Пещ с фурна със собствени ръце

Пещта "Галанка" е удобна и универсална отоплителна система, която се използва ефективно във ваканционни жилища. Тази малка фурна може да се използва почти за всякакви цели, освен че няма да можете да печете хляб по нея, но за това всяка къща има много други устройства. Галанка е миниатюрна, не заема много място, успешно се комбинира с друг интериор и най-важното - отлично отопление. Galanka заема площ от приблизително 102x77 см, височината му е 201 см, като всичко това има топлинна мощност от 3600 kcal / h. Нека просто кажем, че резултатът е много впечатляващ, така че собствената фурна на "Галка" е мечтата на много собственици.


Структурата на пещта


На дъното на пещта има пепел, има пещи, които нямат, но в такъв случай няма да е възможно да се регулира процеса на изгаряне. Като пуф, трябва да изработите малка метална врата, но можете да използвате обикновена метална плоча. По този начин, отваряйки и затваряйки клапата, имаме възможност да регулираме процеса на изгаряне. Не е трудно да поставите фурната в "Галка". (Виж също: Тухлена зидана пещ до ръцете ви)

Сгънете пещта Galanka

Камерата, в която се извършва изгарянето на дърва за огрев, може да бъде покрита с метален лист просто като се опира и подпира с нещо като покер. Ако използвате лист вместо врата, трябва да поставите няколко подложки от армировката под последните две тухли, така че да не падат.

Вратата може да бъде направена по поръчка, размерът му трябва да е 37 до 37 cm ли е, както следва :. Разрязана или пробити дупки, които в бъдеще ще бъдат проводник, а след това направи заварка или болтове чифт навеси, както и да ги вече се е адаптирал врата. Правенето на врати е много лесно и бързо. Вратата е инсталирана в процеса на полагане на самата пещ, защото трябва да пропуснете жицата през дупки, пробити в кадъра, а след това на телта се полага и след това тя е била в състояние да държи вратата.

Баровете са специална решетъчна арматура, която се поставя в зидарията, разположена под вентилатора. При отопление те поставят дърва за огрев и въздухът идва отдолу, което равномерно надува пламъка. Можете да си купите готови решетки. (Виж също: Врати за пещи)

Също така тухлената пещ "Галанка" съдържа капак за комина. Тя е изработена от метал. Амортисьорът е предназначен да регулира течението на дим. По това време, когато дървото в пещта е изгорено, клапата е почти напълно затворена, за да се гарантира, че горещият въздух не излиза бързо и топлината се разпространява около къщата.



ВАЖНО: основата на пещта е много важна част от нея, тъй като тя ще бъде инсталирана върху нея. Основата е един вид основа за пещта и затова тя трябва да бъде силна и надеждна. Обикновено тя е изградена от тухли, камъни и половини. Хроматът се използва както от цимент, така и от глина.



Зидането е направено на специално решение от глина, което добавя пясък. Количеството добавен пясък варира в зависимост от съдържанието на мазнини в глината, ако глина съсирек много мазнини, делът на пясък и глина 12:59, а ако не е, че е възможно да се направи без пясък или да го излее много малко. Подобно на всяка друга пещ, обикновената триаксиална пещ на Галанка не може без комин. Това е важна част от тръбата, чийто диаметър е 100-150 мм. (Виж също: Карта на сайта)

Димоотвод



Не е допустимо строителството на пещта да се извърши със собствена ръка, без да има основна информация за нейния дизайн.



Какво ще бъде необходимо за полагането на Галанка?


За да се изгради пещ Галанка, ще са необходими следните материали за зидария:



  • 43 броя огнеупорни тухли.

  • 382 парчета обикновена червена тухла.

  • Решетката е 200x300 мм.

  • Вратата за камина.

  • Кутията е 50x33x28 см.

  • Вратата е 140x140 мм.

  • Вратата за камерата за готвене е 50х39 см.

  • Чугунната плоча е двуканална 70x40 см.

  • Запушалката за дим е 25х13 см.

  • Допълнителни чугунени плочки 40х15 см и 40х25 см.

  • Парата е 13х13 см.

  • Запушалката за дим е 25х13 см.

  • Предварително изработен лист 70x40 cm.

  • Стоманените ленти са 200х25х2, 350х25х3, 750х50Х4 и 1010х50х4 мм.

  • 3 стоманени ъгъла 45x45x1010 мм.


Е, сега, след като разбрахме всички компоненти, можем да започнем да полагаме.



Препоръчва се: прочетете инструкциите стъпка по стъпка и ясно следвайте всички описани стъпки. За да сте сигурни, че фурната е надеждна и ви е служила в продължение на много години, трябва да изпълните всичко, както е посочено!



Пещи за зидария




И сега ще разговаряме подробно как са направени печките на Галка. Първо трябва да очертаете редиците. Първият и вторият ред трябва да бъдат изработени от цели тухли и половини и винаги трябва да следвате ясна превръзка. На втория ред е поставена вратата към вратата. Надеждно го укрепвайте с поставянето на третия ред. Не забравяйте да оставите прозореца под фурната. (Виж също: Холандска пещ със собствени ръце)

Четвъртият ред ще послужи като подкрепа за бъдещето на Галанка и затова трябва да бъде укрепен с листове покривна желязо. Укрепването се осъществява от три страни. Страничната стена на фурната трябва да бъде покрита с огнеупорни тухли отстрани на камината. Съединителят е направен на бедрото. След като фурната е готова, поръчката на Galanka ще продължи.

Петият ред е положен с тънък слой хоросан. Тази серия ще поправи и покрие вратата, както и прозореца под фурната. След това сложихме решетката и поставихме под огнището огнище. Вратата трябва да бъде инсталирана на 5-ти ред, а задачата на шестия ред е да се фиксира вратата на пещта и фурната. При създаването на 7-ти ред е необходимо стените на фурната да се покрият с огнеупорни тухли. Натрупването се извършва на ръба.

Осмият ред ще се изравни с вратата на пещта, вратата е покрита с 9-и ред (използваме стоманена лента). След намазка пещ през тънък слой от разтвора (приблизително 1 cm) веднага настройва плот с горелки и добавки към тях (стоманена плоча 10 mm). От нивото на плочата тухлената тухла плавно преминава към ръба на силните тухли.

Стената на галанката, поредността на пещта е видима



Моля, имайте предвид: Забелязали ли сте как един ред зад серията произвежда качествена фурна? Сега знаете, че да направите самата фурна Galanka няма да причини никакви проблеми, просто трябва да следвате инструкциите стъпка по стъпка и скоро ще бъдете доволни от работата си.



Поставянето на десетия ред започва от комина (оставете прозореца за възможност за почистване на първия завой). Не забравяйте, че готварската машина с горелките не трябва да се затваря, за да може лесно да се отстрани, ако е необходимо. 11-ият ред огражда прозореца за почистване на първия завой. Също така, 11-ти ред създава два прозореца, които ще служат за премахване на сажди и почистване на каналите за понижаване.

Преди да продължите към следващия ред е необходимо да инсталирате две стоманени ленти с дължина 20-25 см, те ще бъдат опора за окачените вътрешни стени. В процеса на полагане на 12-и ред, прозорците са блокирани, за да почистят каналите за понижаване. Заедно с 12-ия ред, височината на тухлената стена ще достигне до самия връх на вратата за готвене. Закрепете проводника между 12-ия и 13-тия ред, а той от своя страна ще осигури рамката на вратата. Не се плашете от големия брой различни действия, които трябва да бъдат предприети по време на строителството, защото Galanka е фурна, която изисква специален педантичен дизайн.

13-ти ред отново е поставен на ръба. Вече сме започнали да образуват странични стени на съда за пара. След като разтворът е поставен в стоманен ъгъл и лента. По време на полагането на 14-ия ред ние излагаме кутията на щита, както и страничните стени. Таванът на камерата за готвене трябва да бъде припокрит с два реда тухли, но не забравяйте да оставите дупка, която ще служи като качулка. 15-ия и 16-тия ред са определени като стандарт, но с две печки. Големи 670x500 и малки 150x300.

Галанка - фурна

След като завършите 16-тия ред, инсталирайте лист от покривна стомана (300x280 мм). Този стоманен лист ще играе ролята на таван за долната малка печка. 17-ти ред не изисква специални инструкции. Когато стигнете до серия 18, оставете голям вътре печка специален прозорец за почистване и вътрешните стени на първия и втория канал не водят до равнината на припокриване от около 20 и 13 см. Имайте предвид, че горната граница и едното, и другата страна, за да се остъргват.

20-ият ред образува нов перваз отвън на фурната и блокира комина. Стоманеният ъгъл трябва да бъде покрит с голяма печка с ръба, а стоманената лента се припокрива със средата. 21-ият ред трябва да служи като таван за дим, докато създава таван за голяма печка (размерът е същият като в ред 19). Също така на 21-и ред се монтира вентил за пара и дим.

Не забравяйте, че от 14 до 21 редици от зидария, напречното сечение на първия капак трябва да намалее, тъй като това ще позволи на парата да бъде ефективно отстранена от камерата за готвене. Започвайки с 22-рия ред, започваме изграждането на врата на пещта, която след около 2-3 реда не достига до тавана на къщата, отива в хоризонтално рязане. Секцията на комина на 22-рия ред трябва да бъде 260x260 мм. Но преди втората тръба, за да може да се монтира вторият вентил, тя трябва да бъде намалена на 130x260 мм. За това тухлената тухла на пещта "Галанка" свърши.



Важно е да знаете: Ето няколко прости правила, с които трябва да се запознаете, преди да започнете да строите Galanka:



  1. Основна информация за структурата на пещта.

  2. Консултация със специалист.

  3. Поне някой опит в тази област.

  4. Точно и вярно изпълнение на всички точки на инсталацията стъпка по стъпка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Димова фурна за собствени ръцеДимова фурна за собствени ръце
Как да изберем правилната фурнаКак да изберем правилната фурна
Пещ на дървени стърготини със собствени ръцеПещ на дървени стърготини със собствени ръце
Метална фурна за баняМетална фурна за баня
Пещи с биндерПещи с биндер
Руска печка със собствени ръцеРуска печка със собствени ръце
Електрическа фурна за печене у домаЕлектрическа фурна за печене у дома
Проста фурна със собствени ръцеПроста фурна със собствени ръце
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Пещ с водна схемаПещ с водна схема
» » Пещ с фурна със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com