Изолонски технически характеристики и приложение на материала

Всички сме наясно, че топлината напуска стаята по три начина: чрез конвекция в резултат на температурни различия, през стени и чрез термично излъчване. Според експерти, последният фактор съставлява общо около 65 от всички случаи. Следователно всеки собственик на имота трябва преди всичко да се грижи за защитата на къщата си и други сгради от радиация.

Какво представлява изолона и от какво се състои?

Има няколко начина за защита на жилищна или спомагателна сграда от топлинно излъчване. Основното нещо е да се създаде ефективна бариера с помощта на материал, който да отразява влиянието на лъчите. В такива случаи се изисква топлоизолация от отражателен тип, основният материал за който е изолоновото фолио.

Isolon се състои от експандиран полиетилен, покрит със слой с отразяващи свойства

Isolon се състои от експандиран полиетилен, покрит със слой с отразяващи свойства

Този материал се състои от ролки, листове или ръкави, състоящи се от експандиран полиетилен, покрит от едната или от двете страни със слой отражателни свойства. Различни производители покриват изолона с различни рефлектори в същността си. Сред най-ефективните материали за това е слой от тънка алуминиева хартия, метализиран лаван и метализиран полиетиленов филм.

Независимо от отразяващия слой изолона винаги е единична структура, тъй като разширеният полиетилен и неговото покритие са свързани помежду си чрез заваряване. Този принцип на производство прави експлоатацията на материала практически неограничен във времето.

Свойства и характеристики на защитния материал

Техническите характеристики на изолона съответстват на повечето топлоизолатори. Същевременно този материал има и други свойства, които са уникални за него.

Производителите на материала произвеждат изоолон от два вида: PPE и NPE. Първият тип е изрязан ръчно от няколко слоя изолон, а вторият е материал, който под налягане се запълва с въглероден диоксид. В резултат на това в полимерите се натрупва голям брой равномерно разпределени газови мехурчета.

В допълнение, материалите се различават по плътност и дебелина. Тези два фактора влияят върху промените в техническите характеристики на материала. Те също директно зависят от приложението на продукта в различни области. Експертите считат за най-значимите технически характеристики на материала:

  • топлопроводимост. Материалът от тип PPE с плътност 33 kg / m3 има индекс от 0,031 W / mK. Типът на NPE се характеризира с топлопроводимост 0,04 W / mK при плътност 26 kg / m3;
  • нисък коефициент на поглъщане на влагата. С индекс от 1 този материал може да се използва за топлоизолация на помещения с висока влажност;
  • малка маса. С леко тегло, материалът лесно се огъва и почти 100 възстановява предишната си форма. Дори и при температура от -50 ° C изолатът не губи своята еластичност и гъвкавост;
  • способност да издържа на температури до + 120 ° C;
  • не подлежи на слънчева светлина. Животът е около 90 години;
  • напълно екологосъобразен материал, тъй като той не отделя вредни вещества дори под въздействието на изключително високи и ниски температури. В процеса на изгаряне се разлага на въглероден диоксид и вода;
  • устойчиви на химични агенти;
  • способността да се абсорбира звукът е 4 при силен звук от 125 Hz и 14 при 400 Hz.

Изолон идеално отразява излъчената енергия. Тази цифра е в диапазона 98. Всички тези характеристики налагат използването на материала, който е необходим за топлоизолацията на жилищни, офисни и търговски сгради.

Къде се използва топлоизолацията?

Като цяло, изоолонът се използва широко в строителството. В тази област е инсталирана почти навсякъде: от вътрешността до външните стени, изграждането на покриви и подреждането на мазета.

Най-често материалът се използва в строителството и ремонта

Най-често материалът се използва в строителството и ремонта

Но в допълнение към тази област, материалът често се купува за други цели. Топлоизолаторът често се използва за изолиране на различни съоръжения. Намира приложение при изолиране на тръбопроводи с различни цели.



Често изолоните изпълняват функцията на нагревател в студените помещения. При производството на автомобили той играе ролята на топлоизолация на тялото и често се използва при производството на железопътни вагони. Изолон е ефективен и в производството на терморези и различни видове опаковки.

Подготвителна работа преди полагане

Днес инсталирането на топлоизолатор с дебелина 10 мм на пода стана много популярен. Тя може да се извършва във всяка стая и помага да се избегнат нежелани топлинни загуби. Нека разгледаме по-подробно алгоритъма на операциите за подреждане.

Първо трябва да премахнете старата подова настилка. След това извадете боклука и го извадете на улицата. След това внимателно прочетете състоянието на основната структура. Трябва напълно да се отървете от повредената замазка. Вместо това, попълнете нова циментова смес. След това проверете надеждността на ставите. Ако върху тях са се образували дупки, те щяха да бъдат издухани монтажна пяна.

Първо трябва да демонтирате старото покритие

Първо трябва да демонтирате старото покритие

Ако възнамерявате да изолирате дървения под, за тази цел изолаторът LF се монтира върху грубото строителство върху дъски или шперплат. За тази цел гредовете с разстояние от 1 м са поставени над пода, след което подът е покрит с плоскости и изолацията е поставена върху тях.

В крайна сметка материалът ще бъде фиксиран с лепяща лента. Този алгоритъм може да се различава в зависимост от избрания материал за грубия под и характеристиките на дизайна.

Във всеки случай, преди полагането на изолацията, е необходимо водонепромокаемият под. Първо покрийте основата с грунд. Веднага след като изсъхне, поставете полиетиленов филм върху покрития слой. В същото време ръбът на фолиото се поставя на 10 см от височината на стените и материалът се закрепва със стаплер. Частите от филма трябва да бъдат поставени с 10 см. Припокриване и фиксирани с лепяща лента.

Инсталиране на материала - как правилно да поставите изолатор?

На следващия етап на работа е необходимо да се положи първият слой топлоизолация. За тази цел изолона е изрязан по размер и положен върху топлоизолацията. Не трябва да има празнини между парчетата материал. В ставите части от материал се залепват заедно с лепяща лента.

Ако решите да управлявате един слой топлоизолация, то в бъдеще трябва да се постави друг изолиращ слой върху изолона и да продължи с монтирането на довършителния етаж.

Ако подът трябва да има няколко слоя топлоизолация, след това след първото полагане, трябва да инсталирате трупи. За да направите това, предварително обработено с антисептично импрегниране на лъча се нарязва на броя на елементите, необходими за работа и се поставя върху нагревателя. Инсталирайте ръбовете по краищата близо до стените. При инсталирането винаги проверявайте нивото на нивото на изоставане. След премахване на разликите, фиксирайте елементите с винтове или дюбели. Всяко закъснение трябва да записва най-малко 4 идентични крепежни елементи.

След това, в пространството между парчетата от гредите се полага изолацията, а върху нея - изолон. В този случай изолаторът трябва да бъде монтиран с фолиото надолу, така че да покрива напълно пространството между лагерите. На този етап материалът трябва да се полага възможно най-плътно, без никакви пропуски. В края на работата завършващият под ще остане върху втория слой на изолатора.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изолация на пода с изолационно стъклоИзолация на пода с изолационно стъкло
Независима оценка на материала с пяна с пенофолНезависима оценка на материала с пяна с пенофол
Фолирана изолация за подаФолирана изолация за пода
Тогава да изолирате стени отвътре и отвън?Тогава да изолирате стени отвътре и отвън?
Подгряване на пода с полистирен присадка от заболяванеПодгряване на пода с полистирен присадка от заболяване
Термичният екран увеличава ефективността на отоплителните акумулатори!Термичният екран увеличава ефективността на отоплителните акумулатори!
Характеристики на изолацията на стените отвътре с експандиран полистиролХарактеристики на изолацията на стените отвътре с експандиран полистирол
Какви са основите за топъл подКакви са основите за топъл под
Процесът на изолация на къщата с екструдиран полистиролПроцесът на изолация на къщата с екструдиран полистирол
Изоспан изолация и бариера срещу параИзоспан изолация и бариера срещу пара
» » Изолонски технически характеристики и приложение на материала
© 2021 BggeHat.com