Самонивелиращ се самонивелиращ се под

Подготовката на основата за подови настилки се извършва все повече с помощта на специални смеси. Те значително намаляват времето за ремонт и образуват идеално гладки повърхности, без допълнително изглаждане при изливане. Работният процес е доста сложен, затова тези, които искат да направят самостоятелно изравняващо подово покритие със собствените си ръце, трябва да изучите технологията за изливане и подготовка на смеси.

Самонивелиращ се самонивелиращ се под

Самонивелиращ се самонивелиращ се под

Плюсове и минуси на самонивелиращи се смеси

Строителните смеси със самонивелиращи свойства имат неоспорими предимства:

  • лесно се прилага;
  • бързо изсъхване;
  • създаване на силно покритие с малка дебелина на слоя;
  • не се възпламенява;
  • не са повредени от гъби и насекоми;
  • подходящ за всички видове подове;
  • не излъчват вредни вещества.

Когато се прилага достатъчно излива разтвора върху подготвената основа и само леко се простират широката шпатула - на сместа ще се разпространява, пълнене нередности и малки пукнатини. Ако всичко е направено в съответствие с правилата, ремонт или промяна на такава фондация няма да бъде след 10 години.

Саморазливни подови смеси

Саморазливни подови смеси

Недостатъци на самонивелиращи се съединения също съществуват, но те са малко:

  • високи разходи за материали;
  • увеличени изисквания за подови настилки;
  • трудността при отстраняване на дефекти в случай на неправилно пълнене.

Как да изберем смес за секс

Самоизравняващите се смеси се различават по състав, време на сушене, основа за нанасяне, допустима дебелина на слоя. Неправилно избраният състав няма да даде очаквания ефект и просто ще си правите пари.

Циментови смеси

Висококачествена саморазливна циментова смес (от 4 до 15/50 мм)

Висококачествена саморазливна циментова смес (от 4 до 15/50 мм)

Смесите, направени на базата на цимент, могат да се използват в различни помещения, независимо от температурата и влажността. Те се нанасят с слой от 2 mm до 5 cm, изсъхват за около 3-5 часа.

Гипсови смеси

Гипсови смеси

Гипсови смеси

Смесите на базата на гипс са по-леки, по-силни и по-евтини от цимента, но не могат да се използват в помещения, където влажността е по-висока от нормалното. Когато се абсорбира влагата, гипсът омекотява и увеличава обема си, а деформациите се появяват от покритието. Дебелината на слоя от гипсова смес не трябва да бъде повече от 100 мм.

Бързосъхнещи съединения

Болар SV 1010 затвърдяващ се самонивелиращ се под

Болар SV 1010 затвърдяващ се самонивелиращ се под

Саморазливните смеси имат различна твърдост на разтвора - от 15 до 40 минути. Бързосъхнещите смеси, които да изберете за първи път, не се препоръчват, тъй като при липса на опит, едва ли ще можете бързо да се справите с пълнежа. В рамките на 15 минути след смесване на разтвора, трябва не само да излее сместа на пода, но и внимателно да я навиете с ролка, за да премахнете въздуха. И ако стаята е голяма, е необходимо да попълните порции на интервали от не повече от 10 минути.

Основни нива и нива на завършване

Във всяка смес има пълнител и функцията на изравняващото вещество зависи от неговата фракция. Смес с пълнител от по-голяма фракция се използва за устройството на основния субстрат, което перфектно подравнява дефектите, но има груба повърхност. Тези смеси се нанасят в дебел слой и продължават да изсъхват.

Базовият бараж на Bergauf е основен, 25 кг / бр.

Базовият бараж на Bergauf е основен, 25 кг / бр.

Смесите с пълнеж с фини частици са предназначени да изгладят малки дефекти и да подготвят груба основа под подовото покритие. Те се изсипват тънък слой, бързо изсъхват и създават идеално гладка повърхност. В зависимост от вида на основата и състоянието на повърхността му, пода може да бъде еднослоен (използва се само крайната смес) или двуслоен (и двата вида смеси).

Довършителни стъпала

Довършителни стъпала

Така че, ако основата е здрава и неравностите не надвишават 3 мм, се излива един слой от изравняващата смес. Ако има много дефекти по повърхността, разликата във височината е повече от 3 мм, първо запълнете грубия равновесен слой и след изравняване на сместа. Неравномерен борд борда се изсипва със смес за основния слой с дебелина до 30 мм, след това слой от крайната смес. В този случай, както основата, така и крайният изравняващ елемент трябва да са на гипсова основа и с влакна. В кухнята, банята и другите помещения, където влажността е над нормалното, използвайте сместа само на циментова основа.

Показване на 102550100 записа
Търсене:
Име Период на изливане Дебелина на слояПроизход кг / м2Цена на триене / kg
Хоризонт универсален3-7 дни2-100 мм3-4236/20
Bolars4 часа2-100 мм3-4239/20
Vetonit 30004 часа1-5 мм1.5622/25
Palafloor-3034-6 часа2-100 мм1,4-1,6308/20
GLIMS-S-Level24 часа2-5 мм3478/20
Perfekta Multilayer2-3 часа2-200 мм7-14312/20
xton3-4 часа6-100 мм14-16256/20
Записи от 1 до 7 от 7 записа

Как да подготвим базата

От правилната подготовка на повърхността зависи надеждността и здравината на нивелиращия слой. В зависимост от вида на фондацията подготвителната работа може да е леко различна.

Подготовка на бетонни подове

За работа, от която се нуждаете:

  • равнище;
  • хидроизолационен материал;
  • колан за амортисьори;
  • грунд;
  • валяк.

Стъпка 1. От повърхността на бетона извадете всички остатъци и внимателно проверете всеки сантиметър.

От бетонната повърхност премахнете всички остатъци и внимателно проверете всеки сантиметър

От бетонната повърхност премахнете всички остатъци и внимателно проверете всеки сантиметър

Процеп ширина по-голяма от 2 мм, запечатани разтвор или полимерен пълнител, така че вдлъбнатините, дълбочината е по-голям от допустимия дебелината на слоя подравняване. Всички други дефекти ще скрият пода.

Уплътняване на фрактури

Уплътняване на фрактури

Стъпка 2. Базата е двукратно покрита с грунд с четка или ролка. Вторият слой не може да бъде нанесен, докато първият не изсъхне.

износването се покрива два пъти с грунд

износването се покрива два пъти с грунд

Стъпка 3. Поставете хидроизолацията. За тези цели, подходящ полиетилен, хидроизолация, рубероид, можете да покриете основата с два слоя смазочна хидроизолация.

хидроизолация

хидроизолация

Стъпка 4. Използвайки габарита по стените, се извършва маркировката за нулево ниво, на която трябва да се напълни пода.

С помощта на нивомер, стените са маркирани с нулева маркировка,

С помощта на нивомер, стените са маркирани с нулева маркировка,

Стъпка 5. Залепващата лента е залепена по линията на изписване. Широчината му трябва да бъде малко по-голяма от дебелината на нивелиращия слой.

Подготовка на цименто-пясъчна замазка

Стъпка 1. Повърхността се почиства от прах и се проверява нейната цялост. Премахнете отделянето, разширете и поправете широки пукнатини.

Ремонт на бетонна замазка

Ремонт на бетонна замазка



Стъпка 2. Нивото се проверява за разлики във височината и, ако неравностите са повече от 5 мм, направете грубо изравняване с циментов разтвор. Това ще намали потреблението на изравняващия материал, чиято цена е много по-висока от конвенционалния цимент.

Грубо изравняване на пода

Грубо изравняване на пода

Стъпка 3. След като разтворът изсъхне, основата отново се вакуумира и се покрива с грунд. Ако грундът се абсорбира твърде бързо, е необходима повторна обработка.

Нанесете грунд върху подовете

Нанесете грунд върху подовете

Подготовка на дървения под

Подготовка на дървения под

Подготовка на дървения под

За работа ще ви трябва:

  • шлайфаща дюза;
  • грунд;
  • валяк;
  • замазка върху дърво;
  • разтворител;
  • чук;
  • самонарезни винтове и отвертки;
  • хидроизолация;
  • фибростъкло окото.

Устройството на подовата настилка върху дървен под е допустимо само ако всички подови елементи са в добро състояние. Това е особено вярно за трупите, които са най-податливи на влага, мухъл и вредители. Ако се намерят повредени зони, те трябва да бъдат напълно сменени, в противен случай подът няма да продължи дълго.

Стъпка 1. Подът е внимателно инспектиран, подсилен със самолетни плаващи дъски, запушени изпъкнали нокти. Широките пролуки между дъските са запушени с дървени летви или пръчки, малките са затворени със специален пълнител. Старата боя се отстранява с мелница, петна се отстраняват с разтворител, первазите трябва да се свалят.

Ремонт на дървен под

Ремонт на дървен под

Боята трябва да бъде премахната

Боята трябва да бъде премахната

Стъпка 2. На мястото на настилката лежат плоски плочи, ставите на дъските с пода се намазват с шпакловка или уплътнител. Това е необходимо, за да се гарантира, че сместа за пода не изтича под пода през пролуките. Запушете плътно, е абсолютно необходимо циркулацията на въздуха долу.

Етап 3. Плочите се третират с антисептичен праймер, за предпочитане в два слоя.

Подсилване на дървесина

Подсилване на дървесина

Стъпка 4. Повърхността на основата е покрита с хидроизолационен материал, на шевовете го фиксират с конструктивна лента, за да се избегнат течове.

Полиетиленовият филм за хидроизолация е евтин и издръжлив материал

Полиетиленовият филм за хидроизолация е евтин и издръжлив материал

Стъпка 5. На филма се полага стъклофибърна мрежа и го фиксирайте с силикон всеки 20 cm. Силиконова няма да възхода на мрежата запълване над повърхността.

Фибростъкло окото

Фибростъкло окото

Процесът на запълване на самонивелиращи се подове

Необходими инструменти и материали:

  • смесител за сгради;
  • резервоари за разтвори и изплакващи инструменти;
  • Иглени ролки;
  • стъргалка;
  • чиста вода;
  • суха смес за пода.

Стъпка 1. Първо, в стаята трябва да осигурите условията за работа. Температурата на въздуха не трябва да бъде под +15 и над + 30 градуса. Освен това, всички въздушни потоци и проникване на прах трябва да се избягват. Отоплителните уреди също се изключват: неравномерното загряване на въздуха ще доведе до деформация на горния слой на сместа.

Стъпка 2. Започнете смесването.

Започнете дозирането

Започнете дозирането

За всеки тип еквалайзер има пропорции, поради което върху опаковката производителят посочва необходимото количество вода на килограм от сместа. Обикновено една торба от 25 кг изисква 7 литра вода. Невъзможно е да се наруши това съотношение, което води до разслояване на материала, образуване на мехурчета, намаляване на якостта, напукване. Сухите съставки се изсипват в контейнер с вода, а не обратно, това е много важно! Разбъркване е необходимо само механично - с помощта на миксер или бормашина с дюза. Разбъркайте разтвора само 3-4 минути, след което го оставете да узрее за същото време.

Основният слой на пълнежния под е непрекъсната плоска повърхност, на която няма дефекти

Основният слой на пълнежния под е непрекъсната плоска повърхност, на която няма дефекти

Стъпка 3. Готовият разтвор се излива от кофата върху основата и с помощта на раклите те се разпръскват по стената. Тъй като сместа е самоизравняваща се, достатъчно е тя да се насочи към дясната страна и тя ще се разпространи равномерно по повърхността.

Готовият разтвор се излива от кофата върху основата и с помощта на ракли се разпръсква по стената

Готовият разтвор се излива от кофата върху основата и с помощта на ракли се разпръсква по стената

Стъпка 4. Напълнената секция е интензивно развъртана с иглена ролка, която издува въздушни мехурчета. Много е важно да изберете правилния валяк: дължината на иглите трябва да съответства на дебелината на слоя за пълнене.

Запълнената зона е широко извадена с иглена ролка

Запълнената зона е широко извадена с иглена ролка

Етап 5. Следващата част от разтвора се смесва и се излива до валцуваната част. Интервалът между пълнежите трябва да е минимален - около 10-15 минути, докато започне полимеризацията. Незабавно изравнете границите на обекта, така че подът да не остане вълнообразен, след което да преместите останалата част. След това повтарят всичко в същия ред, докато целият етаж е покрит с решение.

Когато изливането завърши, вратите в стаята се затворят и чакат времето, посочено на опаковката. Като правило ходенето по пода може да се извърши след няколко часа, но поставянето на покритието трябва да се извърши само 2-3 дни след като слоят изсъхне напълно. Не можете да оставяте самоногиращия под без покритие, той не е предназначен за това. Незащитената повърхност образува много прах и поглъща химикали и масла, особено в основния слой.

Популярни самонивелиращи се подови смеси

НаименованиеBrand ХарактеристикаПотребление в kg / m2 Дебелина на слояКост
Vetonit 4100 25 кгЦимент на циментова основа, предназначен за бетонни основи1.62 до 30 ммОт 520 рубли за унция
Vetonit 4150 25 кгБързосъхнеща смес на циментова основа, подходяща за всички подови настилки и подово отопление1.62 до 30 ммОт 520 рубли за унция
Бергауф BODEN ZEMENT FINAL 25 кгСместа върху циментова основа създава идеално гладка, трайна повърхност, водоустойчива1.80,5-5 mmОт 435 рубли за унция
Бергауф BODEN ZEMENT MEDIUM 25 кгБързосъхнеща смес, основана на цимент, подходяща за всички основи и всякакви настилки26-60 ммОт 289 рубли / ю
Ще установи T-42 Nipline 25 кгВисокоякостна, устойчива на влага, несмилаща циментова смес1.73-30 ммОт 342 рубли за унция
Petromix PS 25 кгУреди за изправяне на бетон и цимент-пясък, устойчиви на влага1.52-30 ммОт 441 рубли / ю

Vetonit 4150

4150

Видео - самонивелиращ се самонивелиращ се под

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Самонивелиращи се самонивелиращи се подовеСамонивелиращи се самонивелиращи се подове
Грунд за самонивелиращ се подГрунд за самонивелиращ се под
Саморазливни подови смесиСаморазливни подови смеси
Изравняващо съединение за подови настилкиИзравняващо съединение за подови настилки
Изравняващи смеси за подови настилкиИзравняващи смеси за подови настилки
Бързосъхнеща подова замазкаБързосъхнеща подова замазка
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Ние правим пода перфектно плоска изравняваща смес за подаНие правим пода перфектно плоска изравняваща смес за пода
Изработваме козметика и ремонт на бетонни подовеИзработваме козметика и ремонт на бетонни подове
Попълване на пода със собствени ръце - подготовка за изливане на пода 3dПопълване на пода със собствени ръце - подготовка за изливане на пода 3d
» » Самонивелиращ се самонивелиращ се под
© 2021 BggeHat.com