Фолирана изолация за пода

Подразделът за подово отопление играе важна роля. Необходимо е да се намали количеството топлинни загуби както след полагане на системата на топъл под, така и при монтажа на покритието. Използва се просто - трябва да се полага по време на монтажа на подова настилка или върху нея под подовото покритие. Въпреки това, на пазара има много видове този полезен материал. Водещият сред тях е изолационен подов нагревател с фолио.

Фолирана изолация за пода

Фолирана изолация за пода

Фолиева изолация

Фолиева изолация

Фолирана изолация за пода

Разнообразие от продукти в DIY магазините е много голям и много трудно да не се загубиш сред цялата гама и изберете един наистина качествен материал изпълнение, използването на което не я прави ремонтирам всички ремонти в близко бъдеще, но напротив, дава радост от факта, че тя е проведено с използването на висококачествени материали ,

Какво е рефлекторна изолация

Какво е рефлекторна изолация

Фолиевата изолация е сравнително нов материал на пазара. Преди това, категорията на изолация за подове, стени, покриви се представя от един вид - минерална вата, която има много недостатъци. Този материал е влажен, а когато дойде в контакт с вода, той губи повечето свойства. В същото време беше трудно да се работи с него поради неприятни тактилни усещания и понякога е опасно.

Минерална вата

Минерална вата

Фолиевата изолация е двуслоен материал, най-често се предлага в ролки, но понякога се намира под формата на плочи. Слоевете са представени от:

  • директно изолационен материал, като например експандиран полистирол, експандиран полистирен, пяна от пяна и др .;
  • фолио върху слоя изолация, което има някои топлинно отразяващи качества.

Към бележката! Специалните свойства фолиото изолация се дължи на наличието на слой от фолио. Тя има способността да отразява топлинната енергия и да я насочва в помещението, не позволява тя да излезе навън, като строго ограничава зоната на разпространение на топлината.

Фолиевата изолация за пода се състои от два слоя

Фолиевата изолация за пода се състои от два слоя

Също така материалът, покрит с фолио, не се намокри, което означава, че има някои водоотблъскващи свойства, въпреки че не може да се използва като хидроизолационно покритие.

В зависимост от вида на материала, от който е направена вид изолация, може да бъде дебели и тънки, по-лошо или по задържа топлината, имат пори с различни размери, при което въздухът е в определен размер.

Полиетиленова пяна

Полиетиленова пяна

Свойства на изолатора на фолио

Добрата изолация със слой фолио има не само топлоизолационни свойства. Той разполага с висока шумоизолация, не се страхува от температурни промени, предпазва стаята от проникване на влага, има свойства на бариера срещу парите.

Към бележката! Термоизолаторът с фолиен слой е в повечето случаи екологично чист материал, не уврежда човешкото здраве или околната среда. Той може безопасно да се използва в детските стаи, тъй като е нетоксичен.

penofol

penofol

Фолио изолация, особено от категорията на материали, направени от penofol или пенополистирол, устойчиви на механичен стрес - на пода, под който положи материал, дори и тежки мебели могат да бъдат поставени. Нагревателят няма да загуби свойствата си дори и в този случай.

Особено важно е да използвате нагревател върху фолио, когато монтаж на отопляеми подове. Това ще намали до минимум топлинните загуби, поради което стаята ще бъде по-топла, а разходите за плащане на сметки за комунални услуги ще намалеят значително. Работният затоплящ слой не позволява студеният въздух отвън да проникне в апартамента и фолиото ще осигури запазването на топлината вътре в него.

Монтиране на пяна пяна вътре в къщата

Монтиране на пяна пяна вътре в къщата

В този случай инсталирането на фолиевата изолация е много проста и няма значение, в ролки или плочи се доставят. Материалът е лесен за обработка - за да изрежете парче от подходящ размер, не е нужно да купувате сложно оборудване. Достатъчно е да имате някакъв инструмент за рязане с вас.

Моля, обърнете внимание! Ако не е използван нагревател за инсталиране на подово покритие или подово отопление, това се счита за груба грешка и нарушение на технологията на полагане.

Какво прилича на пай за топъл под?

Какво прилича на пай за топъл под?

Плюсове и минуси



Основното предимство на всяка изолация със слой фолио се увеличава по време на технически параметри в сравнение със сходни материали, но без фолиен слой. Въпреки това, поради допълнителните производствени разходи и сложни технологии, подобен топлоизолатор е по-скъп. По принцип изолационният топлоизолатор с фолио има много положителни качества.

Топлоизолацията с фолио значително надвишава конвенционалните топлоизолатори

Топлоизолацията с фолио значително надвишава конвенционалните топлоизолатори

Предимства на материала:

  • шумоизолация;
  • безопасността на околната среда при повечето видове;
  • устойчивост на температурни промени;
  • устойчивост на влага;
  • лесна инсталация;
  • високи топлоизолационни свойства;
  • издръжливост.
Плюсове и минуси на изолация на фолио

Плюсове и минуси на изолация на фолио

Недостатъците включват мекотата на материала, което не позволява прилагането на топлоизолатор фолио при полагане мек тип настилка, както и висока в сравнение с обикновените материали топлоизолация стойност.

Как и къде да поставите изолация с фолио

Фолиевата изолация може да се използва на почти всички повърхности на стаята, в зависимост от предназначението й. Те изграждат стени, покриви, тавани и подове.

Изовер

Към бележката! Фолиевата изолация за подове е необходима в помещенията на приземните етажи.

Къде може да се използва изолация с фолио:

  • при инсталиране на подово отопление;
  • за защита на подовете от проникването на студ от мазето;
  • за осигуряване на топлоизолация на стените;
  • при инсталиране на покрив в частна къща;
  • при затопляне на балкони, лоджии, веранди;
  • при полагане на тръби за водоснабдяване и обезвреждане на вода;
  • в бани и сауни, за да се запази топлинната енергия вътре в помещенията.
Използвайки фолиева изолация във ваната

Използвайки фолиева изолация във ваната

Най-общо, видът и начинът на използване на фолиевата изолация зависи от местоположението, в което се извършват ремонтните дейности, както и от целта на това помещение, свойствата и микроклимата на сградата и т.н.

Видове изолация от фолио за подови настилки

По принцип е ясно какви свойства има топлоизолаторът с фолиото, но в зависимост от вида на материала те могат да се различават леко.

Мат ламеларно фолио (ламинирано с фолио) TechnoNICOL

Мат ламеларно фолио (ламинирано с фолио) TechnoNICOL

Таблица. Видове изолация на фолио.

VidOpisanie
изглед
описание
пенополистирол

пенополистирол

Той е доста дебел и дебел лист от материал, който има слой фолио на една от повърхностите. Произвежда се по сложна технология, при която отделни гранули от полистирол се сливат в едно цяло. Това е много трайни материали, които не са склонни да гниене, не се страхува от гъбички и мухъл. Не губи качествата си при резки температурни разлики в диапазона от -180 до +180 градуса. Този материал се използва само за монтаж на топлоизолационен слой на пода. Най-често - при полагане на отоплителната система. По правило се полага там, където се забелязва висока влажност и са възможни значителни механични ефекти върху подовото покритие.
Полиетиленът е разпененПолиетиленът е разпенен
Ролков материал с тънко покритие от алуминий върху едната или двете страни. Дебелината на топлоизолатора варира от 2 до 10 мм. Обикновено се използва за подгряване на подове и стени, канализационни или вентилационни шахти. Интересно е, че пенообразният полиетилен се използва и в обувната промишленост - от него се произвеждат стелки. Лесно се инсталира, тъй като има леко тегло и често е снабден с лепилен слой от едната страна, което улеснява закрепването му към повърхностите.
Особености:
- специфично тегло на дебелината на покритието от 5 мм до 60 кг / м-
- топлопроводимостта е 0,038 W / (mK).
Пяната от пенополиетилен е пенофол, екофол, изолон и други материали.
Памучна ватаПамучна вата
Запознат с много видове изолация. Минерална вата с фолио под формата на ролки или плочи се реализира, обикновено се използва за топлоизолация на покриви, подове в бани и на лоджии или балкони. Фолиевият слой се нанася само от едната страна на материала. Дебелината на минералната вата може да варира от 5 до 10 см. Базата се базира на базалтови плочи или фибростъкло.
За съжаление, минералната вата не е материал, който е безопасен за здравето и не си струва да се използва такъв нагревател в апартамент. Тя може да причини развитието на заболявания на дихателните пътища, тъй като освобождава във въздуха опасно вещество - фенол. При инсталиране, дори в нежилищни помещения или извън къщата, се препоръчва да се покрие с филм.
Изолационен базалтИзолационен базалт
Този тип изолация принадлежи към категорията на материалите на базата на минерална вата. Не се страхува от влиянието на външни фактори на околната среда, може да се използва при изграждането на бензиностанции, тъй като не е гориво и без да се повреди, може да издържи температурните промени от -200 до + 700 градуса. Също така се използва при подреждането на пещи и камини поради невъзможността за запалване. Използва се за топлоизолация на стени и покриви, подове между етажи.

Най-често за монтаж на подове, използвани penofol (пяна). Този материал, в зависимост от неговите качества и характеристики, може да бъде разделен на 4 вида:

  • А - покрити с фолио само от едната страна, класически и познат материал. Рядко се използва в помещения с висока влажност на въздуха, но може да се подрежда в такива помещения, когато се полага слой от хидроизолация;
  • В - има фолио от двете страни, много плътен вид на топлоизолатора. Не се изисква допълнителен слой защитен от влага слой;
  • C - материал, който има слой фолио от едната страна и самозалепващ слой от другата;
  • ALP - топлоизолатор с един слой фолио, но ламиниран с полиетилен. Използва се за монтаж на електрическа подово отоплителна система;
  • R - едната страна е релефна, другата е гладка;
  • Супер НЕТ - сред всички видове има максимални стойности на топлоизолация, може да се използва в продължение на много години и да не губи своите свойства.
Penofol може да бъде от няколко вида

Penofol може да бъде от няколко вида

Подът може да бъде изолиран и с пенополистирен полистирол. Също така се използва за създаване на фундамент по време на изграждането на сграда от нулата. Дори за топлоизолация на подове може да се използва топлоизолационна мат, която има такива качества като висока якост, лекота на монтаж, лекота, удобно фиксиране на повърхността.

Към бележката! Добрата изолация е полипропиленово фолио с метални примеси, благодарение на което топлината е равномерно разпределена по цялата повърхност на пода и остава за дълго време.

Материалът е самозалепващ се. Отделете филма

Материалът е самозалепващ се. Отделете филма

Производители и цени

Когато избираме фолиен изолатор, трябва да обърнем внимание и на цената му, защото при завършване на големи площи разходите за материалите могат да бъдат значителни.

Таблица. Цената на различните видове изолация с слой фолио.

материалПриблизителна цена, триене. на кв.м.
Rockwool базалтова вълна 4.8 "700penofol100Isolon, дебелина 3 мм
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топъл под за баня е по-добър?Топъл под за баня е по-добър?
Изолация за пода в странатаИзолация за пода в страната
Затопляне на пода в странатаЗатопляне на пода в страната
Какви са основите за топъл подКакви са основите за топъл под
Нагревател урсаНагревател урса
Изоспан изолация и бариера срещу параИзоспан изолация и бариера срещу пара
Изолатор на нагревателяИзолатор на нагревателя
Топлоизолиран терфолТоплоизолиран терфол
Фолиева изолацияФолиева изолация
Хижа изолацияХижа изолация
» » Фолирана изолация за пода
© 2021 BggeHat.com