Парна изолация за пода, как да избирате и правилно да полагате материала

Удобството за живеене в една къща зависи от нивото на влажност и температура в нея. Ако оптималната температура се поддържа с помощта на нагреватели, тогава е много по-трудно да се регулира влажността. Създадена през изпарения кухня и баня, поради разликата в налягането бързо уреждане на стените и пода на помещението, а след изтичане на нагревателя, унищожаване на неговата структура.

Каква е ролята на защитата срещу въздействието на изпаренията?

Защитете корпуса от висока влажност и всички последици, произтичащи от това, могат да се направят на етапа на монтаж на пода. За да направите това, използвайте бариера срещу пара, която дава няколко предимства. Първо, той защитава дървото от натрупването на кондензат под него. На второ място, тя пропуска въздуха.

Парна изолация в дървена къща предотвратява кондензацията

Парна изолация в дървена къща предотвратява кондензацията

В повечето случаи парната бариера за пода е монтирана в дървена къща, въпреки това много бетонни конструкции също се нуждаят от тази процедура. Тази процедура не може да се нарече трудна и е много лесно да я изпълниш със собствените си ръце.

Как да изберем подходящия материал?

Доскоро гамата от продукти за бариерна бариера беше ограничена до покривен филц и покривен филц. Сега изборът значително се е увеличил и с него се е увеличил и функционалността на изолацията. Повечето от съвременните материали успешно защитават повърхността на къщата от кондензация и предотвратяват унищожаването на сексуалното изоставане от изобилието на вода, когато сградата е наводнена.

Изберете подходящите средства за изолация може да бъде от:

  • полиетиленови филми;
  • полипропиленови филми;
  • дифузни мембрани;
  • от течна гума.

Процедурата по инсталиране за първите три продукта е почти идентична. Течният каучук се състои от битум и полимери, които след нанасянето образуват силен "килим" с висока плътност. Най-често този инструмент се използва за работа с бетонни подове.

Течна каучука - какви са свойствата на покритието за бариери срещу пара?

Течната гума е безшевно, екологично, високо еластично покритие, което се използва широко за звукоизолация и хидроизолация на бетонни и дървени подове. При избора си, не забравяйте да имате предвид, че на пазара има два вида материали. Разликата между тях е техниката на приложение. Автоматично нанесените съединения се използват за работа на големи повърхности, чийто размер се оценява на стотици хиляди квадратни метри. Такъв материал е изолиран подове във фабрики, складове и хангари.

Течният каучук се нанася с валяк или четка

Течният каучук се нанася с валяк или четка

Поставянето на паропреградата на малък под е извършено с ръчно нанесено съединение. За това е необходимо да се работи по прост алгоритъм: първо е необходимо да се отвори буркан с гума и смеси съдържанието, след това средство за валяк или четка прилага към повърхността. Филмът, получен след сушенето, драстично се прилепва към пода, като напълно повтаря всякакви нередности. Гуменият слой не позволява проникването на влага и предпазва пода както от парата отдолу, така и от течността отгоре.

Пароизолацията на дървения под с течна гума се извършва с изчисляването на 1 кг състав на m2 повърхност. Дебелината на получения филм е не по-голяма от 0,7 мм. За целите на хидроизолацията потреблението на течен каучук се увеличава до 3 кг на м2 повърхност.

Полиетиленови и полипропиленови филми - характеристики на самозалепване

Най-бюджетният вариант е използването на полиетиленово фолио. Той има някои недостатъци, сред които има малка сила. Независимо от това, ако внимателно опаковате продукта, рискът от разкъсване ще бъде сведен до минимум. Пазарът на модерна сграда предлага перфорирани и неперфорирани продукти. Материалите от втората група са по-популярни, защото имат по-ниска пропускливост на парите.

Продуктът от полипропилен се характеризира с по-голяма якост. Най-доброто усилване за защита от пара е специален подсилен филм. От едната страна има силен слой целулозни влакна, който е проектиран да съдържа пара и водни капчици. Полипропиленовото фолио се полага с влакната надолу.

Полиетиленов филм - най-бюджетната версия на бариерата за пара

Полиетиленов филм - най-бюджетната версия на бариерата за пара

Днес антикондензалните продукти стават много популярни. Благодарение на структурата си, те не само задържат влагата, но също така предотвратяват натрупването й под повърхността на пода.

Монтирането на средство за бариерна бариера трябва да се извършва стриктно в съответствие с алгоритъма, посочен от производителя. Една от най-важните точки е да се определи коя страна на продукта ще бъде нагоре, т.е. към двойките. Правилата за инсталиране на филма са, както следва:

като използвате двустранно фолио, го поставите с гладка страна на нагревателя. В този случай твърдата страна трябва да бъде разположена по посока на двойките;



За изолиране на пода в дървена къща едностранно полипропилен изолация, следва да бъде определено така, че да се намира на гладка повърхност на нагревателя и плетена към стаята;

Филмираното фолио има свойството да отразява инфрачервените лъчи, така че неговият алуминиев слой трябва да бъде позициониран към стаята.

Някои производители понякога променят правилата за редактиране на материала. Една и съща бариера за изпарение Isospan B за пода в дървена къща е инсталирана гладка страна към стаята и груб - към нагревателя. Ето защо, преди да инсталирате материала, прочетете инструкциите на производителя.

Дифузни мембрани - нова дума в съвременната изолация

Пароизолацията на дървен под с дифузни мембрани е една от най-новите технологии. Производството използва нетъкан текстил, чийто състав се състои изцяло от синтетични влакна. В зависимост от експериментите за пропускливост на въздуха едностранни и двустранни мембрани.

Isospan - най-разпространената марка от дифузни мембрани

Isospane - популярна марка от дифузни мембрани

В допълнение към тях има и филми на пазара, състоящи се от три слоя. Дифузните мембрани са лесни за инсталиране и имат дълъг експлоатационен живот. Освен това този материал е много по-евтин от течния каучук.

Днес най-популярните мембрани се считат за материали Izospan. В зависимост от характеристиките на изпълнение, на пазара се продават филми от тип "Izospan" C, B, D и DM. Най-надеждните са материалите, маркирани с DM. Тяхната пропускливост е 7 g / m2 / ден.

Правила за монтаж на изолационен материал

Пароизолацията на дървени или бетонни подове се състои от три важни стъпки: подготовка на повърхността преди полагане, монтаж на материала и окончателно фиксиране. Не бъркайте инсталирането на пара и хидроизолация. Вторият се изпълнява от подобен алгоритъм, но трябва да бъде инсталиран преди инсталирането на дневника.

Ако при монтирането на подова настилка в новопостроена сграда поставите слой за бариери срещу пара, подготвителните мерки се свеждат само до обработката на пода на груб под с композиция, която предотвратява гниенето им. Ако извършвате ремонти в къщата, където живеете, тогава ще трябва да работите много повече, за да се подготвите.

Парагарната бариера се поставя върху изоставането на грубия под

Парагарната бариера се поставя върху изоставането на грубия под

За целта е необходимо да се ремонтира съществуващата замазка. Всякакви големи пукнатини и дупки в него трябва да бъдат напълнени с циментов разтвор. Ако подът не може да бъде ремонтиран, трябва да го направите отново. Ако на дъската има малки пукнатини, те не трябва да се пълнят с разтвор. Веднага след това се нанася хидроизолационно съединение, след което трябва да се остави да изсъхне напълно. След това, върху хидроизолацията, трябва да поставите кръстосани ленти - изостава. Пространството между тях е запълнено с нагревател. За да удължите срока на експлоатация на изоставането, те трябва да бъдат третирани с антисептик.

Парна изолация на грубия под е поставена върху дървените трупи, така че не е нужно маркиране. По този начин, конструкцията на грубия под трябва да включва нагревател, дървени трупи и материали за бариери срещу пара.

Алгоритъм за инсталиране на материал за бариери срещу пара

Започнете да поставяте филма далеч от стената. За да направите това, нарязани ленти от ролка материал, дължината на която ще бъде 10 см по-дълъг от дължината на дървения материал. След това поставете лентата на грубия под, с 5 сантиметра на всяка стена. За да фиксирате материала, можете да използвате лепило, строителни скоби или двустранна самозалепваща лента.

Точността на фиксирането на материала на този етап не е от голямо значение. Ще бъде по-добре, ако материалът, който лежите върху дървените трупи с леко изкривяване. В бъдеще, когато инсталирате завършващ под, материалът ще се опъне, така че ако дърпате материала твърде трудно, той може да се пръсне по-късно.

Пароизолацията за дървения под трябва да се монтира с 15 cm припокриване. Уверете се, че сте запечатали ставите на филмите. За да направите това, препоръчваме да използвате специална запечатваща лента или лента. За да фиксирате материала в дървените трупи, използвайте нокти или скоби, като оставите разстояние от половин метър между тях.

След като се определи пароизолация материал по периметъра на основата на подовата настилка, започнете заковаване парчета дърво в началото на това, което ще бъде прикрепен довършителни етаж.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да поставите бариера на паркет на подаКак правилно да поставите бариера на паркет на пода
Поставяне на паропреградна бариера на тавана за начинаещи занаятчииПоставяне на паропреградна бариера на тавана за начинаещи занаятчии
Пароизолация за тавана в дървен таван как да го направите качествено и бързоПароизолация за тавана в дървен таван как да го направите качествено и бързо
Самостоятелна изолация на подаСамостоятелна изолация на пода
Пароизолация на стените надеждна защита на къщата от влагаПароизолация на стените надеждна защита на къщата от влага
Как да изолирам банята отвътре правилно?Как да изолирам банята отвътре правилно?
Защита на дървени конструкции при изолация на пода на подаЗащита на дървени конструкции при изолация на пода на пода
Имам ли нужда от пароизолация за пяна и в какви случаи?Имам ли нужда от пароизолация за пяна и в какви случаи?
Парна изолация, която да се постави в стената на рамкатаПарна изолация, която да се постави в стената на рамката
Пароизолация, която страна трябва да се положи върху нагревателяПароизолация, която страна трябва да се положи върху нагревателя
» » Парна изолация за пода, как да избирате и правилно да полагате материала
© 2021 BggeHat.com