Изисквания за процеса на пълнене на подложката за пълнене

Полимерно покритие

Популярността на течните подове, която падна през последните години, отново се увеличава. Много потребители, въпреки високите разходи за подови настилки и сложността на процеса на полагане, обръщат внимание на този материал. Но това е странно, много хора считат пода за течен линолеум. Може би този полимерен материал е подобен на линолеума, но само чрез декорация и декорация. За всички останали той е много различен от линолеума.

  • Първо, пълнежът е устойчив и устойчив на износване покритие.
  • На второ място, в състава му няма нищо повече освен полимера.
  • Трето, технологията на подреждане е съвсем различна.

Най-вероятно това полимерно покритие на пода изглежда като огромна плочка, в която няма шевове, пролуки, пукнатини и т.н.

класификация

Така че основата на пода на насипно състояние е полимерният материал. В зависимост от това кой полимер се използва при производството на разтвора, зависи само марката на покритието. Има само пет:

  1. Епоксидна.
  2. Полиуретан.
  3. Прозрачен.
  4. Антистатик.
  5. Киселинна киселина.

В допълнение, че в различните марки има различни компоненти и основа, те силно се различават една от друга на външен вид. Разбира се, трябва да вземем предвид целта на подовия материал. Например, епоксидният под е най-добре да се излива в помещенията, където хората работят, живеят, почиват. Но дансинга е по-добре изпълнен с полиуретан.

Унифицирано разпределение на разтвора

Разпределение на сместа

Вероятно много хора наведнъж зададоха въпроса защо в категория самонивелиращи етажи тук обсъждаме само полимерни покрития? Добре, тази категория включва не само полимерни материали, защото течните подове са голямо разнообразие от материали, които включват както циментови, така и гипсови замазки в течно състояние на самонивелиращ се тип. Вярно е, че едва ли е възможно да се посочат тези слоеве, прилагани от половете. Най-вероятно това е замазката, с която се извършва подравняването, втвърдяването и ремонта на пода. Но полимерната смес всъщност е готов под, който вече не е необходим. Ето защо ние говорим за тях в тази статия.

Разбира се, с помощта на полимерни насипни подове е възможно да се получи замазка, в този случай няма противопоказания. Но това е твърде скъп материал, за да го използвате за тази цел. Ето защо най-добрият вариант за разтвор на замазка е смес от цимент или гипс.

Моля, обърнете внимание! Всеки пълнежен под, независимо от основните съставки на разтвора, трябва да бъде напълнен с дебелина не по-голяма от 3,5 мм. Това го отличава от другите видове изравняващи материали.

Въпреки че тази дебелина вече не е стандарт. Все повече и повече производители предпочитат произведените материали, което би разширило обхвата на тяхното използване. Например марката на изравняващите подове на фирма "Starateli" може да се използва на бази с капка до 80 мм. Нека я изречем безупречно, с впечатляващ размер за течни подове.

При какви условия можете да използвате полимерни самонивелиращи се подове

Завършващ слой

Последният етап

  • Тънкослойни покрития (наричани също боядисване) с дебелина до един милиметър се използват в сухи помещения, където има ниска пропускливост. В тези помещения се извършват високи хигиенни изисквания. Срокът на експлоатация на този тип подови настилки е до 4 години.
  • Универсалните материали се използват като декоративни настилки. Дебелината им може да достигне до 3 мм. Срок на експлоатация до 10 години.
  • Специални полимерни подове. Използват се в помещения, за които има строги изисквания по отношение на здравината и надеждността на пода. Те са напълнени с дебелина 2-3,5 мм. И няма да траят по-малко от 15 години.
  • Високоякостни полимерни смеси. Ясно е, че те се използват само в помещения, където има високи механични натоварвания на пода. Напълнете ги с дебелина повече от 3 мм. И те служат повече от 25 години.

В момента производителите експериментират през цялото време, като искат да направят полимерни подове с допълнителни качества и свойства. Поради това в състава им се добавят различни компоненти, които подобряват техническите си характеристики. Например, можете да увеличите силата на покритието, неговата плътност, да увеличите устойчивостта на реактивните вещества, да повдигнете антистатични и т.н. Това е, че сега на пазара е възможно да изберете такъв пълнеж етаж, който напълно ще отговаря на вашите изисквания.

Изисквания за технология за запълване на подове

Ние ще кажем директно, за да запълним течните подове със собствените си ръце не просто, но е възможно. За да направите това, трябва да научите технологията на полагане, да изберете правилните материали и инструменти. Да започнем с последното.

Изисквания за инструменти

Две ролки

Възглавници с различни зъби

  • Всички знаем, че новите метални инструменти (шпакловъчни ножове) се обработват със специална грес. Така че е необходимо да се отървете от него. За това може да се използва всеки разтворител. Широчината на шпатула трябва да бъде най-малко 600 мм.
  • Грундът най-добре се нанася с ролка от синтепон или полиамид. Оптимална дължина на купчината: 12-14 мм. След употреба валякът трябва да се изплакне добре, за да се предотврати полимеризацията на сместа.
  • Raklya е специален инструмент, с който се прави равномерно разпределение на лицевия слой в композитния материал. Много е важно точно да се излагат валците на мустаците по дължина, съответстваща на дебелината на слоя, който се излива. Дължината може да се зададе с помощта на дебелина.
  • Иглена ролка (аериране, въртяща се). Използва се за една цел - отстраняването на въздуха, който остава в масата на полимерния материал, който се е появил по време на приготвянето на разтвора. Освен това с негова помощ се прави допълнително равномерно разпределение на материала върху повърхността. Ролката трябва да е чиста, сегментите й да се движат. Има голям брой сортове, на базата на ширината на инструмента.
  • Специални подметки за обувки, с които можете безопасно да навигирате в наводнения под. Подметките трябва да са чисти и добре закрепени към обувките.
  • Миксер със смесителна дюза. Нека започнем с предупреждението: за да използвате кабелни миксери е нежелателно, по-добре е да инсталирате версията на колана на миксера. За смесване на полимерен органоразтворим разтвор е необходим смесител с мощност до 1 kW. В този случай неговите функции трябва да включват: промяна в скоростта на въртене и обратното. По време на процеса на смесване трябва да се образува фуния в тялото на разтвора. Експертите смятат, че пълното завъртане на цялата маса на съставния материал, обема на фунията 20 трябва да бъде общият обем на целия разтвор. Скоростта на въртене на миксера трябва да бъде 500 оборота в минута за професионалните инструменти и 1000-1600 об / мин за обществеността.
  • В процеса на изграждане на насипни подове трябва да се използва прахосмукачка, с помощта на която подът е заземен и преди грунда, и преди изливането на полимерното покритие.

Моля, обърнете внимание! Използвайте полиетиленови капаци за обувки по време на този вид работа.

Изисквания към базата

Подготовка на субстрата

Без прах основа

Има определени изисквания, които се налагат въз основа на пола. Първо, тя трябва да е гладка. Разликата от 2 мм е допустима стойност. На второ място, силни. Много производители не препоръчват използването на самонивелиращи се подове за покриване на дървени основи. Въпреки че няма строги забрани за това. Просто трябва да извършите редица мерки, за да увеличите равномерността и здравината на дървените подове. Специално внимание на различията между дъските на пода, ще трябва да се отървете от тях, в противен случай решението е свободно да изтича между тях.

И все пак пълнежът трябва да се излива върху бетонна или пясъчна бетонна основа с мощност най-малко M200. Задължително е полимерното покритие от стените да бъде отрязано с хидроизолационен материал. Това е важно. Ако капакът е поставен на първия етаж, подът на който е наводнен на земята, тогава той трябва да бъде водоустойчив.

Новият бетонен под трябва да бъде придаден на реколтата и на остатъчната влага. Така че ще трябва да почакаме. Ако бетонната основа е стар, запален под, тогава ще трябва да се почиства от мазнини и мазни петна, от восък и боя, от други замърсители. Могат да се използват всякакви средства и методи.

Всички параметри на основата на бетон трябва да отговарят на SNiP 2.0 13-88 FLOORS. Между другото, как можете да определите остатъчната влага на субстрата? Всичко е достатъчно просто. Поставете полиетиленовото фолио на пода с размери 1 × 1 м. Закрепете ръбовете с конструктивна лента, за да сте сигурни, че цялата конструкция е запечатана. Ако кондензата не се образува под филма в продължение на два дни, ако цветът на основата не потъмнее, тогава можем да приемем, че влажността е нормална. Това означава, че е възможно да се напълни пълнежния полимерен под.

И още нещо. Ако мръсотия, че не можеш, когато нарушаването на самолет е достатъчно голям, е необходимо първо да се проведе нормално запълване замазки на циментова основа, изчакайте да изсъхне добре, и едва след това да се извърши налива саморазливна етаж. Разходката на подготвената база е разрешена само в чисти обувки.

Изисквания за основния процес

Процес на грундиране

Основен грунд

Първо, необходимо е да се организира зона, в която да се извършва всяка мръсна работа. И това е подготовката на смеси и разтвори. Най-добрият вариант, ако в тази зона ще работи един човек, който няма да го напусне. Ако възникне такава необходимост, служителят трябва да смени обувките си с чисти.

  • Преди всичко се приготвя праймер. Ако този материал е еднокомпонентен, тогава го готово. Ако това е многокомпонентен материал, следвайте стриктно инструкциите за употреба.
  • Замазката също така може да се използва като готов материал или като суха смес. Във втория случай е необходимо материалът да се смеси с вода в определени пропорции. Обърнете внимание, че сухата смес е покрита в контейнер, който вече е напълнен с вода. Важно е да се постигне единна последователност на решението. В готовата форма този материал може да се съхранява в контейнер за 50 минути, ако температурата на околната среда е + 10 ° С, 40 минути - 20 ° С, 30 минути - 25 ° С. Между другото, шпакловка може да бъде заменена от самия под, ако добавите пясък към него.
  • Най-често насипният полимерен под е двукомпонентен материал. Следователно съществуват някои строги правила за неговото изготвяне, които трябва да бъдат следвани точно. Обикновено компонентът "А" се смесва добре, в който постепенно се добавя компонент "В". Цялата маса се държи още 2-3 минути. След което може да се използва за предназначението си.

Моля, обърнете внимание! Самонивелиращите се подове могат да бъдат в контейнер в завършена форма за не повече от половин час. След това започва процесът на полимеризация. Така че побързайте.

Заключение по темата

Работни ходила

Обувки за работа

Както можете да видите, има доста изисквания за процеса на изливане на полимерни насипни подове. Тук не само основните етапи на упражнението, но и инструментите и повърхността на основата. Всичко това трябва да помислите, ако сте решили да го направите сами. Колко можете да го направите качествено, ще се покаже окончателният резултат. Въпреки че това решение не винаги е правилно. Нека това се прави от професионалисти.

И все пак задачата на нашата статия е да определим изискванията, да покажем какво трябва да се обърне внимание, така че настилката да ви достави удоволствие от много години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Течен линолеумТечен линолеум
Как да изберем линолеум за критериите за кухня за технически и естетически изборКак да изберем линолеум за критериите за кухня за технически и естетически избор
Какво може да бъде полимерна подова настилка за класификация на покритиятаКакво може да бъде полимерна подова настилка за класификация на покритията
Как да направите самонивелиращи се подове и какво можете да получите от тях!Как да направите самонивелиращи се подове и какво можете да получите от тях!
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Смесване на подаСмесване на пода
Полимерните подове създават красиво и трайно покритиеПолимерните подове създават красиво и трайно покритие
Технология на полагане на течни подовеТехнология на полагане на течни подове
Самонивелиращи се подове и техните сортовеСамонивелиращи се подове и техните сортове
Как да поставите линолеум на дървен подКак да поставите линолеум на дървен под
» » Изисквания за процеса на пълнене на подложката за пълнене
© 2021 BggeHat.com