Термостат за радиатора

Термостат за радиатораЕдна от евтините и важни части на отоплителната система е спирателния вентил. Особено важно е термостат за радиатора

. Той предпазва конструкцията и нейните отделни компоненти от злополука, предотвратява появата на пренапрежения.

С помощта на кран е удобно да регулирате потока в радиатора на топлопроводима течност. Чрез намаляване или увеличаване на дебита чрез затваряне на вентила е възможно да се постигне оптимална стайна температура. Различните конфигурации на продукти изискват подробно разглеждане и внимателен подбор.

Термостат за радиатора на Danfoss

Разнообразието от регулатори, произведени от Danfoss, създава огромно търсене на този продукт. Регулаторите са разделени според диапазона на температурите, които трябва да бъдат разпознати. Предлагат се режими от 5 до 30 ° C. По вид на управление елементите могат да бъдат:

  • вграден;
  • свързан към дистанционното управление;
  • програмируеми.

Монтирането на сензорите на тази фирма е възможно за долните или горните връзки на тръбите, ъглови или прави.
Табелка или контейнер с газ, реагиращ на най-малките температурни промени, се вкарва в главата на регулиращия вентил. Намаляването или повишаването на една степен прави възможно задействането на механизма на запек.

Системата може да се настройва ръчно или автоматично. За автоматично управление крановете са оборудвани с вградени дисплеи. На екрана се показва информация за състоянието на течността и външния въздух.

Термостат за отоплителния радиатор Oventrop

Термостат за отоплителния радиатор OventropТермичните глави на този производител се произвеждат само с автоматична регулация. Вътре в продукта има кола с чувствителна течност. В процеса на най-малката промяна в температурата той променя параметрите си, действайки върху заключващия механизъм. Последният от своя страна се отваря или затваря, регулиращ потока на охлаждащата течност в радиатора.

Предимствата на температурните контролери на Oventrop са значителни икономии на консумирана мощност на системата. Саморегулиращият механизъм може да забрани циркулацията на флуида в системния елемент. Това спестява енергия или гориво за отопление. Устройството не се нуждае от наблюдение, като изберете желания режим. Самият той създава удобни условия. Характеристиката на тези терморегулиращи кранове е безнадеждна връзка с практически всички видове оборудване.



Устройствата са много лесни за поддръжка и конфигуриране. На вентила за управление е предвидена градуирана скала. Завъртете копчето, задаващ температурния режим, който поддържа продукта. Животът на такъв продукт е приблизително 20 години.

Инсталиране на термостата на радиатора

Инсталиране на термостатаЗа начало е неприемливо да инсталирате термостати за мебели с размери, завеси или когато се затваря нагревателят. В този случай нагряването на въздуха в затворено пространство ще бъде по-високо, отколкото в стаята. Сензорът ще реагира на околната среда, като даде неправилни команди. Ако няма възможност за друго разположение, е необходимо да закупите външен датчик за дистанционно управление.

Ако няма възможност да се инсталират устройства на всички радиатори за отопление, е необходимо да се определят приоритети. Първоначално регулаторните органи придобиват по-горните етажи. Точно там текат горещите въздушни маси. На втория етаж една двуетажна вила ще бъде много по-топла от първата.

Приоритет в помещенията на жилищна сграда се използва от помещения с голяма температурна разлика. Тези стаи включват: кухня, хол, стаи, прозорци, които гледат на слънчевата страна. Директната монтаж на управляващия клапан се извършва в непосредствена близост до нагревателя.

Термостатът се монтира на изхода на нагревателя, затваряйки отвора на капачката на радиатора. Монтажът се извършва в хоризонтално положение. Това устройство защитава продукта от температурно разширение и деформация.

при еднотръбна отоплителна система строителните регулатори могат да се инсталират само ако има байпас. Байпасът е тръба, която позволява две ремаркета, свързани към радиатора, да работят самостоятелно. Подробна информация за байпаса в отоплителната система е описана в следващата статия. Затварящият клапан е монтиран пред байпаса, по-близо до радиатора.

Устройството трябва да бъде свързано в съответствие с посоката на стрелките на корпуса му. Инструкциите за монтаж и свързване трябва да бъдат приложени от производителя. За инсталиране е необходим конвенционален гаечен ключ. Монтажът на този тип оборудване изисква измерване на изходната тръба от радиатора и отоплителната тръба. Понякога е необходимо да купите кран с различни диаметри на изхода.

При аварийно състояние на радиатора или повреда в системата термостатът на отоплителния радиатор може да спре потока на охлаждащата течност. Тези предпазни мерки налагат задължително монтиране на регулатора върху всички отоплителни уреди на сградата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Как да свържете правилно отоплителната батерия и типовете връзкиКак да свържете правилно отоплителната батерия и типовете връзки
Обърнете внимание на броячите за отоплениеОбърнете внимание на броячите за отопление
Термостатът за автоматиката на котела ще се погрижи за удобната температура в дома!Термостатът за автоматиката на котела ще се погрижи за удобната температура в дома!
Фитинги и аксесоари за отоплителни радиаториФитинги и аксесоари за отоплителни радиатори
Температурен контролер за отопление Как да намалим разходитеТемпературен контролер за отопление Как да намалим разходите
Как да източвате водата от батериите в автономна система и жилищна сградаКак да източвате водата от батериите в автономна система и жилищна сграда
Инсталиране на термостата на радиатораИнсталиране на термостата на радиатора
Байпас в отоплителната системаБайпас в отоплителната система
Терморегулатори за подово отопление, видове и връзкиТерморегулатори за подово отопление, видове и връзки
» » Термостат за радиатора
© 2021 BggeHat.com