Самостоятелно събрание на масивна подготовка на борда и напредък в работата

Последният етап от ремонта на стая е полагане на масивна дъска със собствените си ръце. За да направите това, трябва да решите за метода на настилката и да научите няколко основни правила. Тъй като масивната дъска е надежден, екологичен, издръжлив и много красив материал, тя се използва, за да даде на помещението индивидуалност, изисканост и топлина.

  • :
  1. Изисквания за подовата повърхност
  2. Изисквания към материалите
  1. На замазката
  2. Бетонни подове
  3. Носещи конструкции
  4. Плаващ метод
  5. Дървен под

Подготовка за работа

Ако погледнете размерите на масивна дъска, можете да видите, че те се различават от размера на обикновения паркет с големи размери - дължина 600-3000 mm и широчина 50-200 mm, дебелина около 20 mm. Точно като паркета не се препоръчва масивна дъска да се полага на топъл под, тъй като се получава изпаряване на влагата и в резултат на това тя започва да се деформира необратимо. Работните условия при него са подобни на условията на работа на паркета: температурата трябва да бъде 18-25 ° С при относителна влажност 45-65.

Изисквания за подовата повърхност

Съществуват редица изисквания към повърхността на стария етаж, на който ще се осъществи инсталацията. Повърхността трябва да е възможно най-плоска, това може да се постигне чрез грундиране или изравняване.

Подравняване на пода Едно от най-важните условия. Ако го пренебрегнете, след няколко години бордът започва да пищя. Независимо от качеството на използваните материали, скърцането е знак, че повърхността за полагане е лошо изравнена.

Подготовка на материал за работа

За да сте сигурни, че нямате проблеми в бъдеще, трябва да подготвите правилно платката за инсталиране. Преди всичко след разопаковането, всяка умре трябва да бъде проверена за дефекти. След това трябва да ги сортирате по цвят и шарка, предварително планирайки как ще се извърши полагане върху грубия под.

Една от важните точки е почистването на грубия под от всякакви малки отломки и прах. Необходимо е да се отстранят малки нокти, стърготини, прах, мръсотия и остатъци от строителни материали.

Характеристики на стил

Има някои функции в процеса на полагане на масивна дъска. Факт е, че тя се деформира по-силно от парче парче, когато влажността се променя. Поради това работата с нея е по-трудна. При свързване на дъските на субстрата се използва само полиуретан едно- и двукомпонентни лепила, тъй като те не съдържат влага, те не могат адекватно да доведе до деформация на покритието.

Повечето майстори предпочитат еднокомпонентни състави поради тяхната по-висока еластичност. Препоръчва се да се монтира масивна дъска с винтове, тъй като те го притискат към основата по-надеждно от гвоздеите. За да не се раздели платното с самобръчкови винтове, в него вече са направени дупки.

Технологията на полагане на масивна дъска предполага изпълнението на редица условия преди действителното започване на работа. Това е необходимо за качествени настилки:

1. В помещението относителната влажност на въздуха не трябва да надвишава 40-60. В този случай, на груб етаж трябва да има съдържание на влага не повече от 12 не трябва да бъде, и по разликата в влажност между повърхността, върху която ние произвеждаме опаковане и най борда на теория да надвишава 4. За да се постигне необходимата производителност, ние трябва да внимателно да се проветри и сухо помещение, след като се отърве от нежелани източници на влага.

2. Повърхността за полагане трябва да бъде възможно най-плоска. Трябва да се помни, че максималното отклонение от равнината не трябва да бъде повече от 2 мм 2 метра от дъската.

3. Преди настилката се препоръчва да се даде материалът да премине "аклиматизация" в продължение на 3 дни в помещението, където трябва да се постави. Също така е необходимо да се направи с всички материали, които ще бъдат използвани в работата.

Видове полагане на масивна дъска и техните подробни характеристики

В зависимост от вида стая и началната повърхност за оформяне се разграничават няколко основни технологии:

  • Поставянето на масивна дъска върху дъската
  • Полагане върху бетонни плочи
  • Подови на носещи конструкции от дърво. Това включва натрупване и изоставане
  • Плавен монтаж на плоскости
  • Монтаж върху съществуващи дървени подови настилки

Поставянето на масивна дъска върху дъската

Повърхността за полагане трябва да е възможно най-плоска. Можете да проверите това с помощта на ниво сграда. Също така, замазката трябва да бъде чиста, суха и без пукнатини. Ако няма възможност да поставите чиста замазка върху неравномерна замазка, това може лесно да бъде коригирано от вас.

Монтаж на масивна дъска

Схема за закрепване на масивна дъска

За да направите това, всички ями и пукнатини са вградени с бетон, след което всички съществуващи изпъкналости или неравности са заземени. Всички тези действия трябва да се извършват колкото е възможно по-внимателно, тъй като животът на масивната дъска ще зависи от това.

инструкция

Нивелираме и почистваме подовата повърхност от отломки и земя.

Подготовка на повърхността

Подготовка на повърхността

Ние нарязани на шперплат, около 50 на 50 см и го лепене на пода, оставяйки празнини между плочите. За по-добро закрепване на замазката и шперплата се препоръчва шкурката да се превърта с помощта на дюбели и винтове.

Лепилото се залепва на пода

Монтаж на шперплат

В един ден започваме да поставяме дъска върху лепило и винтове. Ние побеждаваме равномерна линия с помощта на рисунка, необходима е инсталирането на първия ред от платното. Първият ред трябва да бъде поставен много гладко, качеството на по-нататъшната работа зависи пряко от него. Поставяме останалите редове. След монтажа покрийте покритието с масло и оставете да изсъхне.

Плочи за лепило и винтове

Плочи за лепило и винтове

Последната стъпка е инсталирането на перваза.

Монтаж на первази

Кант на плинт

Полагане върху бетонни плочи

Монтаж върху бетонни подове

Инсталиране на бета. застъпване

Този метод се използва главно в нови помещения. Предварително е необходимо да се осигури водонепропусклив слой, който създава преграда между дървото и бетона. Той ще защити покритието от деформация.

Като защитен слой използвайте разпенен полиетиленов филм или специална замазка. Ако е мастик, за да се получи желаната консистенция, той се разрежда с разтворител, след това се нанася с ролка. Ако изборът е направен в полза на филма, след това го откраднете по два начина: или внимателно съединяване на платна, или като се вземе предвид припокриването.

Полагане на носещи конструкции

Перфориране на дървени конструкции

Покривка на селото. дизайн

Основата се полага по два начина: на дървени трупи или шперплат. Така че трупите са дървени пръти с правоъгълно напречно сечение. Важно е да запомните, че за трупите се използват само добре изсушени дървени пръчки.

Краката са фиксирани перпендикулярно на посоката на полагане на дъските. На бетонни основи те се укрепват с винтове и дюбели. Преди да инсталирате забавянето, винаги трябва да се привеждате в съответствие с повредите. В този случай отклонението от равнината не трябва да бъде повече от два милиметра на два метра от дъската.

Поставянето на масивна дъска върху шперплат е най-популярният начин. Основата за полагането е шперплат устойчив на влага с дебелина 15-20 мм.

Преди полагане на шперплат трябва да бъдат нарязани на листове. Широчината на листовете трябва да бъде около 50 см. По принцип, колкото по-малък е размерът на листа, толкова по-малко е вероятно размерите му да се променят с колебанията в режима на влага. И на тази основа вероятността от счупване на шперплата намалява.

След като рязате шперплата, поставете листовете. Разстоянието между листовете трябва да бъде 5 мм, разстоянието между плочите от стените е 10 мм. Необходимо е да се гарантира, че в бъдеще шперплатът не се деформира. При закрепване на облицовката от шперплата към дървените трупи е необходимо да се използва филм, защитен срещу влага.

Има два начина за закрепване на шперплат към бетон - на лепило или с помощта на дюбели и винтове. Важно е да запомните, че главите на винтовете трябва да се нагреят вътре. Консумацията на винт за фиксиране на шперплат към бетон трябва да бъде най-малко 15-20 броя на квадратен метър. Преди настилката на основата на шперплат, е необходимо основата да се смила с машина за шлифоване на пояса и да се почисти от малки отломки и прах. За шлайфане трябва да използвате абразивен колан, чиято зърненост е 40 или 60.

Полагане на масивна дъска с плаващ метод

Борд с брава

Борд с брава

Този метод се използва, ако сте закупили дъска със субстрат и заключваща система. В този случай може да се постави директно върху шперплат или бетон. В този случай инсталирането на "плаващ капак" се извършва по такъв начин, че масивът да е прикрепен, без да се свързва към основата, отделно. В този случай връзката се осъществява директно между масивите.

Този вид покритие може да издържи големи промени във влажността и значителни механични натоварвания, което става възможно само защото не е свързано с грубия под. Това е идеален начин за инсталиране на подово отопление с отопление.

Полагане на готовия дървен под

Подова настилка върху дървения под

Подова настилка върху дървения под

Ако стаята вече има висококачествен и здрав дървен под, трябва да се шлайфа с машина за шлифоване на колани. Използвайте абразивен колан с размер на зърното 40-60. След това подовата повърхност се почиства от малки остатъци и прах. На такава повърхност се препоръчва да поставите плата перпендикулярно или диагонално.

След поставяне на дъската трябва да се шлайфа и покрива със слой защитно покритие. Обработвайте го с диск или лентов шлифовъчен инструмент. Обикновено се използва лента с размер на зърното 40-60.

Ъгловете се шлифят с малки ръчни шлифовъчни машини. След като приключите с шлайфането, кърпата трябва да бъде внимателно почистена от прах и малки отпадъци. След това повърхността трябва да бъде лакирана в същия ден.

Експертите препоръчват да се прилагат от три до седем слоя лак и това може да отнеме доста дълъг период от време, около една седмица.

Всеки слой след изсушаване трябва да се шлайфа с помощта на дискова мелница. Също така е необходимо да се поставят 2-4 слоя масло след смилането.

След като приключи работата по смилането, е необходимо да инсталирате плинт. В зависимост от производителя и типа, первазната плоскост е инсталирана съгласно инструкциите.

На този етап полагането на половете може да се счита за пълно. Много е важно да се поддържат правилните условия на работа в помещението, където наскоро е било извършено снасянето. Например, ако помещението се поддържа сухо за дълго време - това може да доведе до отклонение на шевовете. Ето защо домакинските овлажнители се използват за поддържане на стабилна влажност и условия за използване на пода.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на масивна дъскаПолагане на масивна дъска
Съвременни масивни типове подови дъски и монтажни елементиСъвременни масивни типове подови дъски и монтажни елементи
Качествена настилка дъска масивен дъб борда като най-доброто решение за вашия домКачествена настилка дъска масивен дъб борда като най-доброто решение за вашия дом
Дърво от твърдо дърво от кехлибарДърво от твърдо дърво от кехлибар
Характеристики на плочката от лиственицаХарактеристики на плочката от лиственица
Къде и как мога да купя масивна дъскаКъде и как мога да купя масивна дъска
Паркет и описаниеПаркет и описание
Полагане на масивна дъска върху бетонни плочиПолагане на масивна дъска върху бетонни плочи
Паркет за къщатаПаркет за къщата
Масивна настилка от дървоМасивна настилка от дърво
» » Самостоятелно събрание на масивна подготовка на борда и напредък в работата
© 2021 BggeHat.com