Как да изолирате тавана в къща отвън и отвътре



За да постигнете желания ефект, трябва да знаете как да изолирате тавана в къщата правилно. Ако работата по изолация покрива на тавана изпълнете само от вътрешната страна на стаята, тогава тази изолация няма да бъде достатъчна. Необходимо е изолирането на тавана от тавана.
да изолира тавана в къщата
Външната и вътрешната изолация са различни материали, използвани за тази цел. По правило таванът на къщата е изолиран със собствени ръце, за които от вътрешната страна се използва минерална вата или фолио с двустранно покритие, което се основава на разпенен полипропилен (по-подробно:Тогава да затоплиш тавана в частната къща отвътре"). От друга страна, да включва външна изолация пяна или разширени глина. В някои случаи, може да бъде комбинация от топлоизолационни материали. Например, външната изолация извършват разширена глина и пяна, и за таван изолиращ от вътрешната страна използвайте минерална вата и полистирол.

Външна изолация на тавана

Топлоизолацията от таванската страна се извършва върху пространството между помежду им, както е показано на снимката (прочетете също: "Тогава да затоплиш тавана в частната къща"). Тъй като разстоянието между гредите зашива дъски за подосноВата за предотвратяване проникването на влага или кондензат (това се образува в резултат на температурни разлики) преди изолира таван дома положи пари бариерен слой. За тази цел се използва асфалт, покривни филц или полиетиленов филм с дебелина 10 микрона, при което по време на работата на бариерата пара може да се движи, тъй като материалът не ще се скъса. полиетилен прикрепен малки пирони или щапелни пистолет.
В случай, че се използва специален филм "хидробариерия", той се полага според маркировката, нанесена на едната страна. Ако това правило не е изпълнено, резултатът ще се окаже обратното - влагата може да попадне на нагревателя на тавана на къщата и ще загуби оригиналните си качества.
къща изолатор на тавана
На върха на паровата бариера се поставя експандирана глина, чиито гранули са направени от глина от определена степен. Той се валцува, а след това се изгаря в пещи. В резултат на това се получават топки с различни диаметри. Гранулите, поради наличието на пореста структура, могат да задържат голямо количество влага и въздух (това е добър изолатор). В случай, че топките се намокрит и порите се напълнят с вода, топлопроводимостта на калджията рязко се увеличава и топлинните загуби в къщата ще се увеличат. Съответно, за отопление сградата ще трябва да закупи повече гориво.
При създаване на външна изолация на тавана таван, който се припокрива в частна къща Необходимо е да се използва разширена глина, която има както малки, така и големи фракции. Малките гранули улесняват тези, които са по-големи и нагревателят не се свива. За да изолира тавана в къщата, слоят от експандирана глина се изработва с дебелина не по-малка от 10 сантиметра, в противен случай този строителен материал няма да изпълни топло защитната функция. Запълването с плочки се извършва по такъв начин, че изолацията да се намира под горната част на гредата на гредите с 3-4 сантиметра.
Глинатата трябва да бъде изравнена и леко натоварена и след това да се положи хидроизолация на полиетиленовото фолио и по този начин да се предпази от дъждовна вода, ако падне върху материала в случай на изтичане на покрив. Когато хидроизолацията се прикрепи към гредите, довършителният слой се полага от дъските. Ако се планира да бъде обитавана стая в таванското помещение, по желание, използвайте дървен материал, покрит с ламинат или линолеум (виж също:Ламинат на тавана").
загряване на тавана на къщата със собствените си ръце
При липса на разширена глина, преди да изолирате тавана в къщата, придобийте друг топлоизолационен материал - пяна, минерална или базалтова памучна вата. В този случай, дебелината на слоя памук трябва да бъде не по-малко от 10 сантиметра, а пяната пластмаса - 5 сантиметра.
Редът на изолацията е както следва:
  • поставяне на бариера за пара на тавана;
  • отрежете пяната според необходимите размери и я сложете плътно между гредите;
  • на нагревател за 3-4 сантиметра под ръба на лъча, поставете minvatu;
  • повърхността е изцяло покрита с хидроизолационен слой;
  • Когато е необходимо да се създаде подово покритие, завършете пода.
Как да изолира тавана, подробни инструкции за видео:

Вътрешна изолация на тавана

Работата правилно да помогне на информация за това как да изолира тавана в къщата от вътрешната страна на стаята. Разширената глина, тъй като е насипен материал, няма да се използва, тя се използва изключително за топлоизолация на пода. Вътре в тавана, таванът е изолиран с минерална вата или пяна.
изолация на тавана в дървената къща
Също така се използва валцуван фолиен материал, съдържащ пенополиетилен - този топлоизолатор създава ефект, подобен на този на термос, не преминава инфрачервено излъчване и по този начин действа като топлоносител (виж също:Инфрачервен филм върху тавана: актуален и практичен").
Всички горепосочени строителни материали имат ниско тегло, така че те не оказват натиск върху тавана, но също осигуряват добра звукоизолация.
Когато таванът е изолиран в дървената къща отвътре, към носещите греди са прикрепени дъски или дъски с ширина 15-20 сантиметра и дебелина 2,5 сантиметра. За монтаж използвайте 70-милиметрови самонарезни винтове за дърво. След това поставете хидроизолацията с помощта на малки карамфили и секач, наблюдавайки стъпка от около 50 сантиметра. Minvat се намира плътно между съседни барове или дъски и се притиска леко (по-подробно:Как да изолира тавана в частна къща minvata") Цялата повърхност на тавана се закрепва на един слой с парна бариера, като се използва гипсокартон, фазер или облицовка.
Изолация на тавана в тухлена къща отстрани на помещенията се извършва с помощта на минерална или целулозна памучна вата, пенополистирол.
как правилно да изолира тавана в къщата
Тъй като топлоизолаторите, ако е необходимо да изолирате тавана в камерата на рамката,
използвайте съвременен безопасен за здравословни материали, които имат отлични свойства и запазват оригиналната си форма в продължение на няколко десетилетия, сред които - penoplex (препоръчително е да се прочете:Затопляме тавана със собствените си ръце - процесът на действие").
Когато се планира монтаж на окачена гипсокартонова конструкция, минералната вата се поставя в сглобената рамка. Електрическите проводници се поставят в специален ръкав и се закрепват към тавана. При монтаж на прожекторите миниван е поставен на разстояние около 20 сантиметра от тялото им. След поставяне на изолацията, таванът е зашит с гипсокартон.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изолирате веранда за зимно пребиваване без помощта на специалисти?Как да изолирате веранда за зимно пребиваване без помощта на специалисти?
Топлоизолация на тавана с полистиролТоплоизолация на тавана с полистирол
Как правилно да се изолира подборът на материала на таванаКак правилно да се изолира подборът на материала на тавана
Затопляме тавана със собствените си ръце - процесът на действиеЗатопляме тавана със собствените си ръце - процесът на действие
Изолация на тавана в частна къща - методиИзолация на тавана в частна къща - методи
Как да направите изолацията на фасадата на дървена къща и каква изолация трябва да избера?Как да направите изолацията на фасадата на дървена къща и каква изолация трябва да избера?
Изолирайте тавана в гаража - просто е необходимоИзолирайте тавана в гаража - просто е необходимо
Тогава за затопляне на тавана в частната къща - справкиТогава за затопляне на тавана в частната къща - справки
Как да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензатКак да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензат
Затопляне на тавана на баните избор на материал, работен редЗатопляне на тавана на баните избор на материал, работен ред
» » Как да изолирате тавана в къща отвън и отвътре
© 2021 BggeHat.com