Как да изберем линолеум за критериите за кухня за технически и естетически избор

Кухненски под

Въпросът, който подов материал се използва най-добре за кухнята, и днес е много подходящ. Всеки знае какви натоварвания се подлага на пода в тази стая, поради което в процеса на текущи ремонти е необходимо да се обмислят няколко варианта, още повече че модерният пазар е готов да предложи доста голям диапазон. Но много потребители дори не мислят за предпочитание към линолеума. Защо той? Най-вероятно това е традиционен подов материал, който винаги е бил използван в кухнята. Вярно е, че времето се е променило и днес има огромна селекция от този етаж. Следователно, въпросът за това как да се избере линолеум за кухнята, започна да звучи по-често от първия.

Така че, в тази статия ще се занимаваме с линолеум, с неговите видове и възможността да го използваме в кухнята. Нека започнем с факта, че преди годините след двадесет или тридесет години, че е дефицитна стока, която не се различава разнообразие на предлаганите качествени характеристики. Беше отрязано, така че нямаше проблеми с производителите при внедряването. В момента се дължи на по-евтини производствени процеси, промени в технологиите, увеличаване на разнообразието от функционални характеристики (топлоизолация, шумоизолация, щадящи околната среда, висока експлоатационен и така нататък), балатум, в действителност, е универсален материал, освен максималната разположение.

Но това не е всичко. Отбелязваме и други положителни качества на материала:

  • Простота на опаковката.
  • Практичност.
  • Огромна селекция от цветове и шарки.
  • Между другото, днес вече можете да предложите течен линолеум.

Оказва се, че разнообразието от линолеум достигна такова ниво, че потребителите просто се губят по отношение на правилния избор. Особено, когато става дума за използването на този подови настилки в кухнята. Ето защо, когато дойдем в магазина за строителни материали и попитаме за линолеума, получаваме отговора: "Какъв вид линолеум имате нужда?"

Така че, нека разберем въпроса, за да разберем правилно какво искаме, какво очакваме от балатум в кухнята.

Основи на избора

Трябва да започнем нашия анализ с точно изясняване на въпроса и по-точно с точното подреждане на етапите, за които ще трябва да се движим в процеса на избор. Ето защо предлагаме четири етапа:

  1. Определете типа линолеум.
  2. Избираме неговите допълнителни качества и качества.
  3. След това идва оцветяването.
  4. Избор на производителя.

Защо такава последователност? Например, първо избрахте производител, който ви даде увереност. Но проблемът е, че той нямаше материала в моделната линия с оцветяването, което е необходимо за вас. Проблемът.

Видове линолеум

Избор в магазина

Асортимент в магазина

Има само две - естествени или полимерни.

  • Естественият линолеум е екологичен материал, който се състои само от естествени съставки. Обикновено това е дървесен катран, вар и дървесен прах, ленено масло, натурални багрила. Основата е тъкана или нетъкана тъкан. Между другото, този вид може да се счита за "LINOLEUM". В крайна сметка, ако погледнете назад във вековете, като покритие на пода е бил използван от нашите предци davno.I популярността му е получила и за високата си производителност: устойчивост на износване, е антисептик, не избледняват, без мирис, активно се противопоставя на всички видове товари, не привлича прах, срока на експлоатация на до 40 години. Разбира се, не без неговите недостатъци, които включват: гниене, появата на микроорганизми в материала на тялото. Въпреки че тези проблеми сега са решени много просто - прилагането на защитни решения. Но този вид е най-скъпият.
  • PVC линолеум. Това е изкуствен материал на базата на полимер - поливинилхлорид. Какво можете да кажете за него? Това е съвременен подход за решаване на проблема с по-евтините строителни материали. За всички други качества, той е малко вероятно да отстъпи място на един естествен човек. Разбира се, срокът на нейното функциониране не е толкова голям, но всичко това се компенсира от ниската цена на продукта. Някои потребители вярват, че този вид линолеум може да бъде опасен за човешкото здраве. Това е погрешно схващане, защото PVC се използва в хранителната промишленост като контейнер и в медицинската индустрия. В PVC контейнерите се съхранява кръв, системата за кръвопреливане, спринцовки и други устройства се изработват от този полимер.
Дебелина и качество

Видове материали

Необходимо е да разгледаме варианта на PVC по-подробно, защото има два подвида: хомогенни и хетерогенни.

  • Хомогенният линолеум е хомогенен материал, при производството на който се използва технологията за горещо валцуване. Ето защо този вид е много устойчив на различни товари. Но технологията на нейното производство ограничава възможността за разнообразяване на оцветяването, така че на пазара можете да намерите монохромна проба или симулиращи мраморни чипове.
  • Хетерогенният е многослоен материал с по-голяма дебелина на лентата. Между другото, броят на слоевете може да варира от пет до осем. Но в ядрото се намират само няколко материала: PVC, фибростъкло, декоративен слой и защитно фолио. На много позиции тази опция е по-силна, но картината изчезва бързо. На него се образува бяло петно.

категория

Тази подраздел на статията включва материални индикатори, които напълно зависят от характеристиките за изпълнение на линолеума.

Подово покритие

Линолеум в интериора

  • Домакински. Това включва 21-23 класа, при които дебелината на защитния филм не надвишава 0,3 мм, т.е. те имат по-ниска износоустойчивост. Следователно този клас обикновено се препоръчва за използване в райони с нисък трафик.
  • Търговски клас 41-43. При него дебелината на защитния слой варира в диапазона 0,6-0,8 мм. Такова подово покритие е направено специално за помещения с голям трафик, където е подложено на доста големи товари.
  • Полу-търговска. Този материал е клас 31-33, така наречената златна средна. При този вариант, дебелината на защитното покритие е 0.4-0.6 mm. И ако все още мислите за какъв вид линолеум е най-добре да вкарате в кухнята, тогава това е всичко. Първо, има висока устойчивост на износване. На второ място, приемлива цена в сравнение с търговския вариант.

Форма на произведения материал



Всички сме свикнали с идеята, че линолеумът е ролков материал, който трябва да се търкаля на пода. Като говорим за неговия размер, ширина на ролка може да е до 5 m и 45 m дължина. Това означава, че е лесно да изберете размера на ролката, така че една лента покрива пода на кухнята без много отпадъци в подстригване в желаната резолюция.

Нюанси на кафяво

Тонове на игра

Оферти днес пазар и плочки линолеум. В действителност, тази PVC плочки с различни форми и размери, цветове и текстури, която се поставя на пода и фиксирани към него с лепило съединения. Нека просто кажем, че за кухнята това не е най-идеалният вариант, защото, без значение колко качествено поставяте плочките на пода, все пак ще има малка разлика между тях, която винаги ще получава мръсотия. Много е трудно да се почисти такова подово покритие.

И друго покритие, което хората наричат ​​"течен линолеум". Това е полимерно решение, което се излива на пода. Под него можете да поставите полимерен филм с отпечатан модел (изборът на снимката остава за клиента). Оказва се, че една равна, гладка и много красива база с високи характеристики. Особено бих искал да отбележа огромната устойчивост на износване, отсъствието на шевове и нулева абсорбция на вода. В кухнята можете да го използвате, без проблем. Но това е твърде скъпо. И ако търсите опция за бюджет, изборът ви ще трябва да бъде спрян при опцията за преобръщане.

Направете изводи

Класически цветове

Класика на пода

Така че, балатум за кухнята трябва да издържат доста сериозни товари. Тук не само удари от падащи прибори, голям помещения пропускливост, влага и температура спад и разливи на течности от различен тип (масло, кафе, сок и т.н.) в студени и топли.

От всичко казано по-горе, ние правим избор.

  • Естественият линолеум идеално се вписва в кухнята. Няма противопоказания.
  • Хомогенният вариант не е най-добрият. За съжаление качествените му характеристики и малка дебелина на защитния слой не могат да гарантират дълъг живот на този материал. В коридора, в коридора може да се използва, но в кухнята е по-добре да не.
  • Но хетерогенният линолеум ще се справи перфектно с всички изисквания, наложени на пода в кухнята. Особено исках да привлека вниманието ви към извадката, в която има най-голям брой слоеве, където всеки слой изпълнява специфичните си функции.

Избор на цветен дизайн

Цветна палитра

Полу-търговски вариант

Тази позиция в избраната последователност е на трето място. Но нека да говорим от гледна точка на модерен подход за ремонт на работа. Първо, се прави проект, след който се извършват и строителните работи. Това означава, че първо е избран цвят, а след това и формата, и типа. Но тъй като вече разбрахме, че избраният от нас линолеум ще бъде в категорията на естествения и хетерогенен PVC, това означава, че сме сигурни, че може да има каквото и да е оцветяване и някакъв модел.

Някои полезни съвети, които трябва да се вземат под внимание при подбора на линолеум в цвят в кухнята.

  • В 99 цвета на подовата настилка се избира цвета на кухненския комплект.
  • 1 ние остана в случай, че изведнъж имате някъде лежи около скъп линолеум естествен вид, който може да се използва в кухнята.
  • Ако вашата кухня е светла стая, тогава не си струва да подредите калейдоскоп от цветове на пода. Ще бъде твърде много.
  • Или, обратно, в тих дизайн, направете светло петно ​​на пода.
  • Ако кухнята е малка, линолеумът в малка плочка или паркет е най-доброто решение.
  • Ако кухнята е голяма, тогава можете да експериментирате. Например, разбийте пода в зони: в трапезарията, поставете материала с ярък модел, в работната зона по-спокойни монохромни тонове.
  • Искате да видите паркета или пода на кухненския под, но разпределеният от вас бюджет е малък, днес производителите предлагат линолеум с имитация на тези подови материали. Между другото, същото важи и за камъка и за керамичните плочки.

Като цяло, от гледна точка на декоративен дизайн линолеумът не признава днес за подови настилки. Днес можете да изберете вида материал, който ще се побере точно в старите дни, както и в класически, ретро и викториански стил. Оттук стигаме до заключение - това е най-демократичният довършителен материал.

Въпроси и отговори

Имитация на дърво

Под естествено дърво

  • Линолеум и топъл под: дали са съвместими? - Няма ограничения в това отношение. Можете безопасно да поставите линолеум от всякакъв вид върху подовата отоплителна система. Разбира се, необходимо е да се консултирате със специалист. Освен това има някои нюанси в технологията за полагане, чието изпълнение е просто необходимо.
  • Каква марка е най-добре да купите? Ние стигнахме до последния етап по наш избор, той се намира под четвъртото число. - На руския пазар днес ще намерите доста широк диапазон от тази настилка. Тук, както местни марки, така и чуждестранни марки. Популярни много, ние просто даде някои производители, които според нас са много популярни днес: Tarkett, IVC, Армстронг-DLW, Forbo, Graboplast (Унгария), Juteks, Domo (Белгия), Gerflor и др.
  • Има ли някакви препоръки за поставяне на линолеум в кухнята? - Първо, оптималният вариант е безпроблемният стил. Слотовете и пролуките между ивиците ще създадат големи проблеми при почистването в кухнята. Те със сигурност ще запушат мръсотията, която не може да бъде премахната по никакъв начин. Сбори за санитарни условия и хигиена. Уверете се, че ролката е поставена в стаята, където ще бъде подредена, преди да бъде положена. Тя трябва да бъде разположена и държана в това състояние в продължение на два или три дни.
Полагане на основата

Линолеумна облицовка

И последното в нашата статия. Много потребители се опитват да се справят сами, извършват ремонти в собствената си къща или апартамент, така че най-често дизайнерите не прибягват до услуги. И тук те могат да имат усложнения с избора на цветни декоративни декорация на кухнята, особено на пода. Какво мога да ви посъветвам в този конкретен случай:

  • В интернет днес, в свободен достъп ще намерите програми, с които можете да създадете сами интериорния дизайн на кухнята, и особено да изберете цвета на линолеума. Между другото, професията е много вълнуваща.
  • Можете да отидете в магазин, който продава линолеум. Има така наречените сонди, от които можете да изберете опцията, която ви харесва най-много.

С естествен линолеум никога няма да загубите - това е факт. Но с опцията за PVC трябва да внимавате. Това е важно и не евтино, а не твърде горещо за избор. И тъй като изборът е огромен, няма нужда да бързаме.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв секс да прави в кухнятаКакъв секс да прави в кухнята
Практично подово покритие за кухненски преглед на различните опцииПрактично подово покритие за кухненски преглед на различните опции
Кой етаж е най-добре да постави в гаража и на балконаКой етаж е най-добре да постави в гаража и на балкона
Избор на пода за кухненските опции и техните функцииИзбор на пода за кухненските опции и техните функции
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Как да изберем правилния линолеумКак да изберем правилния линолеум
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Как да изберем правилната кухняКак да изберем правилната кухня
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Колко правилно да се положи линолеум?Колко правилно да се положи линолеум?
» » Как да изберем линолеум за критериите за кухня за технически и естетически избор
© 2021 BggeHat.com