Производство на камини от собствени ръце

Камината е не само начин за бързо затопляне на стая до точната температура, но и възможност да се насладите на танцуващите пламъци на пламък по време на студена зима. Можете да поръчате изграждането на тази конструкция от професионален зидар или да се опитате да овладеете производството на камини със собствените си ръце.



Трябва да се отбележи, че в момента в свободни източници има огромно количество препоръки как да се изгради тухлена камина сама. Всички технологии се различават помежду си в редица параметри, само следното остава непроменено: това е необходимостта да се спазват добрите експлоатационни и технически характеристики и да се даде на проекта краен красив външен вид. (Виж също: Ремонт на камини от собствени ръце)



Най-често срещаният материал за направата на декоративна камина за дълго време остава огнеупорна тухла. Основното предимство на приложението му е в гъвкавостта на материала, вградената камина ще се побере идеално както във вътрешността на селска къща или вила, така и в градски апартамент.

Изясняват се следните етапи на производството на камини:



  • Изчисляване на необходимия брой материали и размери на бъдещия дизайн;

  • Подготовка и запълване на основата;

  • зидария;

  • Сушене.


Осъществяване камини самостоятелно


Как да се изчисли размера на камината и количеството на материала


Преди да започнете да направите камина със собствените си ръце, трябва да направите определени изчисления. Размерът на пещта на бъдещото строителство в идеалния случай трябва да бъде свързан с индексите на площта на помещенията като един до петдесет. От спазването на тази пропорция до голяма степен зависи топлинната мощност на декоративната камина. Съотношението на височината и ширината на тази конструкция се определя от пропорция от две до три. Дълбочината е като една до две. Ако се наблюдават тези параметри, възможно е стаята да се затопли ефективно и да се избегне появата на дим.

Над камината в камината има специална камера за пушене, оборудвана с корниз и решетка. Благодарение на този дизайн прекомерният дим и искри от пламъка няма да влязат в помещението, което от своя страна се диктува от спазването на стандартите за пожарна безопасност. (Виж също: Камина врати)

При изчисляване на необходимия брой тухли трябва да се вземе предвид факта, че първият ред ще бъде положен върху ръба и всички следващи върху основната повърхност. Това е един от основните начини да дадете на вашата камина оригинален и запомнящ се облик.

За да се спазват определените пропорции в процеса на производство на декоративни камини, се препоръчва да се използва низ (диагоналното равновесие се измерва) и квадрата на сградата (наблюдавайки правилния ъгъл) постоянно. С помощта на оребло се контролира вертикалността на структурните елементи и нивото се използва за проследяване на хоризонталността на отделните секции.


Изработване на камина от тухли със собствени ръце


За да се спазват стандартите за пожарна безопасност, камината трябва да бъде разположена на разстояние най-малко 30 см от нивото на пода. От материалите, от които се нуждаем, за да построим камина, влагайте следното: чакъл, внимателно пресяван с морски пясък, огнеупорна глина. (Виж също: Димова фурна за собствени ръце)

Камина от тухли със собствени ръце

На мястото, където ще бъде разположена бъдещата камина, се препоръчва да се изгради отделна фондация, която няма да бъде свързана с основата на къщата. За да се осигури допълнителна защита, върху дъното се полага метален огнеупорен лист, предварително натрупаният натрошен камък се натрупва нагоре. Основното условие, което трябва да се обърне внимание е липсата на подземни води на мястото на изграждане на камина, което може да причини значителна вреда на основата на сложна структура. Натрошеният камък трябва да е гъсто опакован.

След това се поставя дървен кофраж, чиято вътрешна част се полага със слой от хидроизолационен материал (например покривен материал). На дъното са подредени камъни с големи размери, всички образувани кухини са внимателно запълнени с развалини. Полученият слой трябва да бъде под нивото на пода с 7 сантиметра. След това продължете да излеете получения разтвор от цимент и пясък. Този слой се изравнява, покрива се с полиетиленово фолио и се оставя да пресъхне една седмица.



Първият тухлен ред се поставя директно върху самата основа. Редовете се закрепват с разтвор от пясък и цимент. Използвайте пластмасова шпатула, така че когато полагате комина или камината, няма буци. За да се направи порталът на камината, се използва методът на тухлен мост, тъй като позволява да се наблюдават добри естетически свойства и приятна обстановка на цялата конструкция. (Виж също: Отоплителни пещи със собствени ръце)

Плочки могат да бъдат използвани за направата на камина облицовка. Също така се препоръчва покриването на отоплителното оборудване с огнеупорна боя. Непосредствено преди самата камина се изисква да се оборудва специална зона с широчина около един метър. За неговото производство се използват керамични плочки и метални листове. Необходимо е, за да се предотврати появата на пламъци искри на пода.

Друга възможност за самостоятелно производство на камина включва наличието на метална пещ в нея. Пожаробезопасността на тази конструкция е направена от листова стомана, чиято дебелина може да достигне 5 мм. За да се гарантира, че конструктивните елементи не се деформират под собственото си тегло, в долната част се монтират специални усилващи ребра.

Облицовка на камина

Производство започва с тухлена зидария podtopochnoy част е поставен върху височината на хидроизолация слой подложка от около 15 см. В този случай, той трябва да надвишава ширината на горивната камера в предната част и два крака 30 см. От страничните повърхности. По-нататък се очертава контурът на камината и се оформя тухлена основа. За зидария се използва глинеста мазилка. (Виж също: Как да направите портал за камина със собствените си ръце)

Качеството на разтвора може да се провери както следва: поставете малко върху тухла, трябва:



  • Не се разпространявайте;

  • Не се разпадайте;

  • Бъдете лепкави и лепкави;

  • Не се придържайте към мистрия.


Следващият етап на работа е инсталирането на основата на металната камера и тухлирането й. В този случай дебелината на стената трябва да бъде не по-малко от 13 см. Тя заслужава да се обмисли, че през огъня в горивната се нуждае от голямо количество на подавания въздух, трябва да се уреди чрез специален хардуер канал ще горивната камера. Това също така прави възможно да се избегне образуването на течения и появата на опасни пожароопасни ситуации. Също така, на места, където коминът минава през тавана, тухлената маса се разширява до 25 см.

В някои изпълнения на портала за камина, този елемент е разположен високо, а над него има място за съхранение на дърва. По време на зидарията около металната рамка строителният материал се добавя на правилните места, за да се получи груба кутия. За да може камината да има нормален течение, газовете, напускащи пушека, трябва да загубят минимално количество топлина. Ето защо дебелината на стените на комините над нивото на покрива трябва да надвишава 25 см.

Създаване на портал за камина

След приключване на всички работи по полагането на тухли, можете да продължите с приключването на процедурите. Те се състоят във факта, че шевовете на конструкцията се почистват и чужди елементи се отстраняват от тях. Освободеното пространство е изпълнено със специално решение, чиято цветова схема е избрана въз основа на собствените ви вкусове и предпочитания. С помощта на многоцветно съединяване можете да придадете на вашата камина допълнителна изразителност и оригиналност.


Предимства при направата на камина със собствените си ръце


Модерното оборудване за отопление е доста скъпо, но изграждането на камина със собствени ръце винаги ще бъде добър вариант за тези, които не разполагат с достатъчно финансови средства за закупуване или наемане на майстор за производство.

При всички условия и правила на работа една добра камина има следните характеристики:



  • Въздухът се затопля добре;

  • Не пуши;

  • Успешно се вписва в обкръжаващия интериор;

  • Отнема малко място;

  • Безопасен по време на работа.


Когато направите камина от тухли сами, можете да му дадете всяка конфигурация. И тогава най-добрият начин да влезеш в интериора на стаята. Също така можете да намерите голям брой различни довършителни материали, с които можете да украсите камината и да получите оригинален външен вид.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква камина е най-добраКаква камина е най-добра
Как да поставите камина самиКак да поставите камина сами
Изграждане на камина със собствени ръцеИзграждане на камина със собствени ръце
Как да се научите как да събирате камини със собствените си ръцеКак да се научите как да събирате камини със собствените си ръце
Как да очертаем камина със собствените си ръцеКак да очертаем камина със собствените си ръце
Как да се изгради камина със собствените си ръцеКак да се изгради камина със собствените си ръце
Изграждане на камини от собствени ръцеИзграждане на камини от собствени ръце
Симулация на камината със собствените си ръцеСимулация на камината със собствените си ръце
Ъглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалностЪглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалност
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
» » Производство на камини от собствени ръце
© 2021 BggeHat.com