Характеристики на полиуреа

Polyurea е много гъвкаво, дебелослойно монолитно покритие, което прилича на филм. Получава се по време на пръскането на повърхността на високо реактивна двукомпонентна система. На пръв поглед може да изглежда, че продуктът не е много по-различен от полиуретана. Всъщност има някои прилики в структурата им, но полиуреа е напълно различна. Състои се от два компонента: изоцианат и смола.

Като втори слой се използват полиетерамини, в чиито краища се намират много активни аминогрупи. Времето за реакция с изоцианати е много високо дори при много студени повърхности, катализаторът не се изисква. За сравнение, полиуретаните имат същият двукомпонентен състав. Но вместо полиетермин се използват полиестери. Фактът, че те ще реагират с изоцианати, отнема време и катализаторът ускорява процеса. Ето защо полиуретановият филм може да бъде получен по време на обучението на дефектите сериозно да повлияе на последващата му работа. Системата за полиуреа е напълно лишена от този недостатък.

Е, ако имате нужда от M400 цимент или други сухи строителни смеси за строителство и ремонт - посетете elkit-group.com. Само там можете да закупите сухи строителни смеси на разумна цена.

Характеристики на полиуретанови покрития

Съставът на полиуреа се определя от неговите характеристики:

Висока якост и еластичност. Якостта на опън на материала е около 38,5 МРа. Този полимер има висока износоустойчивост, дори далеч надхвърля стандартите за керамични плочки.



Съставът на материала не включва разтворител. Това е напълно здраво тяло със 100 твърди частици. Това позволява на полиуреата да отговаря на най-строгите изисквания за безопасност и опазване на околната среда.

Високата скорост на втвърдяване е от порядъка на 10-20 секунди, а добрата реактивоспособност на веществото позволява пръскането на покрития в различни среди. Влагата на субстрата може да повлияе само върху адхезията на покритието, но не и върху качеството му.

Пулверизиращият филм решава проблемите, свързани със защитата от влага, корозия и износване.

Отлична адхезия към почти всички материали, използвани в строителството.

Добра устойчивост на различни химикали. Полиуреята е в състояние да издържи на разрушителните ефекти на ултравиолетовото облъчване.

Висока пожарна безопасност: материалът практически не гори.

Широка гама от цветове, покриваща, която позволява да се използва като украшение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете полиуретанов лак за под, дърво или бетонИзберете полиуретанов лак за под, дърво или бетон
Какво може да бъде полимерна подова настилка за класификация на покритиятаКакво може да бъде полимерна подова настилка за класификация на покритията
Боя за бетон избираме боя за подаБоя за бетон избираме боя за пода
Прахово покритие на метални изделияПрахово покритие на метални изделия
Двукомпонентно или полиуретаново лепило - изберете лепило за паркетДвукомпонентно или полиуретаново лепило - изберете лепило за паркет
Как да изберем монтажна пяна за затопляне на стените, сравнявайки видовете и маркитеКак да изберем монтажна пяна за затопляне на стените, сравнявайки видовете и марките
Характеристики на изолацията на хангара с полиуретанова пянаХарактеристики на изолацията на хангара с полиуретанова пяна
Изберете насипно ниво в 3-тия етажИзберете насипно ниво в 3-тия етаж
Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
Самозалепващи филми вместо витражи и тапетиСамозалепващи филми вместо витражи и тапети
» » Характеристики на полиуреа
© 2021 BggeHat.com