Бързо втвърдяващ се под

Бърза настройка саморазливна етаж лишен от недостатъците на традиционната пясък замазки като труден и продължителен процес на формиране. Освен намаляване на времето за строителство, в тези етажи има и други, също толкова важни характеристики - отлична течливост и бързото изравняване под собствената си тежест (което е защо, всъщност, тези етажи се наричат ​​саморазливна). Благодарение на всичко това процесът на подова настилка е много по-лесен, дори и да включва големи площи.

Бързо втвърдяващ се под

Бързо втвърдяващ се под

Класификация на самонивелиращи се подове

Бързото втвърдяване на подове може да бъде от два вида:

  • на базата на сухи смеси;
  • на базата на епоксидни смоли (полимерни).

Ние ще се запознаем по-подробно с всеки от тези видове.

Сухи смеси

Най-популярната опция за създаване на качествена повърхност на пълнене е използването на суха смес. Подовете, направени по този начин, не се свиват, което се различава преимуществено от циментово-пясъчната замазка. Освен това твърдостта на подложката, както и устойчивостта на износване и устойчивостта на механични повреди са много по-високи.

В зависимост от вида на свързващото вещество, сухите смеси попадат в две широки категории.

  1. Гипсови смеси. Те се различават по това, че се използват изключително в помещенията, а наборът от работна сила завършва за седем дни.
  2. Циментовите смеси, които се дължат на непринуденост, перфектно издържат дори на най-трудното време, защо се използват не само в помещенията, но и на улицата. Те получават работна сила около месец след изливането.

Според друга класификация - по дебелината на изравняването - самонивелиращите се подове на суха база също попадат в две категории.

  1. Грубите подови настилки трябва да се нанасят в дебел слой (приблизително 100-300 мм). Минерален пълнител е груб пясък, разширена глина или натрошен гранит. Такива подове се използват за отстраняване на значителни дефекти.
  2. Подовете от тънко изравняване се изсипват със слой от 1-10 мм и осигуряват идеално гладка основа, върху която се полагат довършителните материали (ламинат, керемиди и др.). Такива подови настилки са направени от висококачествен Портланд цимент и фин пясък.

Полимерни подове

В такива смеси епоксидни смоли са основното свързващо вещество. Полимерните покрития имат значителни предимства:

  • издръжливост (след втвърдяване на смолата, превърната в много силен материал);
  • естетика;
  • възможността за използване без покритие (специалните багрила позволяват да се придаде някакъв цвят на повърхността);
  • устойчивост на износване.

Поради всички тези свойства, полимерните подове се използват активно в търговски центрове, болници, кафенета, офиси и др.

Обърнете внимание! Също така, тези подове са в състояние да издържат на силни температурни разлики, което им позволява да се използват с "топъл под" системи.

Процедурата за изливане на полимерния под вече е разгледана подробно в тази статия, така че днес ще говорим само за използването на сухи смеси.

Таблица 1. Бързо втвърдяване на пода. Видове, цени

MarkFacing, kgПроизводство, търкане Описание
Вебер. Vetonit 5000 (Vetonit 5000)25 550Самонивелиращи се подове Vetonit 5000 е смес, която бързо се залепва, бързо изсъхва и се нанася ръчно. На циментова основа за изравняване на всички бетонни основи. Сместа не съдържа казеин.
Подът ще се основава на T45 20296Бързо втвърдяващ под за изравняване на повърхността на основния слой от 2 до 100 мм. Позволява ви да създадете покритие, което след 3 дни може да бъде поставена керамична плочка, или след 7 дни на линолеум, килим, ламинат, паркет, корк или дървени подове.
Подложка за подплата25280Цел - за висококачествено изравняване на подовете във всички видове сгради и конструкции за следващи покрития (линолеум, плочки, паркет и др.). Препоръчва се за сухи и умерено влажни помещения. Дебелината на слоя е 5-80 мм.
Запълваме довършителния етаж с Вебер. Vetonit 3000 (Weber Vetonit)25660Vetonit 3000 е подходящ за окончателно изравняване на подове вътре в помещенията, не само в жилищни сгради, но и в различни офиси, обществени сгради. Повърхността, която е изравнена, може да бъде покрита с каменни плочи, различни PVC капаци, винилови плочки, както и текстилни килими.
Юнис Бей етаж Универсален хоризонт 20250Състав: цимент, минерален пълнител с фина фракция, химически добавки. Дебелината на нанесения слой: от 2 до 100 мм.

Подреждане на бързо втвърдяващ се под

Ако има добра инструкция за споразумението, няма да има трудности. Традиционно работата трябва да започне с изчисляването на количеството и покупката на материала.

Бързо втвърдяване на пода weber.vetonit. Технически спецификации

Бързо втвърдяване на пода weber.vetonit. Технически спецификации

Етап 1. Изчисляване на количеството и избора на материал

Колко сух микс ще се изисква за пода? Ето средната консумация на материала: при дебелина 1 мм на 1 м², 1 литър от сместа излиза. Следователно, ако площта на помещението е 100 м², а планираната дебелина е 10 мм, е необходимо да се изсипят 1 хил. Литра.

Но това са само относителни ценности. За да направите изчисленията изключително точни, трябва да знаете не само крайната дебелина, но и плътността на покритието. Но на пода може да се напълни с пълнител и без него. И при използването на последната, получената по-рано стойност (1 хил. Литра) се умножава по плътността на материала, специфициран от производителя в техническите параметри. Във всички бързо втвърдяващи се покрития гъстотата варира между 1,3-1,8 kg / l. И за полиуретан (ако пълнежът не се използва), плътността може да бъде 1,25 кг / л. В резултат на това работата ще изисква 1,25-1,700 литра, в зависимост от плътността.

Самонивелиращи се подове

Самонивелиращи се подове

И сега ще разберем как наистина са нещата. Най-популярни днес сух микс "Skorlayn Т-45", произведен от ТМ "основа", има скорост на потока от 13 20-килограмови торби върху площ от 10 "квадрат" при дебелина на покритието от 2 см. Като цяло, това е 260 кг, и средното цената на 13 торбички е 3,5 хил. рубли. Производителят посочва консумацията в торби на 1 m2 при дебелина на слоя 10 mm.

Cost друг популярен смес - BERGAUF - също е приблизително 3,5 хиляди, но необходимите 15 20-килограмови торби, тъй 100 м² оставят само на 300 кг материал. Производителят твърди, че средната скорост на потока е 14-15 кг на 1 m при дебелина от 2 cm Освен това, "Skorlayna" може да бъде 2-100 мм и BERGAUF -. 6 до 60 mm.



BERGAUF

Изчисляването на дебита на сухата смес е необходимо да се вземат предвид и нейните допълнителни разходи. Една от характеристиките на насипания етаж е, че той се влива във всички пукнатини, дупки и дупки, които са на повърхността. Следователно е по-евтино да се лекуват всички тези дефекти с грунд, отколкото да се използва повече от състава.

Обърнете внимание! Намаляване на потока и допринася за пясъчната "възглавница" (както от речен, така и от кварцов пясък), въпреки че не променя свойствата на покритието.

Последният фактор на икономиката са добре организираните операции по полагане. Счита се, че високото качество на пълнене се постига, ако трима работници са включени едновременно: дистрибутор на смесител, педал за ускоряване (подравнява състава върху повърхността) и пълнежа.

Как правилно да запълни пода

Как правилно да запълни пода

Етап 2. Подготвителни дейности

Стъпка 1. Повърхността на подовата повърхност се почиства от обелването на предната замазка, прах, мръсотия и старо лепило. Препоръчително е първо да изсушите прахосмукачката, след това избършете пода с мокър парцал, за да премахнете замърсителите.

Подготовка на пода

Подготовка на пода

Стъпка 2. След това подът се проверява за дупки. Ако се намират, те ги поправят с поправка.

Закрепване и ремонт на пукнатини в пода

Закрепване и ремонт на пукнатини в пода

Етап 3. Повърхността е грундирана, като по този начин се увеличава разяждаемостта на състава и неговата адхезия към повърхността. В 4/5 случая това ви позволява да получите силна замазка без дефекти и деламинации.

Подготвяне на пода

Подготвяне на пода

За целта се използват специални смеси на праймери. И можете да използвате концентрат за подготовка (например "Vetonit MD 16"), чието потребление е приблизително 1 литър на 10 m². Грундът се нанася в два слоя:

  • за първия концентрат се разрежда с вода в съотношение 1: 5;
  • за втория слой - 1: 3.

Етап 3. Получаване на разтвора

Приготвяне на разтвора

Приготвяне на разтвора

Всички следващи действия трябва да се извършват в съответствие с инструкциите на производителя, въпреки че като цяло процедурата за приготвяне на разтвора за всички смеси е една и съща. Тя ще вземе електрическа бормашина със специален миксер-миксер и с огромен капацитет. Първоначално, контейнерът се пълни с вода в количества, определени в инструкциите, след това се излива суха смес и разтворът се разбърква, докато свредлото, до получаване на хомогенна субстанция без бучки.

Етап 4. Попълване

Обърнете внимание! Преди да излеете, уверете се, че сместа за отливане е приготвена в съответствие с инструкциите на производителя.

Технология на приложение

Технология на приложение

Всички действия трябва да бъдат чисти и бързи, тъй като е възможно да се работи с разтвора за не повече от половин час след подготовката. Първо, сместа се излива върху повърхността и се изравнява до необходимата дебелина. Ако е необходимо, за изравняване се използва иглена ролка. Материалът се прилага на малки порции и всеки от тях задължително трябва да влезе в контакт с предишния.

Технология на приложение

Технология на приложение

В края на изливането може да се изчака само: материалът ще "поеме хоризонта" самостоятелно и ще създаде идеално равна повърхност. Времето за чакане зависи до голяма степен от комбинацията на марката и дебелината на нанесения слой, но често не е повече от ден. Предвид факта, че разтворът е перфектно разпространен, процедурата за прилагане е значително улеснена и външният вид на различни видове повърхности е напълно елиминиран.

Пълнене на подложката за пълнене

Пълнене на подложката за пълнене

Накрая добавяме, че ако разликите в височината все още се появяват, освен това осезаеми, тогава се препоръчва да изчакате пълното изсъхване на пода и след това да приложите друг слой.

Пълна снимка на пода

Видео - Как да изравняваме пода с бързо формулировки?

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Саморазливни подови смесиСаморазливни подови смеси
Напълване на пода на устройствотоНапълване на пода на устройството
Подравняване на пода с ръце - сухи смеси за изравняване на подаПодравняване на пода с ръце - сухи смеси за изравняване на пода
Три вида на миньорите за насипни подове бързо заздравяват 25 кг, тънки и дебелиТри вида на миньорите за насипни подове бързо заздравяват 25 кг, тънки и дебели
Бързосъхнеща подова замазкаБързосъхнеща подова замазка
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Ние правим пода перфектно плоска изравняваща смес за подаНие правим пода перфектно плоска изравняваща смес за пода
Ноу-хау на нашето времеНоу-хау на нашето време
Смесване на подаСмесване на пода
Как да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полаганеКак да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полагане
» » Бързо втвърдяващ се под
© 2021 BggeHat.com