Независима оценка на материала с пяна с пенофол

Penofol - модерен нагревател от пенополиетиленова пяна. Той е отражателен топлоизолатор, действащ на принципа на термос. Ще говорим за техническите характеристики на материала, неговите предимства и приложението му в статията.

Penofol - правила и характеристики на производството

Penofol е изобретен в САЩ като един от елементите на космическия костюм и по-късно е използван в ежедневието. Днес пенообразният пенофол е ролков материал, който комбинира топлоизолационните характеристики на пенополиетилена и фолиото. Той може да има различна структура и плътност, а дебелината му варира в рамките на 2-10 мм. Фолиевият слой на материала е създаден от алуминиево фолио, чиято чистота трябва да бъде повече от 99,4. Фолиото се нанася върху полиетиленовата основа чрез топлинно запечатване, дебелината на този слой е около 20 μm.

Penofol може да има различна структура и плътност

Penofol може да има различна структура и плътност

За да се разберат принципите на функциониране на съвременната изолация, е необходимо да се разбере процедурата за прехвърляне на топлина между обектите. Има три вида топлопредаване:

  1. 1. Конвекция. Отопление на топлинен въздух, който пренася топлината от един обект на друг.
  2. 2. Провеждане. Директен пренос на топлина между обектите.
  3. 3. Топлинно излъчване. Предаване на топлина чрез електромагнитни инфрачервени вълни.

Почти всички съществуващи изолационни материали могат да предотвратят само един от описаните опции за топлопреминаване. За разлика от това, пенофолът действа в комбинация, пневният полиетилен в състава му предотвратява конвекцията, докато фолиото осигурява качествено термично отразяване (до 97). Тази структура на материала му осигурява устойчивост на топлопредаване при 1.355 единици с дебелина на топлоизолацията 10 mm. За сравнение, една и съща цифра за стандартна тухлена стена с дебелина повече от 50 см е само 0.405.

Друга важна разлика между пяната пяна и другата изолация е, че тя не задържа, а отразява топлината. Благодарение на своята малка дебелина може да се използва за изолация на помещения като самостоятелен топлоизолатор или в комбинация с други топлоизолационни материали.

Стойността на маркировката изолация фолио

Нагревател на пяна е няколко вида. Всеки тип топлоизолатор има свой собствен уникален етикет:

  1. 1. А. Стандартен пенофол, който е покрит с фолио от едната страна. Най-често се използва за вътрешна изолация с други топлоизолатори, например с полистирол или експандиран полистирол.
  2. 2. Б. Материалът е покрит с алуминиево фолио от двете страни. Тя може да се използва като единична стена топъл в къщата и апартамента.
  3. 3. В. Самозалепваща изолация, от едната страна на която е фолиен слой, а от друга - пенополиетилен, покрит с лепило, устойчиво на влага. Тя се различава в своята простота на инсталиране.
  4. 4. ALP. Фолио от ламинирано пяна, фолиото от което е защитено с полиетиленово фолио. Най-често се използва в селското стопанство.
  5. 5. M и R. Релефна топлоизолационна материя с един фолиен слой.
  6. 6. Супер НЕТ. Топлоизолатор, който се използва за изолация на инженерни системи и комуникации - топлоснабдителни мрежи, тръбопроводи, въздуховоди.
  7. 7. AIR. Използва се за изолация на въздуховоди.
Penofol за неблагоприятни климатични условия има дебелина до 4 см

При неблагоприятни климатични условия има дебелина до 4 см

Пазарът включва пяна пяна, която е подходяща за използване при най-неблагоприятни климатични условия. Той има по-високи топлоизолационни характеристики и има дебелина до 4 см. Има нагреватели с маркировка "2000", това са най-достъпните материали, които се различават от стандартните нагреватели с намалена сила и по-ниска функционалност.

Характеристики на изолатора - какво го прави популярен?

Пяният пенофол се счита за универсален изолационен материал, чиито предимства се осигуряват от неговите отлични технически характеристики. Може да се използва за топлоизолация на различни строителни конструкции в жилищни и нежилищни помещения, както вътре, така и извън сградите. Най-важните параметри на термоизолатора включват следните свойства:

  1. 1. Дебелина. Едно от най-важните предимства на penofol е неговата малка дебелина, която е много по-малка от тази на другите нагреватели. Стандартната дебелина на тази топлоизолация не надвишава 10 мм. Дебелината на пенофола оказва пряко влияние върху неговата цена. За вътрешна изолация е най-добре да се използва материал с дебелина 5-6 mm.
  2. 2. Термална проводимост. Топлинната проводимост на комбинирания топлоизолационен материал е много трудна за изчисляване, поради което устойчивостта на топлопреминаване обикновено се нарича пяна пяна. За покрития с фолио материал с дебелина около 5 мм, тази цифра е 1,23 м2 / S / ват. За да се осигури същата устойчивост на топлопренасянето чрез минерална вата, се изисква термичен слой с дебелина около 80 мм.
  3. 3. Устойчивост на влага. Материалът не абсорбира влагата, а абсорбцията на влагата е от 0.35 до 0.7 за m3.
  4. 4. Звукоизолация. Правилната инсталация на пенопласт осигурява висококачествена шумоизолация на помещенията - до 32 децибела. За да се повиши нивото на шумоизолация, преди монтажа на изолацията е необходимо да се запечатат шевовете на строителните конструкции.
  5. 5. Пропускливост на водните пари. Коефициентът на пропускливост на парофол е 0.001 mg / m / h / Pa. По този начин можете да монтирате този нагревател, без да инсталирате предварително слоя бариера срещу пара.

Популярността на топлоизолатора се определя не само от техническите му характеристики, но и от неговата устойчивост към различни външни влияния. Този материал може да се използва при температури от -60 до +100 oC, издържа на въздействието на почти всички химикали и е екологично чист за хората. Производителите гарантират, че пенофолът може да служи за 200 години, но все още не е възможно да се провери реалността на такива твърдения, тъй като материалът се използва широко сравнително напоследък.

Penofol може да се инсталира без да се инсталира предварително слой за бариери срещу пара

Може да се монтира, без да се инсталира предварително слоя бариера срещу пара

Топлоизолационният материал е трудно да се възпламени, не поддържа изгаряне. Той е огнеупорен, защото може да се използва в различни сгради и помещения. При изгаряне изпуска вода и въглероден диоксид, ако в околното пространство няма достатъчно кислород, той може да отделя въглероден окис. Въпреки това се характеризира със средна твърдост, якост на огъване и компресия 44 до 74 кг / м3. Поради тези технически характеристики penofol се използва почти навсякъде. Перфектно защитава помещенията от ниски температури, от студените мостове и осигурява намален натоварване на инсталираните в помещенията на системата за топлоснабдяване.

Предимства и недостатъци - какво трябва да знаете предварително?



Анализирайки техническите характеристики и свойства на пенофола, неговите положителни качества могат да бъдат приписани на малка дебелина и леко тегло. Тя е по-тънка и по-лека от почти всички известни аналози и в същото време осигурява много добра защита на изолираните помещения. Благодарение на лесната инсталация, материалът може да бъде инсталиран сам вкъщи, без да се търси помощ от професионални професионалисти, чиито услуги са доста скъпи. Материалът може лесно да бъде нарязан с ножица и закрепен към двустранна лепенка за строителни материали. Още по-лесна инсталация е, че инсталацията не изисква инсталирането на допълнителна хидро- и парна бариера.

За фиксиране на нагревателя се използва специално лепило или скоч лента

За фиксиране на нагревателя се използва специално лепило или скоч лента

Penofol се състои от фолио и полиетилен от пяна, които са напълно безвредни за хората, поради което се считат за напълно безопасни и екологични. Дори при аварийни ситуации и пожари, материалът издържа много силни отрицателни ефекти и може да се използва в сгради с високи изисквания за пожарна безопасност. Освен това се отличава с достъпна цена и е една от най-добрите, ако не и най-добрата изолация по отношение на съотношението цена и качество.

Но не мисля, че ще има penofol абсолютно никакви недостатъци, отрицателни черти имат напълно всички строителни и довършителни материали, и следва да се считат тези характеристики да изпълни изолацията на максимално качество, осигуряване на закрито у дома най-благоприятни условия за живот. Първо, материалът се характеризира с ниска твърдост и не е в състояние да издържи значително физическо натоварване, не могат да бъдат измазани, боядисани и поставете, единствената опция екстериора - Монтаж на гипсокартон върху кашона на върха на която е вече е изправен пред разрешено да извършва всички дейности.

На второ място, за да се осигури висококачествено закрепване на материала на повърхността, е необходимо да се използва висококачествена специална лепило или лента за скрап. Трето, фолиевият слой прави електричество добре, поради което при монтажа на нагревателя е необходимо да го защитите от контакта с кабелите.

Цените и производителите - доверие, но проверете

За качествено изолиране на помещенията на една къща или апартамент, е необходимо да изберете най-подходящия тип пенофол за Вас. Най-често за битови нужди експертите препоръчват материали с дебелина не повече от 5 мм. Те осигуряват висококачествена изолация и са евтини. Penofol е подходящ за проектиране на всякакви жилищни и мокри помещения в сградите, но не се препоръчва използването му за изолация на сауни, бани. При такива условия е по-добре да се използват топлоизолационни материали на основата на пяна.

Броят на необходимите ролки директно зависи от площта на изолираната повърхност

Броят на необходимите ролки директно зависи от площта на изолираната повърхност

Предварително е необходимо да се определи необходимото количество топлоизолатор, така че да не се изплаща прекалено много за ненужни материали. За да закупите, трябва да се изчисли точната площ на изолираните повърхности, а след това - броят на ролките от пяна. Ролките могат да съдържат различен обем изолация, една ролка може да бъде достатъчна, за да покрие от 9 до 18 м2 от площта на стената. По-голямата част от изолацията от пяно фолио е направена от алуминиево фолио, но такива материали не винаги могат да се използват поради високата електрическа проводимост. Топлинните изолатори имат по-ниска топлопроводимост, фолийният слой от който е направен от лаванско метално фолио, но те са малко по-скъпи.

Преди да купите, винаги проверявайте качеството на пяната. За да направите това, разгънете ролката и прегледайте материала до ярка светлина. В лумена, нагревателят трябва да бъде равномерно, без петна и ивици.

Penofol е регистрирана търговска марка, в нашата страна се произвежда само от едно завод "LIT". Можете да намерите на пазара и аналози на такъв изолационен материал, продавани под други имена:

  • Tepofol;
  • Porileks;
  • Energoflex;
  • Izolon;
  • Magnflex и други.


Цената на нагревателя зависи от вида, марката и дебелината му. Най-евтиният пенофол 2000, цената му започва от 50 рубли на 1 м2, а също така е най-нискокачественият изолатор от този тип. Изолация клас А - класически материал, стойността на който не е по-малко от 160 р на 1 m2 penofol-В е от 180 р на 1 m2, и изпълнения на лепило изолатор не по-ниска от 230 на 1 m2 р са.

Проучете топлоизолационния пакет преди закупуването му, както и всички придружаващи документи. Ако производителят не е включен в списъка или не е единственото предприятие в Русия, което произвежда пяно фолио, тогава се занимавате с аналогов материал, който може да бъде много по-нисък в сравнение с оригиналния.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да изолирате подаКак правилно да изолирате пода
Изолирайте стената в апартамента от вътрешната страна на материалите и поредицата от произведенияИзолирайте стената в апартамента от вътрешната страна на материалите и поредицата от произведения
Затоплянето на таванския покрив удобен корпус вместо таванЗатоплянето на таванския покрив удобен корпус вместо таван
Пароизолация за покрива всички нюанси на работа в къщиПароизолация за покрива всички нюанси на работа в къщи
Как да изолирате дървен подКак да изолирате дървен под
Фолирана изолация за подаФолирана изолация за пода
Как правилно да изолирате пода в дървена къщаКак правилно да изолирате пода в дървена къща
Как да изолирате лоджията?Как да изолирате лоджията?
По-добре да изолирате тавана у дома си?По-добре да изолирате тавана у дома си?
Какво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолацияКакво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолация
» » Независима оценка на материала с пяна с пенофол
© 2021 BggeHat.com