Инструкции за инсталиране на камера за пушене

Към днешна дата ядене-пушенето се радва на популярност сред жителите на селски къщи, без които е невъзможно да си представим руски човек. Невероятните усещания и миризмата на чист въздух предизвикват апетита. В идеалния случай допълва такива усещания е парче вкусен кебап, което е основното ястие на всеки празник и отмора в природата.

Шиш кебаб на открито

Миризмата на дим от дърва за огрев, на който ще се приготвят сочни кебави, пържоли или зеленчуци, ще даде утеха на ситуацията. И, разбира се, за да приготвяте само положителни емоции, всичко трябва да бъде внимателно организирано. В специализираните магазини има широк избор от различни пещи и пушеци. Видът и характеристиките им могат да се различават, има традиционен, подправен, цвят. Единствената отрицателна - висока цена, но изходът винаги може да бъде намерен. Брейзърът е създаден от пушачите със собствените си ръце, затова е необходимо да се закупи професионално оборудване.

Тухлена сграда

Популярният сред потребителите е улична пещ, която е направена от тухли. В него можете да готвите разнообразие от ястия. Храната се получава с мъгла, вкусна и пикантна на вкус. Продуктите, приготвени във фурна, са полезни, тъй като при печенето не се налага добавянето на слънчогледово олио. В допълнение, продуктите, които се приготвят в помещението за опушване, ще продължат да поддържат полезните си свойства, благодарение на ефекта от дима.

По-суха опушена къща, изработена от тухли

В такава сграда могат да се приготвят шедьоври

Този тип печене има голям брой предимства:

  • привлекателен външен вид;
  • стабилност;
  • дълъг експлоатационен живот;
  • опростеност при работа.

Но има един недостатък, който може да постави под съмнение избора ви в полза на тухления фурнир: без опит, е много трудно да се изгради лично.

Изграждането на тухлена каменна камера може да бъде разделено на няколко етапа. Всеки етап изисква закупуване на нови инструменти.

За първия етап трябва да закупите:

  1. армия лопата;
  2. дървени прътове;
  3. циментов разтвор;
  4. пясък;
  5. телени мрежи.

Спайд можете лесно да копаете дупка с необходимия размер, който ще служи като основа за основата на фрезата. От дървени или метални пръти ще построите временни подови настилки за полагане на каменни стени. Мрежата ще бъде монтирана.

Етапи на строителство

За първия етап трябва да закупите:

  1. Тухли, които ще бъдат устойчиви на високи температури;
  2. мистрия;
  3. калциев хидроксид;
  4. питейна вода;
  5. пясък;
  6. циментов разтвор;
  7. цепнатина на кабела;
  8. ниво сграда;
  9. ъгли;
  10. скелет от стоманобетонни конструкции;
  11. стоманена лопата с дръжка;
  12. ударен инструмент;
  13. дървена врата;
  14. решетка;
  15. барове;
  16. метален покрив;
  17. железопътен транспорт.

Най-важният етап е подготовката за изграждането на фурна. Грешката, направена на този етап, може да породи съмнение за почтеността и нейната надеждност. Така че най-важното е да изберете подходящо място, което трябва да бъде в течение, за да се избегне висока концентрация на дим. Изберете плоска площ, далеч от дома, желателно е да има вода наблизо. В идеалния случай можете да донесете вода в пушенето.

Следващият етап от подготовката е изграждането на фондацията. Земята трябва да бъде внимателно изравнена и почистена от камъчета и зеленина. Поставянето на основния ред е създадено от доломит (парчета камъни), пукнатините са покрити с чакъл. На върха поставете покритието с циментова замазка. По време на работа използвайте нивото на сградата. След това направете хидроизолация на основата и оставете работата за няколко дни.



След като основата е напълно изсъхнала, е необходимо да започне изграждането на барбекюто. Това е най-важният и творчески етап, тъй като дизайнът може да придобие желаната форма, е важно просто да запазите функционалността и безопасността на обекта. Първият ред тухли за полагане не изисква добавянето на цимент, тъй като е необходимо да се създаде работна повърхност и да се визуализира бъдещият дизайн.

Ден преди инсталацията тухлите трябва да се поставят в продължение на няколко часа в обикновена вода. Направете това, за да получите влага и да не абсорбирате цимент в бъдеще. За да създадете крепежни елементи, трябва да вземете: пясък, циментов разтвор и калциев хидроксид. В сместа, изсипете във вода, докато тя постоянно наподобява заквасена сметана.

Препоръчваме: Как да си направим пушек за еднократна употреба

Започнете да слагате тухли от ъгъла и след като завършите всеки ред, не забравяйте да ги проверите с нивото на сградата. Краищата на барбекюто ще помогнат за укрепване на обикновения проводник. Създаването на фреза включва и поставянето на метални ъгли между стените. Част от пещта или котела, където се изгаря горивото, е изградена от здрав метал, което създава въздушни пролуки в него.

Обърнете внимание, че девет редици тухли от основата трябва да бъдат оставени за дърва за огрев и други части. Чугунната решетка за преминаване на въздух за гориво трябва да бъде монтирана в хоризонтален ъгъл, което ще даде известна изключителност и след завършване цялото семейство ще може да наблюдава огъня. Осмият ред от тухли не трябва да се отклонява от дадения периметър, само че е необходимо да се помни за извличането на централния камък - това ще служи в бъдеще като долната част на ямата. В деветия ред не забравяйте да монтирате прозореца, който позволява преминаването на кислород.

Десетият слой е изложен чрез посочващ метод, за да се фиксират в бъдеще куки за решетката. След това 11-16 реда се сгъват по дължината, с изключение на централната зона. Обичайната метална скара е поставена на върха: тя служи като зареждане на скарата в помещението за пушене. На седемнадесетия ред трябва да има дим. Осмият ред ще служи като покрив, в който е създадено място за тръбата. Може да се създаде тръба за комин, но е необходимо да се направят първите три реда тухла.

По-бурна умивалня от метал

Брейзърът от този тип има формата на правоъгълник върху краката, с капак и вградена мрежа и палет.

За да проектирате фрезата със собствените си ръце, трябва да определите параметрите. Брой колко души в бъдеще ще присъстват на вечерята и количеството храна за хранене на цялото семейство. Въз основа на тези критерии, първо нарисувайте хартия на хартия. След това, от силен и топлоустойчив материал, изрежете детайлите на бъдещия фурнир.

Печенето трябва да е правоъгълно, двете стени ще са по-дълги от останалите. В страничните прегради е необходимо да се направи отвор за проникване на кислород. Въздухът ще изгори въглища по време на пърженето.

Горният ъгъл на стените трябва да е снабден с вдлъбнатина, върху която ще бъдат прикрепени шишчета. Ако използвате фреза като пушене, не забравяйте да инсталирате място за поставяне на решетката и дъното върху вътрешната част. В дупката трябва да поставите специални ъгли, на които мрежата ще бъде прикрепена в бъдеще. На нивото по-долу трябва да се монтира палет, върху който ще изтече нежелана мазнина.

За да направите отделение за пушене от печката, добавете капак, който не позволява преминаването на дим. Оставайки в контейнера, той помага да се подготви храната. Храната се приготвя в собствен сок, което го прави вкусна и здравословна за цялото семейство. Капакът може да изглежда така:

  1. Капакът, когато е кратък, ще се отвори, разделяйки се на две половини.
  2. Класическа шарнирна обвивка.
  3. Нормално сменяем връх. Само за да го направите, имате нужда от по-широка от дъното на фурната. По този начин капакът ще го затваря плътно и няма да го остави във въздуха.
  4. Прибиращ се капак.

Краката на маслото трябва да са удобни за вас. Те могат да бъдат кратки или високи, широки или тесни. За монтажа им използвайте силен метал, арматура, железни ъгли, тръби или други избрани метални изделия. До стените, не забравяйте да заварявате куките, които в бъдеще ще виси покер или решетка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Какво представлява пушенето за студено пушенеКакво представлява пушенето за студено пушене
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
Как да заварявате помещение от метал със собствените си ръцеКак да заварявате помещение от метал със собствените си ръце
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Избор на помещение за пушене във вилатаИзбор на помещение за пушене във вилата
Уют от парче тръбаУют от парче тръба
» » Инструкции за инсталиране на камера за пушене
© 2021 BggeHat.com