Имаме ли нужда от подложка за подово отопление?

Субстрат под подово отопляемия под

Технологията на отопление на помещенията с помощта на системата "топъл под" с всяка цел става все по-популярна. Но както при всяка отоплителна система, важен критерий, който влияе върху ефективността на отоплението, е топлоизолацията на повърхностите. Този слой е отговорен за запазването на скъпоценната топлина. Всичко е едно и също с топли подове. За да не излезе ненужно топлината през основата на пода, тя трябва да бъде изолирана, за която се използва елемент като субстрат под топъл воден под. Какво е това и как се използва? Тези и други въпроси ще бъдат отговорени в тази статия.

Основната разлика в субстрата е създаването на повърхност, която да отразява топлинното излъчване. За тази цел не е необходимо да се използва плътна изолация - достатъчно тънка, но с добра отразяваща повърхност. Понастоящем пазарът на строителни материали предлага няколко позиции по този въпрос, които отговарят на всички норми и изисквания на настоящето. Например, пенополиетилен или пяна. Първо, и двата материала принадлежат към категорията на продуктите за бариерна бариера. На второ място, такъв продукт е многопластов, като един от слоевете е лаванския метализиран филм. Тя е тази, която е рефлектор.

Но те не са единствените материали за облицовка, въпреки че се използват най-често. И само защото цената е много добра, а качествените характеристики са високи. Какво друго предлагат производителите? Корк, изолат, фолио синтетичен филм и така нататък. Има много материали.

Моля, обърнете внимание! Топлоотразяващият субстрат трябва да бъде положен по такъв начин, че неговата отразяваща повърхност да е насочена нагоре.

Много от градовете, които сами решиха да поставят подовата настилка, са изправени пред проблеми, свързани с нюансите на процеса на ерекция. И най-често отговорът изисква въпросът как правилно да се полагат. По принцип всичко това съответства на технологията за инсталиране на топъл под. Това означава, че първата е част от втората, така че ще трябва да започнете от подготвителния етап. Каква е същността му?

Всяка сексуална база, независимо дали е от бетон или дърво, трябва да бъде подсилена и подравнена. Ако подът в собствената ви къща е бетон, то ще ви помогне да направите обичайната циментово-пясъчна замазка или да напълните подовите настилки. Ако е дървена, трябва да бъде изравнена с шперплат или OSB листове. Този процес е по-скъп, но качеството на такава основа е много високо. След това можете да поставите основата.

Как да поставите основата



За начало този подов слой се предлага на ролки. Следователно, трябва да я разгърнете, както споменахме по-горе, поставете фолиото и го фиксирайте към основата. Ако това е дърво, тогава метални скоби със сечерник. Ако бетон, след това самозалепващ се метализиран филм или строителна лента. Между другото, вторият вариант е приложим и при дървените подове.

Няколко точки, на които трябва да обърнете специално внимание:

  • Ленти от рулонен материал трябва да бъдат поставени по такъв начин, че ръбовете им да достигат до повърхността на стените до височина до десет сантиметра. Експертите препоръчват затварянето на контактните ъгли на двата елемента на помещението (подовата стена) с амортисьорна лента.
  • Сложете всички ленти, които трябва да влезете в ставата. Няма пропуски и пукнатини. Съединенията са запечатани с метализиран самозалепващ се филм.
  • Важно е да подредите основата, да направите повърхността му гладка - без вълни и вдлъбнатини.

Въпроси и отговори

Монтаж на водопроводни тръби

Полагане на тръби в клетки

  • Въпросът е дали субстратът се различава по някакъв начин от същия елемент под инфрачервения топъл под, който се използва под пода на водата?

По принцип няма разлика и всеки елемент може да бъде използван за тази или тази система. Единственото нещо, което производителите предлагат днес, е основен материал, който се използва за инфрачервен филм. В състава му е монтирана закрепваща мрежа. На нея е поставен и фиксиран инфрачервеният топъл под. Същото може да се каже и за отоплителния кабел.

  • Въпросът е - трябва ли да лежа под нагревателите на подложката?

Всичко зависи от това дали отоплителната система е монтирана на пода на който етаж. В допълнение, много субстрати вече представляват топлоизолационен материал с хидроизолационни свойства. Това, ако мога да кажа, е интегриран подход към решаването на проблеми, свързани с индикаторите на топъл дом.

  • Въпросът е: имаме ли нужда от подложка за подовата настилка, ако отоплителната система е поставена върху изолираната основа?

Този материал струва една стотинка, така че от нейното придобиване да не се счупи, но ще играе ролята на допълнителен изолационен слой. В допълнение, много материали имат звукоизолиращи свойства. И това е голям плюс.

Заключение по темата

Тази статия засяга въпроса дали е необходим субстрат за подово отопление. От всичко казано по-горе можем да направим заключение - това е необходимо и необходимо. Опитайте се да не спасите този материал. Той е измислен специално и се произвежда с една единствена цел - да спестите парите си, които се отпускат от семейния бюджет до отоплението на къщата през зимата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Имате ли нужда от пода и как да го изберете?Имате ли нужда от пода и как да го изберете?
Монтаж на електрическо подово отоплениеМонтаж на електрическо подово отопление
Как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръцеКак да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце
Топъл под в дача със собствените си ръцеТопъл под в дача със собствените си ръце
Дървено подово отопление с конструктивни елементиДървено подово отопление с конструктивни елементи
Какви са основите за топъл подКакви са основите за топъл под
Как да изберем подово отопление в дървена къща?Как да изберем подово отопление в дървена къща?
Схема за топла връзка на подаСхема за топла връзка на пода
Топъл цокълТопъл цокъл
Какво е мобилното подово отопление?Какво е мобилното подово отопление?
» » Имаме ли нужда от подложка за подово отопление?
© 2021 BggeHat.com