Полимерните подове създават красиво и трайно покритие

Сред голямото разнообразие от съвременни подови настилки, така нареченият течен линолеум заслужава специално внимание. Той има много специални свойства. Нека видим дали наистина е възможно да покриете сами тази корица.

Течен линолеум - покритие с различен капацитет

Полимерни подове (PP) - новост на вътрешния строителен пазар. На Запад те са известни отдавна. Но в CIS течно линолеум се появи само преди няколко години. Такива подове са безшевно покритие, направено на базата на полимерни компоненти. В състава те са разделени на:

  1. 1. Епокси-уретан.
  2. 2. Полиуретан.
  3. 3. Полиуретан-цимент.
  4. 4. Метил метакрилат.

Епокси-уретан течен под - най-скъпите. Неговата висока цена се дължи на уникалната устойчивост на покритието на абразията под влиянието на постоянни механични товари. Поради тази причина такива подове се инсталират в складове, в цехове на промишлени предприятия. В апартамент или жилищна сграда няма смисъл да се урежда покритие от уретан. Ние просто плащаме надплатените суми за безполезни характеристики. Полиуретано-циментовите основи също не са запълнени в жилищни помещения. Те са предназначени за автомобилни центрове, химически заводи и производствени съоръжения с високи температури. Такива подове не се страхуват от гореща пара, агресивни химически съединения и интензивна топлина.

Полимерните подове - създават красиво и трайно покритие

Метил метакрилатът РР има отличен показател за устойчивост на замръзване. В допълнение, те могат да работят още 2-2.5 часа след изливането. Но технологията на тяхното подреждане е толкова сложна, че е практически невъзможно да се осъзнае от самия себе си. Но с полиуретанов течен линолеум такива проблеми не възникват. Почти всеки домашен майстор ще може да го постави в дома си, като получи висококачествено покритие с отлично представяне. Става дума за полиуретанови съединения, за които ще говорим подробно.

Предимства на полиуретанови подове - за които те са обичани?

Течните покрития, които ни интересуват, правят възможно създаването на красив интериор в апартамента. В същото време полимерната база в експлоатация е много непретенциозна, която хората много харесват. Нека изтъкнем други важни предимства на PP:

  1. 1. Повишена еластичност и устойчивост на износване. Завършените покрития не са податливи на силни ударни натоварвания. Това е почти невъзможно да разваля външния вид на насипната структура или случайно да я унищожи.
  2. 2. Лесно почистване и хигиеничност. На течни субстрати плесенето не започва. Можете да ги почистите с обикновена вода и с всякакви препарати за детергенти.
  3. 3. Висока степен на кристализация на покритието.
  4. 4. Естетично и декоративно. Разнообразие от цветови варианти, възможността за прилагане на модели и чертежи, както и избора на желаната текстура прави полимерни покрития и истинска благодат за самоуки художници и специалисти в интериорния дизайн.
  5. 5. Липса на стави и шевове. Полимерната конструкция е идеално гладка, равномерна и равна. Тя може да бъде покрита с кожено покритие.
  6. 6. Отлично ниво на водоустойчивост, противопожарна безопасност, нетоксичност. Решението е направено от безвредни за човешките компоненти. Покритието не отделя потенциално опасни съединения във въздуха при нагряване.
  7. 7. Полимерната повърхност не губи първоначалните си характеристики при температури от 90 до -60 ° С.

Полимерните подове - създават красиво и трайно покритие

Недостатъците на описания пол включват високата им цена и трудовата интензивност на самоизливането. В идеалния случай инсталационната работа трябва да се извършва от професионалисти. Но цената на услугите им не е подходяща за всеки човек. Още един нюанс. Ако след известно време искате да смените полимерното покритие, демонтирането му няма да е лесно. В такива случаи се препоръчва да се поставят нови материали директно върху течен линолеум или да се напълни с нов слой полиуретанова смес.

Подготовка на пода за изливане - ще ви е нужен грунд?

За да напълниш линолеума, имаме нужда от прост инструмент. Купуваме иглени валяци, дървени лепила, назъбена мистрия, строителни миксери (перфоратор или тренировка със специално монтиране). Ще ви е необходим и голям контейнер (например голяма кофа) и чиста вода. Започваме с подготовката на пода. По правило изливането се извършва на конкретни основи. Те трябва да бъдат добре почистени, да се премахнат всички прах и мръсотия.

Ако планирате да се запълни разтвор върху дървена основа, той ще трябва да се приведе в съответствие, остъргват достъпно изпъкналост (Сандер или на ръка с помощта на смилане камък), прегледайте caulked. Позволява се оборудването на течното покритие върху плочка с плочки. В този случай изваждаме всички плочки без изключение. Продукти, които не се държат добре, демонтирайте и след това запълнете свободната зона с цимент.



Повърхността на керамичните плочки трябва да се обработва с груба шкурка, бар или друг абразив, за да стане груб. В противен случай полимерният пълнител не може да се свърже с гладка керемида. След подготовката на подовата повърхност се полага основна съставка (препоръчително е да се използва Ceresit CT 17 или негов аналог).

Полимерните подове - създават красиво и трайно покритие

Извършваме обработката на пода в два слоя. Полагаме почвата, чакаме 4-6 часа. Повторете лечението с грунд. След това по периметъра на помещението (по стените) поставяме лентата на амортисьора. Той елиминира риска от изтичане на течната смес по време на леене.

Подреждане на полимерна основа - всичко в ръцете ни

Време е да смесим решението за споразумението за ПП. Течните полимерни състави се състоят от два компонента. Трябва да ги излеем последователно в един голям контейнер, да обърнем смесителя на ниска скорост и да смесим състава. Бъдете внимателни! При смесване на компонентите има активно отделяне на топлина. Ние извършваме операцията внимателно, за да не изгорим лицето и ръцете си. Смесването на състава във времето обикновено трае не повече от 2-3 минути. Но този момент е по-добре да се уточни в инструкцията за насипно покритие.

Полимерните подове - създават красиво и трайно покритие

Преминаваме до основната фаза на процедурата - изливане на полимерното покритие. Работата се извършва при температура в апартамента 10-22 ° C. Ако стаята е по-топла, сместа ще се втвърди много бързо, качеството на покритието ще бъде недостатъчно. При температура по-малка от 10 °, разтворът не се разпространява добре в пода. Това също така няма да ни позволи да постигнем покритие с висок оперативен потенциал.

Излейте полимерния състав с партньор. Един човек изсипва сместа, втората незабавно я разпределя на повърхността с дървен еквалайзер. Започваме работа от далечния ъгъл на стаята. Отиваме към вратата. Разтворът се захранва с ленти. Работим възможно най-бързо, тъй като съставът може да се втвърди в кофата. След изравняване минаваме през покритото покритие с ролка (игла). Необходимо е да се премахнат въздушните мехурчета от течен линолеум.

След като попълването приключи, затворихме стаята. Не трябва да има чернови. Също така се изисква да се изключи възможността слънчевите лъчи да навлязат в разтвора. Това е изпълнено с образуване на пукнатини на пода. Dry PP ще бъде от 2 часа до 2 дни (посочете в инструкциите). По това време да ходи на течен линолеум е забранено! Когато подът се втвърди, покрийте го с лак (прилагайте алтернативно два слоя). По този начин ще дадем на повърхността допълнителна гладкост, приятен блясък и увеличаване на износоустойчивостта. Нанасяме лак - цвят или безцветен, гланц или мат.

Грижата за описаните етажи е лесна. На всеки няколко години ги актуализираме с лакови покрития, редовно извършваме сухо и мокро почистване. Ако течният линолеум не е силно замърсен, измийте го с чиста вода и сапун. В други случаи използваме домакински химикали, в които има киселини:

  • ние прилагаме този състав върху замърсената повърхност;
  • чака за 8-10 минути;
  • почистване на химическия състав от пода;
  • измийте обилно с вода.

Използването на съвременни материали прави възможно получаването на висококачествени покрития във всеки жилищен обект. Надяваме се, че нашата статия ще ви помогне да запълнете трайния и атрактивен под без помощта на специалисти. Успех!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Акрилни настилкиАкрилни настилки
Линолеум за кухнятаЛинолеум за кухнята
Какво може да бъде полимерна подова настилка за класификация на покритиятаКакво може да бъде полимерна подова настилка за класификация на покритията
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Ноу-хау на нашето времеНоу-хау на нашето време
Попълване на пода със собствени ръце - подготовка за изливане на пода 3dПопълване на пода със собствени ръце - подготовка за изливане на пода 3d
Колко е пода сухКолко е пода сух
Боя за бетонни подове в гаражни цени и спецификацииБоя за бетонни подове в гаражни цени и спецификации
Синтетични материали за подовеСинтетични материали за подове
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
» » Полимерните подове създават красиво и трайно покритие
© 2021 BggeHat.com