Как да изолирате лоджията?

Като опция може да се обмисли възможността за затопляне на лоджията отвън. Но ако вашият апартамент не се намира на първия или втория етаж, това може да бъде по-трудно и опасно, отколкото изолирането на лоджията отвътре.

Видове топлоизолационни материали, подходящи за затопляне на лоджията

За да определите как да изолирате правилно лоджията отвътре, ще разгледаме видовете топлоизолационни материали, използвани за тази цел.

Минерална вата (минерална вата) - общ ефективен топлоизолационен материал от топилни стъкла и шлаки от доменни пещи. Може да се доставя на ролка или под формата на плочи. Дебелината на материала в диапазона 20 - 200 мм.

Едната страна на тази минерална вата може да бъде покрита с алуминиево фолио, което играе ролята на допълнителна "бариера" в топлоизолацията.

Минерална вата

Пяна от пяна от полиетилен (Penofol)- лента от газов пълнеж от полиетилен с ширина 1 m и дебелина от 20 до 50 mm, заварена към лист от алуминиево фолио, която играе същата топлинно-защитна роля, както при минералната вата.

Такъв материал може лесно да бъде поставен върху топлоизолирана повърхност, нарязан с конвенционален нож. Тънките платна могат да бъдат поставени не в края на капака и да се припокриват с последващо оразмеряване на шевовете с лента, за предпочитане фолио.

penofol

penofol

стиропор (най-вече експандиран полистирол) - всички познати материали, които са лист от пенопласт. Той има много малка маса, тъй като неговият основен обем е запълнен с газ. Такъв материал се доставя с листове с правоъгълна форма (1000 mm х 5000 mm) и дебелина от 20 до 100 mm, с различни плътности от 15 kg / cm3 до 25 kg / cm3. Устойчив на влага, температурни крайности, материалът "дълготрайно" се обработва лесно с помощта на нож за строителството.

Стиропор - полистирол

Екструдиран (екструдиран) експандиран полистирол - Той е заобиколен. Произвежда се чрез екструзия на горещи пластмаси. Има достатъчно висока плътност (35-45 kg / cm3), което позволява да се използва за изолация на подови настилки. За изолацията този материал е оформен под формата на плочи (1200 mm x 600 mm) с дебелина от 20 до 100 mm при стъпки от 10 mm. Възможни са различни цветови нюанси. Плочките от изолация от пеноплекса около периметъра могат да бъдат снабдени с лицева страна - "четвърт" за по-лесно инсталиране.

Penoplex - екструдирана полистиролова пяна

Penoplex - екструдирана полистиролова пяна

Последователността на "изолиращи" действия в лоджията

Ясно планиране ще ви позволи да постигнете целта си по-бързо! Съгласни ли сте? След това точката ...

Етап на "мащабно" обучение

Преди сами да изолирате лоджията, трябва да изучите в детайли топлоизолационните технологии, които имате на разположение, да определите предната част на произведението, да направите списък с необходимите материали и инструменти (за да не се "успокои" в магазина, правейки му постоянни "поклонници" заради неговия заден поглед или забрава) и, разбира се, да купите всичко, от което се нуждаете. Какво точно? Прочетете и определете!

Планиране - спестявате време

Подготвителна работа в лоджията. Монтаж на стъклопакет

Почистване

Освобождаваме лоджията от всичко, което е върху нея, така че всички "потребителски неща" да не пречат на творческия процес. Ако апартаментът е "нова сграда", тогава премахваме всички останки от строителни отпадъци, включително прах. Направете го удобно с прахосмукачка. Тъй като (вероятно) изолирате сами лоджията, тогава може да нямате прахосмукачка за сгради. Поради това използвайте домакински (за предпочитане "багажен") прахосмукачка и не забравяйте, че се изисква редовно почистване от циментов прах. (Необходимо е да се видят "мъртви" или битови деуклакуристи, деформирани от прегряване, "уплътнени" с цимент.)

Изграждане на прахосмукачка

Изграждане на прахосмукачка

Монтаж на носещата стена на парапета

След това е необходимо да се подготви основата (ако е предвидена от архитектите на къщата) за монтаж на стъклопакети. Оптималната опция може да бъде изграждането по протежение на парапета на вътрешната страна на подпорната стена. За тези цели е желателно да се използват леки пенообразни блокове с ширина 10 см.

Такава стена надеждно ще осигури касата на прозорците, като премести плана си в помещенията. Тъй като при инсталирането на рамки върху съществуващ парапет съществува опасност ръбът на горната плоча да се припокрива, когато е пробит, за да закрепи прозоречните панели.

В допълнение, такава стена ще играе ролята на допълнителен топлоизолатор (топлинната проводимост на пяна блокове е 3 пъти по-ниска от тази на тухли).

Измерване, конфигуриране и поръчване на прозорци

Правилно изберете размера на остъклените рамки така, че разстоянието между рамката и горната плоча да е 30 мм, страничните стени и рамката - също 30 мм, между подпорната стена на блока от пяна и рамката - 20 мм. Тези гнезда след фиксиране на рамката "разпенена" монтажна пяна.

Инсталиране на прозореца

Инсталиране на прозореца

Местоположение и брой точки на закрепване на рамката към стената

Местоположение и брой точки на закрепване на рамката към стената

Важно! Под долната част на рамката на нивото на своите вертикално подпори всички елементи трябва да се инсталира подложки за подпомагане на твърда дървесина (може да използвате специални монтажни клинове), за да се предотврати пропадане на рамката с време под влиянието на всички известни силата на гравитацията.

Конфигурацията на прозорците е избрана така, че при максимално спестените средства да се постигне максимален комфорт при тяхната работа. Отворите трябва да са толкова дълги, колкото е необходимо. Всяко такова капаче е намаляване на светлинния поток през прозореца, намаляване на твърдостта на рамковата структура и значително увеличение на цената на прозореца.

Оптималната ширина на профила е 60-80 см. По-широката секция ще създаде неудобство при отваряне - лоджията не винаги е широка и вратата се отваря навътре. С по-малък размер ще получите по-голяма пластмаса в прозореца за парите си от стъклото.

Най-простата версия на изчислението може да бъде метод за разделяне на общата дължина на отвора на прозореца с дължината на една секция (можете да го направите от представители на производителя на прозорци). Ще получите броя на необходимите секции, които след това удобно се разделят на тройки с централния капак за отваряне. Тази комбинация ще ви позволи, като отворите прозореца, лесно да измиете страничните сенници.

Опция за прозорец за лоджията

Опция за прозорец за лоджията

Затопляне на пода на лоджията

Подът панел под краката е сериозен "радиатор" на студа, дори и в случай на затопляне на лоджията на пода отдолу. Ето защо, затоплянето на пода в лоджията трябва да се обръща достатъчно внимание.



Довършителни подови настилки крие цяло изграждане на МИГ и топлоизолация материал, който минимизира "изтичане" на топлина през балконите на пода и използването на "топло етаж" в лоджия на лоджия позволява затопляне, а не бетонна плоча.

Излагаме изоставане

Излагаме изоставане

Laghi - е дървените блокове внимателно суши раздел дърво най-малко 30 х 30 мм -. Оптимално 5 х 7 см височина бар "диктува" стойността на минималната височина на пода в 7 cm да осигуряват отлична термоизолация. За един "дебели" затопляне торби (например, "evroremontnyh" 19 cm), е възможно да се използва конструкция на два реда на лаг: надлъжно и напречно.

Изложени закъснения

Обърнете внимание! Ако не сте фен на "музикалните" полове, които викат под вашите стъпки, уверете се, че сте сигурни, че сте сигурни за каналите. С течение на времето, от промени в влажността, те могат да бъдат леко "усукани".

Поставяме удар в ръцете и фиксираме долната редица от напречни закъснения върху бетонното припокриване с дюбели (най-малко 80 м) или по-добри анкерни болтове с дължина най-малко 120 мм и диаметър 10 мм. Болтовете се монтират на разстояние не по-голямо от 50-60 см един от друг - това ще предотврати деформацията на пода.

Вторият ред на изоставането е да се изравни равнината на пода. Началната точка на тази операция е най-високата точка, оставащите точки се издигат до нейното ниво, като се поставят специални монтажни клинове в пресичанията на закъсненията.

След това горната редица от надлъжни трупи се закрепва към напречното сечение посредством самобръчкови винтове с подходяща дължина.

Затоплянето на грубия под може да се извърши с помощта на минерална вата или полистирол. Минералната вата се полага между закъсненията, а не смазва, на няколко слоя.

Важно! Направете белези по стените срещу всеки логал. Това ще ви позволи точно да определите линията на усукване на самонарезни винтове за закрепване на лист от ПДЧ или шперплат.

Чист настилка на лоджията с ламинат

Чист настилка на лоджията с ламинат

Чрез фиксирането на листовия материал върху дървените трупи, монтажът на грубите подове завършва. По-късно ще може да се снабди с отоплителна система, ламинат или линолеум за по-удобно пребиваване в лоджията.

Затопляне на лоджиите и таванните стени

Има възможни опции: изолация на стените за последваща мазилка, монтаж на изолация под рамката, например гипсокартон.

Затоплянето на стените на лоджията за мазилка се извършва основно с листове пластмасова пяна (плътност 25 кг / м3) или пеноплекс (всяка плътност). За да се фиксират панелите по стените, се използва лепило за плочки или монтажна пяна, които се полагат около периметъра и центъра на плочата или по ръба и центъра на плочата.

Затоплянето на лоджията с пеньолекс

Затоплянето на лоджията с пеньолекс

Моля, обърнете внимание! Когато фиксирате плочите, уверете се, че вертикалните шевове се преместват един спрямо друг.

Затопляне на лоджийните стени с пенокелекс

Затопляне на лоджийните стени с пенокелекс

След втвърдяване плочи лепило допълнително фиксирани дюбели -. "Чадъри" скорост 5 дюбели на лист нагревател разположени върху ръбовете (шевовете на листа и центъра Penoplex, поради неговата плътност ", дава възможност" се използват само две такива тапи, поставянето им на различни ръбове Мястото, където панелите не са добре изкривени и прорезите, е необходимо да "издуха" монтажната пяна.

И с "utretsa" ... можете да продължите към мазилката на такава повърхност!

Използването на този тип изолация е опция за спестяване на използваемото пространство с малка площ от лоджията. За повече "мощна" изолация (ако зоната позволява), можете да използвате многослойна рамкова система.

Много изгодно и удобно решение за загряване на стените и тавана на лоджията с фолио от полиетилен (penofol).

Затопляне на лоджията с пенофол

Затопляне на лоджията с пенофол

Това включва полагане на изолация с дебелина до 20 мм с непрекъснат слой върху външните стени и тавана. Този нагревател се фиксира с помощта на дюбели и всички шевове се залепват с монтажна пяна.

Над нагревателя са фиксирани и в съответствие с хоризонтална или вертикална направляващи прегради за дървени или метални скоби U-профила, които след това са свързани гипсокартон или PVC или MDF панели.

На тавана панелите са фиксирани с минималната възможна хлабина между тях и горната част на рамката.

Тогава всички други стени на лоджията са пришити.

Освен това лоджията може да бъде оборудвана с "топъл" подов или допълнителен допълнителен нагревател.

Филтри IR нагреватели за подово отопление

Филтри IR нагреватели за подово отопление

Надяваме се, че информацията в тази статия ви е помогнала да разберете как да изолирате лоджията със собствените си ръце.

видео

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отопление на лоджията, когато се присъедини към стаятаОтопление на лоджията, когато се присъедини към стаята
Какво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолацияКакво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолация
Какво и как да изолирате пода на балкона възможни опции и материалиКакво и как да изолирате пода на балкона възможни опции и материали
Затопляне на тавана с минерална вата - най-добрият вариантЗатопляне на тавана с минерална вата - най-добрият вариант
Как да изолирате тавана в къща отвън и отвътреКак да изолирате тавана в къща отвън и отвътре
Затопляне на тавана на баните избор на материал, работен редЗатопляне на тавана на баните избор на материал, работен ред
Затоплянето на тавана минивизира подробните инструкцииЗатоплянето на тавана минивизира подробните инструкции
Как да изолирате рамка къща с минерална ватаКак да изолирате рамка къща с минерална вата
Затопляне на дървена къща навън с минерална ватаЗатопляне на дървена къща навън с минерална вата
Топлоизолация и шумоизолация на отоплителни тръбиТоплоизолация и шумоизолация на отоплителни тръби
» » Как да изолирате лоджията?
© 2021 BggeHat.com