Полагане на паркет дъска със собствените си ръце

Lay паркет, който има няколко слоя като пай, със собствените си ръце е много проста.

Особено, когато става дума за полагане на обикновен паркет. Цената на паркетна дъска е много по-ниска, а качеството е същото, както при паркета.

Етажът е представен под формата на паркет

През 1941 г. в Швеция е измислен и патентован методът за производство на пай с името "паркет".

Такова покритие се счита за просто, надеждно и евтино.

Този ефект се постига благодарение на трите слоя, които са залепени заедно с екологично безопасни съединения. Влакната на средния слой са перпендикулярни на горния и долния слой.

Тази конструкция:

  • Удароустойчив и издръжлив,
  • Малкото е изложено на температурни ефекти,
  • устойчив на влага,
  • геометрията му по време на експлоатационния период не се променя,
  • готов за полагане и не се нуждае от допълнителни довършителни работи,
  • не каменни чипове.

Най-горния слой

Най-горният слой е представен под формата на устойчив на износване. Скъпа дървесина от ценни породи. Дебелината на този слой варира от 0,5 до 6 мм, като правило е 4 мм.

Най-горният слой трябва да мине през:

  • brashirovku,
  • рендосване и смилане,
  • топлинна обработка,
  • избелване,
  • скосяване,
  • оцветяване и лакиране или състави на маслени и восъчни масла.

Всички операции се извършват във фабриката. Важна стъпка е да приложите защитно покритие към този борд.

Някои лакове с висока износоустойчивост изискват ултравиолетово втвърдяване. След като се монтира подът, такъв режим не може да бъде гарантиран.

Сега много често за защита на паркетна плоскост, импрегнирането на горния слой се извършва с помощта на маслени състави с пчелен восък.

За съвременните композиции на усилия е необходимо по-малко, например, UV-масло се прилага веднъж на няколко години. Използвайте го в жилищни райони, тъй като не причинява вреда.

Средния слой

Средният слой е изработен от иглолистни евтини дървесни видове, дебелината на която е приблизително 8-9 мм. Можете също така да използвате твърда дървесина под формата на топола.

В южните райони този слой се използва за скъпи и екзотични за нас, но често срещани за тях тропически скали.

В този слой се прави свързващо устройство:

  • заключване,
  • листово набиване.

Има ключалки и фуги на дъската за паркет.Върху фугата на жлеба и жлеба се изисква залепване с водоустойчиви лепила. Получената твърда конструкция по всички свързващи линии допълнително получава хидроизолация.

Такава твърда връзка осигурява липсата на гърчици в бъдеще. Основният недостатък е невъзможността за ремонт и демонтаж на пода.

Поради такива нюанси на монтаж на подове с помощта на лепило и имаше по-проста заключваща връзка.

Тук подовите елементи са свързани чрез комбинацията и счупването им. Благодарение на пластмасовата пружина, която играе ролята на крайна брава, краищата на краищата се свързват точно, което улеснява и ускорява полагането на това покритие.

Долен слой

Този слой, приблизително 1,5 мм дебел, също е направен от евтини, по-често иглолистни видове.

Влакната на този слой са перпендикулярни на влакната на средата, поради това, че паркетната плоскост е по-трайна, устойчива на температурни промени и така нататък.

Състав на паркет

Паркетните дъски могат да имат следните размери:

  • ширина - 14-20 см,
  • дължина - 0.6-3 м,
  • дебелина - 14-22 мм.

В зависимост от броя на надлъжните редове на горния слой на паркета, те се класифицират в три типа: една, две или три ленти.

Умиращите са елементите на поредицата. Най-горният слой на еднопластовата дъска е представен под формата на една твърда плоча и тези дъски не принадлежат към категорията на най-дългата.

Двулицевата дъска на повърхността е представена под формата на два реда повече или по-малко дълги пластини. По-дългите се подреждат на големи, второ на малки места.

Най-горният слой на трипластовата дъска има три ивици зарове, като дължината и преместванията по отношение един към друг също могат да бъдат различни.

Процес на подготовка на повърхността

Нека първо разберем какво може да се постави паркет борда.



Първият слой може да бъде представен под формата на земя, подготвен по специален начин, а в многоетажна сграда това е припокриване. След полагане на грубия под, се създава повърхност за монтаж на довършителния етаж.

Тази повърхност трябва да бъде:

  • Повърхността за монтаж на паркетната плоскост трябва да бъде чиста и гладкаплоски, при наличие на голяма разлика в височината, техните размери трябва да бъдат до 2 mm на 1 ходов метър във всяка посока,
  • хоризонтално, в съответствие с нивото на сградата,
  • чист, след като праймерът е обработен с прахосмукачка,
  • звукопоглъщащи и с ниска влажност.

Възможно е също така да се използва полагане на подовата настилка върху дървените трупи, в резултат на което подът е много еластичен. Обикновено те се полагат в спортни зали.

Така че, нека да преминем към изравняване на основата. Ако това всъщност не е направено с помощта на вече съществуващ горни слой на черен под, тогава направете замазка, който се случва:

  • мокра,
  • суха.

Wet се представя под формата на циментова замазка. За да продължи работата, такава замазка трябва да остарее, преди да придобие необходимата сила. Обичайната пясъчно-циментова смес се втвърдява в рамките на един месец.

Този термин с помощта на съвременните добавки може да бъде намален до няколко дни. Също така тези добавки правят замазката устойчива на износване и не са склонни да отделят прах, понякога дори водоотблъскващи свойства.

Ако това не се случи, тогава е необходима хоризонтална основа на бетон преди поставяне на плочката.

В този случай трябва да:

  • вакуум,
  • грундирани,
  • покрийте с парно бариерен слой под формата на полиетиленово фолио с дебелина от 0,25-0,5 mm. Той се вписва в скута от 10-20 см и фиксира съседните ленти с помощта на лепяща лента. Всички вертикални повърхности, които имат контактна линия с пода, правят малък достъп.

Сухата замазка включва поставяне под себе си на хидроизолационен слой. Поради това, за сухата замазка, началото на подготвителния процес на замазка съвпада с продължаването на този процес на бетонната основа.

Подложка за поглъщане на звука се монтира върху хидроизолационния слой или върху сухата замазка, например: пенополиетилен.

Монтирането на подове от паркет може да се извърши и на базата на съществуващо подово покритие, когато последният притежава всички горепосочени изисквания.

Ако платката е поставена върху линолеум, тогава този субстрат не е необходим.

Методи за инсталиране на паркет дъска

Панелът за паркет е монтиран по три начина:

  • свързани,
  • несвързан,
  • плаващ.

Първото се основава на твърда връзка със субстрата, което изисква:

  • върху цялата площ до основата, залепени дъски,
  • Освен дървената маса, плочите се фиксират с винтове,
  • към дъските на дъската се закрепват с винтове, затова е необходимо лостовете да са здраво фиксирани към основата. Такъв ефект ще бъде и при използването на регулируеми забавяния.

Последните два метода образуват трудно за ремонт покритие, а първият обикновено не е предназначен за ремонтни работи.Паркетните дъски могат да бъдат инсталирани по различни начини.

Предимство на това разположение е възможността, когато е необходимо, до 4 пъти, за да се направи етаж tsiklovku от дърво, което вече се е износила и нейната най-горния слой е загубила своята привлекателност

Тези покрития се използват с високи изисквания за твърдост на пода и големи пространства.

Сега те поставят паркетната плоскост по несвързан начин.

Несъвместимостта се различава от плаващото покритие, тъй като за втората се използва твърда основа, върху която е направен допълнителен слой от мек термичен и шумоизолиращ материал.

Довършителното покритие, което не е свързано към основата и е разположено върху мек слой, се нарича плаващо.

Освен това технологията за полагане на паркетна дъска върху плаваща система или на базата на несвързано покритие не се различава.

Монтаж на паркет

Най-честият метод за полагане на това покритие е ключалката. Плаващото покритие от този тип е много лесно да се събере, за да можете сами да го направите.

Първият ред дъски захваща капака в края, с пролука от 15 мм от стената. Ако площта на помещението е голяма, то разликата се изчислява по следния начин: за 1 работещ метър ще е необходима пролука от 1,5 мм.

По-нататък от първия ред вземете останките от дъските и поставете втория ред от тях. С остатък по-малък от 40 см, нарязани на две еднакви части от нова дъска и започнете да я опаковате.

Това се дължи на факта, че крайните фуги са разпределени така, че да разпределят равномерно натоварването върху слоевете, разположени по-надолу.

Вторият ред подрежда в първия ред. По този начин целият под е монтиран.

Поставянето на паркетна дъска не е трудно. Много по-трудно е да се подготви цялата долна, невидима част от това покритие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на паркет парчеПолагане на паркет парче
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Паркет и описаниеПаркет и описание
Паркет или Евро-килимПаркет или Евро-килим
ПаркетПаркет
Как да изберем паркет за вашия домКак да изберем паркет за вашия дом
Дървени подовеДървени подове
Видове паркетВидове паркет
Маслено покритие за пода и неговите характеристикиМаслено покритие за пода и неговите характеристики
Предимства на паркет дъскаПредимства на паркет дъска
» » Полагане на паркет дъска със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com