Подравнете стените с гипсокартон с рамка и без технологията на суха мазилка

Гипсокартон ви позволява да ремонтирате стените бързо и лесно. Въпреки това, много новодошли, след като използват този материал, са изправени пред редица проблеми, вариращи от появата на неравности и завършващи с напукване на повърхността. За да избегнем тези проблеми, ще опишем подробно как се изпълнява така наречената "суха мазилка".

Коя технология е по-добра - стените се нуждаят от рамка

Подравнете стените с гипсокартон (по-нататък GKL) по два начина:

  • със скелет - в този случай скелетът от профили, към който е завинтен гипсокартон, се завинтва;
  • без рамка - листовете са просто залепени към стените.

Това повдига въпроса - коя технология е по-добра? Ремонтните стени с гипсокартон, използвайки метода wireframe, отнемат повече време, тъй като при монтажа на листове е необходимо да се направи маркировка и да се сглоби рамката. Но този метод ви позволява да изравнявате стените с всякакви разлики. Освен това, в рамката можете да скриете комуникациите или да подредите нагревател там.

Подравнете стените с гипсокартон с рамка и без - технологията на

Ако стените са сравнително плоски и няма да ги затоплите или скриете зад тръбите, можете да лепите GKL със специално лепило. Този метод на довършване ви отнема много по-малко време. По този начин не може да се каже, че някои технологии са по-добри или по-лоши - те трябва да се ръководят от ситуацията.

Използваме само скелетни винтове и мокри строителни работи

На първо място, нека разгледаме как да изравняваме стените със собствените си ръце, използвайки GKL, използвайки рамка. Нека започнем с подготовката на материалите. Така че, за работа ще имаме нужда от:

  • профили CD;
  • UD профили;
  • суспензии;
  • винтове;
  • стенни листове с дебелина 12,5 мм.

Инсталацията започва с маркирането. За това откриваме на стената, която ще обличаме, най-изпъкналата точка. Оттегляме се от него 5 см и поставяме таван върху тавана. Чрез тази марка изчертаваме хоризонтална линия между две съседни стени. Линията трябва да бъде успоредна на стената, която ще покриваме.

Подравнете стените с гипсокартон с рамка и без - технологията на

След това, от линията на тавана, извадете две вертикални линии към пода. След това нарисувайте линия между тях на пода. В резултат на това линията на тавана и линията на пода трябва да бъдат разположени в същата вертикална равнина. След това не изчертайте стена от вертикалата, срещу която ще се намират стелажи. Стъпалото на тези линии трябва да бъде 60 см, а от ъгъла е необходимо да се оттеглим 20 см. На произтичащите линии рискуваме с стъпка от 50 см - това са местата на окачването.

След завършване на маркирането, продължете сглобяването на рамката. Първоначално, установяваме UD профилите на пода и тавана, като ги подравняваме по планираните линии. За да фиксираме водачите, използваме гвоздеи, които са монтирани срещу монтажните отвори в профила. Освен това, същите дюбели са прикрепени към стената на окачването, която трябва да бъде разположена в центъра на изтегляните вертикали, пресичайки ги под прав ъгъл.

Подравнете стените с гипсокартон с рамка и без - технологията на

След като инсталирате закачалките, изрежете профила на CD по височината на помещението и поставете краищата в водачите. Трябва да се отбележи, че стелажите могат да се огъват под собствената си тежест. Ето защо, преди да фиксираме стойката в окачването със самонарязващи се винтове, прилагаме дълъг правило към нея и я подравняваме. За да не се приведе всеки багажник на правило отделно и да се осигури гладка повърхност, за първи път крайните профили, и след това се простират преждата между няколко разположени на различни нива. На тези нишки поставете междинни профили и ги фиксирайте в окачвания.

За да направите дизайна по-твърд, а също и да не "ходи" листата, след като сте прикрепили профилите, поставете между колоните на моста. Ние ги правим от същия "CD-NIS" и ги слагаме на стъпки от 50 см вертикално във всеки участък. За да фиксирате джъмперите, използваме раци или режете ръбовете, така че гърбът на профила може да бъде прикрепен с винтове към стълбовете.

Подравнете стените с гипсокартон с рамка и без - технологията на

По този принцип се изгражда рамка за всички стени, които трябва да бъдат подравнени с GKL. След това започваме инсталирането на листове. По принцип тази процедура няма нищо сложно, но трябва да се спазват стриктно следните правила:

  • GKL е прикрепен към скелета с наклон, т.е. Не трябва да има кръстосани шевове;
  • Винтове са разположени на см от ръба на 25 cm винт в тях, така че те проби през слой от картон, но в същото време са леко вдлъбната .;
  • листовете не трябва да имат висящи ръбове. Всички краища трябва да лежат в центъра на профила.

С оглед на тези правила подрязваме рамката. Ако стане необходимо да се отреже листа - ние прилагаме правилото за рязане линия и нарязани на картон с остър нож. След това леко разчупете листа по линията на рязане и го огънете. На сгънатата линия, отрежете картон от задната страна.

Подравнете стените с гипсокартон с рамка и без - технологията на



След като стените са измазани, можете да започнете да обработвате повърхността, но малко по-късно ще говорим за тази процедура.

За изравняване на стените, в допълнение към гипсовата плоскост, можете да използвате други листови материали, например фибростъкло, OSB или други.

Подравняване на стените с гипсокартоново лепило - спестяване на пространство и време

Ако стените нямат големи разлики, те могат да бъдат изравнени с гипсокартон без скелет. За тази цел ние подготвяме такива материали:

  • гипсово лепило (Knauf Perflix или други);
  • акрилно грундиране.

Недостатъкът на този метод е, че той изисква подготовка на субстрата. Ето защо, първо отстранете стария манто - тапети, боя, плочки или стена и т.н. Ако е необходимо, мокро избършете или кърпа дори ми, например, за да се отстрани остатъчната паста тапети ..

След това повърхността трябва да бъде грундирана. Ако субстратът е ронлив (стара мазилка ", е желателно да се използват укрепване на земята. Ако субстратът е гладка (бетон), използване тип адхезив праймер" бетон-контакт ". Течността се прилага към повърхността с четка или валяк. След сушене стени процедура се повтаря.

Подравнете стените с гипсокартон с рамка и без - технологията на

Сега можете да пристъпите към поставяне на стени с листове GKL, но предварително приготвяме гипсовото лепило. За тази цел излейте вода в чиста кофа и постепенно заспивайте със суха лепилна смес. Незабавно смесете сместа със смесител. Ако е необходимо, изсипете сухо лепило. В края на краищата трябва да постигнете двойна съгласуваност.

Незабавно продължете да залепите листовете, докато лепилото се хване. За да направите това, нанесете бучки от получения разтвор на стъпки от 20 см към задната повърхност. След това ги притиснете върху стената и леко го натиснете надолу. Уверете се, че сте приложили нивото и правилото, за да подравните листа. Както при обшивката на каркасите, винаги имаме листове, за да се избегнат кръстосаните стави.

Нюанси на довършителни работи - как да се предотврати появата на пукнатини по стените

Независимо как сте изравнявали стените, повърхността на гипсокартона трябва да бъде измазана. Тази процедура е много желателна, дори ако сте за тапети стените с тапети или плочки. За довършителни работи ние подготвяме следните материали:

  • шпакловка;
  • укрепваща лента;
  • праймер;
  • мазилки ъгли.

Започваме да работим със сглобяване - отрязваме всички гладки ръбове на наклона с ширина от 0.5 см. След това почистете повърхността според схемата, описана по-горе. Особено внимателно измивайте с четката местата на ставите на листовете с нарязани фасети. След това лепете net-serpyank на всички стави. Преди да започнете shpatlevaniyu, покрийте с шпакловка всички шапки на винтове и ставите на плавници. Незабавно изравнете повърхността, за да направите равнината гладка, без никакви промени.

Подравнете стените с гипсокартон с рамка и без - технологията на

Докато замазката е замръзнала, лепене на всички външни ъгли на мазилките ъгли. След като поставите замазката, почистете я със шпатула и грунд с четка. След това поставете гипса върху цялата повърхност на гипсокартона. За да направите това, използвайте широка шпатула, която изпълняваме гладки движения с еднороден натиск. Опитваме се да постигнем възможно най-гладка и равномерна повърхност.

След поставянето на замазката се смила повърхността. За да направите това, използвайте ренде с решетка от абразив P120. Разтриваме китката, така че няма видими дефекти по повърхността. След това почистваме повърхността на праха с прахосмукачка или парцал и грунд. Ако стените трябва да бъдат подготвени за боядисване, не забравяйте да ги покриете с тънък слой шпакловка и да го разтриете с фин абразив.

Ако следвате описаната по-горе технология, ще получите равномерни, стабилни стени, които могат да ви служат в продължение на много години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рамката на тавана за гипсокартон важни детайлиРамката на тавана за гипсокартон важни детайли
Рамката за гипсокартон на тавана се отличава с устройствоРамката за гипсокартон на тавана се отличава с устройство
Монтиране на фалшив таван от гипсокартон на примериМонтиране на фалшив таван от гипсокартон на примери
Гипсокартон и опъвам таван - интересен и оригиналенГипсокартон и опъвам таван - интересен и оригинален
Как да поправим гипсокартон на тавана, закрепваме скелет и листовеКак да поправим гипсокартон на тавана, закрепваме скелет и листове
Устройството на таван от гипсокартон - полезни препраткиУстройството на таван от гипсокартон - полезни препратки
Таван на тавана с гипсокартон - ефективно довършванеТаван на тавана с гипсокартон - ефективно довършване
Изравняване на тавана с гипсокартон - оптимално и евтиноИзравняване на тавана с гипсокартон - оптимално и евтино
Ремонт на тавани от гипсокартон - методиРемонт на тавани от гипсокартон - методи
Таван при инсталацията на гипсокартонТаван при инсталацията на гипсокартон
» » Подравнете стените с гипсокартон с рамка и без технологията на суха мазилка
© 2021 BggeHat.com