Топлоизолиран терфол

ТоплоизолацияИновационните строителни материали въвеждат купувачите в състояние на объркване. Непрекъснато актуализирана серия отоплителни тела допълнени с още един качествен и печеливш продукт. Tepofol е комбиниран продукт с отразяващ ефект.

Огромен брой плюсове създава необходимост от този продукт. Но преди да купите изолация, трябва да се запознаете с основните характеристики и параметри, създавайки вашето мнение. Какво ще направим в текста по-долу.

Tepofol - технически спецификации

Температурният диапазон, при който материалът работи оптимално, е от -60 до +100 ° C. Използването му е възможно както в отопляеми сгради, така и в стаи без отопление.

Отражателността на материала достига 97. Зависи от процента на отразяване от типа покритие. Тя може да бъде във формата:

  • алуминиево фолио (термофол А);
  • метализиран филм (тепофол Метал):
  • двустранен, с двата предишни вида (тип В);
  • с алуминиево фолио и самозалепващ се слой (Typofol C);

Материалът има не само висока топлоизолация. Благодарение на порестата структура на пяната полиетилен, нейната звукоизолация достига звукова абсорбция от 32 dB.

Водопоглъщането на продукта е само 2%, което го определя не само като нагревател, но и като хидроизолационен слой. В допълнение, повърхността, изолирана с този продукт, диша.

Следователно, той може да служи и като бариера срещу пара. При изчисляването на тройното спестяване се получава, което не може да повлияе положително върху обема на продажбите.

Използването на топофол само влияе положително върху микроклимата на стаята. Поддържайки оптимална температура, материалът не създава ефект на задушаване поради високата му проникваща мощност.



Малката дебелина на изолацията от 2 до 10 мм не отнема обема на помещението. Благодарение на топлоизолационните свойства, дебелината на стените може да бъде намалена, намалявайки средствата за монтаж.

Лесната инсталация дава възможност да не се прибягва до помощта на специалисти. Това спестява пари и време за ремонт.

Tepofol - инструкции за употреба

Нанасяне на топлоизолацияУниверсалността и широк спектър от модели позволяват използването на топофол в промишленото и жилищното строителство, изолацията на тръбопроводи и оборудване. Също така от материала подредете подовата настилка и топъл под.

Често прилагането на въпросните продукти за изолация на покриви. Поставянето на материала от отразяващата страна към покриващия слой предпазва помещенията от прегряване през лятото.

Фиксирането на материала става на специално лепило или на самозалепващо фолио. Двустранните продукти към конструкцията на рамката са закрепени с малки гвоздеи или скоби.

Използването на материали за изолация на вани и сауни е изключително често. Не се влияе от температурата и влагата, прави отлична работа за поддържане на топлината в стаята. Използването на изолация е възможно във всички помещения с висока влажност. С негова помощ индикаторите за икономия на енергия не само на стените, но и на пода и тавана се подобряват. Благодарение на своята мека структура е възможно да се покрие с нагревател с куполни конструкции и други нестандартни форми.

За хидроизолационни фуги се използва метализирано шотче. Това не ви позволява да разчупите отразяващия слой. Едновременно с това оразмеряването на ставите служи за хидроизолацията им.

Изолацията се монтира от отразяващия слой към източника на топлина. Често се намира зад равнината на отоплителните устройства (например биметални радиатори). В този случай по-голямата част от топлинната енергия остава в стаята. При фиксиране на топофола пред него оставете 2 см. В този случай топлоизолацията няма да прегрее, като загуби свойствата си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Независима оценка на материала с пяна с пенофолНезависима оценка на материала с пяна с пенофол
Фолирана изолация за подаФолирана изолация за пода
Коя парична бариера за баня е по-добра от полимерите, филма или фолиото?Коя парична бариера за баня е по-добра от полимерите, филма или фолиото?
Isospan е вятърна инсталация за вашия домIsospan е вятърна инсталация за вашия дом
Термичният екран увеличава ефективността на отоплителните акумулатори!Термичният екран увеличава ефективността на отоплителните акумулатори!
Затопляне на тавана на баните избор на материал, работен редЗатопляне на тавана на баните избор на материал, работен ред
Какви са основите за топъл подКакви са основите за топъл под
Топлоизолация и шумоизолация на отоплителни тръбиТоплоизолация и шумоизолация на отоплителни тръби
Имаме ли нужда от подложка за подово отопление?Имаме ли нужда от подложка за подово отопление?
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
» » Топлоизолиран терфол
© 2021 BggeHat.com