Технология на подовата изолация с експандирана глина

Топлоизолация на пода с експандирана глина

Удобното живеене в апартамент или частна къща до голяма степен зависи от това дали е топло в него или не. Ето защо днес особено внимание се отделя на топлоизолационните процеси. Но затоплянето е не само комфорт, но и икономия на енергия чрез намаляване на разхода на гориво за отопление. Както се казва, двама в едно. Нека разгледаме как да извършим изолацията на пода с експандирана глина.

Защо глината е избрана за анализ? Факт е, че е възможно да се говори за положителни качества и свойства на този топлоизолационен материал за неопределено време. Това всъщност е отлична изолация, така че популярността му е толкова висока.

Но ние няма да започнем с това. Първо, нека да отговорим на въпроса, какво е разширена глина? Това са порести глинени топки и овали с неправилна форма и различен размер, които се получават чрез изпичане на обикновена глина. При високи температури започва да се набъбва под действието на отделените пари, които се образуват от влага, намираща се вътре в глината. Самата глина е доста силен материал, но въпреки това трябва да се отнасяш с нея. Силата има определена граница, така че има голяма вероятност от заклещи топки.

Понастоящем производителите на стомана предлагат пясък с глина, който също има добри топлоизолационни свойства. Но най-често се използва като добавка за някои видове бетон. Всъщност, разширената глина е един вид пълнител, който запълва пространството и по този начин ограничава загубите на топлина чрез въздушни мехурчета, разположени вътре в материала.

Но той има едно качество, което може да се отдаде както на заслугите, така и на недостатъците. Това е възможност да се абсорбира влагата и дори водата, без да се отделя обратно. От една страна, изглежда, че е добре - така че можете да запазите влажността в помещението на същото ниво и течностите могат да бъдат частично спирани. Но от друга страна, след запълване на порите с вода, изолацията губи свойствата си на топлоизолация.

Ето защо, съвет - използвайте експандирана глина, за да създадете топлинен слой само в суха форма. А този, който го прилага в бетонови или замазки, е погрешно, като се има предвид, че такава смес е изолирана. В този случай, claydite играе ролята не на нагревател, а само на пълнител.

Етапи на подова изолация с разширена глина

Има няколко типа генитални основи, които се различават помежду си по различен подход към дизайна. И ако в апартаментите това обикновено е бетонни подове, където се използва стоманобетонна плоча, то в частни къщи може да има изоставане. Следователно е необходимо да се вземат под внимание всички възможности.

Затопляне на бетонни подове

Независимо от основата за изолацията е необходимо да се подготви. Конкретните в това отношение няма да бъдат изключение, въпреки факта, че това е най-солидната основа досега. Както обикновено, ще трябва да извършите дефект на пода, т.е. да идентифицирате недостатъци и дефекти. Пукнатини, чипове, гърчове и др. Трябва да бъдат фиксирани. Освен това се полага хидроизолационният материал, който в този конкретен случай ще играе ролята на парна бариера. За тези нужди и подходящ полиетиленов филм. Единственото нещо, което трябва да обърнете внимание е дебелината - не трябва да е по-малко от 200 микрона.

Хидроизолацията е поставена в припокриване с денивелация от 10 сантиметра, а краищата на лентите са закрепени с конструктивна лента. Какво е използването на бариера срещу пара? Факт е, че бетонната плоча не гарантира, че мокри двойки от долните етажи няма да преминат през нея. Парна бариера е 100% гаранция.

Сега обърнете внимание на размера на изолираната стая. Ако стаята е малка, глината е покрита на определено ниво, където стените на стаята ще действат като запушалки. Ако стаята е голяма, тогава нейният етаж трябва да бъде разделен на няколко по-малки зони. Това може да бъде направено или с помощта на дървени пръти, или с помощта на метални водачи. И двата варианта са приемливи, и няма смисъл да се разграничава един от двата. Тук е важно правилно да се монтират и закрепят сигурно закрепванията към бетонната основа.

Сега остава само да се запълни до ръба с конкретни блокови профили, тя се разпредели равномерно по цялата повърхност на пода, сложи на върха на армираща мрежа и се изсипва етаж типове стратегии замазка. Препоръчва се да се постави друг слой хидроизолация на ролката върху нагревателя. Този метод се използва най-често в апартаменти и къщи с високи тавани, тъй като слоят от експандирана глина трябва да бъде от 5 до 10 сантиметра. Добавете слой от замазка и финишен материал тук. В стандартните апартаменти този начин често се затопля от прилежащите балкони и лоджии.

Затопляне на трупите

Топлоизолация на трупи

Керемидна изолация на пода

Тази опция за топлоизолация ще зависи от това дали има подземен под. Ако има сутерен, тогава технологията е много по-лесна от гледна точка на лекотата на работа. За да направите това, всички трябва да започнат в мазето. Първата стъпка на трупи пълнени непромокаем материал, а след това на листа, в която може да се използва като дъски, шперплат, ламарина, гофрирани и други. Основното нещо е, че материалът е издръжлив. На този етап мазета може да се счита за завършен.

Сега трябва да се преместите в стаята и да поставите разширената глина в клетките или нишите. Дълбочината на запълване се определя от горните ръбове на изоставането. След това хидроизолационният материал се полага върху структурата на лагера и върху него се поставя подовата настилка. Между другото, дори керамични плочки могат да бъдат поставени на такава основа. Важно е само да се знае технологията и нейните нюанси, както и да се изберат подходящите материали за основата на плочките.



Втората опция е по-сложна от факта, че преди началото на работата ще трябва да премахнете дневниците. Въпреки че можете да направите без него, ако трупите не пречат на изпълнението на топлоизолационните дейности. В този случай структурата на забавяне може да почива или в сутерена на мазето или върху подпорни колони. В първия случай не е нужно да правите нищо. Това е необходимо само уплътнени почвата, да се приведе да се водонепропусклив материал на базата на битум (покривни филц или покривни филц), и след това изпълнява пълнеж разширена глина.

Във втория случай, преди да се подредят опорните колони, най-добре е да се премахне първият свободен слой почва. Всичко това е уплътнено и покрито с чакъл, смесено с пясък или два слоя - чакъл и пясък. На тази основа ще бъде възможно да се изградят подкрепления. Между другото, те обикновено се издигат от тухли, бетонни блокове, камъни, трупи или изляти колони от бетонно решение. Зависи от вас.

Обърнете внимание! Преди да построите подложка, трябва да подготвите подготвената основа с хидроизолация. След като бяха изградени подпорни полюси, изолираните и изолирани са разположени в една и съща хоризонтална равнина. След това между тях е покрита с разширена глина. Всички останали - според технологията, описана по-горе.

Има още една опция, която се отнася до системата за забавяне. Вече бе разгледано кога беше обсъден въпросът за изолацията на основата. Ако подът на голяма стая е разделен на секции, тогава може да се приеме, че са поставени закъснения. Но в тази версия има един подвид.

Например, трябва да поставите дървен под с изолация. За това няма нужда да премахвате старото покритие и да се занимавате с изравняване и ремонт на пода. Много просто - инсталиране греди, от излагането им в същата хоризонтална равнина, подредени между тях хидроизолационни материали (тук може да се използва пластмасов филм), да заспи керамзит горните ръбове изостават строителство, всичко това в близост допълнителен слой от непромокаем материал и инсталиране на плочки за подова настилка. Но имайте предвид, че тази изолационна технология може да се използва само ако височината на тавана позволява.

Затопляне под сухата замазка

Модерен сух пълнеж за пода

Сух запълване "Rovnit"

Напоследък листовете от гипсокартон се използват като елемент за изравняване. Този материал отговаря на всички норми и изисквания на модерността по отношение на силните показатели. GVL може да се използва на всички видове сексуални бази, важно е само да се подходи правилно към решаването на чисто технологичен въпрос. Например, изолация на подове с разширена глина на земята. Подготвителният етап не се различава от всичко, което вече е описано в този случай.

Но с разширена глина е необходимо малко да се дрънка, защото трябва да бъде подравнена хоризонтално. Следователно, няма начин да се направи без фарове. Изберете всеки фар. Препоръчваме бързо закрепване на ролки, например от гипс. Разпръснете ги на групи около периметъра на помещението на разстояние един метър един от друг, както и в цялата област. Колкото повече от тях, толкова по-гладка е подреденият материал. Важно е точното позициониране на хълмовете хоризонтално, за което трябва да използвате дълго правило и ниво.

Когато фаровете са готови, можете да започнете да ги пълните. Съгласуването се извършва и от правилото. Но тогава възниква въпросът - каква дебелина трябва да бъде слой изолация и каква част да се използва за тези цели? Ако запълването е направено на земята, дебелината на експандираната глина трябва да бъде от 15 до 25 сантиметра. Ако за бетон, а след това до 10 сантиметра. От гледна точка на подбора на фракцията е необходимо да се използва средата или, както се нарича, разширен глинен чакъл, в който всеки елемент има размери от 10-20 милиметра. Експертите смятат, че това е най-добрият вариант.

За глина слой е по-плътен, трябва да вземете малко парче от ПДЧ и изплакнете всички покрити площ. След това можете да поставите безопасно gipsovoloknistye листове. Моля, имайте предвид, че идеалният вариант за сухо нивелиране с глина е използването на супер фина от Knauf. Това е двоен лист с квота, които са свързани заедно със специална мастика. Такъв етаж се счита за много надежден по отношение на характеристиките на здравината. Но веднага ще направим резервация, че преди да се полагат материали за довършителни работи, е необходимо покритието да се покрие с полиетиленов филм.

Моля, обърнете внимание! При устройството на суха замазка от ГВЛ експертите съветват все още на етап на създаване на топлоизолационен слой, който да полага на периметъра на стая тласкаща лента. Широчината му в този случай трябва да бъде равна на дебелината на всички слоеве едновременно, включително плоскостите от гипсокартон.

Две задължителни операции

Хидроизолационен материал за пода

Топлоизолация на пода

Както бе споменато по-горе, разширената глина има способността бързо да абсорбира влагата и да не я отделя дълго време, затова трябва да се спазват две задължителни условия:

  1. Под топлоизолационния слой е необходимо да се положи парна бариера.
  2. От върха задължително се покрива хидроизолационния материал.

След като сте изпълнили тези две условия, ви гарантираме дългосрочна и висококачествена експлоатация на самия изолационен материал и съответно на пода като цяло. В този случай половата база ще има индекс на подценени топлинни загуби. Какво общо и постигане.

Заключение по темата

Разширената глина е традиционен топлоизолационен материал с отлични качества. Те, в допълнение към пода, са изолирани с покриви, покриви, тавани, стени, прегради и други елементи. Дори под окстоките сгради се препоръчва да заспива керамзит. И тъй като повечето собственици на къщи и апартаменти се опитват да извършат изолация от собствените си ръце, въпросът за това как да се изолира пода с глина е много често задаван.

Бихте могли да видите сами, че този процес не е толкова сложен, а на цената му е по-евтин от други. Затова ви препоръчваме да изпълните горните инструкции за въоръжение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топлоизолация на пода с експандирана глинаТоплоизолация на пода с експандирана глина
Затопляне на пода в частна къща за преглед на материали и технологииЗатопляне на пода в частна къща за преглед на материали и технологии
Какво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолацияКакво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолация
Намажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпкаНамажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка
Изливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глинаИзливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глина
Как да изолирате тавана в къща отвън и отвътреКак да изолирате тавана в къща отвън и отвътре
Разширена глина за подаРазширена глина за пода
Изолация за пода в странатаИзолация за пода в страната
Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?
Подова настилка с експандирана глинаПодова настилка с експандирана глина
» » Технология на подовата изолация с експандирана глина
© 2021 BggeHat.com