Въздушен вентилатор за отоплителни системи

Всеки жител на града знае от първа ръка за главния враг на отоплителната система. Всеки път с началото на отоплителния сезон се говори само за необходимостта от изпускане на въздуха. Е, когато това се е погрижило дори по време на инсталационната фаза и предварително монтираните въздуховоди за отоплителните системи.
въздушни изходи за отоплителни системи
Въздух вентилатор на радиатора

Откъде идва въздухът в системата?

Освободеният въздух се надига и се натрупва на места, където е трудно да преминава, образувайки въздушни задръствания и предотвратявайки нормалното движение на водата.

Тук за унищожаването на такива тапи и инсталирането на вентилационен отвор се прави, за отоплителната система те обикновено се поставят на определени места, както е показано на фигурата.

отвеждане на въздуха от отоплителната система
Монтаж на вентилационни отвори в отоплителната система

Относно видовете вентилационни отвори

От фигурата по-горе може да се види, че има поне два вида вентилационни отвори:

  • автоматично;
  • наръчник или, както се нарича, кранът на Маевски.

Автоматичните въздуховоди в отоплителната система са разположени в местата с най-вероятното натрупване на въздух и за предпочитане на максималната височина, но Maevsky кранът е монтиран директно върху радиаторите.

въздушен нагревател
Маевски кран

автоматичен вентилатор в отоплителната система
Автоматичен вентилатор

Структурните особености, отразени в името, определят принципите на работа.

Докато работещият автоматичен въздушен вентил за отопление е напълно невидим и не изисква никаква намеса, майевският кран позволява да се отстрани въздух от отоплителната система в ръчен режим.

Къде и как да поставите вентилационните отвори

Ако системата е отворена, въздухът се отстранява от нея през разширителния съд. При системи с принудителна циркулация следните мерки позволяват изпускането на въздух от отоплителната система:

  • слагат тръби с гореща охлаждаща течност с издигане от основната тръба до дистанционното и посоката на движение на освободения въздух и вода трябва да съвпадне;
  • в най-високата точка се поставят въздушните колектори, за отоплителните системи е характерно, че с намаляване на скоростта и промяна в посоката на движение на водата, разтвореният в него въздух се освобождава;
  • Purger клапан, монтиран въздушен отоплителна система в места най-вероятно касетъчни газове (щрангове, сепаратори, гребен и т.н.) и за всеки нагревател, особено алуминиеви радиатори, защото алуминиеви действа като катализатор за разлагане на вода.

автоматичен въздушен клапан за отопление

Относно устройството за отдушник



В автоматичен и ръчен въздуха съвпада в основните - и с това, че в съществува друг канал, вентил, през който въздуха освобождава от отоплителната система, за една или друга причина попадат вътре.

Автоматичен вентилатор

Устройството му е показано на фигурата по-долу. Когато в системата няма въздух, поплавъкът е в горното положение и вентилът на иглата е затворен (дясна фигура). Когато се появи въздух, поплавъкът се освобождава и клапанът отваря вентила, което причинява освобождаването на въздуха от отоплителната система.

въздушно кървене
Автоматично устройство за въздуховоди

След като излезе от системата, поплавъкът се издига, принуждавайки иглата да затвори клапана и системата работи нормално.

Ръчен вентилатор (Maevsky кран)

Тя е много по-проста, но нейният дизайн използва същия принцип - игленият клапан затваря канала за изпускане на въздух. Всичко това е показано на снимката по-долу

Структурата на кея Майевски

Когато регулаторът се завърти, вентилаторът се отваря или затваря, освобождавайки системата от натрупвания на въздух или газ. Най-често такива устройства се поставят на радиатори.

Структурен дизайн

Въздушните отвори могат да имат различни дизайни, преди всичко във форма - права, ъглова, хоризонтална, вертикална и т.н. Съгласно принципа на действие, те също могат да се различават - топката или иглата.

Като цяло, вместо въздухопровода, може да се използва обикновен кран, който позволява на застоялата вода да се източи с въздух.

Но това е, да речем, ехото от миналото време, когато няма такива надеждни устройства. И сега нормата трябва да бъде широкото използване на въздуховод и заедно с предпазни устройства.

Въздуховодите трябва да бъдат разпознати като неразделна част от отоплителната система, като например радиатор или котел. Те позволяват да се поддържа постоянно в работно състояние, както и във времето и без допълнителни разходи, за да се възстанови обслужването в случай на образуване на въздушно задръстване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отопление с естествена циркулацияОтопление с естествена циркулация
Видове отоплителни системиВидове отоплителни системи
Реверсивният вентил за вентилация се демонтира в устройството и ние го правим самиРеверсивният вентил за вентилация се демонтира в устройството и ние го правим сами
Отоплителни системиОтоплителни системи
Хидравлично изпитване на тръбопроводи на отоплителни системиХидравлично изпитване на тръбопроводи на отоплителни системи
Отоплителни кръгове и чертежиОтоплителни кръгове и чертежи
Налягане на отоплителната системаНалягане на отоплителната система
Маевского кранМаевского кран
Резервоар за натрупване на отоплителна системаРезервоар за натрупване на отоплителна система
Вентилация salda в УкрайнаВентилация salda в Украйна
» » Въздушен вентилатор за отоплителни системи
© 2021 BggeHat.com