Какво представлява покритието от хидроизолация?

Хидроизолация в банята

Не е тайна, че висока влажност и вода оказват негативно влияние върху носещите конструкции на сградата. Затова хидроизолацията е един от най-важните процеси в строителството. Днес производителите на хидроизолационни материали ги предлагат в широк диапазон. Особено популярна обаче се използва при хидроизолацията с нефтена изолация.

Ако не знаете какво е хидроизолацията, нека изясним - това е защитата на различни структури от водата. Но защо най-популярната опция за смазване?

  • Първо, поради лекотата на прилагане. Това са течни или гел-подобни вещества, които се нанасят върху повърхността, която се обработва с четка или валяк за боядисване. Всъщност това е обикновена живопис.
  • Второ, смазочната хидроизолация прониква дълбоко в тялото на обработената структура, като по този начин създава надежден защитен слой. Материалът се намира не само на повърхността, но и частично запълва пори, пукнатини и други дефекти.
  • Трето, поради огромното разнообразие от материали. Особено е необходимо да се разпределят такива видове хидроизолация, като мастики на базата на битум и полимери.
  • Четвърто, благодарение на достъпна цена.

Как се извършва хидроизолацията?

Процесът на хидроизолация с покривни материали се извършва с една и съща технология. Но има някои нюанси, които се вземат предвид при прилагане на определени дизайни.

Следователно, има смисъл да се разбират структурните елементи на сградата.

Хидроизолация на основата

Покривна хидроизолация на мазилката

Хидроизолация на основата

За тази цел преди това беше използван горещ битум. То се загрява в огън, след което се полага върху повърхността на основата. Процесът не беше лесен и опасен, затова трябваше да носите защитни ръкавици на ръцете си, ботуши на краката си и предпазна униформа върху тялото си.

Днес производителите на хидроизолационни материали предлагат специални студени маски на базата на битум. По последователност те представляват гъста маса. Преди употреба той се разрежда специално с разтворител или бензин. След това се нанася четка върху повърхността, внимателно боядисване на всички недостатъци на основата равнина. Сушенето е такава смазочна хидроизолация под въздействието на околния въздух, т.е. по естествен начин.

Нюанс на процеса! Преди да нанесете мастика, основата трябва да се обработва с така наречения грунд. Това е течна смес от бензин и мастик. Всъщност това решение служи като грунд.

Това включва и въпроса как да се направи хидроизолация сутерен. В края на краищата тя е сграда, оградена от фондация. Ето защо, в нея хидроизолация се извършва по същия начин, както в случая с повърхностите на основата.

Изолация на дървени подове

Хидроизолация дървен под - процесът не е най-лесният. За да го проведете правилно, трябва да подготвите базата. За да направите това, първо трябва да го разгледате за дефекти. Основната е разликата между плочките. Те трябва да бъдат ремонтирани. Ако пропуските не надвишават 5 мм, за тази цел можете да използвате различни мастила или шпакловъчни разтвори. Ако разстоянието е повече от 5 мм, тогава е необходимо да се извърши комплект от мерки от вграждане с занитване до събиране.

Хидроизолацията на дървения под се извършва на плоска основа с добро качество. В този случай има един момент, свързан с помещението, където се планира хидроизолацията на пода. Ако това офис пространство, тогава се препоръчва да се извърши процедурата с битумни маски. Ако дървеният под е разположен в хола, то е по-добре да вземете материали, базирани на полимери.

Дървен под

Хидроизолация на пода

Нека да разгледаме по-отблизо устройството за хидроизолация на дървени подове. Най-често се използва двукомпонентен материал за тези цели. Състои се от суха смес и разтворител. За да се приготви разтвор за хидроизолация, два компонента трябва да бъдат смесени един с друг в съотношение 1: 1. Нанесете изолацията с ролка, равномерно разстилане на покритието върху цялата повърхност. В труднодостъпни места се препоръчва използването на четка.

Обикновено изолацията на смазочния тип се нанася върху дървените подове на два слоя. Първият трябва да бъде изсушен, което отнема 4-6 часа. Обърнете внимание на факта, че слоевете са разположени един спрямо друг в взаимно перпендикулярни равнини. В същото време степента на хидроизолация за подове е 2-3 кг / м².

Моля, обърнете внимание! Хидроизолация на дървения под се прилага така, че стените са шпакловани и пространство на височина 5-10 см. Тя предпазва повърхностите, върху които може да се вливат кондензация надолу, се отразяват неблагоприятно върху краищата на дъските на пода. Най-важното е, че приложената хидроизолация трябва да създаде херметична структура под формата на корито.



След края на процеса подът трябва да се изсуши в рамките на един ден, но не по-малко. След това можете да продължите с довършителните работи.

Сексът в банята

Говорейки за различни причини, има смисъл да се спираме по-подробно по такъв въпрос като хидроизолацията на пода в банята. Всеки знае, че подовете във ваната могат да бъдат дървени или бетонни. Тъй като с хидроизолацията на дървената база, ние сме разбрали, че е необходимо да се вземат предвид етажите от бетон.

Незабавно направете резервация, че всички мокри помещения, където има бетонни подове, са изолирани от една и съща технология. Ето защо, хидроизолация на пода в банята и хидроизолация на банята - това, всъщност, едно и също нещо.

Покриваме бетоновият под

Поредицата от хидроизолационни подове от бетон е както следва:

  • Монтаж на подови настилки

    Водонепроницаем бетон

    Трябва да се подготви бетон. Ако е гладка и без дефекти, тогава просто я изчистваме от отломки и прах. Ако на повърхността се открият дефекти, запълнете подложката, която ще бъде най-добрата опция. И ние трябва да обезмаслим изолираните повърхности със специални съединения.

  • Също така подгответе стените в съседство с пода до височина 30 см. Моля, имайте предвид, че ако банята има вана, тогава обработваме стената до височината на санитарния уред.
  • Сега всички необходими области са покрити с грунд с дълбоко проникване. А ставата на стената е затворена със специална лента. Тя ще защити ъглите, които са най-уязвими при изграждането на стаята.
  • След това подготвяме хидроизолационното решение. Обикновено влажните помещения използват сухи смеси на полимерна основа. Поради това хидроизолационният материал се разрежда с вода в пропорциите, посочени на опаковката.
  • След това полагаме хоросана върху пода и стените. Броят на слоевете може да бъде до четири, в зависимост от проекта. Обърнете внимание, че хидроизолацията под плочките може да има минимален брой слоеве поради качеството на монтажа. Слоевете са перпендикулярни един на друг с задължително изсъхване на предишния слой.

Когато се извършва хидроизолацията на апартамента, са необходими само четка, валяк и шпатула за работа. Ако големите стаи са изолирани, по-добре е да се прибегне до механизиран метод.

По този начин хидроизолацията на банята или ваната, където са подредени бетонните подове. Опитните строители, след като завършат работата, проверяват качеството им, което е достатъчно лесно да се направи. Необходимо е да се налива вода на пода в помещение на височина 2 см, да се спусне на пода или в мазето и да се наблюдава в рамките на един час, тъй като хидроизолацията на баня се държи. Ако не намерите мокри петна по тавана, всичко е наред.

Видове хидроизолационни материали

Техника за подови настилки

Смазочна хидроизолация

Говорейки за omazochnoy хидроизолация подове в къщата, трябва да разберете и с други от нейните видове. Това е важно, защото обикновено всичко зависи от цената на материала.

Има следните видове хидроизолация:

  • Obmazochnaya. Използва се за защита на повърхностите от капилярната влага. Това не е толкова важно тук, влагата действа отвътре или извън къщата. От тази категория материали се предпочитат полимерните мастики. За съжаление, битумните текстури не могат да осигурят дългосрочна работа. На ценово равнище това не е много скъп вариант.
  • Paint. Най-често се използва за изолация на метални конструкции. Основните материали са горещи битумни мазилки с добавяне на полимери и студени епоксикаучукови съединения. След нанасяне водонепропускливата боя образува слой с дебелина 2 мм върху повърхността. Той е доста силен и водоустойчив филм.
  • Roll или okleechnaya. В този случай валяците се използват от пластмасов водоустойчив материал. Често изолацията на ролката се полага в няколко слоя, чийто брой се определя от GOST.

Има и други видове изолация, но те не се използват на закрито. В допълнение, от всички видове изброени най-евтините. Евтиността обаче не оказва влияние върху тяхното качество.

Сред другите варианти трябва да се спомене:

  • Мазилка и асфалтова хидроизолация.
  • Асфалт отляво.
  • Инжектиране.
  • Хидроизолационно проникващо действие.
Хидроизолация на основата

Валцована водоустойчива изолация

Добавяме, че всички хидроизолационни материали, които се използват за изолация на подове, се нанасят върху пода под подова настилка. И тук не е толкова важно, че се използва - полиетиленов филм, рубероид, мастик или боя. Почти всички хидроизолационни агенти изпълняват функциите на парна бариера. Това важи особено за покритията, боята и някои видове ролки. В тази връзка, мастика на базата на полимери и полимерни филми се считат за най-добри. Те често се използват като бариери за пара.

Между другото, течни хидроизолационни мастика има един отличен имот. При сушене не седи, както много течни материали. Изсъхва, намалява дебелината. Линейните индикатори остават непроменени. Това е огромно плюс, когато става дума за стаи с промени в температурата и влажността. Това е разликата от други видове, например от битумни изолатори.

Заключение по темата

Разнообразието от видове хидроизолации позволява на всеки да избере опцията, която е най-подходяща за определени условия. В тази връзка, смазочната хидроизолация е най-добрият избор за интериора на къщата. Но тук има няколко нюанса. Всичко ще зависи от какъв вид етаж се вгражда в къщата. При някои материали е по-добре да се полага хидроизолационен слой, отколкото да се нанесе покриващ изолатор. Същото важи и за мазета и фондации. Въпреки, че с най-новите варианти там - само покритие от маска или горещ битум. Така че е по-лесно, по-безопасно и по-евтино.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Хидроизолация на пода със собствените си ръцеХидроизолация на пода със собствените си ръце
Етаж хидроизолация преглед на съществуващата гама от материалиЕтаж хидроизолация преглед на съществуващата гама от материали
Как да се предпазим правилно банятаКак да се предпазим правилно банята
Хидроизолация на пода какво и как се прави?Хидроизолация на пода какво и как се прави?
Хидроизолацията на тавана в апартамента е обективна необходимостХидроизолацията на тавана в апартамента е обективна необходимост
Хидроизолации Tehnonikol за основаХидроизолации Tehnonikol за основа
Хидроизолация на основата със собствените си ръцеХидроизолация на основата със собствените си ръце
Приложение на течно стъкло в строителствотоПриложение на течно стъкло в строителството
Хидроизолационни хидроизолационни материалиХидроизолационни хидроизолационни материали
Хидроизолация на сутеренХидроизолация на сутерен
» » Какво представлява покритието от хидроизолация?
© 2021 BggeHat.com