Изолация на пода с изолационно стъкло

Топлоизолацията на пода е до голяма степен обусловена от лекотата на експлоатация на жилищните помещения и размера на разходите за отоплението. Широко разнообразие от материали се използват за изолиране на горната структура: от бюджетни дървени стърготини и други запълвания до традиционни минерални вата и пяна плочи и съвременни пръскани съединения. На фона на повечето от наличните видове изолация е предпочитан изолано - материал, направен на базата на експандиран полиетилен с допълнително покритие под формата на алуминиево фолио.

Изолация на пода с изолационно стъкло

Изолация на пода с изолационно стъкло

След това сте поканени да се запознаете с основната информация за тази модерна изолация и да проучите инструкциите за монтажа й при подреждане на подове, изработени от различни материали.

Фолио от Isolone

Фолио от Isolone

Основни експлоатационни свойства на изолатора

За пълно разбиране на предлагания топлоизолационен материал прочетете описанието на неговите основни показатели за ефективност, както е показано в следващата таблица.

Изолон - еластична топлоизолация, представена в широк обхват на плътност и дебелина

Изолон - еластична топлоизолация, представена в широк обхват на плътност и дебелина

Таблица. Свойства на изолатите

Isolon PropertiesDescription
Рефлективен ефектЕдно от основните предимства на изолона е високият отразяващ ефект, който допринася за допълнително и много осезаемо намаляване на топлинните загуби.
Съвместимост с други материалиСвойствата на изолона позволяват да се използва както в комбинация с дървени конструкции, така и за изолация на бетонни подове.
дебелинаНа фона на много други изолационни материали izolon откроява дебелина скромни темпове средно 2-10 мм (понякога до 15 мм). Въпреки това, материалът се справя с възложените му задачи без никакви оплаквания.
ВодопропускливостИзолацията не абсорбира влагата, което позволява да се разчита на максималната й продължителна експлоатация, без да се намаляват характеристиките на топлоизолацията.
Екологична съвместимостIsolon не уврежда нито човешкото здраве, нито околната среда, което му позволява да се използва на всяко място.
Други свойстваИзолон се характеризира с дълъг експлоатационен живот.
Материалът не се изгнива.
Ако е необходимо, изолон може да се използва в комбинация с други нагреватели.
В допълнение към отличните характеристики на топлоизолацията изолатът има добри свойства на шумопоглъщане, което е допълнително предимство.

Сортове изолация на фолио

Традиционно изоолонът се продава под формата на рула, но най-гъстите видове изолация (обикновено 15 мм) могат да бъдат произведени и под формата на листове със стандартен размер.

Изолацията на основата на пяна полиетилен е представена от три основни сорта:

  • с едностранно фолио;
  • с двустранно фолио. Такива нагреватели се използват, когато се изисква допълнителна изолация;
  • с едностранно фолио и самозалепващ слой от другата страна. Адхезивната основа е покрита със защитен филм. Обикновено този материал се използва за изолиране на различни видове вертикални и наклонени повърхности. Благодарение на самозалепващия се слой, процесът на извършване на топлоизолационни работи става възможно най-удобен и бърз.

Isolon 300

Също така въпросните нагреватели се класифицират според свойствата на суровината. По този начин бюджетните сортове най-често се произвеждат на базата на обикновен полиетилен. Материалът се продухва многократно по време на производството. В резултат на това се създава затворена пореста газова напълнена структура. Тези нагреватели имат два основни недостатъка: тенденция към свиване и ниска устойчивост на деформационни натоварвания.

ИЗОЛАН АЛУ 2

По-атрактивен по отношение на характеристиките на изпълнение е топлоизолационният материал, направен от така наречените. "Омрежен" полиетилен. Такъв нагревател има много по-голяма плътност, по-добре толерира механични натоварвания и има тенденция да възстанови оригиналната си форма след прекратяване на динамичните влияния.

Самозалепващ се материал ISOLONTAPE, покрит с лепило от едната или от двете страни

Редът за монтаж на топлоизолация

Получавате инструкции как да подредите топлоизолацията, която включва изолон и допълнителна изолация под формата на минерална вата (може да бъде заменена с пяна / полистиролова пяна или друга изолация, от която да избирате).

Ако желаете, не можете да оборудвате втория слой на конструкцията. Например, в случай на топлоизолация в жилищна подреждане в комбинация с подово отопление или едновременното използване на същия нагревател като субстрат при ламината може да ограничи използването на само един izolona. Съответните инструкции остават същите. В други отношения се ръководят от характеристиките на местоположението и функционирането на обзаведеното пространство и вашите лични предпочитания.

Широко разпространена в строителството на жилищни сгради има подове с нагревателни тръби и канали, така наречените

Широко разпространено в строителството на жилищни сгради има подове с отоплителни тръби и канали, така наречените "топла" подове. Като отразяваща изолация в конструкцията на такива подове се използва изолоново фолио. Възможни варианти на материала ISOLON 500, ISOLON 300 3-5 mm фолио

Първият етап. Демонтирайте покритието

Ако се планира изолация на подовата настилка, която вече се използва, ще трябва да се извършат няколко подготвителни мерки, първият от които е Премахване на съществуващи настилки. Ние се отърваваме от него и изваждаме боклука от помещенията.

Старият под трябва да бъде демонтиран

Старият под трябва да бъде демонтиран

Вторият етап. Подготовка на основата

След като се отървехте от старото довършване, изучете състоянието на основната структура. Отърви се от пилинг и напукана замазка до дъното. Ако фитилът е положен върху дървената конструкция, заменете развалените предмети с нови или ако има значителни повреди, монтирайте нова конструкция, като се отървете от старата.

Ако е необходимо, подсилете основата, като се съсредоточите върху конкретната ситуация. Например, ако подът на балкона е изолиран, проверете състоянието на парапета, проверете целостта на фугите на конструктивните елементи и т.н. Открийте разликата с разпенваща пяна. За да отстраните индивидуалните дефекти на бетонните подови настилки, използвайте подходящи строителни смеси, например цимент-пясъчна смес. Когато има значителни разлики във височината на повърхността, има смисъл да се запълва нова замазка с дебелина от порядъка на 30-40 мм.

Изравняване подовата замазка

Изравняване подовата замазка

В случай на топлоизолация на дървената конструкция, изолона обикновено се разпределя върху груб под, представен под формата на подови настилки от материала, избран от собственика (шперплат, дъски и др.). Тази ситуация може да се различава, да се ръководи от спецификата на вашата ситуация. Например, може да е необходимо изолацията на пода да се изолира през изоставането.

Полагане izolona

Полагане izolona

Полагане на печат върху пода

Полагане на печат върху пода

В този случай се прави следното:

  • На грубия под, гредите са фиксирани на стъпки до 1 м;
  • Между закъсненията са фиксирани дъски или панели от шперплат. Традиционно дървените блокове се използват за закрепване;
  • Над дъските / шперплат изолатът се поставя и фиксира с лепилна лента.

Третият етап. Оборудваме хидроизолацията

Необходимата хидро- и парна бариера на плаващия под е осигурена от слой от материал ISOLON. За хидро- и парни бариери на плаващия под, материал ISOLON 500, ISOLON 300 4-8 мм

Необходимата хидро- и парна бариера на плаващия под е осигурена от слой от материал ISOLON. За хидро- и парни бариери на плаващия под, материал ISOLON 500, ISOLON 300 4-8 мм

Покрийте основата с подходящ грунд. Позволяваме на покритието да изсъхне за времето, препоръчано от производителя на избрания грунд. След това покриваме повърхността с обикновен полиетиленов филм или специален хидроизолационна мембрана.

Когато полагаме хидроизолацията, поставяме ръбовете на филма приблизително на 10-15 см над стените и го фиксираме със стаплер, нокти или друг подходящ метод. Частите на филма се подреждат с 10-15 cm припокриване. Съединенията се закрепват с лепилна лента.

Ако желаете, можете да дадете предпочитание в полза на смазването хидроизолация. Работата се свежда до нанасяне на два слоя битуминозен мастик с дебелина 1-1,5 мм всяка върху предишна прахообразна основа. Преди да приложите нов слой, поставете почивката, препоръчана от производителя на хидроизолационната смес.

Четвъртият етап. Поставяме първия топлоизолационен слой

Необходимата изолация на пода е осигурена от слой ISOLON. Използва се материалът: ISOLON 500, ISOLON 300 4-10 mm

Необходимата изолация на пода е осигурена от слой ISOLON. Използва се материалът: ISOLON 500, ISOLON 300 4-10 mm

Ако е необходимо, регулирайте размера на ролката / листа и поставете изрязаното върху хидроизолационния слой. Напълнете цялата повърхност с парчета изонон, като се уверите, че няма празнини на ставите, защото поради тях, топлоизолационните свойства на конструкцията ще се влошат. Пръстените директно се залепват с лента от фолио.

Фолио с Scotch лента

Фолио с Scotch лента

Ако не е предвидено полагането на втория слой изолация, покрийте изолацията с хидроизолационен материал и продължете с довършителните работи в съответствие с избраната технология. В случай на двуслойна топлоизолация следвайте стъпките по-долу.

Петият етап. Инсталиране на дневници

Поставяне на дневника

Поставяне на дневника

В предварително обработен антисептично импрегнирана дървена греда нарязва на необходимия брой елементи по дължината (малки пространства на балкона да въведете ширина) и разположени на върха на база изолацията. Изключителните закъснения се поставят директно на стените. Междинна позиция с стъпка 0,5-0,6 метра. Проверяваме нивото на задържане с помощта на ниво. Като убеждаваме, че липсват различия, ние фиксираме елементите с помощта на дюбели и винтове за самозатягане. Всяко закъснение трябва да има най-малко 4 закопчалки. Крайните крепежни елементи се завинтват, като се отдръпват от краищата на капака от порядъка на 70 mm.

Шестият етап. Поставяме втория топлоизолационен слой

Между закъсненията има нагревател

Между закъсненията има нагревател

В пространството между закъсненията поставихме избрания топлоизолационен материал. Топлоизолацията трябва първо да се регулира до размера на формираните клетки и да се полага възможно най-плътно, без празнини. При наличие на пукнатини, ние се отърваваме от тях по подходящ начин, например издухваме монтажната пяна.

Пример за опаковане от минерална вата

Пример за опаковане от минерална вата

Над изолацията от минерална вата поставяме слой хидроизолационен материал. За да фиксираме фолиото в дневниците, използваме подходящ метод. Например защитният материал може да бъде закрепен със скоби.

Пароизолация Izospan

Пароизолация Izospan

Ако решите да смените минералната вата с пенополистирол или пяна от полистирол, няма нужда да приготвяте допълнителен слой хидроизолационен материал.

Седми етап. Довършителни работи

В крайна сметка остава за нас да поставим довършителна палуба върху дървения материал. За традиционното си разположение се използва дъска с дебелина 3 см или шперплат. Елементите се поставят перпендикулярно на лагерите и се фиксират, като се използват нокти или винтове.

В края на краищата трябва да поставим закъснението на довършителния етаж

В края на краищата трябва да поставим закъснението на довършителния етаж

Сега трябва само да оборудваме избрания материал за завършеност - на равномерна и затоплена зона той ще лежи без никакви проблеми.

Вид на покритието Живот на експлоатация, годиниДекоративностСтъпа на поддръжкаТова съпротивление срещу механични натоварванияИндустриалност
паркет15-20средавториченне е високовисокониско
линолеум3-7нисколесноне е високонисконе подлежи на ремонт
плочка5-15средавториченсредависокосреда
Покритие на килими1-5нискосилноне е високонисконе подлежи на ремонт
Ламиниран паркет3-7нисковториченне е високонисконе подлежи на ремонт
полимер10-30високолесновисоковисоковисоко

Критерии за оценкаLaminateParkingТермични материали Масивна дъска
Безопасност на околната средаИзцяло изкуствен материалИзключването на лак и лепило е напълно естественоАбсолютно екологично и безопасно покритиеЕкологична съвместимост на най-високо ниво
Продължителност на действиетоТрадиционно до 5-15 годиниДо 50 години, в зависимост от дебелината на основния слойНе по-малко от 45-50 годиниСредната стойност е 35-40 години
Устойчивост на влаганисконискоУвеличава след лечение с восъкУвеличава се след импрегниране с подходящи средства
Топлоизолационна ефективност
нисковисокоМного високависоко
Сложност на полаганеЛесно за подрежданеИзисква професионални уменияМожете да го поставите сами, в зависимост от избрания начин на инсталиранеВъзможна самоинсталация, необходими са основни умения
Сложност на грижитеМатериалът е ненужен и лесен за грижиНеобходима е редовна грижа и внимателна работаНе се нуждаят от специални грижи. Можете да използвате прахосмукачка. Основното нещо е да се избегне пренасищането на материалаИзисква редовна грижа

Успешна работа!

Видео - Изолация на пода с изолационно стъкло

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изолирате дървен подКак да изолирате дървен под
Как да изолирате бетонен подКак да изолирате бетонен под
Фолирана изолация за подаФолирана изолация за пода
Знаете ли как да изолирате правилно пода в дървена къща?Знаете ли как да изолирате правилно пода в дървена къща?
Изберете нагревател за списъка с приоритетни критерииИзберете нагревател за списъка с приоритетни критерии
Изолация за пода в странатаИзолация за пода в страната
Затопляне на тавана на баните избор на материал, работен редЗатопляне на тавана на баните избор на материал, работен ред
Как да изберем най-добрата изолация за подаКак да изберем най-добрата изолация за пода
Топлоизолация и шумоизолация на отоплителни тръбиТоплоизолация и шумоизолация на отоплителни тръби
Нагреватели Polinor, Ecover, IsoSoft, Bassful, Polypom отпывы и характеристики утеплителейНагреватели Polinor, Ecover, IsoSoft, Bassful, Polypom отпывы и характеристики утеплителей
» » Изолация на пода с изолационно стъкло
© 2021 BggeHat.com