Затопляне на пода върху лоджията

Човекът е проектиран по такъв начин, че винаги се стреми към най-доброто. Непрекъснато се опитват да подобрят условията си на живот. Например, апартамент с една стая не е много просторен, но може да се увеличи благодарение на пространството на балкона, а не трябва да забравяте, че този процес ще изисква да знаете определени технологии и точки. Решихме да ви помогнем в този труден въпрос, цитирайки стъпка по стъпка пример, затопляйки пода на балкона.

Затопляне на балкона - първите стъпки

балкон изолацияПърво, трябва да сте подготвени от времето, когато трябва да направите допълнително затопляне на стените на лоджията, разбира се, балконът трябва да бъде остъклен, иначе твоите работи са безполезни. Започнете затоплянето на лоджията от пода. Така че, първата стъпка е да разрушите стария дървен под, ако е така. Ако старата дъска е в добро състояние и искате да я оставите, разглобяването трябва да се извърши със специални грижи. След като премахнете стария таван, трябва да проверите закъснението, т.е. рамката, върху която е фиксиран подът.

Както се препоръчва от повечето специалисти в тази област, слоят от изолация на павета трябва да бъде най-малко 5 сантиметра, на тази основа, ако височината на дървения материал е по-малка, ще трябва да бъде заменена.

Но в специални случаи този стандарт е безпринцип, тъй като в топла климатични зони е достатъчен изолационен слой от три сантиметра. Както разбирате, всичко зависи от климата, колкото по-студено, толкова по-високо е изолацията.

Така че следващата стъпка в затоплянето на балкона със собствените ни ръце ще бъде освобождаването на работното пространство и инсталирането на нов подов труп.

Монтиране на нова рамка

монтиране на каркаса на балконаБаровете трябва да бъдат изравнени, така че бъдещият етаж да е равен. Но ако сте нови за този бизнес, тогава такава проста задача ще отнеме много време. В действителност, поставянето на барове по ниво е един от най-лесните етапи в този бизнес. За да настроите нивото, един добър помощник ще стане лазерно ниво.

Целият процес е както следва: търсим най-подходящата точка и я маркираме. Това ще бъде начало, затова го вземе сериозно на своя избор, хоризонтът зависи от него.

Така че, в присъствието на ниво лазер, дори и начинаещ ще се справи с тази задача след няколко минути. Към началната точка с помощта на специално закрепване спираме устройството, което с помощта на лазерен лъч ще ви покаже точки на контури във всички противоположни ъгли.

Въпреки това, този метод има и свои собствени недостатъци, е необходимо да се знае, че устройството е много крехко и може да бъде повредено, ако падне, показвайки още неправилни точки. Безпроблемният начин се счита за дълго доказано ниво на водата, но тъй като е кратко, може да се направи по различен начин. За да направите това, се нуждаете от обикновен гумен прозрачен маркуч, който не е напълно напълнен с вода.

След това извадете края на маркуча и го поставете на маркираната отправна точка. И вторият човек взима другия край на маркуча и търси нивото на втората точка, докато въздушният балон не е центриран, а просто маркира нова точка.

По същия начин се маркират следните две точки. Това се случва, тъй като има грешка поради излишъка от въздушни мехурчета на вашето собствено ниво, но все още има изход.

Достатъчно е да напълните маркуча от бутилка вода. Единият край на маркуча се потапя в контейнер с вода и от противоположния край се изтегля въздух, водата ще запълни маркуча, без да оставя ненужни мехурчета.

Затопляне на пода на балкона

подова изолация на балконаКакто можете да видите, изолирането на пода на балкона със собствените си ръце не е толкова сложен процес, но все пак вашите моменти.



Намираме най-високата точка, маркирайте я с молив, като вземете предвид дебелината на изоставането, както е посочено по-горе, най-малко 5 сантиметра. След това извършваме измервания на стените, за да се счупят впоследствие неравномерните решетки. Полученият контур се забива, затова можете да използвате обикновени дюбели.

Следващата стъпка е да се сглоби рамката и да се установи изоставането в нея. Дървените трупи са закрепени в посоката на припокриващите се дъски. Най-добре е да слагате дървени трупи на половин метър, без да забравяте да ги поставите на пода с дюбели.

В допълнение към всичко това е необходимо да се вземе предвид факта, че баровете не висят, т.е. да ги поставят на подложки.

В случай, че ще направите полагане на пода на ПДЧ или шперплат в бъдеще, тогава бъдете готови да инсталирате кашона, който ще бъде приблизително четиридесет до 40 сантиметра.

Рамкови греди се закрепват с помощта на самонарезни винтове. Дупката в дървените трупи се пробива с перфоратор, за да се опрости процеса директно през шината. След това в отвора се завинтва дюбел с шапка, който може да бъде просто нарязан с нож за строителството. Вкарахме винта и с помощта на чук го пробихме през шината. След това вземете отвертката и завийте винтовете за по-добро фиксиране.

В допълнение към всичко това, за да се избегне нежелан ход на пода, някои експерти полагат под скелета тънка изолация не по-дебела от 5 милиметра, но това изобщо не е необходимо. Въпреки, че от друга страна, това движение ще увеличи експлоатационния живот на изоставането.

Освен това, ако подът има значителни нередности, тези 5 милиметра могат да намалят разликата във височината до минимум.

Зидария от изолационен материал

полагане на изолационен материалВ повечето случаи, когато става въпрос за избора на нагревател, много хора не могат да решат.

Много удобен в този случай полистирол. Просто трябва да бъде нарязан на правилния размер с обикновен нож. Въпреки това, когато полагате пяната, не забравяйте, че трябва да попълните кухините с монтажна пяна. Излишъкът, който остава от пяната, трябва да бъде нарязан с нож.

Ако покритието ще бъде дървени дъски, а след това като нагревател, най-добре е да изберете минерална вата. Но не забравяйте, че минералната вата е доста вредна и когато работите с нея, трябва да предпазите тялото от докосването й и вдишането на нейния прах. Въпреки че, когато е под пода, то е абсолютно екологосъобразно и безопасно.

Съвременни технологии в подовата изолация на лоджията

балкон изолацияНапример, топъл под, не е толкова популярен, но изолацията по този начин намалява загубата на топлина до минимум. Има няколко типа подово отопление, вода, електрическо отопление и инфрачервена връзка.

Тези методи обаче могат да бъдат приложени само с помощта на добри специалисти, тъй като при инсталирането им със собствените си ръце няма начин да се гарантира правилното им функциониране.

След горното покритие е поставен шперплат, плочи от дървесни частици, паркет, най-малка част, която се състои в избора на крайното покритие, което ви харесва, например: паркет, килим, линолеум или корков под.

След като завърши окончателното покритие, се довършва докосването, което се състои в поставянето на основата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затоплянето на пода върху лоджията ви гарантира уют и комфортЗатоплянето на пода върху лоджията ви гарантира уют и комфорт
Как да изолирате пода на балкон или лоджия?Как да изолирате пода на балкон или лоджия?
Как да изолирате балкон или лоджия с пластмасова пяна?Как да изолирате балкон или лоджия с пластмасова пяна?
Препоръки за изолация на балкони и лоджии от penokleksomПрепоръки за изолация на балкони и лоджии от penokleksom
Отопление на балконаОтопление на балкона
Затоплянето на лоджията с пеньолексЗатоплянето на лоджията с пеньолекс
Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?
Повторно оборудване на лоджията в бараПовторно оборудване на лоджията в бара
Съвети за ремонт на балкона със собствените си ръцеСъвети за ремонт на балкона със собствените си ръце
Балкон и лоджия на драмата на присъединяванетоБалкон и лоджия на драмата на присъединяването
» » Затопляне на пода върху лоджията
© 2021 BggeHat.com