Настилката в къщата е пълна технология за изливане на саморазливна смес

При леко падане на пода, от около 2 мм до 2 см, е по-препоръчително да се използва пода за изравняване на основата. Полимерната смес изсъхва по-бързо от обикновената замазка и е много по-лесно да се работи с нея. Можете да видите за себе си, прочетете внимателно стъпка по стъпка посоки с саморазливни подове, спестете време и усилия, за да работи с dolgosohnuschimi пясък-цимент и бетонни траверси.

Попълване на пода - обща представа за технологията и свойствата на сместа

Подът е самонивелираща се полимерна смес на циментова или гипсова основа, която ви позволява напълно да подготвите пода за следващия етап на работа. В зависимост от крайната цел, подът може да служи като гладка основа за по-нататъшно довършване (плочки, паркет, ламинат и др.) И завършване. В апартамента може да видите рядко пода в чиста форма, тъй като изолацията и естетическите качества на такъв под не са твърде високи. Въпреки че разнообразието от цветни цветове на съвременните смеси и помага за решаване на естетически проблем, но по-често пода в чиста форма се намира в производствени магазини и големи търговски етажи. Домашното запълване на подовата плоча с 3D ефект ще изглежда много впечатляващо.

Самонивелиращата се смес позволява с минимални усилия да се получи висококачествен резултат

Самонивелиращата се смес позволява с минимални усилия да се получи висококачествен резултат

В сравнение с настилките, подовият под е по-издръжлив. Поставете подовата настилка върху замразения под, само след 7-10 дни. Този път е специално предназначен да гарантира, че всички частици от свързващите материали са свързани помежду си, покритието най-накрая е втвърдено и е възможно да се работи тихо с завършващото покритие. Що се отнася до втвърдяването на саморазливната смес, то идва след 4-6 часа след изливането. В края на това време на пода можете спокойно да ходите на меки обувки. Ето защо е важно да се работи бързо със сместа, така че всяка следваща част от изливането да има време да се вземе от предишната, за да се образува монолитно и същото ниво на покритие.

гипс самонивелиращи се съединения топъл бетон, идеален за поставяне под паркет. Това покритие и насипния под абсорбира абсорбиращия въздух и го връща обратно. Потокът за изливане е устойчив на високи натоварвания - около 800 кг на 1 см2. Сред другите предимства на използването на тази технология за изравняване можем да отбележим удобството на работа със сместа, образуването на твърдо монолитно и безшевно покритие, хидроизолационни свойства на материала. След втвърдяване подложката за пълнене издържа на широк диапазон от температури. Затова може да се излива в мокри складове и в сауни със сух и горещ въздух. Единственият недостатък на този метод за изравняване на пода е високата цена, но той плаща за себе си, ако разгледате внимателно всички предимства.

Настилката и подложката - каква е основната разлика между двата метода на подравняване?

Настилката и настилката имат една подобна характеристика - и двете смеси са предназначени да изравнят пода за по-нататъшно довършване. Обаче, сходството им свършва тук. Различните степени на зърнестност на материалите влияят върху технологията на изливане на смеси, подготвителната работа и характеристиките на завършеното покритие. Така че, ако циментовата замазка трябва да бъде изравнена на ръка, тогава с подложката за пълнене всичко е различно. Не е чудно, че се нарича самоизравняващо се съединение. Полимерните свързващи вещества и по-малко вискозната консистенция позволяват на материала да се разпространи по повърхността и да запълни всички кухини независимо. Съставът влияе и върху времето за втвърдяване и върху качествените характеристики на покритието. За полимеризиране на замазката ще минат най-малко 24 часа, преди да може да се ходи, докато насипният етаж ще отнеме само 4 часа. Пълното изсъхване на замазката може да отнеме месец или повече. Дългото изсъхване и бавното изпаряване на влага води до различна височина в различните части на пода.

Малката зрялост на сместа за пълнене показва използването й в последния етап на подреждането на пода

Малката зрялост на сместа за пълнене показва използването й в последния етап на подреждането на пода

Наливането на подложката за пълнене избягва всички тези проблеми. Въпреки това, за добро прилепване на материала към субстрата, той трябва внимателно да се подготви (шлифован, отстранен, омаслен, покрит с грунд), което абсолютно не се изисква за замазка. Той също така ще изисква постоянна поддръжка на стайната температура в стаята и бърза работа с подготвената работна смес. Потреблението на подложката за запълване на квадратен метър е по-малко от бетонната и циментовата замазка.

Подготовка на основата за работа - шлифоване, замазка и грундиране

преди запълване на подложката за пълнене със собствените си ръце трябва внимателно да подготвите повърхността, да се отървете от всички нередности и белези от боята, решения. За това можете да използвате ръчния метод - чук и шпатула. За по-ефективна работа, обаче, препоръчваме да използвате вибрираща машина или обикновена машина за шлайфане. При работа на големи площи за смилане на повърхността използваме по-голямо размери - мозайка-шлифовъчна машина. Хълмовете и неравностите ще създадат ненужни проблеми и различия в земята, така че трябва да се отървете от тях. Точно като от чипове, пукнатини на повърхността. Ако има такива, ги запечатваме с шпакла. За да не работите по-малко с премахването на петна от масла, бои и всякакви решения, препоръчваме да запълнете пода преди началото на рисуването. В допълнение към пукнатините на пода, не забравяйте за шевовете в близост до стената. Те също така трябва да бъдат почистени и запечатани с шпакловка или дантела, така че сместа да не изтича през пукнатините.

В грундираната повърхност, сместа се абсорбира перфектно и рисковете от пилинг

В грундираната повърхност, сместа се абсорбира перфектно и рисковете от пилинг

Когато първоначалната подготовка на основата завърши, оставете пълнителя да изсъхне и преминете към следващия етап - грундирането на пода. Този момент е задължителен. Той позволява не само да се подобри адхезията на материала към пода, но също така да се предотврати прекомерното усвояване на влагата от дъното на пълнежа в основата. Сместа върху грундираната повърхност е по-добре разпространена. За грундиране на пода е за предпочитане да се използва грунд за проникване, в сравнение с бетонния контакт. Наличието на кварцов пясък в него дава повърхностната грапавост, поради което подът не може да се разпространи равномерно. Трябва да постигнем гладка повърхност. Не съжалявайте за грунда. Колкото по-равномерно и гъсто се прилага, толкова по-добре ще бъде крайният резултат. В идеалния случай ви препоръчваме да минете през грунда 2 пъти. Сега чакаме, докато грундът изсъхне.



Друга точка, която трябва да се вземе под внимание в подготвителната фаза на работа, инсталирането на амортисьор или крайна лента. Той е монтиран под целия периметър на опорната част на пода до стената и не позволява пробитият под да се разширява по време на силата. Въпреки това, ако дебелината на лентовия подравняващ слой е няколко милиметра, инсталирането на лентата на амортисьора може да бъде пренебрегнато. Във всички останали случаи, когато дебелината на подравняването е 1 см или повече, инсталирането на лентата на амортисьорите е задължително.

Нула ниво и изчисляване на разликата - как да го направя така?

За да се определи дебелината на слоя за пълнене на пода, е необходимо да се намери нулево ниво. По-удобно и по-бързо е да извършите тази процедура с помощта на лазерно ниво. Инсталира се в средата на стаята и удря равномерна линия по целия периметър на стаята за по-нататъшни измервания. За съжаление, не всеки има лазерно ниво, затова използваме обикновеното ниво и молив като алтернатива. На всяка височина от пода, например 1 м, използвайте молив и ниво, за да нарисувате линия около периметъра на стаята. За удобство можете да използвате подплатената конци. Рулетка намираме нулевата марка, най-високата точка на грубия под. Това ще бъде нашият спад, към който трябва да повдигнем целия етаж, за да го изравним на нивото.

Максималната точност на измерванията се постига с помощта на лазерна технология

Максималната точност на измерванията се постига с помощта на лазерна технология

Ако има по-големи разлики в средата на основата, увеличаваме дебелината на слоя, за да изравним почти цялата неравномерност на пода в една равнина. Отбелязваме дебелината на нулевия етаж в долната част на стената на колана на амортисьора. Полученият размер се прехвърля в различни точки по стените. Ние свързваме марките в един ред. В зависимост от дебелината на слоя, ние подбираме подходящата бързо втвърдяваща смес под плочките или други подови настилки. Минималната и максималната дебелина на подовото покритие е посочена на опаковката. Ние купуваме необходимия брой опаковки, като се ръководим от дебелината на слоя и консумацията на материала, определен от производителя на пълнежния под.

Отговорен момент е подготовката на сместа и пълненето на пода

Смесете сместа стриктно според инструкциите. В противен случай това ще доведе до загуба на сила. Особено важно е да добавите толкова вода, колкото е посочено на опаковката. Някои начинаещи и дори опитни майстори пренебрегват това правило и добавят повече течност, отколкото трябва. Какво води до това? Излишната вода не позволява да се постигне еднаква структура. При изливането на пода не се забелязва нищо, но след втвърдяването се виждат първите недостатъци. Това се дължи на факта, че излишната вода остава на повърхността и дисперсията се удря.

Структурата на сместа за подови настилки трябва да бъде гладка и хомогенна

Структурата на сместа за подови настилки трябва да бъде гладка и хомогенна

Температурата на готвене и изливане на сместа е друга важна точка, която влияе върху силата и качеството на работата. На опаковката производителят посочва и тези температурни граници. Оптималните параметри се считат за стайна температура в диапазона от 18-25 ° С. Ниските температурни стойности под 5 ° C ще доведат до разрушаване на полимерите и загуба на якост, водата ще започне да се втвърдява, сместа няма да се втвърди. Високата температура, над 30 ° C, насърчава бързото изпаряване на водата, което предотвратява разпространението на сместа

Преди да излеете сместа трябва първо да се влива в продължение на 3-5 минути. Това е важно, в противен случай могат да се появят неравности на повърхността. Препоръчваният период на използване на работната смес след приготвянето е посочен и от производителя. По правило то е от 40 минути до 1 час. Препоръчва се предварително да се приготвят няколко контейнера с работна смес. Докато ще запълним първата част, другите вече са узрели. След утаяването, сместа отново се смесва със строителния миксер.

За да не се страхуваме да стъпим и да оставим белези на свежия поле за пълнене, сложихме краката ни (обувки с шипове). Тези обувки ще ви позволят спокойно да се движите по свежия под и да отрежете незапечатани зони, ако е необходимо.

Сега ви препоръчваме да разделите помещението на няколко зони. За да запълниме пода не излиза извън границите на помещението, блокираме прага с метален профил, като го фиксираме към пода. Вземем първия контейнер и сместа разпределяме равномерно. Въпреки че пълнежът се смята за саморазливен, излива се на едно място и изчакайте, докато се разпространи върху повърхността, не си заслужава. Изсипахме и разпределихме сместа, свързвахме игления валяк. Той помага за разтварянето на сместа и изхвърля въздушните мехурчета. По време на изравняването се придържаме към височината на нивото, изтеглено върху колана на амортисьора. След изливането тя трябва напълно да покрива линията по периметъра. Ако капката е само на няколко милиметра и не сте монтирали лентата на амортисьора, изравнете подовата плоча равномерно с валяк на иглата. Така че стигаме до края на стаята. Изсипете сместа от прозореца и постепенно се придвижите към вратата.

Нека подът да изсъхне и да се втвърди. На следващия ден проверяваме качеството на работата с помощта на ниво и правило. Ако всичко е гладко, няма никакви пропуски, може да ви поздравим за успешната работа. Сега чакаме 7-10 дни, за да се стигне най-после до пода и да потъне, а след това да продължим да полагаме плочки, паркет или други подови настилки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Самонивелиращ се самонивелиращ се подСамонивелиращ се самонивелиращ се под
Как да запълним подовата топла водаКак да запълним подовата топла вода
Бързо втвърдяващ се подБързо втвърдяващ се под
Как да изравним пода с саморазливна смесКак да изравним пода с саморазливна смес
Гипс мазилка еко-достойнство и технология за съхранениеГипс мазилка еко-достойнство и технология за съхранение
Как да запълните подовете в апартамента самиКак да запълните подовете в апартамента сами
Подаване на подаПодаване на пода
Как да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за подаКак да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за пода
Как правилно да изравнявате пода с саморазливна смесКак правилно да изравнявате пода с саморазливна смес
Как да изравняваме бетонния под по различни начиниКак да изравняваме бетонния под по различни начини
» » Настилката в къщата е пълна технология за изливане на саморазливна смес
© 2021 BggeHat.com