Как да инсталирате инфрачервения отопляем под

Монтиране на инфрачервен топъл под

Модерните ремонтни технологии позволяват да се създадат най-удобните условия във всяка жилищна сграда. С една от тези технологии - инсталиране на топъл инфрачервен под - да се запознаем по-подробно.

Такъв под е позволено да се полагат под паркет, плочки или ламинат. И вие можете сами да го направите. Следните инструменти и материали ще бъдат необходими за работата:

  1. Пълен комплект инфрачервен под.
  2. Термостат.
  3. Проводници за навиване.
  4. Топлоотразяващ материал, който не е електрически проводник.
  5. Поялно желязо.
  6. Ploskozubtsy.
  7. Остър нож.

Технология за натрупване

Технологията за полагане на инфрачервения под се състои от няколко етапа.

Етап # 1 - подготовка на базата

Преди да поставите рогозките, трябва да почистите пода на старото покритие, да го поправите и внимателно да го подредите. Не трябва да има големи несъответствия - нека просто позволим разлика в височината до 3 мм на 1 квадратен метър.

Етап номер 2 - топлоизолация на пода

Изключително важно е поставянето на топлоизолационен материал. Това ще предотврати загубата на топлина и ще намали разходите за електроенергия. Много е важно да изберете нагревател с фолио. В този случай не трябва да е електрически проводник.

Материалът се поставя с фолиото нагоре и се свързват отделните части с лепяща лента, така че да не се раздвижват.

Стъпка # 3 - полагане на нагревателната повърхност

Полагащите постелки трябва да вземат предвид някои от нюансите:

  1. Инфрачервеният филм не се намира на цялата повърхност, а само в откритите му части, където няма да има големи мебели.
  2. Отстъпите от стените трябва да са поне 10 сантиметра.
  3. Матките не могат да се припокриват.
  4. За да се намали дължината на окабеляването, подложките са ориентирани по посока на най-големия размер на стаята.
  5. След инсталирането на филма е необходимо да отрежете секциите му, които нямат графитен слой. Ако това не е възможно, тези зони просто се затварят с изолационна лента.

Стъпка # 4 - свързване на филма

Свързване на филма

Ако има съмнение, по-добре е да се обадите на специалист за помощ

Първо инсталирайте термостата. Мястото за инсталацията е избрано със специални грижи. Тя трябва да бъде разположена до окабеляването, като едно устройство обслужва 15 квадратни метра площ.



Има два варианта за инсталиране на термостата:

  1. Открит.
  2. Вътрешен.

Първият вариант включва монтиране на пластмасова кутия на стената. Вторият означава stroblenie. В стената направете дупка, в която е поставено малко устройство.

Прикрепените проводници се закрепват с клещи и се поставят успоредно на отоплителната материя. Следващата операция е поставянето на медни скоби върху вените на филма. Цялата конструкция е плътно свързана, а краищата са изолирани със силиконов уплътнител.

Сега трябва да се уверите, че веригата е монтирана и свързана към електричеството работи. За да направите това, термостатът се активира и след няколко минути всички части на филма трябва да се затоплят добре. Ако всичко работи, проверете отново мястото на закрепване на проводниците, след това проверете заземяването с лента от фолио.

Стъпка # 5 - монтаж на защитния слой

След като инсталирате инфрачервения под, трябва да го защитите от покритието на подовата настилка. За тези цели може да се използва пяна от полиетилен. Полага се върху цялата повърхност на филма, а шперплатът се монтира върху него. И едва след това започват да полагат ламината.

Обърнете внимание! Когато полагането на ламинат трябва да се следи внимателно, така че да не се повреди защитния слой на филма.

Основни правила за безопасност по време на работа

Съществуват строги ограничения, с които е необходимо предварително да се запознаете с всеки, който за първи път заема самостоятелно инсталацията на инфрачервен топъл под.

Мястото на свързване на телта с филма трябва да бъде изолирано

Изолация на отворени проводници

Запомнете:

  • Тя не може да бъде поставена в помещение с постоянно високо ниво на влажност.
  • Не инсталирайте при стайна температура под 0 градуса.
  • Не можете да огънете инфрачервената подложка под ъгъл от 90 градуса.
  • Забранено е поставянето на тежки мебели на отопляем под, който няма вентилационни джобове.
  • Забранено е закрепването на фолиото към здрава основа, като се използват нокти, метални винтове или винтове.
  • Не можете сами да правите дупки във филма.
  • Не монтирайте този под без заземяване.
  • Експертите забраняват инсталирането на една част от филма с дължина повече от 15 метра.
  • Не поставяйте близки инфрачервени нагреватели близо до инфрачервения топъл под - инсталирането е забранено в близост до камина или газовата печка.

Обобщение по темата

Можете да инсталирате инфрачервения под във всяка суха стая. Ако инсталацията се извърши правилно, системата ще продължи много дълго. Тази опция е най-икономичният метод за нагряване на електрически аналози. Работата с инфрачервения филм може да бъде и човек, който няма професионално образование. Използването на топлинно отразяващи материали и термостат осигурява много икономия на енергия.

Системата не изсушава въздух, не създава конверторни токове и електромагнитно излъчване, не събира прах, който се сравнява благоприятно с колегите си. Той осигурява равномерно загряване на помещението, което не загрява въздуха, а обектите в стаята. Това означава, че той работи според принципа, наблюдаван от природата, така че има определен терапевтичен ефект.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инфрачервен топъл под плочкатаИнфрачервен топъл под плочката
Филтриращ инфрачервен топлинен под удобство и комфорт в къщатаФилтриращ инфрачервен топлинен под удобство и комфорт в къщата
Електрическо подово отопление с подробни системни характеристикиЕлектрическо подово отопление с подробни системни характеристики
Монтаж на пода със собствени ръцеМонтаж на пода със собствени ръце
Инфрачервен топъл подИнфрачервен топъл под
Инфрачервен филм за инсталация и монтаж в подово отоплениеИнфрачервен филм за инсталация и монтаж в подово отопление
Монтиране на инфрачервен топъл под от собствени ръцеМонтиране на инфрачервен топъл под от собствени ръце
Монтиране на филма-топъл под от собствените си ръцеМонтиране на филма-топъл под от собствените си ръце
Как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръцеКак да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце
Полагане на топъл под ламинат съвети за избор на отоплителна система и ламинатПолагане на топъл под ламинат съвети за избор на отоплителна система и ламинат
» » Как да инсталирате инфрачервения отопляем под
© 2021 BggeHat.com