Три вида на миньорите за насипни подове бързо заздравяват 25 кг, тънки и дебели

Гланциран монофоничен под

Подът в съвременните помещения отдавна е отделен компонент на дизайна. Ето защо за качеството на подовата настилка и нейния декоративен дизайн днес са представени доста строги изисквания. Едно такова изискване е плоската повърхност без шевове. Ако има търсене за всичко това, тогава офертата не чака твърде дълго. Така на пазара имаше така наречените самонивелиращи се подове, самонивелиращи се смеси, замазки и други материали. Интересуваме се от тази статия само един екземпляр от тази категория - натоварването на пода "Starateli". Нека да я разгледаме по-подробно.

Така компанията "Starateli" се появи на пазара през 1992 година. След това се позиционира като производител на шпакловъчни смеси. Днес асортиментът се разширява, така че има възможност да се конкурират на много позиции. И в това отношение, насипните етажи в асортимента на компанията заемат доста сериозна ниша.

класификация

"Starateli" произвежда три основни типа самонивелиращи се подове:

  1. Тънък.
  2. Дебела.
  3. Бързо втвърдяване.

Плътен изглед

Този материал е сивкав прах, който се приготвя чрез смесване с вода, тъй като е направен на основата на цимент и пясък. Използвайте го за подравняване на подовите основи, при които разликата в равнината е до 80 мм.

С помощта на такъв състав, на пода се формира достатъчно силен слой, който може да се използва дори във влажни помещения. Той има нисък процент на свиване, така че на "топъл под" системи може да се използва без проблеми.

Най-често този материал се използва за подравняване на дефектните повърхности с голяма разлика в равнината. В готовата форма може да се съхранява за 40 минути, след което започва процесът на полимеризация. Напълнен на пода, "дебелият" подов запълващ материал замръзва след два часа, след което вече е възможно да се движи по него. Но строителните работи по него могат да се извършват само след 3-5 седмици, през което време той печели реколта.

Тънък поглед

Костенурка в 3D

3D под

Използва се тънка версия, ако разликата в равнината не надвишава 30 мм. Това е същата смес от цимент и пясък, в която се добавят полимерни добавки. Това увеличава течливостта и мобилността на разтвора. След втвърдяване повърхността става много силна с отлична адхезия.

И ако "дебелият" вид се използва главно за грубо изработване на основата, тогава "тънка" може да се използва като завършващо покритие. Тя издържа на достатъчно големи натоварвания, пукнатини по повърхността й - това е глупост, необходимо е да се положат големи усилия за формирането им. В мокрите стаи, фината версия на себе си се чувства отлична.

Работата със сместа може да се извърши в рамките на 40 минути, времето за съхнене е 8 часа.

Бързо втвърдяващ външен вид

От самото име става ясно, че настилката "Starateli" бързо втвърдяване е решение, което бързо полимеризира в кратък период от време. Всичко се случва поради специалните добавки, които се правят при производството на този материал. За тези, които бързат да ремонтират, това е идеалното подово покритие. Между другото, той може да се използва както като грубо покритие, така и като финал.

Вярно е, че за всеки случай е избрана определена дебелина на слоя, който трябва да бъде поставен:

  • За грубо довършване - до 80 мм.
  • За довършителни работи - до 15 мм.
Интериорът се съхранява

Блясък и осветление

Единственото допълнение към монтажната технология е наличието на подсилваща клетка, която се вписва в повърхността на основата. Рамката трябва задължително да е метална, по-добре, ако е мрежа.

Такова решение може да се приложи към така наречените "слаби" подове. Тя перфектно се справя с тежки товари, минимално свиване на материала, възможно е да се използва "топъл под" с отоплителната система.

  • Той изсъхва за 4 часа.
  • Основната строителна работа може да се извърши след три дни.
  • В работно състояние е в рамките на 40 минути.

Всички горепосочени насипни етажи са сертифицирани и съответстват на руските GOST.

Етапите на нанасяне на подложката за пълнене



Нека започнем с предупреждение. Дървените подове не се препоръчват за изливане на насипни подове "Starateli". Дървената основа може да не издържи с това време. Затова запазете тези смеси за бетонни основи. Въпреки че керамичните плочки, поставени на бетонния под, също са добър вариант за добра основа.

На първо място, необходимо е да подготвим базата. За да направите това, трябва да се прегледа за дефекти и дефекти. Всичко, което намирате, трябва да бъде отстранено и циментирано с циментова замазка. Особено внимание към лошо прикрепени парчета плочки и бетон. Ако ги намерите, без съмнение ги махнете, запълнете дупките с обвързващи решения.

Емайлирани опаковки

Опаковъчен материал

Не забравяйте да премахнете петата на боята, маслото, мазнината и други замърсители. След това е необходимо да се определи времето, през което циментовият разтвор да се изсуши добре. Освен това бетонната основа е обезпрашена. Сега един от основните етапи е подготвянето. За да се приложи, е необходимо, без съжаление за материала, да се лекува равномерно върху цялата повърхност. Ако бетонът абсорбира бързо този течен материал, изчакайте да изсъхне и отново нанесете грунд в един слой.

Някои полезни съвети:

  • Ако на пода сте открили дълбоки дефекти (особено по отношение на пукнатини) - тогава е по-добре да ги напълните с уплътнител, като използвате серпен на върха.
  • Много е важно да направите точно изчисление на необходимите материали и устройства преди да започнете работа. Зависи от това дали надхвърляте бюджета, определен за ремонт или малко спасявате. Особено внимание се обръща на основния материал - насипните етажи "Starateli". Тяхното потребление зависи главно от дебелината на нанесения слой.

След като всичко е изчислено, закупено и готово, можете да продължите към маркирането. Има три варианта за обозначаване на самолета, на който можете да поставите пода.

  • Нагласете лазерното ниво в центъра на стаята, което ще покаже контура на бъдещия под по стените.
  • Използвайте специални саморегулиращи се маяци.
  • Инсталирайте винтовете за самозатягане в пода, като излагате шапките си на едно хоризонтално ниво.

Така че, подът е готов, можете да започнете да го изливате. Но преди това се препоръчва да се монтират стени на хидроизолационни материали, които да отрежат пода от стените, което ще намали появата на пукнатини в ставите на двата елемента на стаята.

Разтвор за готвене

Смесване на хоросан

Приготвяне на разтвора

Ще ви е необходим чист контейнер, в който водата се излива в обем от 5-6 литра. След това постепенно се напълва цялото количество торба, т.е. 25 кг. В този случай разтворът се смесва непрекъснато със строителния смесител, докато не стане единична консистенция, без бучки и големи импрегнации. Съставът на течни подове "Starateli" включва различни добавки, които постепенно реагират на наличието на вода, след което отварят своите качества. Следователно готовият разтвор трябва да се остави само за няколко минути, след което да се разбърка отново.

Процес на пълнене

В зависимост от вида подови настилки, които сте избрали да ремонтирате стаята, консумацията на сместа ще варира, но най-вече това варира между 16-18 кг / м².

Приготвеният материал се излива на пода. Също така трябва да се търкаля със специална ролка за игла. Този процес, на първо място, изстисква въздуха, който остава в тялото на материала, когато е смесен. На второ място, това е допълнително изравняване на равнината на пода. Обърнете специално внимание на ъглите на стаята и зоните близо до стените.

Най-добрият вариант е двама служители да направят това. Едното подготвя разтвора, второто се налива и се валцува с валяк. Обърнете внимание на два вида - тънки и бързо захващане. Трябва да работите бързо с тях.

Унифицирано разпределение на разтвора

Разпределение на разтвора

В допълнение към технологията за ръчно нанасяне има и машинна технология. Разбира се, използването му е възможно само при запълване на големи площи и при наличие на източник на постоянен прием на вода, тъй като смесването на сухата смес и водата става автоматично. Освен това в тази машина за пълнене има помпа. Машината начин за изливане на голям брой предимства:

  • Точно съответствие с формулировката.
  • Автоматизация на процеса на смесване.
  • Автоматизирано снабдяване с готов материал.
  • Възможно е да се смесват големи обеми в една партида.
  • Намаляване на грешките, т.е. почти пълна липса на човешки фактор.
  • Увеличението на мощността е пет пъти в сравнение с ръчната версия.

Вярно е, че такава машина работи върху електричество, така че трябва да платите за използваната енергия. Плюс транспорт и наем.

Изчисляване на необходимото количество подложка за пълнене

По принцип няма затруднения при това изчисление. Нуждаем се само от три компонента на проста формула. И това:

  • Наводнената зона.
  •  Дебелината на слоя.
  • Специфична консумация на материал на квадратен метър.

Всички тези показатели се умножават помежду си. Разбира се, трябва да вземем предвид теглото на една торба - 25 кг. Така че има вероятност да имате неизползвана част от материала.

Заключение по темата

Монети под пода за пълнене

Отличен етаж

Така че, грубият етаж "Starateli" - това са три типа самонивелиращи решения, които имат отлични характеристики. Когато се избира един или друг вид, е необходимо да се установят точно условията, при които ще се излива това решение. И най-важното е качеството на пода. Колкото по-качествено е, толкова по-малко ще е необходимо да изразходвате материала.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем подходящата смес за подравняване на подаКак да изберем подходящата смес за подравняване на пода
Какво може да бъде полимерна подова настилка за класификация на покритиятаКакво може да бъде полимерна подова настилка за класификация на покритията
Висококачествена течност за подова настилка в йунисВисококачествена течност за подова настилка в йунис
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Ноу-хау на нашето времеНоу-хау на нашето време
Смесване на подаСмесване на пода
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Колко е пода сухКолко е пода сух
Смес за подова настилка за какво да търсите при избораСмес за подова настилка за какво да търсите при избора
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
» » Три вида на миньорите за насипни подове бързо заздравяват 25 кг, тънки и дебели
© 2021 BggeHat.com