Гипс мазилка еко-достойнство и технология за съхранение

ECOPOL

Сухата смес, базирана на гипс като свързващо вещество, е известна като екополис. Той се използва за изравняване на секс бази и се прилага към тях като саморазливна замазка от последващото опаковане на такова покритие паркет, балатум, теракот, паркет, ламинат и др. Използването на този вид замазка е възможно само при завършване на интериора при нормална влажност. Между другото, в тази категория са включени кухни и бани.

Предимства на материала

Ако разгледаме достойнствата на този материал, тогава е необходимо да се разграничат три важни критерия:

  1. Това е самонивелираща смес, която позволява да се слагате с висока степен на равномерност.
  2. Времето за сушене е ден, така че процесите на ремонт се ускоряват.
  3. Технологията за полагане на замазката върху основата може да бъде ръчна и механизирана.

Понастоящем производителят предлага смеси на "Ecopol", поставени в хартиени торбички с тегло 30 килограма и срок на годност до 9 месеца. Между другото, при покупка, обърнете внимание на последната фигура - зависи от това качеството на полагания замазка.

Пълна технология

Когато става въпрос за използване на подова настилка за подравняване на пода, трябва да вземете под внимание определени характеристики на процеса. Особено се отнася до подготовката на самата основа. Така че течният гипсов под може да се излива върху основите, които се приготвят по различен начин. Има четири причини за това:

Смес в чанти на склад

Сухата смес Ecopolis се използва за изравняване на различни основи

  1. Така нареченият контакт етаж. За да се извърши такъв процес, грундираната основа е предварително почистена от прах и мръсотия, за да се постигне максимална степен на свързване. Стените на височината на замазка могат да бъдат третирани с грунд или върху тях върху специална лента. Това се прави около периметъра. След това необходимата височина на замазката от гипса се излива на пода.
  2. Технология със слой за разделяне. За да направите това, вместо разтвор на грунд се използва хартия за отпадъци, която покрива цялата основна площ. Това е ролков материал, така че често не покриваме пода с една ивица. Указание - Системата за подреждане на няколко ленти изисква припокриване на материала по отношение на лентите. Припокриването трябва да бъде 8-10 сантиметра.
  3. Технология с изолационна основа. Тук всичко е същото като в предишната версия. Единственото допълнение е избраният хидроизолационен материал според конструкцията, който се полага между основата на пода и задния слой. И в този случай, грундът не се използва.
  4. Налейте замазката върху отоплителната система "топъл под". Производителите гарантират, че сместа от еко-етаж е напълно в състояние да издържи на топлинни натоварвания, така че може да се използва, когато се налива на топъл под. За да направите това, първият етаж е покрит с хидроизолация, след това поставете облицовъчен слой хартия, след това монтирайте топлата подове и само след това излейте гипс.

Подготовка за изливане

Покритие на пода

Изравняване на покритието

Пълненето на гипсовата замазка не се различава от технологията, при която се използват други подобни материали. Следователно подготвителният процес следва един модел. На първо място, дебелината на замазката се определя в зависимост от използваната версия, описана по-горе. Но производителите препоръчват дебелината да се избира от диапазона от 25-50 милиметра. Сега, когато дебелината е определена, трябва да намерите нивото, на което ще се излива разтворът. За да направите това, ще ви трябва лазерно ниво, въпреки че могат да се използват други начини на определяне. Ниво е изложено на стените, където са монтирани етикети от самобръчкови винтове или други части, между които са затегнати здрави резби. Тя може да бъде инсталирана навсякъде в наводнения район на маяка, но задължително равномерно. Горният им край ще бъде границата на запълването. Можете да инсталирате водачи от дърво или метал на разстояние 1,5-2,0 метра един от друг. Има опции, изберете удобния за вас.



Моля, обърнете внимание! Ако площта на пода не ви позволява да попълвате по едно и също време, препоръчваме ви да я разделите на няколко секции. Ако диагоналът на стаята е повече от девет метра, препоръчваме да инсталирате щампова връзка.

Разтвор за готвене

Сухата смес "Ecopol" се смесва с чиста и студена вода пропорционално на една хартиена торбичка с тегло 30 кг 10 литра вода. За да направите това, имате нужда от контейнер, където първо се излива вода, а след това постепенно сместа. Разбъркването се извършва със строителна бъркалка, докато се получи хомогенна маса. Не трябва да има съсиреци и отделения от волове и материали. Тази версия на подготовката за ръчно нанасяне на замазка. Можете да смесвате със специална помпа.

Баскетболна марка

Зала за баскетбол

За да направите това, трябва да съберете няколко торби от материал близо до помпата, след това постепенно да напълнете всяка чанта в бункера на уреда. Уверете се, че сте задали режима на контролния панел, който ще определи консистенцията на получената маса. Имайте предвид, че излишната вода може да доведе до увеличаване на скоростта на свиване на нанесения материал. И това е причината за намаляването на якостта и появата на пукнатини на пода.

Технологията, използваща помпена единица, се класифицира като "механизирано подреждане". Обикновено се използва в случаите, когато повърхността, която трябва да се обработва, има значителна площ. С помощта на помпата процесът преминава бързо.

Изсипете замазката

Независимо от начина, по който ще се излива замазката, е необходимо стриктно да се спазват изискванията и правилата на процеса:

Гипс полимер съвременни материали

Попълване на пода 30 кг

  1. Започнете запълването от далечния ъгъл на стаята.
  2. Дебелината на замазката трябва да съответства точно на нивото на изложените маяци или водачи.
  3. Решението се разпределя в равнината със специална четка.
  4. В наводнената зона веднага се отстраняват маяците, чиито места за монтаж са незабавно запечатани с разтвор.
  5. Осъществява се окончателното изравняване с правилото за алуминий.
  6. Времето, през което е възможно да се работи с приготвеното решение, не трябва да надвишава половин час.
  7. Използвайте за приготвяне на разтвора мръсна вода, в която се мият ръцете или инструментите, това е невъзможно. Това значително намалява времето за втвърдяване на готовата смес.
  8. Можете да ходите по пода, покрит с гипс, след 24 часа. Пълното време за сушене е 7-10 дни, в зависимост от температурата на околната среда.

Моля, обърнете внимание! Нанасянето на гипсовия под на основата е възможно само ако температурата на втората не е по-ниска от + 5С.

Заключение по темата

Леящият гипс еполис е модерен вариант на отливката. Той има високи технически качества, разумна цена и простота на инсталационния процес. Ако не използвате механизирания начин на изливане, тогава няма да можете да го държите със собствените си ръце. Днес това е един от най-ефективните методи за получаване на домашен етаж с висока степен на равномерност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Това, от което трябва да обърнете внимание, е закупуването на самоизравняващ се еквалайзерТова, от което трябва да обърнете внимание, е закупуването на самоизравняващ се еквалайзер
Каква е разликата между мазилката и мазилката в обектаКаква е разликата между мазилката и мазилката в обекта
Как да подготвим подовата замазка за професионалистиКак да подготвим подовата замазка за професионалисти
Изравняване на пода със самонивелиращи се съединенияИзравняване на пода със самонивелиращи се съединения
Суха смес за подова настилка какво трябва да знаете за този продукт?Суха смес за подова настилка какво трябва да знаете за този продукт?
Смес за подова настилка за какво да търсите при избораСмес за подова настилка за какво да търсите при избора
Как да се самонивелира етажа със собствените си ръцеКак да се самонивелира етажа със собствените си ръце
Полагане на паркет парчеПолагане на паркет парче
Мазилка Knauf RotbandМазилка Knauf Rotband
Инструменти и материали за стенни мазилкиИнструменти и материали за стенни мазилки
» » Гипс мазилка еко-достойнство и технология за съхранение
© 2021 BggeHat.com