Висококачествена течност за подова настилка в йунис

Логото на Eunice

Самонивелиращи подове на пазара не са нови, но наскоро те станаха много популярни. Работата е, че с тяхна помощ можете лесно да направите гладка и много гладка подова повърхност. И, както знаете, този индикатор е най-важният, когато става дума за довършване на подовете. Съвременният пазар предлага широка гама от този строителен материал по отношение на марки и производители. Компаниите на различни нива се опитват да привлекат потребителите чрез някои необичайни свойства на продуктите си. Например, на груб етаж Eunice Horizon. Нека да поговорим за него и на неговия пример ще се занимаваме с насипни етажи от други производители.

Материални предимства

Разбира се, провеждането на сравнителен анализ в тази категория не е лесно, тъй като включва доста голямо разнообразие от марки, видове и видове, освен от огромен брой производители. Тук отдавна вече са счупили всички световноизвестни фирми като "Кнауф", "Церезит", "Болар" и т.н. И по-малко известни фирми, особено бих искал да спомена местните производители, например "Starateli" и други.

И все пак ние се интересуваме точно от компанията "Unis" и известния си насип на пода Eunice. Защо? Нека да разгледаме нейните предимства пред други марки самонивелиращи се подове. Но преди това, само няколко коментара:

  • Всички сортове самонивелиращи се подове са снабдени с различни свойства, така че производителите придават на всеки пакет инструкции за тяхното използване. Трябва стриктно да спазвате всички членове на това ръководство, така че крайният резултат да не ви разочарова.
  • Но всички тези смеси имат подобни параметри. Но, както вече бе споменато по-горе, всеки производител се опитва да въведе нещо специално в характеристиките на материала. Така че в течните подове на различни марки има сходни характеристики и различни.

Така че, заслугите на половината секс Eunice Horizon:

Опаковъчен хоризонт 2

Вид материал в опаковката

  • Консумацията на материал на един квадратен метър от повърхността с дебелина на слоя 10 мм е 16-18 кг. Нека да се изправим пред нея, не на най-икономичния вариант, но на такава висока цена. Но нека погледнем този въпрос от другата страна. Първо, 15 години гаранция от производителя. На второ място, висококачествена подова настилка. Трето, простотата на текущия процес на инсталиране, който можете да направите сами.
  • Трябва да се отбележи, че материалът на тази марка и по-точно нейното потребление се изчислява, като се вземе предвид дебелината на нанесения слой. Работата е, че Eunice Horizon може да се използва като замазка с нормална дебелина до 5 мм и като нова основа за пода с дебелина до 100 мм. Всъщност той може да замести дебел слой циментово-пясъчен разтвор.
  • Той е устойчив на влага материал, който може да се полага във влажни помещения. Същото може да се каже и за такъв материал като насипния под на Волма или на основния етаж на Херкулес. Това означава, че в това отношение тези подови покрития са еднакви. Но е необходимо да се направи едно много важно отклонение. Независимо от мястото, където ще се излива пълнежът, е необходимо да се осигури пълно изсушаване на пода. Плюс това, самият процес на полагане трябва да се извърши при температура 20-25 ° С.
  • Почти всички марки на този материал (насипен на пода Volma, насипни настилки и др.) Не могат да се поставят върху влажна основа. Това ще доведе до подуване на покритието до напукване. Работата е, че пълнежните структури са много нестабилни, когато дойдат в контакт с влага. В тази връзка марката "Unis universal" ще даде шанс на всички останали. Този подложка за пълнене може безопасно да се излива върху не напълно изсушена основа и неговите качества и характеристики няма да се променят. Разбира се, определени стандарти трябва да бъдат взети под внимание тук, но не толкова критични, колкото при други видове самонивелиращи се подове.
  • Следва да се отбележи, че Eunice Horizon изсъхва след пет или шест часа, но може да бъде зареден само след една седмица. И тук можете да направите сравнение. Например, вторият етаж Volma изсъхва след седем часа и може да бъде зареден само след три седмици. Подът на основата може да се зареди след 28 дни. Подът на Ivsil е най-бързият от гледна точка на втвърдяване, след пет дни може да бъде зареден в най-голяма степен. Покритието "Axton" замръзва след 10-11 часа, но можете да извършвате по-нататъшни строителни работи само след една седмица. Дори при сравняването на няколко от тези марки можем да заключим, че всички те са малко по-различни помежду си. Най-малко времето на втвърдяване.

Моля, обърнете внимание! Ако купувате насипен материал от определена фирма, опитайте да купите веднага и всички други допълнителни материали от същия производител. Например, грунд и шпакловка. Това е сто процента взаимодействие на материалите помежду си, което повишава качеството на крайния резултат.

Процесът на изливане на хоросан върху пода

Разбъркването на разтвора в кофа

Смесване на хоросан



На първо място, базата се инспектира, където се откриват големи и сериозни дефекти. Необходимо е да се отървете от тях. Най-простият вариант е да се отстранят всички блистери и да се уплътнят големи пукнатини и канали с обичайния циментов разтвор или лепилна смес, използвана за полагане на керамични плочки.

Има мнение, че най-добрият вариант е да се премахнат всички стари настилки и да се стигне до плочата. По принцип няма възражения. Но нека погледнем тази страна от икономическата страна на проблема. Всяка бетонна плоча на припокриване е огромна равнина с голяма капка в равнината, от която трябва да се отървете, като излеете самополимеризираща смес. Но този подов материал не е евтино удоволствие, затова е добре да се има предвид качеството на подовата повърхност, да се определи състоянието й и след това да се направят изводи. Въпреки че има опция по-лесна - можете да излеете циментово-пясъчна замазка върху бетонна плоча и когато е суха, напълнете вече напълнения етаж с Волам или Хоризонт, или ще намерят пода. Решете за себе си.

Вярно е, че първоначалното подравняване с обикновена замазка ще забави ремонта в продължение на няколко седмици. Следователно, може да е полезно да се извършва изкуствено сушене с помощта на различни методи. Например, инсталирайте нагревател с вентилатор или замазка отгоре с плат, покрит с амоняк, покрит с полиетиленов филм. Мнозина могат да кажат, че с бързо изсъхване, замазката може да се счупи, ще има пукнатини, оставени върху нея. Всичко е наред, никой не твърди тук. Но в края на краищата, върху дъската ще има подложка, която ще затваря всички малки дефекти.

Запълване на хоросана върху пода

Изливане на пода

В тази тема има и друга точка, свързана с дебелината на слоя, който се излива. Както при всеки тип течни разтвори, има няколко модела в Yunis, които могат да се използват само при определени условия. Например, ако "равният" спад достигне 5 мм, се използва "тънко" решение. Universal е подходящ за всякакви бази с най-големи разлики. Това напълно важи за други видове, като например насипни подове, Попълване на пода, Ivsil, Glyms, Level, Express и така нататък. В това отношение производителите се опитват да представят на съда на потребителя колкото е възможно повече различни видове. И те го правят. Между другото, трябва да се отбележи, че потреблението на материали на тънки модели е много по-ниско, затова си струва да ги разгледаме внимателно.

Освен това, всички етапи повтарят технологията на изливане на насипен под.

  • Направена е маркировка, в която се определя нивото на пълнене на материала. За това се използват лазерно ниво и специални регулируеми маяци, които се наричат ​​пейката.
  • Върху периметъра на стаята е монтирана амортизационна лента, която отрязва течния разтвор от равнината на стената.
  • Цялата площ е подредена на няколко слоя. Моля, обърнете внимание, че след всеки грунд трябва да изсъхне пода, което обикновено отнема до четири часа.
  • След това се приготвя разтвор, който се излива на пода, докато е необходимо да се излее въздух от разлятата маса. За които се използва специална иглена ролка.
  • Ако решите да използвате запълващия под Хоризонт бързо втвърдяване, тогава ще ви е необходима специална чистачка под формата на голяма шпатула. Това ще ускори процеса на изравняване.
  • Както вече споменахме по-горе, можете да ходите на такъв етаж след определен период от време, който е посочен върху опаковката на материала.
  • Необходимо е да се вземе предвид температурният режим в стаята - 20C е най-добрият вариант.
Гладък под

Запълването е завършено

И последното. Без значение какъв е материала, който ще се използва в ремонт на под, саморазливна етаж основа или хоризонт, че е важно да се разбере, че този изключителен материал ще бъде по-малък от гарантирания период, ако си подготовка и приложение, които идват с голяма отговорност. Ето защо производителите на опаковки (хартиени торби) поставят инструкциите, в които подробно се описват как да се направи какво и къде да се запълнят, как да се смесят и какви други необходими операции. Изучете инструкцията, следвайте стриктно нейните раздели, не се занимавайте с аматьорско представяне.

И не забравяйте да обърнете внимание на периода, в който разтворът за пълнене може да бъде в подходящо състояние. Не добавяйте повече вода, ако сте пропуснали крайните срокове. Това няма да подобри качеството му, не се заблуждавайте. По-добре е да разведете новата чанта, като направите непредвидени разходи, но в същото време да получите високо качество на пода.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Линолеум под ламинат за какво да обърне внимание при изборЛинолеум под ламинат за какво да обърне внимание при избор
Боядисване на стени или залепване на тапети как да изберем подходяща подплата?Боядисване на стени или залепване на тапети как да изберем подходяща подплата?
Смесване на подаСмесване на пода
Достоен конкуренция на европейски покрития качество руски ламинатДостоен конкуренция на европейски покрития качество руски ламинат
Проектирани самонивелиращи се подове 3dПроектирани самонивелиращи се подове 3d
Смазка за редуктора Български кой да избере?Смазка за редуктора Български кой да избере?
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
Топлината в къщата е гаранция за комфорт за всекиТоплината в къщата е гаранция за комфорт за всеки
» » Висококачествена течност за подова настилка в йунис
© 2021 BggeHat.com