Саната пещ със собствени ръце

Най-често собствениците на крайградски сгради решават да оборудват къщата за баня с домашни печки от тухлена зидария. Разбира се, в процеса няма да участват само тухли. Но също така и метални елементи, а също и години усъвършенствани инженерни проекти. Бани печки със собствените си ръце да се изправи не е толкова просто. Но също така не е смъртоносно трудно. Така че нека да разгледаме някои основни аспекти.

Саната пещ със собствени ръце


Какво ще бъде необходимо за изграждането на пещта


На първо място трябва да подготвим необходимия инструмент, с който да изградим тухлена пещ. И също самия материал. (Виж също: Проста фурна със собствени ръце)



  • Тухлите трябва да бъдат избрани от огън, от червени скали с мазна глина, с еднородно печене и еднакво полирани от всяка страна. Размери на страните 250x65x150mm, тухла: M 75, M100, M150, за зидария на вътрешната част на камината можете да вземете M 250 и M300 или шлакови тухли. Внимавайте да проверите маркирането на циклите на устойчивост на замръзване, не по-малко от 25, в идеалния случай 35 цикъла.



Събиране на печки за сауна не можете да използвате силикатни или кухи тухли в печки!




  • Специална смес за полагане на печки - вече се продава готов, в който се използват огнеупорни добавки вместо обичайния кварцов пясък. Можете да направите самата смес, като използвате червена глина, цимент, пясък от различни фракции и добавяне на чамот.

  • За фондацията има нужда от силни камъни - кафяв камък, който е почти невъзможно да се раздели. Възглавници с топлина и хидроизолация могат да бъдат изградени от речен чакъл. Също така ще бъдат използвани речни камъни с големи размери и наземни по естествен начин за подреждането на нагревателя.
  • (Виж също: Пещ за вана със собствени ръце)
  • Печката често се отнася до дъгообразното изпълнение на пещта: за поставяне на отвори, ще се изисква дървена разглобяема кофраж. След втвърдяването на тухлената дъга те могат да бъдат демонтирани и отстранени.

  • Рубероид или такса - също ще отиде на изолацията на мазето;

  • Инструменти: резервоар за разтвор, халс и шмиргел, олово и рулетка, шпатули и др.


Аксесоари за пещи


Също така, по време на инсталацията ще ви трябва някои готови части, които просто не са практични за производство. Например, кована решетка за решетки, врати за калници и пепелници, самият пепелник от листова стомана, коминна тръба. Консултирайте се с опитни професионалисти, къде и как да ги изберете. Обърнете внимание и на естетиката на детайлите: в края на краищата същите бани с Thermophore са сглобени от хромирана стомана с самопочистваща се система и се използват топлоустойчиви стъклени врати и т.н. Защо не получите и хромирана стоманена ламарина от 13 листа, за да завършите камината и да устроите пространството около печката? Така че пепелта, падаща на пода, не предизвиква страх от пожар.

термофор


Оборудваме основата


Така че всяка конструкция започва с основата - т.е. от фондацията. Печката е построен със собствените си ръце по отделни цени от основите на сградата, с дълбочина на изкопа на 80см (под нулата границата на почвата), като източване на дъното изля чакъл и пясък, стъпче всичко развалините и създаване на кофраж е запълнена с бетон. Замразени основа хидроизолационни Ман (например, лист покривен материал), и отново поставени леглото от чакъл и пясък. (Виж също: Метална фурна със собствени ръце)

Основният слой на пещта - т.е. Първият ред и основата са изложени от същия развалин. Също така, преди да се пристъпи към основната тухлена зидария, е необходимо да се направи бариера бариера, направена от издути тухли, които не само ще украсят печката, но и ще предпазят стаята от искри. За да се инсталира пещта за баня в съответствие с нормите, се подготвя специално решение на основата на глина и пясък.



Глината е да се накисва в добре вода на ден, а след това да я разтягате, за да смесите почистват пясъка в съотношение 50:50, трябва да се получи кремообразна маса от пластмаса, която трябва да се използва най-бързо, за да се втвърди.



Процесът на самата зидария




Така стигнахме до най-отговорната част:



  1. Преди да поставите първия слой, разложете го без решение и точно измерете диагоналите с лента, а нивото - с олово. След това тури тухла върху хаванчето.
  2. (Виж също: Пещ за парната баня)
  3. Бурканите, изработени от тухли, изискват строго напоена обвивка от шевове: всеки следващ слой трябва да висе над вертикални шевове в средата, максимум една четвърт от тухлите. Намокрете тухлата с вода, преди да приложите разтвора. Уверете се, че разстоянието не надвишава 5 мм.

  4. В процеса на полагането се монтират метални елементи - около третия ред се закрепва печатното петно ​​върху пантите. В цикъла се вкарват стоманени или стоманени ивици, бетонирани в разтвора и притиснати към ъглите с тухли. На 14-тия ред има канали за отоплителния резервоар. Някъде на 23-ия ред е инсталиран комин.

  5. Пепелникът е изложен на четвъртия ред, по-добре е той да прави тухли в тухлите, от които след това решетката може лесно да бъде извадена и почистена.
  6. (Виж също: Инсталиране на термоформова фурна от собствените си ръце)
  7. Решетката и вратата на пещта се поставят на седмия ред, вратата се поставя върху пантите по начин, подобен на вратата на пепелта. Започвайки от осмия ред, коминната основа е монтирана - решетката.

  8. Решетката на нагревателя е разположена, която може да бъде затворена, вътре в самата зидария, и отстрани, в стаята за парна баня - изпълнена на върха с речни камъни.


Какво още трябва да баня фурна със собствените си ръце - метална тръба: тя е монтирана на 33 ред, бране по-висока от сантиметра проектните пещ с 50 в диаметър сто и петдесет мм тръба обикновено се приема, човек трябва само да се помни, че фунията на комина трябва да бъде по-широк тигел за получаване на неизгорели газове в него.

фурна за вана


Естетично покритие на готовата фурна


Някои собственици предпочитат да не докосват структурата на тухлите, поне да не ги мазимират. От друга гледна точка, мазилката носи допълнителна мярка за пожарна безопасност. За да направите огнеупорен разтвор, трябва да използвате азбест: шева на пещта след първото сушене (разтопете фурната до температура не повече от 200 градуса и protopy около 4-5 часа) се почистват. След това повърхността е shpatlyuyut с помощта на азбестов разтвор.

Въпреки това, ако сте готови да харчите пари за декориране на печки на плочки, заимствайте идеи за професионални производители. Пещ камина AVX York, изработени от чугун или Ofxord от стомана е обърната с плочки от топлоустойчиви сортове глина (например, да Gzhel). Това облицоване изпълнява и полезна функция за приемане на топлина и натрупване на топлинна енергия: пещта скоро няма да се охлади. Пещи-камини Eurokom ще ви разкаже оригиналните идеи за оборудване на чадъра и използването на врата от топлоустойчиво стъкло. Но тези идеи са по-подходящи за пещи от железни конструкции.


Желязна печка за баня


За да се изгради подобна структура, се използва дебелина на листа от стомана от 4 до 5 мм, докато пещта все още може да се разстила с камък върху кант. На стените са монтирани канални пръти за решетката, на дъното е разположена пепел тава, на която се излива пепелта. Цялата конструкция е затворена от корпус в 1 или 2 слоя стоманена ламарина.

Фурните от желязна вана със собствените си ръце са още по-лесни за издигане от тухлени, ако човек може да се справи с машина за заваряване. Най-трудното е избора на нагревател решетка, която в този случай е най-добре да се направи отворен. Недостатъкът е, че калайът свети по-бързо и няма толкова мека топлина като тухла. Но във вътрешността на пещта може да поставите колектори за подгряване на вода, които са свързани към резервоара в отделението за миене и винаги ще имате нагрята вода. Най-важното е, че след всяко измиване изтеглете водата в тръбите, за да не предизвикате измръзване и напукване.

Печки с ютия за баня със собствени ръце

Имайте предвид комбинацията от няколко конструктивни материали, дори в производството на готови модерни пещи: Nordica камини от Италия, използвани желязо за обшивката на кораба и хром стомана за укрепване на стените на пещта, извън керамика, използвани за облицовка който абсорбира полезна топлина. По този начин ефективността на пещта се увеличава всеобхватно.


За сигурността


Последното нещо, което се строи, но не и последното по отношение на важността, е системата за сигурност: всяка печка, дори тухла, дори от стомана, трябва да бъде изолирана и защитена със защитна тухлена стена. Разстоянието до предмети - не по-малко от половин метър. За метални пещи, които са много горещи, понякога се използва листов рефлектор. Също така на покрива, при завършване на комина, трябва да направите защитна конструкция на разстояние от дървените подове от най-малко 10 см. И накрая, подовете на пода пред пещта с тънък лист стомана, за да се предпазят от искри - и сега приемайте процедурите за къпане без страх и с пълен комфорт.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите печкаКак да поставите печка
Проста фурна със собствени ръцеПроста фурна със собствени ръце
Как да инсталирате фурна с каминаКак да инсталирате фурна с камина
Изграждане на камини от собствени ръцеИзграждане на камини от собствени ръце
Тухлена фурна със собствени ръцеТухлена фурна със собствени ръце
Как се правят пещите за баня?Как се правят пещите за баня?
Стойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидарияСтойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидария
Колко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къщаКолко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къща
Броят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къщаБроят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къща
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
» » Саната пещ със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com