Обикновена зидария на камината със собствените си ръце

За човек, камината винаги ще бъде свързана с домашен уют и комфорт. Способността му да създава спокойна атмосфера в къщата е невероятна. В допълнение към всички тези необичайни ефекти върху човешката психика, той е ефективен аксесоар за всяка стая. Въпреки всички предимства, не е толкова лесно да се изгради. Трябва да знаете ясно как искате бъдещата ви конструкция да бъде и да начертаете правилните чертежи и диаграми.

Най-лесният начин е да се проектира камина с къщата. Тогава няма да има нужда да разрушавате подове и други мръсни работи или да купувате контура камини, направени от добре позната фирма. Инсталацията и доставката се извършват от магазина. (Виж също: Как да изчислим диаметъра на комина)


Как да започнете


На първо място, трябва да определите точния обем на помещението и района. Вземете например стая, която площ 10, 15, 20 m, височина 3,3 -. 3.5 m Стаята на 35, 50, 70 кубически метра .. По отношение на гореспоменатите обеми, отворът на пещта ще бъде 0,2-0,3-0,4 m². Портал на горивната камера: ... Ако 0,2 m² - 36h45 cm при 0.3 m² - 44h67 cm при 0.4 m² - е необходимо 52h77 cm между портал височина и дълбочина на горивната камера да се поддържа съотношение 1: 2-2: 3 - това размерите са много важни и трябва да се спазват.

Топлинната енергия ще бъде значително намалена, ако пещта достигне повече от размера, а ако дълбочината е по-малка, димът ще се увеличи. Размерите на димоотвода зависят от площта на пещта. Коминът трябва да бъде 9-15 пъти по-малък, т.е.



  • 0.02 m²

  • 0.03 m²

  • 0.04 m²


Размери на комин от тухла: 14h14 и 14h27. Ако предпочитате кръгъл комин, диаметърът трябва да бъде в диапазона от 9 до 14 см и дължината 4-5 м. (Виж също: Камина от тухли със собствени ръце)


Устройство за пещ


За добро разсейване на топлината се препоръчва, като се започне от 1/3 от височината, да се поставят вътрешните стени на камината отвътре под ъгъл. Това означава, че страничните стени трябва да се обърнат навън и задната стена се накланя напред. Димната камера е инсталирана над камината, но трябва да има проход между тях. Пътят е много важна част от камината. Той не позволява да летят искри и сажди навън и предпазват от преминаването на дим в стаята. За да определите размерите на камината, трябва да изберете мястото, където ще бъде разположено. Най-добрите опции са на вътрешната и крайната стена. Не е препоръчително да се изгради камина близо до стената пред прозореца, в противен случай няма да бъде безопасно от течението.

Сега става ясно, че зидарията на камините със собствените им ръце е дълга и трудна работа. Важно: В дървена къща трябва да се вземат предвид всички правила за пожарна безопасност. Дългият период на отопление води до нагряване на задната стена на камината и може да предизвика пожар. Следващият етап е изчертаването на каменната зидария. Помислете за примера на стая с площ от 15 квадратни метра. Задната стена е разположена на 12 см, а страничната - на 25 см. След като сте определили всички размери, можете да продължите към поръчката.

зидане на камини


poryadovkoy


Редът на камината е най-важният елемент в строителството. Крайният резултат на цялата зидария зависи точно от правилно подредения ред и последващото му изпълнение. Да започнем със смола. Тухлите от първия ред обикновено лежат на ръба, а от втория и следващия плосък. Долната част на пещта е направена, отстъпвайки се от пода с 25-30 см. (Вижте също: Зидария на руската пещ)

Започваме с първия ред.

Всички изчисления се правят в тухли.

Първият ред: вземете 32 цели, 4 polkirpicha.

Втори ред: вземете 17 цели, 2 polkirpicha.

Трети ред: вземете 15 цели, 4 трети.

Четвърти ред: вземете цели 18.

Петият ред: вземете цели 8, 4 трети.

Шести ред: вземете 9 цели, 4 третсверки.

Седмият ред: вземете цял 8, 4 trehcheverok.

Осмият ред: вземете 8 цели, 5 trehcheverek, 2 polkirpicha.

Девети ред: вземете 6 цели, 14 trehkocvertinok, 4 polkirpicha.

Десети ред: взехме 11 цели, 2 trehcheverok, 2 polkirpicha.

Единадесети ред: вземете 15 цели, 2 trehcheverok.



Дванадесетият ред: вземете 8 цели, 8 trehcheverok, 1 polkirpicha.

Тринадесетият ред: ние приемаме 15 цели, 3 polkirpicha.

Четиринадесети ред: вземете 15 цели, 3 polkirpicha.

Петнадесети ред: взехме 6 цели, 4 trehcheverek, 2 polkirpicha.

Шестнадесети ред: вземете 5 цели.

Седемнадесети ред: вземи 5 цели.

Витер: 12 три четвърти.

Dymnik: взехме 1 цял, 4 trehcheverok.

Дим покрив: вземете 6 цели.

Поръчката е готова. Сега знаете какъв е редът и каква е правилната изработка на камината, много трудна работа. Трябва да обърнете специално внимание на него, за да не променяте всичко отново. По време на зидарията, наблюдавайте всеки набразден ред и ги маркирайте с молив, за да не се объркате.


Да започнем да изчисляваме материалите.



  1. Купуваме тухла за печката и броим всяка част от нея като тухла.

  2. Пясъкът е чист, ако е необходимо няколко пъти във водата.

  3. За предпочитане е глина да е син, но ако няма такъв, можете да използвате печката.

  4. Портланд цимент клас е не по-малко от 300.

  5. Дребен камък, с диаметър до 6 см.

  6. Приблизително 20 бр. подсилващи пръти с дължина 700 mm и диаметър от около 10 mm.

  7. Клапан за дим.


Изготвяне на произведения


Първата стъпка е основата. Необходимо е да се изчисли размерът му и да не се свързва основата на камината с основата на къщата. Ширината на основата трябва да бъде същата като ширината на предната страна на мазето с добавка от 5 см.

Дълбочината на основата на дълбочината на изкоп от 60 см, заспива на дъното на чакъл около 15 см и каменни вложки. Бъркахме и проверихме хоризонталността на базата. (Виж също: Как да поставите печка)

След това счупим кутията с дъски, кофраж и разкъсахме вътрешните стени с рубеоли. Вместо покривен материал, можете просто да покриете стените със смола.

Спускаме кофража в изкопаемата яма и я запълваме с циментова замазка:

Вземете сух пясък и цимент (1: 3), разбъркайте добре, добавете вода и донесете масата в състояние на дебела заквасена сметана. Горната част на основата е добре изравнена и покрита с полиетилен. Проверете дали основата е на 6-7 см под пода. След седем дни можете да продължите с полагане. Глината трябва да се накисва във вода в продължение на 3 дни и понякога да се добавя вода, тъй като се уплътнява.


Каменна зидария


Време е за предпоследния удар на зидарията. На основата трябва да поставите два слоя рубероид. (Виж също: Ъглова камина със собствените си ръце: фантазия или реалност)

Препоръчително: Преди поставяне проверете качеството на приготвения разтвор. За да направите това, вземете глината напоена и я изсипете върху сух пясък. Довеждаме масата до състояние на дебело желе и правим 15 мм колбас от тази смес. Ако наденицата не се разпадне и не се залепи, решението е добро. Първият ред ребра върху циментовия разтвор. Когато поставяме пещи-камини, трябва да проверим геометричните размери с помощта на квадрат. Проверете ъглите с вертикална линия. Спускаме тухла за няколко минути във водата и започваме да очертаваме солидни редове. Когато полагате дим и стрелба, е по-добре да използвате ръцете си, така че ще се почувствате чужди тела. Ние внимателно сравняваме всички редове с поръчката и отбелязваме с молива вече положените. Поставянето на сметище, камина и канали, трябва да избършете вътрешните стени с мокра кърпа, за да се отървете от излишния разтвор.

зидарски печки

Полагайки комина и извита повърхност на трезора, е необходимо да ги оставим в тухли. Тухлените прегради припокриват отворите на портала. Джъмперите трябва да бъдат от различни типове:



  • сводести

  • наклони;

  • сводест.


За да настроите използваните джъмпери, той обиколи. Започваме с пеене на петата. Конфигурацията на петите се определя от избрания кръг.

Поставете комина, проверете вертикално. След достигане на покрива разтворът трябва да се смени за цимент. Когато отиваме на покрива, не забравяме за пожарната безопасност. За да запечатаме покривен килим, използваме юфка (видра). За противопожарната защита на тавана се поставя препятствие. Използвайки вградени камини, ще гарантирате безопасност дори когато напускате къщата.


облицовка


Обличането е последният етап от работата. Тя може да бъде направена от всеки декоративен материал. Тя може да бъде естествен камък, метал, дърво, плочки и т.н. Като цяло, можете да изберете на вашия вкус. Един от най-популярните декоративни материали е декоративна тухла. Разнообразието от цветове, лекота на използване и достъпна цена прави възможно да се постави цял панел на камината.

Монохромните тухли също изглеждат много добре и можете сами да направите имитация на тази тухла. Просто поставете слой от мазилка върху камината и без да изчакате изсъхването, шпатула прави модел тухли. За да придадете естественост на получените тухли, внимателно прекарвайте четката. Необходимо е да изчакате сушенето и, ако желаете, боя с боя. Ако каменната зидария ви се струваше твърде сложна процедура, можете да си купите готови кедли камини. Електрическите камини са лесни за монтаж, компактни и екологични. Покупката на такъв дизайн ще даде максимално удоволствие на собственика му.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите камината самиКак да поставите камината сами
Как да очертаем камина със собствените си ръцеКак да очертаем камина със собствените си ръце
Полагане на ъглова камина със собствените си ръцеПолагане на ъглова камина със собствените си ръце
Как да събираме камина с каминаКак да събираме камина с камина
Инсталиране на камина със собствените си ръцеИнсталиране на камина със собствените си ръце
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Как да направите изкуствена камина със собствените си ръцеКак да направите изкуствена камина със собствените си ръце
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Как да изберем камина?Как да изберем камина?
» » Обикновена зидария на камината със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com