Как да изолирате веранда за зимно пребиваване без помощта на специалисти?

Веранди (тераси) на частни вили и селски къщи, като правило, не се отопляват. По тази причина е невъзможно да се използват като жилищни помещения през зимата. Тази ситуация може лесно да се промени, ако верандата е изолирана.

Топлоизолация на терасата отвън и отвътре - изберете подходящата опция

По желание всеки собственик на частна къща може да направи топла стая, входно антре или коридор, оранжерия, която не се използва през зимата. Допълнителна стая за целогодишно ползване няма да навреди на никого. За да направите това, просто трябва компетентно да затоплите верандата в съответствие с определени изисквания, за да я направите подходящ за зимно пребиваване. Топлоизолацията на терасите се извършва отвън или отвътре. Външната изолация се характеризира със следните предимства:

  • работата се извършва извън жилището, всички боклуци остават навън;
  • ремонтните дейности не водят до значителни промени в начина на живот на жителите на къщата;
  • площта на терасата не намалява;
  • стени, завършени със специални материали, съхранявайте топлината добре, не влагайте, което увеличава продължителността на живот на верандата.
Вътрешната изолация може да се извърши при всякакви външни условия

Вътрешната изолация може да се извърши при всякакви външни условия

Външната изолация не се препоръчва за жилища с оригинален екстериор. В такива случаи използваните материали могат драматично да променят (а не винаги за по-добро) архитектурния облик на дома.

Вътрешната изолация може да се извърши при всякакви външни условия.

При един подход е възможно да се предпазват всички веранди (под, таван, стена) от топлинни загуби. В същото време, занаятчията на къщата има свободен достъп до тези места на всяка височина. Но когато правите вътрешна работа, трябва незабавно да се подготвите за промени в ежедневието (особено когато изолацията се отлага за дълго време) и съществуващия интериор. Топлоизолацията на терасата отвътре предполага задължително демонтиране на стари покрития. Не всеки собственик на дома е готов да реши такива мащабни задачи.

Тогава да се топло - ще разберем с предлаганите материали

Изборът на топлоизолатори е огромен. Предлагат се и доказани материали и съвсем нови продукти, които осигуряват висококачествена защита на верандите от студа. Изборът на конкретен нагревател зависи от финансовите възможности на собственика на дачата или къщата, от сложността на работата с материала, от особеностите на екстериора и интериора на дома. В този случай всеки топлоизолатор трябва да притежава следните свойства:

  • не е токсичен;
  • устойчивост на огън;
  • устойчивост на механично износване и естествени фактори.

Най-често се произвежда пяна изолация на тераси, penofolom, полистирен, базалт и минерална вата, полиуретанова пяна, разширена глина, корк листови продукти, специални вакуумни панели, кълчища, мъх. Намирането на подходящия материал не е трудно.

Най-често изолацията на терасите е направена от пластмасова пяна

Най-често изолацията на терасите е направена от пластмасова пяна

Минералната вата се използва за запазване на топлината за много дълго време. Това е незапалим, има ниска топлопроводимост, е устойчив на деформация, причинено от температурни промени, биологични и химични атаки, гаранции най-висока защита от шум, известен със своята якост на опън и натиск. Цената на минералната вата е достъпна. Неговата инсталация е лесна за изпълнение без помощта на специалисти. Но с течение на времето този материал губи своя топлоизолационен потенциал (неговата плътност намалява). Подобни плюсове и минуси имат базалтова вълна. Основното му предимство е абсолютната екологична чистота.

Отлична алтернатива на минерална вата - полистиролова пяна. Устойчива и лесна за използване изолация на достъпна цена. Желателно е да се използва екструдирана полистиролова пяна. Тя по-ефективно предпазва сградите от загуби на топлина. Недостатъкът на описания материал е висока горимост. В случай на пожар той изпуска в атмосферата опасни токсични съединения.



Повишената опасност от пожар се характеризира с пяна. Той също привлича вниманието на гризачите. Пенопластът може да се монтира на безкамерни и телескопични техники. Термичните защитни свойства на материала остават непроменени през целия живот на продукта. Важно предимство на пяната е нейната ниска пропускливост на пара и хигроскопичност. Това означава, че няма нужда да се покрива с хидрофилм.

Penofol се използва в комбинация с други топлоизолатори или самостоятелно. Индикаторът за пропускливостта на парите е минимален и екологичната му съвместимост е висока. Важно плюс penofola - незапалим. Екологичната чистота описва коркови листове. Те перфектно защитават верандата от топлинни загуби. Но цената на тези продукти е обективно висока. Клейдит, произведен от изгорена глина под формата на гранули от порест тип, се използва изключително за изолация на таванни плочи и подови основи.

Външна топлоизолация - съвети за домашни майстори

След като идентифицирате с подходящи изолационни материали, можете да започнете да изолирате терасата отвън. Със собствените си ръце такива дейности се извършват най-добре при плюс температури на улицата. Топлоизолацията на тавана на професионалистите се препоръчва да бъде направена от плочи от минерална вата. Важно е да се грижите за качествената защита на този материал от парата (например покривен материал или специални паронепроницаеми мембрани). Още по-добре е изолацията на тавана да бъде направена с пенофол с допълнителен слой фолио. След това не е необходимо да инсталирате допълнителна защита срещу влага.

Стенните повърхности отвън често са облицовани с плочи от полиуретанова пяна

Стенните повърхности отвън често са облицовани с плочи от полиуретанова пяна

Стенните повърхности отвън често са облицовани с полиуретанова пяна, пенополистирол или минерална вата. След това те могат да бъдат затворени с почти всякакви довършителни материали, от PVC панели, трупи и довършителни метални покрития. Монтирането на топлоизолационни плочи върху стени от бетон или тухли се извършва по следната схема:

  • инсталирайте избраната изолация (обикновено за да я поставите с лепило);
  • върху топлоизолационния материал се закрепва армираща мрежа;
  • цвят, панели за термоизолация от гипс или ги монтирайте върху избраната подплата (сайдинг, облицовка и т.н.).

След тази работа, терасата няма да се страхува от зимния студ. Вие ще получите пълна къща на ваше разположение. Там ще бъде възможно да се оборудват преддверие или шик зимна градина.

На дървена стена продукти за защита на топлина са монтирани на предварително приготвен решетка - релса, която носи пробки чадър-нагревател, и след това покрити със структура на хидроизолираща мембрана. Закрепването на второто се извършва чрез скоби (изисква се конструктивен статив).

Обърнете внимание! Ако планирате наистина да отоплите терасата и да направите хол там, е необходимо да направите изолация на прозорците и отворите на вратите. Вратите предпазват от проникване на студ от гума от пяна. Той е прикрепен към структурата и след това е покрит с дермантин. Външните прозорци са изолирани с обикновен полиетиленов филм. Необходимо е да напълните рамките с дървени ламели и след това да прикачите към тях топлоизолатор.

Вътрешна термична защита на верандата - това е лесно!

Нагревател на тавана Терасата е монтирана върху рамка от дървени или метални ламели. Монтиран върху него, топлоизолационният материал трябва да бъде покрит с филм, който предпазва от пара, а горната част е затворена с лист гипсокартон. Тази техника намалява височината на стаята. Не всеки харесва това. Решете проблема лесно, ако направите изолация на терасата, верандите от вътрешната страна с помощта на специални вакуумни панели. Те се монтират на техника без рамки и не изяждат пространството в стаята.


Отвътре е най-лесно да изолирате стените с минерална вата или стиропор. Топлоизолаторът е монтиран върху рамка (изработен от метални водачи). Мембрана за бариери срещу пара трябва винаги да се монтира отгоре. Тя е покрита с гипсокартон, който след това shpaklyuetsya и обработват по подходящ начин. Също така е възможно да се приложи стена изолация с penokleksom. Тази техника вече е доста популярна.

Затопляне на пода с минимално време и разходи за труд се извършват с разширена глина. Просто инсталирайте дървени трупи на върха на съществуващия етаж. Напълнете пространството между тях с експандирана глина и покрийте конструкцията с нов завършен под.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плъзгащи се прозорци за веранди, тераси и беседкиПлъзгащи се прозорци за веранди, тераси и беседки
Дървени терасовидни прозорци за вилиДървени терасовидни прозорци за вили
Остъкляване на терасата с плъзгащи се конструкцииОстъкляване на терасата с плъзгащи се конструкции
Тераси и верандиТераси и веранди
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Пристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къщаПристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къща
Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?
Всички видове вътрешна изолация в дървена къщаВсички видове вътрешна изолация в дървена къща
Как е изградена камина на терасата, кой дизайн е най-предпочитанКак е изградена камина на терасата, кой дизайн е най-предпочитан
Материал за верандатаМатериал за верандата
» » Как да изолирате веранда за зимно пребиваване без помощта на специалисти?
© 2021 BggeHat.com