пода по различни начини и, съответно, с различни смеси, които са разделени на два основни типа:

  • Изравняване.
  • Саморазливна.

Първите, изравняващи смеси, предполагат, че художникът има традиционни умения или минимални познания за тях и изисква активно участие - с различни методи на прилагане, получената повърхност е изравнена със шпатула.

Самоизравняващи се смеси с по-голяма течливост, в сравнение с други смеси с подобна употреба, се разпространяват почти без човешка намеса, а когато работят в големи помещения, те могат да се излеят напълно с трансферна помпа. Няколко последващи прости стъпки за изравняване и пълнежът е готов. Това е най-бързият и най-ефективен начин за подравняване на пода до момента.

Обхват саморазливни смеси практически неограничен, като се запазва всички композиции основна цел, а именно изготвянето на етажа от различни материали (дърво, бетон, гипс) и с различна степен на първоначална подова повърхност готовност (по-малки нередности, пукнатини, вдлъбнатини, блокирани клапани и други подобни дефекти с големи отклонения на височина от средното ниво на повърхността) до последващите работи по довършването на различни подови настилки.

В съответствие с предвидените цели и очаквания резултат на изравняването, използвайки насипно смес за груба подравняване много неравни повърхности, за които, в зависимост от вида, дебелината на слоя варира от 2 до 300 mm, или тънкослойна, довършителни, смеси за изравняване на дебелината 0 до 50 мм. В случаите, когато изискваното качество на повърхността трябва да бъде по-високо от това, получено от насипните замазки, се прилага допълнителен тънък слой с крайната смес. Редица течни замазки, със специални добавки, са предназначени за топло и звукоизолация и позволяват изравняване на повърхности с наклон до 30 °.

Състав на самонивелиращи се съединения

Течните смеси се използват въз основа цимент съединение, обикновено Портланд или алуминиев, кварцов пясък, повърхностно активни агенти и полимерни добавки. Рисуван изравняване настилка състав се получава чрез добавяне на пигментната смес и за получаване на топлинна и звукоизолационни свойства смесват специален порест пълнител penostek - издръжлив, лек, незапалим, порест пълнител от разпенен стъкло под формата на гранули, давайки крайния етаж топло- и звукоизолационни свойства.

Изливане на пода

Изравняващо съединение за подови настилки

Изравняването на подове в жилището в насипни етажи се характеризира с лекота на работа, от една страна, но от друга - изисква точно съответствие с технологията за пълнене, състояща се от следната последователност от действия:

  1. Съзнателно, задълбочена подготовка на основанията.
  2. Предварително проектиран ред на необходимите операции и тяхната достатъчна скорост, тъй като разтворът сравнително бързо се сгъстява и задържа.
  3. Подът се поддържа докато се излекува напълно.

Подготовка на повърхността

От доброто качество на подготовката на повърхността преди леене, устойчивостта и здравината на изравняващия материал директно зависи.

На първо място, подът се почиства от мазни петна, следи от бои и други вещества, които се отстраняват химически или механично. Необходимо е да се отстранят лющещите и слабите части на основата, след което покриват всички пукнатини и отвори, които могат да причинят изтичане на изравняващата смес. След това продължете да отстранявате праха.

Една от грешките при изравняването на нивелиращата композиция е непълното отстраняване на прах от повърхността на субстрата. Самото почистване при подготовката на основата за изливане на саморазливна смес очевидно не е достатъчно и необходимото ниво на чистота може да се постигне само с прахосмукачка.

Приготвената и почистена повърхност, с помощта на четка или спрей, се грундира със специално съединение (грунд), разрежда се с вода в съответствие с инструкциите. Грундът се произвежда в непрекъснат тънък слой, предотвратяващ образуването на локви или ивици. Желателно е да се използват прахови състави, препоръчани от производителя на нивелиращото съединение.

В заключение, по периметъра на помещението, към стените е прикрепена лента от разпенен полиуретан с дебелина най-малко 5 мм и широчина, надвишаваща дебелината на бъдещия подов пълнеж.

Приготвяне на разтвора

Приготвяне на разтвора

Смес за замазка на пода

При подготовката на разтвора трябва да се съблюдават инструкциите на производителя.

В контейнер с необходимото количество суха смес се излива чиста вода в необходимото съотношение. Разтворът е не само по-леки, но също така и по-ефективно, се смесва добре с използването на електро-механични средства - за малки обеми подходящ електрическа бормашина със специална дюза - до получаване на хомогенна маса без съсиреци и съсиреци. Използването на гореща вода може да намали времето за втвърдяване на сместа, което ще направи трудно или невъзможно постигането на идеално равна повърхност на подложката за пълнене.

Нарушаването на инструкциите на производителя за приготвяне на сместа в усилието да се увеличи течливостта на състава, свързано с предозиране на вода, ще доведе до намаляване на якостните характеристики на сместа. В същото време липсата на вода влошава разпространението на разтвора.

Необходимо е да се вземе предвид жизнеспособността на затворения разтвор, посочен върху опаковката или в инструкциите, като се подготви количеството разтвор, което ще се използва през това време.

В началото на сгъстяване на разтвора е забранено добавянето на вода - разреденият повторен разтвор за употреба не е подходящ.

запълни

Стаята, където трябва да се напълнят подовите настилки, трябва да бъде оборудвана със затварящи се врати и прозорци.

Чертежите и тегленето на въздух по време на прилагането и по време на сушенето на сместа са неприемливи.

Важно влияние оказва температурата на пода, която е малко зависима от състава на бетонната смес и която във всеки случай не трябва да бъде под + 5-10 ° С. Повърхността, която трябва да се напълни, трябва да е твърда и суха. В идеалния случай базата има сила, равна на якостта на нивелиращия слой, въпреки че някои производители регулират якостта на повърхността на изливане най-малко 15 МРа.

Изливане на пода

Стаята се излива наведнъж

Непосредствено след приготвянето разтворът се излива в ивици с размери 30-50 cm и се разстила върху повърхността с широка стоманена шпатула. Запълнете достатъчно бързо, като не позволявате ръбовете на предишната ивица да изсъхнат. Стаята се излива наведнъж.

Когато стаята е голяма, пода се наводнява с ивици през една и интервалите се запълват със сместа, след като предварително запълнените ленти са изсъхнали. Такава операция изисква определени квалификации на изпълнителите.

Машините за подравняване на пода, които могат да се изпомпват, могат да бъдат изляти върху основата със специални помпи, което значително увеличава производителността на работата. В този случай ширината на повърхността за един проход трябва да бъде в рамките на 6-8 m.

При нанасянето на изравняващото вещество стриктно следвайте инструкциите на производителя относно допустимата дебелина на пълнежа.

По-малката дебелина може да доведе до проблеми с задържането на водата в разтвора след изливане, в резултат на което силата на изравняващия слой ще намалее. Голямата дебелина може да доведе до "ефект на карамел", когато закаленият разтвор остане в нормално закалената повърхност.

Продължителността на сушенето и втвърдяването зависи от състава на бетонната смес, дебелината на подложката, влажността и стайната температура, но средната продължителност на времето се отбелязва от производителя на опаковката или в инструкциите. Като правило ходенето на прясно оформен под е позволено след няколко часа, частично натоварване е възможно след ден и пълно натоварване след 2-3 дни.

заключение

Самонивелиращи се смеси се нанасят върху почти всяка повърхност и когато има време и желание, можете независимо да дадете на пода си необходимото качество.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изравним пода с саморазливна смесКак да изравним пода с саморазливна смес
Какво представляват подовите настилкиКакво представляват подовите настилки
Подравнете пода с линолеум със собствените си ръцеПодравнете пода с линолеум със собствените си ръце
Изравняване на пода за ламинирани тайни за качествена работаИзравняване на пода за ламинирани тайни за качествена работа
Изравняване на пода със самонивелиращи се съединенияИзравняване на пода със самонивелиращи се съединения
Как правилно да изравнявате пода с саморазливна смесКак правилно да изравнявате пода с саморазливна смес
Колко е пода сухКолко е пода сух
Смес за подова настилка за какво да търсите при избораСмес за подова настилка за какво да търсите при избора
Подова настилкаПодова настилка
За кои материали е текстурата на плочкитеЗа кои материали е текстурата на плочките
» » Ние правим пода перфектно плоска изравняваща смес за пода
© 2021 BggeHat.com