Как да се изгради дърворезба стационарен и преносим дизайн със собствените си ръце

Дървеният дървен материал е малък навес за съхранение на дърва за барбекю, вана, камина или печка. За да направите това, можете да построите малък балдахин или да поставите дърва за огрев във вътрешна ферма. И можете да направите малко повече усилия и да създадете своя собствена оригинална сграда, която ще се превърне в истинска декорация на вилата.

Как да изберем място за строеж?

Избирайки правилното място за бъдещ дърводелец, имайте предвид, че сградата не трябва да бъде забележима и не трябва да е твърде далеч от къщата. Ако в жилищната сграда няма отопление с камина или готварска печка, има смисъл да се построи готварска печка, близка до парната баня или барбекю.

В близост до къщата в северната част на парцела трябва да се построи дървар

В близост до къщата в северната част на парцела трябва да се построи дървар

Препоръчваме ви да начертаете парцел от лятна резиденция и да изберете подходящо място за бъдещия ви дървар. Когато създавате чертеж, разгледайте и характеристиките на местния терен. Избраното място трябва да е възможно най-плоско и да се намира на малка надморска височина. Ако вашата сграда е в яма, тогава тя ще натрупа вода, която ще започне да разваля дърва за огрев. В резултат на това ще трябва да се освободите от излишната течност.

Също така, имайте предвид, че дървата за дърва трябва да се изсушат добре, затова най-добре е да се построи дърва за горене в течение. Опитайте се да не получите пряка слънчева светлина върху дървото, в противен случай те ще се свиват. За да направите това, изградете структура в северната част на участъка.

Характеристики на строителството и декорация на дърво

Когато избирате вида на дърворезба, помислете за опита си в строителството със собствените си ръце - това ще ви даде възможност незабавно да отхвърлите опциите, които не са подходящи за вас. Най-достъпният и най-евтиният вариант е дървеният кош от катастрофата. Тази конструкция е покрита с дъски или бар и може да продължи дълго време.

Не забравяйте, че дървеният материал трябва хармонично да се побере във вашата дача. Доброто решение е да го добавите към съществуващата сграда. В този случай ще отделите много по-малко време за дизайна, а цялата работа ще бъде значително намалена.

Желателно е съхранението на дърва да се впише хармонично в цялостната картина на сградите

Желателно е съхранението на дърва да се впише хармонично в цялостната картина на сградите

Като материал за облицовка можете да използвате шисти, велпапе или поликарбонат. След това е необходимо да се оставят празнини в стените на машината за изгаряне на дървесина за естествена вентилация.

За да направите структурата по-елегантна, можете да я боядисате или да я покриете с цветен полиуретанов лак. В непосредствена близост до завода за изграждане на няколко храста на катерене растения - те ще помогнат да се даде дърводелец необичаен външен вид.

Друга възможност е да направите дървен покрив за конструкцията и да поставите няколко плоски контейнера с почва върху нея. В земята, сеят тревата. Растящата растителност на покрива ще направи вашето дърво, за разлика от другите.

Ние изчисляваме необходимата площ и подготвяме материали

Площта, необходима за изграждането, зависи от потреблението на дървесина. На практика, за затопляне на 100 м2 жилищна площ през есента и зимата, се изисква около 2,5 м3 суха борова гора или 1,5 м3 брезова дървесина. В този случай сухото дърво е материал с влагосъдържание от около 20. Този показател се постига при съхраняване на суровини през годината. Много повече отопление в една и съща площ ще изисква прясно отрязани дърва за огрев, тъй като тяхната топлинна стойност е няколко пъти по-ниска.

Районът на строителство зависи от това колко дървесина се консумира

Районът на строителство зависи от това колко дървесина се консумира

Съхраняване на материала ще има най-малко 2 сезона. При изчисляване на дърва за огрев, помислете и за ефективността на печката или камината. При по-модерни модели камини този показател може да достигне 80. В тях една партида от използвани дърва за огрев може да "работи" до 8 часа. До размера на материала, който сте изчислили за отопление на сградата, добавете и дърва за барбекю и парна баня.

За строителството ще ви трябва следните инструменти:

  • ножовка;
  • чук;
  • клещи;
  • канап;
  • plumb bob;
  • стълба.

Когато изграждате основа за шофиране на колоните, ще ви е необходима тренировка или скрап.

Като материал за строителство е възможно да се използват отпадъци, останали след изграждането на други съоръжения на площадката. Важно е те да са в добро състояние, без признаци на гниене.

Изграждане на навес за дърва за огрев на колонна основа



Първо трябва да подготвите фондацията. Без фундамент сградата ще се разочарова. За да направите това, изкопайте дълбока дерета с дълбочина 10 см. Поставете дерето с тухли или блокове. В ъглите на основата изкопайте ями с дълбочина 40 см, монтирайте полюси от блокове или тухли и ги фиксирайте с хаван. Във всеки от стълбовете трябва да има място, така че по-късно да можете да инсталирате решетките в него. Стълбовете на мазето ще послужат като основна подкрепа за запазването на дървесната горелка. По-нататък във вътрешността на полюсите трябва да блокирате прътовете с диаметър от 5-7 см и да ги излеете с бетон, за да ги държите по-добре.

След това преминете към хидроизолацията на дървесната горелка. За това са необходими битумен мастик и покривен материал. На тухлите, разположени в дефилето, нанесете мастика и поставете покривен филц, нагряван с бензин или газова горелка. При поставяне направете припокриване от 10 см, след което отново загрявайте покривния материал и нанесете втори слой мастик.

След това залепващите пръти трябва да бъдат зашити с дървени дъски. В същото време в долната част на гредите, които трябва да хоризонтално залепват четири стълба, към които ще бъдат залепени плочките. За закрепване използвайте метални ъгли и винтове. Можете също така да използвате дълги винтове за самозатягане без ъгли. Гредите и всички други дървени елементи на сградата са предварително обработени с огнеупорна импрегнация.

След това направете горния колан и закачете гредите за бъдещия покрив. За да улесните работата, временно закрепете временните скоби. На мястото, където ще има входна врата, инсталирайте 2 допълнителни греди. В бъдеще ще бъде необходима вратата, ако решите да построите хозлок. Ако изграждате малка машина за изгаряне на дърва, можете да направите без врата.

След това започнете да покривате пода с помощта на плочката. Оставете малки пространства между тях за вентилация. Но не правете големи отвори, за да не нараните краката си.

Основната опора за дървесната горелка е стълбовете на основата

Основната опора за дървесната горелка е стълбовете на основата

Като покрив е подходяща едноетажна конструкция, покрита с велпапе. В допълнение към покрива над входа на сградата, направете малък козир. Той ще защити дървото от дъжд и сняг в силен вятър. За да направите този елемент, използвайте крайната дъска, която трябва да прикрепите към предните дъски на покрива с матрици.

Стените на сградата трябва да бъдат зашити с решетки или дъска. Дървени греди, закачени на стъпки от 2-3 см. Дъските трябва да бъдат закрепени с малки пукнатини между тях. След изграждането на дървените елементи на машината за изгаряне на дървесина е необходимо да се боядисва и покрива с полиуретанов лак.

Изграждане на стена за изгаряне на дърва

За изграждането на стенен монтаж на дърва е най-подходяща северната страна на къщата или плевнята. При изграждането на този тип конструкция се уверете, че водата от покрива на къщата може да се оттича в удължението. Това може да се избегне чрез поставяне на козирка или преместване на рамката за съхраняване на дърва за огрев.

Стенният монтаж е по-добре да се монтира от северната страна на къщата

Стенният монтаж е по-добре да се монтира от северната страна на къщата

За да монтирате визьора, нанесете ноктите върху покрива на сградата с две дъски и ги смажете с импрегниране, което отблъсква влагата. След това шийте дъските с шисти или велпапе. Поставете покривния материал така, че водата от него да не се оттича в областта на изгаряне на дървесината.

Във всички останали отношения конструкцията на разширението напълно повтаря алгоритъма за конструиране на неподвижна структура. Предимството на стените на дърворезба е да спестите място и време. Не е необходимо да изготвяте сюжет за лятната резиденция. Всичко, от което се нуждаете, е да карате полюсите и да ги шиете с дъски. Допълнителният декоративен дизайн изцяло зависи от вашето въображение.

Производство на преносими преносими дървесни кошчета

Днес има широка гама от дървени и ковани дървообработващи машини, предлагани в компактни размери, които могат да се носят със себе си в колата. Много по-интересно е обаче да направите сами дизайн от импровизирани инструменти. Основният преносим дърворезер може да служи като стар барел. Основното условие в този случай - не трябва да има никакви признаци на гниене.

Нагласете цевта на равна повърхност. Преместете обръча й в центъра на цевта, като я ударите с чук. След това фиксирайте обръча с късите винтове, това ще бъде дръжката. По краищата на маркера нарисувайте секции от резени. Пробийте няколко дупки в отворите за пробиване. Вмъкнете в един от отворите върха на инструменталния инструмент и отрежете част от цевта по желания контур. Направете същото от другата страна. Петна трябва внимателно да се почистват с шкурка.

След това вземете дъска и мозайката отрязани няколко бара от него, които ще служат като крака за woodboy. Те могат да бъдат залепени на дъното на дървесната горелка или вложени в предварително направени дупки. В крайна сметка ще остане да се третира дървената част на цевта със специално импрегниране срещу разпад. Ако искате, можете да нарисувате дървесната горелка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите свои ръце drovnitsu за дърва за огрев на улицата и у домаКак да направите свои ръце drovnitsu за дърва за огрев на улицата и у дома
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Шлюзова пещ със собствени ръцеШлюзова пещ със собствени ръце
Отоплителна пещ за вилиОтоплителна пещ за вили
Как правилно да се съхранява дърва за огрев, готови решенияКак правилно да се съхранява дърва за огрев, готови решения
Камина барбекю със собствени ръцеКамина барбекю със собствени ръце
Фурна с дърва с ръцеФурна с дърва с ръце
Видове пещи от тухли за домаВидове пещи от тухли за дома
Drovnitsy за камини и печки, решения за съхранение на дърва за огрев у домаDrovnitsy за камини и печки, решения за съхранение на дърва за огрев у дома
Готови градински камини и варианти на тяхната самостоятелна конструкцияГотови градински камини и варианти на тяхната самостоятелна конструкция
» » Как да се изгради дърворезба стационарен и преносим дизайн със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com