Isospan е вятърна инсталация за вашия дом

Всеки модерен сграда, нуждаещ се от висококачествена вятър и пара бариера, което прави възможно да се осигури Izospan А - нетъкан материал, произведен в ролки и е предназначен за изолация на стени и покриви на сгради.

Isospan A - обхват и спецификации

Izospan Филм и други подобни материали вече са много популярни на строителния пазар. Те са полезни за създаване на преграден слой при инсталиране на нагревател, което напълно премахва възможността за влага върху изолацията на обекта. Съвременните мембранни материали, направени от чист полипропилен, без абсорбиращ вода, тъй като те могат да се използват за изолация на различни предмети, вариращи от стандартни едноетажни сгради и къщи, сгради и завършва необитаеми селскостопански сгради.

Прилагането на Isospan A прави възможно защитата на вътрешните части на конструкцията от влага

Прилагането на Isospan A прави възможно защитата на вътрешните части на конструкцията от влага

Голямото използване на филма "Изопан А" се обяснява с наличието на редица важни предимства. Предимствата на такива изолационни материали включват:

  • сила;
  • екологична съвместимост;
  • висока еластичност;
  • отражение на топлината;
  • защита от вятър;
  • защита от ултравиолетови лъчи;
  • устойчивост на отрицателни външни влияния;
  • Поддържане на характеристиките за ефективност в продължение на няколко десетилетия.

Izospan филми поради техните технически характеристики, които могат да безопасно защитна дървесина от гниене и метала от корозия, за предвиждане на появата на кондензация, отразява въздушния поток, поддържат стабилна температура в сградата, без освобождаване на топлина. Най-високата стойност на изолационни материали са строителството на жилищни сгради, са особено уязвими към образуването на топлинни мостове - къщата с тавани, къщи с приложените гаражи или други видове добавки в остри руски климатични условия.

Видове изолационни материали - каква е разликата между AF и FB?

Съвременният пазар на строителни материали предлага на собствениците огромна гама от защитни и изолационни филми от всякакъв вид и сортове. Специалистите разграничават следните видове ветроустойчиви парни бариери:

  1. 1. Стандарт. Предотвратява образуването на кондензация на изолационни материали, както и на отделните конструктивни елементи на сградата - покриви, стени и др.
  2. 2. Мембрана. Не само предпазва елементите от кондензата, но също така помага да се премахне излишната влага от вътрешността на къщата.
  3. 3. Разхвърлян. Метализиран филм или филм с алуминиево покритие, изпълняващ функциите на пара и топлоизолация, както и с отражателни свойства.
  4. 4. Покриване. Той има най-висока якост, устойчивост на температурни промени и неблагоприятни въздействия върху околната среда.

Izospan е голям местен производител на изолация, с който е възможно да се осигури надеждна защита на всяка сграда от външни заплахи. На пазара има много продукти под името "Изопан", най-популярните сред които са:

  • Isospane A - качествен мембранен материал, който предпазва сградите от вятър и влага, улеснява евакуацията на изпарения от външната къща;
  • AF - в допълнение към стандартните характеристики, има защита от въздействието на пожара, поради което осигурява пожарна безопасност на лесно запалими предмети;
  • AM - дифузно мембранно трислойно фолио, защитаващо обекти от външни влияния;
  • AS - дифузно покритие с ниски параметри на пропускливост на пара;
  • AQ - изолация с максимални защитни свойства;
  • B - филм за защита на нагревателя от кондензат от вътрешността;
  • C - материал за защита на подложния слой на изолацията;
  • D - универсално защитно покритие, което има добри параметри на хидро и пароизолация;
  • DM - фолио с повишена якост, защита от ултравиолетови лъчи;
  • FB - хидроизолационна изолация с метално покритие, която има отразяващи характеристики, се използва при условия на висока температура и висока влажност;
  • FD - метализиран филм с надеждна защита срещу външни влияния;
  • FS - парно и хидроизолационно фолио с високи топлоотразяващи характеристики;
  • RM - подсилен хидроизолационен филм.


Сред тези хидро- и пароизолационни продукти е доста лесно да се избере подходящо покритие за защита на изолацията. По-подробно описание на всички налични марки на пазара можете да намерите на техните пакети.

Монтиране на филма Isospan A - как да инсталирате защита от изолация?

За да инсталирате закупеното фолио, е необходимо да следвате точно инструкциите на производителя, които отчитат основните свойства на материалите на Izospan и техните характеристики. Процесът на монтаж на изолацията не създава особени трудности. Можете да направите такава работа сами, без да потърсите помощ от професионални монтажници. Въпреки това изпълнителят трябва да вземе предвид всички характеристики на придобитата мембрана. Всяка грешка може да доведе до загуба на филма техническите свойства и следователно ще трябва да изкупи отново изолацията и да извърши инсталацията си.

Необходимо е да поставите Isospan A или друга изолация върху черна обвивка.

Целият процес на инсталиране на изолационни материали може да бъде разделен на няколко основни етапа. В самото начало инсталирайте Isospan A или друга изолация върху черна обвивка. Гладката страна на изолационното покритие трябва да бъде прикрепена към нагревателя. Филмовите платове трябва да бъдат поставени хоризонтално отдолу нагоре и трябва да се припокриват както хоризонтално, така и вертикално. Широчината на припокриването трябва да бъде около 15 см. Закрепването на отделните панели от материал се извършва със стаплер. За да се осигури пълна плътност на инсталираната защита на изолацията, най-добре е да използвате специална лента от същия производител.

Над изолационните материали на рамката се монтират вертикални решетки със сечение от 4x5 см или метални профили. Металните профили са подходящи за по-нататъшно външно покритие с гипсокартон, а дървени летви се използват за облицовка с клапи или специални панели.

След това завършването е прикрепено към рамката на сградата. Между хидроизолационния филм и облицовката трябва да има вентилационна междина, поради което нагревателят няма да задържа влага. Тази процедура е подходяща за монтиране на изолационен материал Izospan марка А. Ако друг филм е придобит за изграждане и инсталация може да има своите индивидуални особености и нюанси, ако игнорира, може да доведе до намаляване на техническите и експлоатационните характеристики, установени от защитни покрития.

Isospan A - модерна изолация, благодарение на която можете да увеличите комфорта, комфорта и дори функционалността на вашия частен дом. Използването на Isospan в довършителните работи на мазето и тавански етаж позволява значително да удължи експлоатационния живот на системата за облицовки, инсталираните дървени покрития и строителните материали като цяло. Филмът създава стабилен, благоприятен микроклимат в жилищни сгради, надеждно предпазва изолацията и другите строителни елементи от вредните въздействия на влагата и вятъра. И най-важното - наистина е лесно да се работи с най-надеждните и скъпи филми. Всеки собственик, използвайки инструкцията, не само ще осигури на своя дом защита от външни фактори, но също така ще спести пари.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да поставите бариера на паркет на подаКак правилно да поставите бариера на паркет на пода
Как да изолираме тавана във вана и какъв вид изолация е по-добре?Как да изолираме тавана във вана и какъв вид изолация е по-добре?
Самостоятелна изолация на подаСамостоятелна изолация на пода
Парна изолация за пода, как да избирате и правилно да полагате материалаПарна изолация за пода, как да избирате и правилно да полагате материала
Коя парична бариера за баня е по-добра от полимерите, филма или фолиото?Коя парична бариера за баня е по-добра от полимерите, филма или фолиото?
Парна изолационна лента за пластмасови прозорци, къде да се използва и как да се лепи?Парна изолационна лента за пластмасови прозорци, къде да се използва и как да се лепи?
Покривна изолация какво да избера?Покривна изолация какво да избера?
Нагревателят е технически спецификацииНагревателят е технически спецификации
Изоспан изолация и бариера срещу параИзоспан изолация и бариера срещу пара
Рефлективна бариера за бариери срещу параРефлективна бариера за бариери срещу пара
» » Isospan е вятърна инсталация за вашия дом
© 2021 BggeHat.com