Фурна на Потър

"Potter", "pot" и други местни думи имат един корен - "бъчва", което означава "примитивна печка". Всеки господар - господар на огнения елемент - се придържал към едно правило - грънчарска пещ е построена със собствените си ръце. От древни времена грънчарите са изгорили своите творения в отворени пещи, земни или полеви. Мините поемат работа на открито, което беше необходимост през горещите летни периоди, тъй като беше невъзможно да бъде в стаята. Друг положителен аспект на огнището е неговата безопасност, чийто индекс е много по-висок от индекса на пещта. В този случай грижата за него почти не се изисква.

Дизайнът на пещта за самоиздигане през последните столетия не представлява особени трудности. Основният принцип е правилото - 2 тухли, които предотвратяват изгарянето на камерата. Външно пещта приличаше на руснака, но имаше и значителни разлики, например в страничната равнина, имаше два отвора, които служеха като изход. "Pod" е тухла и е събрана на два реда, което по този начин образувало на рафта 3 корита. (Виж също: Поправка на пещта)

Пълномащабно изпичане е постигнато с помощта на разположени 15 навеси. Те са оборудвани с чинии, а капацитетът на пещта е около 200 средни устройства. След инсталирането на артикулите печката се топи и нагрява съдовете, които след няколко часа приличаха на горещо желязо. Средното време на изгаряне е около 4 часа, през което време дървата за огрев бяха напълно изгорени. Нито един от грънчарите не изгаряше без складирана вода, тъй като опасността от запалване беше много висока.

Грънчарският рог бе забележителен за безопасността, днес отоплителната пещ Охта камина може да се счита за такова безопасно оборудване. Основното му местоположение е улица, а мястото е избрано близо до реката, на по-малко от 100 метра от местоживеенето. Тази опция беше стеснена до най-горната яма, в долната част на която имаше тухла.

Грънчарска пещ

Задължително бяха отворите към пода, под тях минаха така наречените топлинни тръби, водещи към пещта. Самата пещ се намираше отстрани на ямата, а дупката в нея гледаше специално оборудван обект. Съдовете за печене бяха поставени в дъното на ямата на върха с отвор. Печенето продължило около 8 часа, през което господарят непрекъснато наблюдавал изгорелите огньове и, ако е необходимо, полагал нови. Най-често изгорелите ястия са били облицовани с глинени съдове. (Виж също: Глина за пещи)


Настройка на пещта


Последният етап от създаването на керамичен продукт е изгарянето му. В този случай керамичните пещи са незаменими устройства. Преди да започнете да създавате своя собствена или да направите покупка вече завършена, трябва да разберете дизайна на това изобретение. Тя има много проста структура:



  1. Термоизолирана противопожарна камера за огнеупорни материали

  2. Газова горелка или нагревател

  3. Устройство за товарене и разтоварване

  4. Регулиращи устройства


Сериозният подход към подбора на оборудването ще гарантира производството на качествени продукти. И важен е не само дизайнът, но и свързаните с него материали, независимо дали става въпрос за смес за камини и печки, решения и други средства. Всички съвременни пещи са оборудвани със софтуерна система, благодарение на която пещта за отопление или за изпичане има удобен контрол. С помощта на тази система изпълнението на произведенията може да се регулира от десетки специално създадени режими, в които е възможно да се извърши изпичането на голямо разнообразие от материали и предмети.

Днес производството на тухли и други материали на основата на глина е много печеливш бизнес. Големите предприятия използват широкоформатни промишлени версии на пещи, произведени в различни размери и форми. (Виж също: Tandyr пещ със собствените си ръце)

Малка фурна

Разбира се, за твоята собствена продукция, тъй като е невъзможно, между другото, ще направи една малка фурна. Много от предприятията днес се занимават с производството на устройства за поръчка по искане на потребителя. Освен това тази опция за закупуване на оборудване е най-оптимална, тъй като пещта ще бъде изпълнена за определена работа.



Сега електрически пещи са много популярни. Те имат специална заварена камера, изработена от метални профили. Не е необходимо да се твърди, че има висока топлоизолация, защото тук има огнеупорни тухли и различни влакнести материали. За такива пещи се характеризират с малки размери. Често този дизайн се използва за декоративна фурна, но това не е така. Неговите малки размери са свързани с по-малка дебелина на облицовката. Оборудването е оборудвано с люлееща се врата и висококачествени отоплителни спирали. Този подход премахва възможността за деформация на изгорелите продукти. Технологията е оборудвана със софтуерна система и микропроцесорни температурни контролери.


Видове пещи


Днес за любителите на грънчарството има широка гама от варианти на оборудване и компоненти, независимо дали става дума за електрическа пещ или леене в пещ. Всеки клиент може да избере този, който ще хареса, както и да поръча необходимия набор от елементи и функции. Сред най-популярните допълнителни елементи са: (Виж също: Облицоване на фурната със собствени плочки)



  • Eye, което позволява на капитана да контролира процеса на изгаряне и да следи състоянието на обектите.

  • Допълнителни доклади, чието отваряне значително ускорява процедурата за охлаждане на вентилацията на пещта и материала.

  • Бутонът за засмукване на въздух, благодарение на който пещта бързо се охлажда.

  • Въздушен бутон, ако е необходимо.


Печка Печка

Освен това потребителят има право да избере или да направи реда на модела с необходимия капацитет и тип. Така че най-често срещаните среди могат да бъдат идентифицирани два вида пещи: вакуум и мухъл. Вакуумът се използва дълго време, така че техният механизъм е добре обмислен и остава в търсенето. Сега този тип се представя с ръчни модели и автоматични от най-различни размери. Основната им особеност е добрата мощност на пещта, докато размерът на самата пещ може да бъде доста компактен. Вакуумното пространство се постига чрез турбомолекулна помпа. Такова устройство може да бъде оборудвано с печка.

Друга възможност са муфелните пещи. Тяхната особеност е, че с помощта на специално устройство те могат да се затоплят до необходимата температура. Благодарение на муфела грижата за материала се довежда до най-високото ниво. В сърцето на муфта се намира корундът, с други думи, сплав от алуминий, надарен с висок индекс на якост. В този случай този материал се характеризира с повишена температурна стабилност. Такива пещи са проектирани по такъв начин, че магнитът може да бъде заменен по всяко време без затруднения. За грънчарството използването на този тип строителство обаче е сложно. Фурната Rainbow е отличен пример за оборудване на муфела. (Виж също: Карта на сайта 2)


Процесът на изграждане на собствените си ръце


Следвайки традициите на керамиката, майсторите продължават да правят пещи за печене със собствените си ръце. По този начин куполна фурна със собствени ръце често се намира на територията на работилници и други възможности. На първо място, е необходимо да се подготви случай на бъдещото устройство. В качеството си, дори една пералня може да изпълни, по-добре да се каже, корпуса му. Също така можете да направите самия случай от поцинкована ламарина. В този случай трябва да се спазват следните размери: ширина - 50 см, дължина - 50 см, височина - малко по-малко от 100 см.

Кухня със собствена ръка

Освен това е необходимо да се укрепи дъното на кутията с ъгъл или тръби, които са заварени по периметъра на основата и през центъра. Препоръчва се същите крака да бъдат направени със същите тръби. Освен това не боли да укрепва ребрата с панти за вратата и самата врата.

Дъното и стените са покрити с базалтова памучна вата с дебелина 10 мм, за безопасността е необходимо да се поставят няколко парчета квадратна тръба и да се покрият всичко с метален лист. Не се плашете, че външността на грънчарската пещ не прилича на красива камина Duet, защото те имат напълно различни функции. Вълните плочи и шахматните тухли могат да служат като огнеупорни материали. Уплътнителят за камини и печки в случай на шлакови тухли ще бъде снабден със специална смес.

Като зидария има гъсто закачени тухли, те могат да бъдат нарязани на необходимия размер. На първо място се очертава дъното на корпуса, огнеупорната смес се разрежда с вода, а за външния слой се добавя цимент. Тухлите трябва да се накиснат във вода, преди да започнете зидарията. Освен това зидарията се хвърля по стените и тавана. Като се върнете към върха, трябва да оборудвате средата с блокове, разположени в трапецовидна форма. Не забравяйте, че вратата също трябва да бъде облицована с тухли. След това вратата се заварява, монтира се.

Следва трудоемкият процес на извършване на електрически нагревателни намотки. Жлебовете са оформени под спиралата по целия периметър, като дълбочината на жлеба съответства на диаметъра на жицата. Тук могат да бъдат избирани нихромни проводници или готови спирали. Не позволявайте спиралите на спирали да се докосват.

След като сте поставили спиралите, краищата му трябва да се повдигат, след това поставете керамичната плоча от горещата плоча и фиксирайте краищата с болтовете. Тогава е инсталиран превключвателят на спирали с два контакта от едната страна и три от другата и проводниците са свързани. Грънчарството е готово, трябва да се изсушат и да се поставят плочки за печки и камини. Важно е да запомните, че тази пещ е опасна и с нея винаги трябва да сте нащрек.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква е температурата във фурнатаКаква е температурата във фурната
Пещ с фурна със собствени ръцеПещ с фурна със собствени ръце
Финландски пещи за саунаФинландски пещи за сауна
Руска печка със собствени ръцеРуска печка със собствени ръце
Фурна за оранжериятаФурна за оранжерията
Печки за баняПечки за баня
Тухлена зидана пещ до ръцете виТухлена зидана пещ до ръцете ви
Печка с печка със собствени ръцеПечка с печка със собствени ръце
Как да направите пещ за отпадни петрол?Как да направите пещ за отпадни петрол?
Фурна с дърва с ръцеФурна с дърва с ръце
» » Фурна на Потър
© 2021 BggeHat.com