Как правилно да изолирате пода

Правилната изолация на пода е необходима, за да се поддържа топлота и сухост в цялата къща, позволява да се намалят разходите за отопление, спомага за поддържането на уютна атмосфера в стаята. За да вършите висококачествена работа, трябва да се запознаете с основните технологии и след това да овладеете реда на полагане на материала и да инсталирате нагревател, спазвайки препоръките.

Как правилно да изолирате пода

Как правилно да изолирате пода

Затопляне на пяна пластмаса

Студените бетонни подове, дори в присъствието на сутерен, могат лесно да се изолират с полистиролова пяна. Важно е да се създаде слой изолация от мазето, тъй като една неотоплявана мазутна стая е източник на студ. Качествено оборудваната изолация става пречка за проникването на студ в сградата.

Затопляне на пяна пластмаса

Затопляне на пяна пластмаса

За правилна изолация обикновено се използват листове от пяна с дебелина 5-12 см. Можете да закупите фасонни листове, тъй като те са по-лесни за инсталиране от класическата версия. Ако стените в стаята са неравномерни, трябва да прикриете отклоненията от нормата с монтажна пяна. За да изгладите неравностите на пода, използвайте пяна с различна дебелина.

Пяната е фиксирана към основата с пластмасови дюбели, средната дължина на която е 150 mm. Необходимо е да изберете техния размер за специфичните параметри на избраната изолация. Работата трябва да започне с отдалечени и труднодостъпни места. Листът се нанася върху основата, пробитите отвори са пробити, необходими за по-нататъшно закрепване. Листът се отстранява, планираните места се пробиват допълнително, докато се получи необходимата дълбочина за пълната инсталация на дюбелите.

Загряване на пяната под замазката

Загряване на пяната под замазката

Ако не могат да се приспособят цели листове към конкретни контури на пода в определени места, е необходимо внимателно да изрежете части, които пасват във формата и да продължат слагането. След завършване на монтажа повърхността на изолацията се измазва. Можете да поставите тънка подсилваща мрежа и да нанесете смес от гипс и да изчакате да изсъхне.

Minvata за изолация на пода

Minvata за изолация на пода

Minvata за изолация на пода

Повърхността на пода трябва да бъде изравнена. Бетонът се излива, ако е необходимо, изкуствено се създава малък наклон. Ако се наблюдават пукнатини в долната част на пода, те трябва да бъдат напълно ремонтирани.

Minvat трябва да бъде защитен със запечатан слой за бариери срещу пара. Можете да използвате полиетиленово фолио или да вземете материала поотделно. Слоят се полага с голямо припокриване, което се простира до стените, се закрепва с тънки анкери.

Монтирането на водещите греди е необходимо, за да се създаде ясна рамка за полагане на всяка плочка от минерална вата. Разстоянието между закъсненията трябва да е равно на широчината на плочите на нагревателя или да е малко по-малка от тях, така че улейнята да се задържа допълнително без крепежни елементи.

Камък и стъклена вата

Камък и стъклена вата

Плочи от минерална вата се поставят в съединителите между жлебовете. Ако материалът се използва на ролки, първо трябва да бъде нарязан. Ако се вземе решение да се постави минералната вата на два слоя, връзките на втората трябва да се поставят възможно най-далеч върху средната част на първата.

За тези работи се препоръчва използването на защитно облекло и предпазни очила, за да се гарантира, че отпадъците, генерирани по време на рязането на изолацията, не причиняват неудобства.

На минерална вата трябва да се нанесе слой от хидроизолация, който трябва надеждно да уплътни покритието. Необходимо е да се предотврати абсорбирането на влага в нагревателя, тъй като той ще бъде задържан в материала и може да бъде изключително бавно да се измъкне от него. След като инсталирате всички слоеве от подготвителни материали, можете да поставите довършителния етаж.

Claydite - надеждна изолация

Claydite - надеждна изолация

Claydite - надеждна изолация

Предварително подготвеният подравнен под е изпълнен с възглавница с глина. Дебелината е 15-30 см, в зависимост от необходимата надеждност на изолационния слой може да варира в масата, но не трябва да бъде по-малко от 10 см, защото твърде тънко покритие ще донесе най-малко полза.

Разширената глина е покрита с равен, равномерен слой, поради което са необходими допълнителни маяци. Металните профили разделят работното пространство на няколко равни части. Разстоянието между тях не трябва да надвишава 70-80 см. Ако е необходимо, под металния профил се изграждат дървени подложки, тъй като материалът трябва да се напълни възможно най-точно.

За хидроизолация може да се използва полиетиленово фолио. Тя трябва да бъде малко по-голяма от площта на пода. Краищата са фиксирани отгоре, материалът леко се издига по стените. На слоя хидроизолация можете да направите бетонна замазка. Пясъкът, циментът и водата се смесват добре в съотношение 3: 2: 2. Когато изливате сместа върху експандираната глина, трябва внимателно да нагласите покритието.

Суха замазка от експандирана глина

Суха замазка от експандирана глина

Хидроизолацията може да се направи по друг начин. За него подреждат глинестата замазка. Възглавницата от нагревателя не е покрита с филм, а веднага се напълва с хомогенен течен разтвор - "циментово мляко". Това е необходимо, за да се предотврати възможността за влага върху гранулите от експандирана глина. Решението трябва да обхване нагревателя, така че не го правете прекалено течно, така че да не влиза в дебелината на материала.

При необходимост към разтвора се добавят допълнителни компоненти, след като се създаде сместа. Обикновено такъв цимент се получава в съотношение 1: 3 с пясък. За правилното смесване на сместа използвайте смесител за сгради.

Isolon или penofol

Isolon или penofol

Isolon или penofol

За да помогнете за надеждното изолиране на подовите кутии и фолийните материали. Завършената повърхност се излива с бетонна настилка или се полага с изолация от слой. Прилепва се към изолон или пенофол. Тези материали не преминават през влага, за да се избегне потъването им, трябва да ги монтирате така, че да са разположени над тях малка, вентилирана кухина за избягване на излишната влага.

тънки дървени летви, чиято височина не е по-малко от 1.5 cm, етап е 30-50 см. относно ниво се контролира, ако е необходимо под деформиран МИГ може да се постави за образуване летви насложени върху съответната изолация кухина.

Подови настилки izolona

Подови настилки izolona

Сексуалните плаки се наслагват върху изоставанията, перпендикулярни на тяхното местоположение. Дебелината им не може да надвишава 4 см. На тях може да се постави равномерен слой шперплат, за който ще се поставят листове с дебелина 8-14 мм. Ако се изберат много тънки листове, покритието се полага в два слоя. На изолираната подова конструкция се намира подовото покритие. За да се направи топъл под на основата на фолиото, избраната изолация е поставена, отоплителните системи са разположени върху нея. Сглобяват се чувалите и покритието на пода.

Ако се планира запълване на циментова пяна с пяна пяна, е необходимо да се закупи тип "ALP", тя е снабдена със защитно покритие, което не позволява на цимента да повлияе пяната от пяна. Това условие е задължително за съответствие, тъй като циментът е агресивна среда, която реагира на алуминий, който действа като покритие за тази изолация.

Видео - Изолон

Затопляне с пяна

Поради възможността за изолация от пяна, не могат да се използват специални защитни филми, няма нужда от допълнително изравняване на повърхността, нейното възстановяване след няколко години. Рамката се конструира чрез подравняване на профилите за водене и моделиране. Пяната се напръсква. Има монтаж на подови настилки.

Затопляне с пяна

Затопляне с пяна

Ако е необходимо да се извърши топлоизолация на готовия под, изолацията с пяна ще намали обема и продължителността на работа. Старото покритие се демонтира, пяната се напръсква, почти веднага се набъбва. За да завършите работата, е достатъчно да инсталирате нова подова настилка. Ако се извършват ремонти за допълнителна изолация на вече изградения дървен под, възможно е само частично да се демонтират плочите, за да се получи достъп до вътрешността на пода, необходим за пръскане на пяната.

Ekotermiks

Ekotermiks

Изолация от пяна на пода позволява да се осигури херметична топлоизолация, тъй като материалът образува еднаква консистенция.

Не е необходимо да се монтира хидроизолация и каквито и да е парни бариери, тъй като пяната изпълнява независимо своите функции. Пяната се втвърдява няколко минути след нанасянето, така че може да бъде покрита в същия ден. Тя не съдържа хранителни вещества, така че няма риск от нейната деформация от вредни насекоми или гризачи. Тя не излъчва вредни вещества, а основата е вода. При покупка е възможно да получите гаранция от производителя за 50 години експлоатация, поради което реалните условия са много по-високи.

Ековата

Експертите съветват да се използва метод за пръскане на екологично масло от специален дозатор. Нагревателят се разпределя от инсталация, предварително наета или закупена. След изсушаване може да се покрие с подово покритие. Дебелината на изолацията не трябва да бъде по-малка от 30 см, така че да няма топлинни загуби.

Ековата

Ековата

Без да се използва специална инсталация, екологичната вълна може да се постави ръчно, ако се изисква малка площ. Потреблението на материали за ръчно полагане е повече от количеството за подобна инсталация от пистолет за пръскане до 50. Трудно достъпните места са трудно запълнени, така че съществува опасност празното им пребиваване да е празно. Положителната страна на този метод е, че няма нужда да купувате машина за продухване.

След отваряне на опаковката, нагревателят се поставя в голям контейнер. Трябва да се надуе с помощта на специална сеялка с разбъркваща дюза. При избора на подходящ контейнер, трябва да се помни, че когато набъбването на обема на ecowool нараства трикратно.

Затоплянето на пода е направено с екологичен материал както ръчно, така и с помощта на професионално оборудване за формоване чрез раздуване

Затоплянето на пода е направено с екологичен материал както ръчно, така и с помощта на професионално оборудване за формоване чрез раздуване

Нанася се парна бариера, например хартия от крафт крафт. Ecowool е разположена на повърхността, кофа или друг голям, но не тежък обект може да стане диспенсер. При ръчно полагане на екологични отпадъци, изчакайте известно време, преди да покриете повърхността на покритието, преди да направите кожух, защитен срещу влага, под действието на лигнин. След края на работата можете да поставите плочките.

Видео - Издухване на Еколи

пенополистирол

Препоръчва се да се поставят дъски от пенополистирол с дървени трупи, тъй като в този случай те ще поемат най-голям товар. Дебелината на покритието не трябва да бъде по-малко от 10 см. в кухината между полистирол и изостава специално технологично разлика от стените на периметъра могат да се ремонтират с използването на изолационни фибростъкло, защото цената му е по-малко, отколкото на пяната.

пенополистирол

пенополистирол

При полагане на топлоизолационния слой върху основата на бетона е необходимо да изберете материала с максималните характеристики на здравината, които са на разположение на строителя. До нивото на основата, че е възможно да се ограничи редене една върху друга с различна дебелина, но най-добрият от тях е създаването на гладко покритие, което ще скрие всички нередности бетон, осигуряват максимално положение ниво на плочи, така че повишаване на тяхната устойчивост на високи натоварвания. Ако е необходимо, можете да промените ъгъла на наклона с няколко сантиметра, като използвате нивелиращата се замазка.

Затопляне на приземния етаж

Затопляне на приземния етаж

Подготвената основа е покрита с хидроизолационен филм, който е фиксиран по стените и леко се простира към тях, така че при изчисляването на този материал трябва да се вземе предвид запасът, необходим за сгъване. При полагане на експандиран полистирол фиксиращият разтвор се нанася върху цялата повърхност на изолацията, дебелината му трябва да бъде около 2 см, ако е възможно, да се разпространи равномерно. Конструкцията е фиксирана чрез подсилване на окото.

Фина замазка се нанася след окончателното изсъхване на лепилото, дебелината на 6-8 см. Всички пропуски са образувани по технически причини или поради отделянето му, напукване на материала, са запечатани с пяна. При отсъствието му можете да използвате фибростъкло. Полага се хидроизолацията на ролките. Тя се закрепва с припокриване на най-малко 10 см. Всички ленти са свързани строителство самозалепващи се ленти, продавани в ленти. Залежаването на изолационните слоеве е подово покритие.

Видео - Затопляне на пода с експандиран полистирол

Полиуретанова пяна като изолация за пода

Топлоизолацията с полиуретанова пяна избягва шевове. Площта е икономична за пестене, тъй като дебелината на изолационния слой не надвишава 10 см. Не е необходим слой от бариера срещу пара и хидроизолация. Полиуретановата пяна издържа на появата на кондензат, не изтича и не абсорбира влагата. Целият етаж може да бъде покрит за един ден, тъй като скоростта на нанасяне е рекордна в сравнение с другите нагреватели. Всички компоненти за приготвяне на разтвора се съхраняват и купуват в течна форма. Животът на материала е от 60 години.

Полиуретанова пяна като изолация за пода

Полиуретанова пяна като изолация за пода

Използването на полиуретанова пяна не уврежда околната среда. Компонентите на състава не се изпаряват, така че за човешкото здраве то е напълно безвредно. Материалът не е изгнили, той не може да образува мухъл, тъй като не е благоприятна среда за бактериите. Гризачи и други вредители също не се установяват в полиуретанова пяна, тъй като тя не е подходяща за храна. Сместа трябва да бъде приготвена непосредствено преди работата по нейното изливане. След нанасянето и изсушаването на слоя от полиуретанова пяна, може да се направи окончателна замазка без използване на допълнителни покрития.

Топлоизолация на пода с полиуретанова пяна

Топлоизолация на пода с полиуретанова пяна

За висококачествена изолация на пода е необходимо да се анализират натоварванията, които ще се извършват върху нея. Нагревателят трябва да бъде инсталиран в съответствие с правилата, тъй като инструкцията за работа ще помогне да се осигури дълъг експлоатационен живот и да се предпази пода от изтичане на топлина колкото е възможно повече.

Видео - Полиуретанова пяна като изолация на пода

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензатКак да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензат
Затопляне на пода в странатаЗатопляне на пода в страната
Топлоизолация и шумоизолация на отоплителни тръбиТоплоизолация и шумоизолация на отоплителни тръби
Затопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистиролЗатопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистирол
По-добре да изолирате къщата от газовите блоковеПо-добре да изолирате къщата от газовите блокове
Затопляне на мазето и мазето с екструдирана полистиролова пянаЗатопляне на мазето и мазето с екструдирана полистиролова пяна
Пенопласт за изолацияПенопласт за изолация
Изолация на септичния резервоарИзолация на септичния резервоар
Как да изолирате ъгъла апартаментКак да изолирате ъгъла апартамент
Затопляне на пода върху лоджиятаЗатопляне на пода върху лоджията
» » Как правилно да изолирате пода
© 2021 BggeHat.com