Как да направите плаващ под с вашите ръце

Плуващият метод за полагане на пода предполага, че няма фиксиращо закрепване на материала на довършителния под към замазката. С други думи, пода леко лежи на една равнина, не е свързана с основата с лепило или с помощта на скрепителни елементи.

Как да направите плаващ под с вашите ръце Как да направите плаващ под с вашите ръце

Как да направите плаващ под с вашите ръце

Такова полагане е възможно при използване на ламинат, паркет или коркови плочи. Това са материали, които правят възможно получаването на монолитно покритие след фиксиране на отделните подови елементи един към друг чрез заключващо съединение или залепване.

Значението на плаващото полагане е, че възможното линейно разширение на пода, състоящо се от дървени материали, реагиращи на промените във влажността на въздуха, не води до изкривяване на повърхността. За това плаващото полагане на пода задължително изисква празнини във всяка стена.

Плаваща опаковка

Плаваща опаковка

Най-основните принципи, които трябва да бъдат взети под внимание:

  • Подвижният под трябва да бъде поставен върху плоска и равна повърхност;
  • такъв етаж задължително изисква използването на субстрат;
  • Не можете да слагате крайни дъски близо до стените.

Така че, основните моменти, които сме разбрали, сега е важно да разберете как правилно да положите плаващия под с вашите ръце? Нека разгледаме стъпка по стъпка.

1. Подготовка на повърхността

Проведете преразглеждане на състоянието на базовата база и, ако е необходимо, я приведете в съответствие. На този етап трябва да се обърне голямо внимание, тъй като до голяма степен се определя качеството на плаващия под.

Плаващ под може да се полага върху бетонна настилка или върху шперплат. Последният вариант е по-често използван в къщите на стария апартаментн фонд.

Ако дъските и плочките за подова настилка са достатъчно здрави, такъв под може да бъде изравнен до приемлива височина (не повече от 2 mm на 2 m от дължината на сградата съгласно SNiP 3.04.01-87). Ако подът "ходи" много повече, използвайте суха замазка или пясък, дървени стърготини с свързващ епоксиден слой и завършване на подравняването е по-лесно да се организира чрез полагане на два слоя тънък шперплат. Два слоя - за да се припокрие горния слой с припокриване върху долните листове.

Подово покритие с шперплат

Подово покритие с шперплат

Един слой шперплат може да се подрежда само в случаите, когато не се изисква хоризонтално регулиране. При полагане на шперплат трябва да оставят малки празнини, между листа е достатъчно 2 мм, по стените около 10 мм. Друг важен момент, 4 ъгъла на шперплат листове не може да бъде намален до една точка.

Бетонова основа, ако полагането на пода ще бъде направено директно към него, е необходимо да се постигне идеална равнопоставеност. Могилите, разкъсванията, вдлъбнатините и дупките трябва да бъдат почистени или напълнени.

Подравняване на бетонния под

Подравняване на бетонния под

Проверете колко прясно е изсъхналата подложка и е подготвена за полагане на пода, можете да проверите кондензата в стъклен трилитров буркан, оставен за един ден на бетонен под с врат надолу.

Подравняването на замазката ще бъде добре да го защитите от въздействието на влагата и възпроизвеждането на гнилостни бактерии и гъбички. Опитът показва, че прилагането на маслена боя или изсушаване на масло към бетон напълно премахва подобни проблеми. Освен това, след тази операция, проникването на бетонен прах в помещението през дупките близо до дъските изчезва.

2. Поставете подложката

Полагането на подложка под плаващ под разрешава редица проблеми и е абсолютно задължителен етап на работа. Субстратът неутрализира малки неравности, служи като шумоизолация, топлоизолация, поврежда стъпалата и позволява на плаващия под да се движи свободно в рамките на линейното разширение.

Полагане на основата

Полагане на основата

Понякога има препоръки за поставянето на полиетиленово фолио върху бетонния субстрат под основата, особено при прясна замазка. Но практиката показва, че в домовете подобно уплътнение води до увреждане на основата от влага. Това става очевидно при подмяната на стария под, влажността и плесента да унищожат дъската под филма. Един слой от бариера за пара, положен върху бетон, ще предпази пода много по-ефективно. Опитът на хората показва, че слой вестници, поставени върху бетон под обикновен субстрат, дава отлични резултати, при които бетонът не се влошава. В многофамилни жилищни сгради е необходим допълнителен слой изолация срещу пароизолация, ако такава функция не се носи от избрания вид субстрат.

Субстратът под плаващия под е избран в зависимост от разпределения бюджет и необходимостта от решаване на конкретни задачи. Получени са ролкови материали и под формата на плочи. Съставът на субстрата е разделен на полистирол, композитен материал и корк. Когато решите да обърнете внимание на способността да изравнявате малки неравности на пода (с тази по-добра дръжка с вдлъбнати плочи), не ставайте по-плътни с времето, антибактериални и паропреградни свойства.

Най-доброто качество се доказва чрез компресиран технически щепсел.

Необходимото условие за нормалното функциониране на свързващите ключалки на подова настилка е малка дебелина на основата. Максималната допустима стойност е 3 мм. При по-дебел слой ключалките се разхлабват с течение на времето.

Правила за полагане на бариерата за пара и подложката под плаващия под

Хидро-парна бариера

Хидро-парна бариера



Пароизолация:

  • поставени само на чист под, без прах;
  • припокриващи се ленти;
  • на стените има останало 2-3 см.

Подложката се подрежда по следния начин:

  • поставете само върху чист под, без прах, освен ако не е поставен слой за бариери срещу пара;
  • свободно поставени, без фиксиране към основата;
  • лентите са разположени по посока на подовите панели;
  • Подложката се поставя в задника и се закрепва с лента за боядисване;
  • стените оставят празнина.

Независимо дали е необходимо да се постави основата директно в цялата стая или да се работи в съчетание с монтажа на покритието, решете в конкретен случай. Подложката е чувствителна към падането на инструмента, трябва да остане непокътната.

3. Монтиране на под

Когато направите директно полагане на покритието на плаващия под, трябва отново да измерите размерите на стаята и да ги свържете с формата на подовите елементи, паркетна плоскост, ламинат или корк. Това трябва да се направи, за да се избегне ситуация, при която последната умре е съкратена повече от половината. На същия етап се измерва възможното отклонение на ъглите, когато се подрязват крайните ленти.

Как да поставите ламинат правилно

Как да поставите ламинат правилно

Така например, на пода ще се полага ширина ламинат от 185 mm, а ширината на стаята 3410. Това е лесно да се изчисли, че има лежи цели ленти 18 и дава разрешения за стена 12мм става необходимо да се последната лента 86 мм ширина. Тя не е красива и не е от полза за силата. В този случай е препоръчително да се намали ширината на ламинатните ивици не на една стена, а на две противоположни. Намаляването на ширината на двете крайни ивици на ламинат с 50 мм, ще получим по-красив и издръжлив под. Ние измерваме и планираме полагането на крайните лица.

За да стените твърде къси дължини, до 150 mm, не се препоръчва.

Ламинираните и паркетни плоскости се полагат с определен шаблон на фугите. Припокриването на съседните ленти може да се извърши в половин лента или с рингообразна структура. Решете как да използвате, трябва да се съсредоточите върху естетиката на картината на пода и икономиката на оформлението.

Полагане на пода

Полагане на пода

Друга точка, която ще помогне да се постигне полагането на красив под. Проверете дали всички опаковки имат една и съща партида. Ако не е така, най-вероятно завършният под ще покаже различен цвят на фигурата. Но има начин да се определи ситуацията, дори ако броят им варира. С цел да се изравнят щетите, които ще бъдат направени за външния вид, когато стека алтернативни умира от различни опаковки. Препоръчва се това да се направи в случай на полагане на пода с картина, в която линии на текстурата на дървото са ясно изразени. Сексът ще изглежда по-естествен.

Плочите се поставят по линията на светлината. Изберете стена, където ще бъде поставен първият ред, водещ до най-голяма видимост. Най-напред се радвам да лежа, разчитайки на предварително подготвени плочи, осигурявайки празнина между стената и пода. На последния етап тази разлика ще бъде скрита от основата. Размерът му може да бъде в обхвата 10-18 мм.

Начинът на комуникация между подовите плочки зависи от конкретния материал. Има опции за заключване и залепване. Преди полагане, трябва да се запознаете с инструкциите за монтаж от производителя на настилката. Връзката на връзката може да бъде конфигурирана като Заключване или Кликване.

Заключване - този тип свързване, при което жлебът на съседната плоча се поставя в избрания в един слот слот. За този kiyankoy през защитната подложка дрънка всички панели. За съжаление заключването на заключването е взривено с течение на времето и не позволява вторична инсталация.

Свързването с кликване е по-надеждно и освен това такъв под е монтиран без използване на инструмент. Достатъчно е да вдигнете следващата пластина с около 40 градуса и да получите перваза за жлеба.

За да се предпази от възможно навлизане на течности, е по-надеждно да се обработват краищата на всички ленти със силиконов уплътнител. Единственият тип ключалки LockTec от Witex вече има фабрична восъчна импрегниция, така че не се нуждае от допълнителна защита.

Някои етажи, например паркетна дъска, се нуждаят от лепило в допълнение към замъка. Това трябва да се направи според инструкциите.

Що се отнася до страничните стави, те са бити все пак. Желателно е да се остави припокриването между съседните стави не по-малко от 300 mm. В този случай натоварването на пода ще бъде по-добре разпределено и неговата устойчивост на износване ще се увеличи. Не забравяйте да оставите технологични пропуски и в крайните стени. По този начин постепенно закрепват заедно всички елементи на плаващия под.

Понякога в пода е необходимо да изрежете отвори за тръбите, заобикаляйки малки ъгли и изпъкналости. Най-надеждно е всеки елемент да направи шаблон и вече върху него да извърши рязане на ъглите и изпълнение на дупки в плочата.

Когато стигнете до вратата в съседната стая, не забравяйте да оставите празнина. Необходимо е след инсталирането на тежки мебели в различни помещения да няма разлика във височината при кръстовището от издигането на ръба на пода. Връзката е украсена с малка врата.

Как да поставите ламинат правилно: от A до Z

Как да поставите ламинат правилно: от A до Z

Етапи на полагане на плаващ под с вашите ръце

  1. Изчисляване на щанца за подрязване при отчитане на избрания модел на полагане.
  2. Определяне на най-видимата стена и посоката на светлинния поток.
  3. Задаване на празнината.
  4. Поставете пластините на стената в съответствие с типа закрепване.
  5. Полагане на всеки следващ ред, като се вземат предвид възможните неравности на крайните стени.
  6. Маркиране на местоположението на тръбопроводи, врати и техните декорации.
  7. Поставяне на последния ред, като се отчита технологичната пропаст.
  8. Монтаж на первази.

На всеки етап трябва да се обърне внимание, да се работи внимателно, без да се забравя, че повърхността на подова настилка трябва да бъде защитена от повреда по време на работа.

Етапи на полагане на плаващ под с вашите ръце

Етапи на полагане на плаващ под с вашите ръце

Ако всичко е направено в съответствие с правилата на основната повърхност на основата не играе съществена разлика височина, е добре подготвен за полагане на пода, вдигна и правилно подредени субстрат, производителите да вземат под внимание препоръките на крайното покритие за неговото инсталиране, резултатът е с високо качество, трайни етаж.

Видео - Плаващ ламинат

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите паркет бордаКак да поставите паркет борда
Самостоятелно събрание на масивна подготовка на борда и напредък в работатаСамостоятелно събрание на масивна подготовка на борда и напредък в работата
Плаващ под с вашите ръцеПлаващ под с вашите ръце
Как коркът се вписва на етапа стъпка по стъпка инструкциитеКак коркът се вписва на етапа стъпка по стъпка инструкциите
Инсталиране на коркови подовеИнсталиране на коркови подове
Полагане на паркет дъска със собствените си ръцеПолагане на паркет дъска със собствените си ръце
Полагане на паркетПолагане на паркет
Шперплат на подаШперплат на пода
Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?
Два прости начина за инсталиране на паркет дъскаДва прости начина за инсталиране на паркет дъска
» » Как да направите плаващ под с вашите ръце
© 2021 BggeHat.com