Как да изолирате стени с пяна плочи

Топлината на собствения дом играе далеч от малка роля в живота на всеки човек, защото зависи много от това. Към днешна дата, стената на пяната набира скорост, тъй като има много предимства.

Приложете този материал както отвън, така и отвътре. Това е твърда пластмаса, пълна с газ, така че пяната е с ниско тегло и ниска плътност.

Схемата за изолация на стени с пяна пластмаса от външната страна

Схемата за изолация на стени с пяна пластмаса от външната страна.

Универсален материал за изолация на стени

Физическият състав и свойствата на синтетичните суровини са основните предимства на пяната, чиито характеристики са както следва:

  • ниска цена;
  • висока ефективност на топлоизолацията;
  • пластичност;
  • лесна работа;
  • отлични звукоизолиращи свойства;
  • пълно отсъствие на паропропускливост;
  • печеливша дебелина.
Таблица на качествените характеристики на пластмасовата пяна

Таблица на качествените характеристики на пяната.

Наред с други неща, плътност на пяната на стената трябва да има фигура от 25. Ако плътността е по-малка, тогава материалът може да се срути. Между другото, плътността не се отразява на топлоизолационните свойства.

Струва си да се отбележи, че с вътрешна изолация на стените, полистиролът все още не е необходим. Това се дължи на факта, че този материал е достатъчно възпламеним и отделя токсични вещества при запалване. Смутен черен дим може да доведе до смърт човек. Друг недостатък, който, когато се използва на улицата, дава само положителен резултат, е водоустойчивост. Ако пяната пластмаса изолира стената отвътре, тогава се образува кондензация в апартамента, поради което влажността на помещението се увеличава. Въпреки че в този случай експертите прилагат най-новите технологии, които позволяват на материала да не се възпламенява и предотвратява кондензацията.

Материали, инструменти и външен работен процес

За да изолирате стената, трябва предварително да заредите подходящия инструмент и материал. За да направите това, ще ви трябва:

  • полистиролова пяна;
  • фибростъкло мазилка;
  • суха мазилка за стени;
  • адхезивно решение, предназначено за този материал;
  • началните профили;
  • ъглите подсилени;
  • тапи;
  • бормашина и тренировки;
  • смесителна дюза;
  • четка и лента мярка;
  • контейнери за разреждане на смеси;
  • различни шпатули, ножове;
  • линии и телбод;
  • ниво сграда.
Инструменти и материали за изолация на стени с пяна пластмаса

Инструменти и материали за изолация на стени с пяна пластмаса.

На първо място, всяка стена (вътрешна или външна) трябва да се почисти от излишъка от старото покритие: да се избърсва мръсотията и петна, да се премахнат тапетите, боята, шпакловките, да се премахне плаката. Ако има пукнатини, те трябва да бъдат затворени. Без да се провалите, преди да поставите листове пяна на стената, трябва да третирате работната повърхност с пръст. Това е важна стъпка, тъй като по този начин се предотвратява образуването на гъби и мухъл в бъдеще.

Повърхността на стените трябва да изсъхне добре, след това стартиращият профил е подсилен, което изпълнява функцията за закрепване на листовете пяна. Разбира се, стените могат да бъдат изолирани отвън без използване на профил, но в този случай материалът може да се плъзне надолу. Профилите се закрепват чрез дюбели или самонарезни винтове, в зависимост от състава на стените.



След това пяната трябва да бъде залепена. За да направите това, нанесете адхезивния разтвор върху цялата повърхност на материала и стените, така че след това няма празнота. Необходими са и връзки между листа. За тази цел се използва шпатула. Ножът се използва за изрязване на пяната и линията се използва за измерване на равномерността на положените редове. Инсталацията се извършва отдолу.

За да се затоплят стените са ефективни и качествени, след като материалът е залепен, изчакайте около 3 дни. Сега можете да фиксирате пяните пластмасови дюбели, които се наричат ​​"гъбички". След това повърхността отново се смила и върху нея се поставя слой мазилка, в която е залепена мрежата. За да защитите ъглите на конструкцията, използвайте подсилени ъгли. След това отново нанесете лепило и финишна мазилка.

Затопляне на стените: процесът на работа отвътре и препоръки

Затоплянето на стените отвътре е направено почти същите като навън. Това означава, че повърхността се почиства, пяната се залепва и се залепва към стената. Разликата е, че при вътрешните работи материалът е по-тънък. Тук е допустимо, тъй като в помещението няма силно атмосферно влияние, така че се изключва материалното унищожение. Таблиците трябва да бъдат закупени в размер 50х100 см. Ако има останали пропуски след монтажа, те трябва да бъдат запечатани.

За да се предотврати конденз в апартамента и топлината може да бъде отразена, експертите препоръчват използването на пенообразен пенофол, който се продава на ролки. Дебелината му трябва да е от 4 до 8 мм. Пяната е фиксирана със строителна стаплер. Ако стените се затоплят с пяна и облицовката е направена от дърво или гипсокартон, листовете могат да се поставят под профилите, както се прави отвън. Благодарение на това, водещите накладки ще бъдат монтирани върху профилите.

Ако се предполага мазилка, тогава пяната може да бъде залепена директно към завършената почиствана стена, като лепило върху листа по ръбовете и в центъра, т.е. в пет точки. Освен това можете да пробивате дупки и да завинтвате гъбите с дюбели. Те трябва да бъдат разположени и на пет места.

Специалистите в своята област винаги се съветват да произвеждат такава работа само при положителна температура (от +5 до + 25 ° C). Времето не трябва да е ветровито или влажно. Необходимо е да имате високо стълбище, за да можете да достигнете до всеки ъгъл. Преди да започнете затоплянето на стените, което включва шпакловане и боядисване, трябва да покриете със защитен филм всички комуникации, рафтове, мебели и т.н. В случай, че пяната не е подсилена за дълго време, тя може да се превърне в жълта и да попие много прах, така че тази повърхност трябва предварително да бъде остъргвана или покрита с защитен материал.

При недостатъчен опит можете да започнете работа по стената, която обикновено е затворена с мебели. Когато направите една стена, последващото затопляне на стените ще бъде много по-лесно и по-бързо. В края на краищата, всеки знае, че техниката е изработена с опит.

В никакъв случай не трябва да използвате други лепила, които не са предназначени за пенополистирол.

Дори ако например лепилото за плочки е много силно и надеждно, в този случай той ще се окаже слаб и няма да държи пяната много дълго.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Термична проводимост и плътност на пянатаТермична проводимост и плътност на пяната
Как правилно да инсталирате пяна на фасадата на къщатаКак правилно да инсталирате пяна на фасадата на къщата
Нагревател за рецензии на къщи и какво да избереНагревател за рецензии на къщи и какво да избере
Пяна за диван, къде да купя, което е по-добре, как да се замениПяна за диван, къде да купя, което е по-добре, как да се замени
Стандартен размер на пенопластСтандартен размер на пенопласт
Penoplex и полистирен какво да изберем?Penoplex и полистирен какво да изберем?
Пенопласт за изолацияПенопласт за изолация
Как да определите качествените блокове от пянаКак да определите качествените блокове от пяна
Как да залепя пяна на дърво?Как да залепя пяна на дърво?
Боядисване на пенопластБоядисване на пенопласт
» » Как да изолирате стени с пяна плочи
© 2021 BggeHat.com