Жилища на дървени и бетонни подове

ПДЧ или, както се нарича правилно, дървесни плочи е най-популярният листов материал, използван в различни сфери и области. Той е особено популярен в извършването на строителството и различни видове ремонтни работи.

Например, много често поставяне на плоскости върху пода, което прави или основата за различни видове подови настилки, или пълна и независима настилка на пода. Несъмнено плюс е, че може да играе ролята на топло и звукоизолационен материал.

Избор на избор

Дървесината се произвежда чрез горещо пресоване на отпадъци от дървообработването (пилене), в което се добавят синтетични смоли и антисептици, други стабилизатори. Поради това, такъв подови настилки има редица основни различия, които го правят по-изгодно от естествен дървен под. Освен това, ако правилно боядисвате дървесната дъска и я отваряте със специален лак.

Фазер

Листове от гипсокартон

След тези процедури, тя придобива гъста структура, добре задържащи винтове и гвоздеи, винтове, които са устойчиви на механични повреди. Стела плоскости е от полза и защото тя е на стойност не е скъпо, а той не съжалява за активно използват, което, всъщност, характерни за двата пола, особено в жилищни и други помещения посети редовно.

Струва си да се отбележи, че много експерти препоръчват боядисване на пода от такъв материал с водоустойчива боя или с водоотблъскващи лакове. Това е необходимо, тъй като съставът на материала включва водоотблъскващи средства, които могат да се деформират от излишната влага.

В допълнение, подобно подово покритие без подходящо защитно покритие може бързо да се носи. Е, последното нещо е да го нарисуваме, само защото визуалната привлекателност на плочата не е особено висока. Тук дървеният под, заради всички недостатъци, го надминава уникално.

Подготовка на основата

Полагането на фибрости осигурява подготвителна работа. На първо място това е максималното сближаване на влажността на листовете, от които ще се полагат подовите настилки, до влагата на самата стая. В противен случай има твърде голяма вероятност листовете в крайна сметка да бъдат изкривени. протича картографиране, както следва: в същото помещение се омокря с топла вода обратната страна на всяко листче от плоскости и задната страни на насложени една върху друга и след това се оставя за един ден.

Процедурата е по-лесна, ако подовата настилка трябва да бъде поставена в редовно отопляема стая. В този случай листовете просто се оставят на ръба в стаята за два дни.



Полагане се прави на дървен под или цименто-пясъчна замазка. Ако не е имало грунд върху замазката, преди да нанесете дървесината, е по-добре да приложите желания слой и да го оставите да изсъхне. Вместо стандартен грунд, се препоръчва използването на битум, разтворен в бензин в съотношение от шест към едно. Преди да приложите, трябва да почистете основата.

Лепило или студен мастик се нанася върху цялата повърхност на замазката, покрита с грунд. Слоят от мастика не трябва да надвишава повече от 0,6 мм, а лепилото - 0,3 мм. Плочите трябва да бъдат смазани с лепило преди полагането, преди да бъдат положени в долната част.

Да се ​​постави гореща мастика се препоръчва само на мястото, където понастоящем ще се укрепи плоча. Това е необходимо, за да не се охлади мастикът (температурата му не трябва да е по-ниска от сто и четиридесет градуса). Неговият слой, равен на един милиметър или по-малко, се изравнява със специални гумени гребени и веднага закрепва подовата настилка.

Процесът на полагане

Необходимо е да премахнете дървесината, така че да има празнина между плочите. Оптимално от стените, те трябва да отстъпят не по-малко от пет милиметра, но не повече от дузина. Първата плоча се препоръчва да бъде монтирана в противоположния ъгъл. Ще е необходимо да го натиснете здраво и да проверите нивото с хоризонталност (във всички посоки).

Останалите плочи в този и в следващия ред трябва да бъдат поставени по подобен начин. Пропуските в ставите не трябва да бъдат повече от три милиметра.

Не е нужно да нанасяте нищо, но когато изсъхвате на табела, можете да поставите еднообразно натоварване.

Ако подът ще бъде в съседство с вертикалните тръбопроводи, трябва да оставиш празнина по цялата обиколка на тръбите и да я излееш с разтвор, най-добре - циментов пясък.

Монтирането на плоскости директно върху дървения под ще поеме същата процедура. Разликата е, че ще трябва да се полагат без битумния грунд, но с помощта на ноктите като крепежни елементи на дъските.

Процесът на полагане на дървесината

Процесът на полагане на дървесината

Лесно е да боядисвате пода от фибростъкло. За външни работи се препоръчва използването на алкиден емайл. Също така е възможно да се боядисват с боядисване (с водоотблъскващи свойства).

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Покривало за подове, тествано от вековеПокривало за подове, тествано от векове
Характеристики на плочката от лиственицаХарактеристики на плочката от лиственица
Къде и как мога да купя масивна дъскаКъде и как мога да купя масивна дъска
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Синтетични материали за подовеСинтетични материали за подове
Основни видове строителни материалиОсновни видове строителни материали
ПодовеПодове
Дървени подовеДървени подове
Структурни и довършителни материалиСтруктурни и довършителни материали
Полимерни материали за подовеПолимерни материали за подове
» » Жилища на дървени и бетонни подове
© 2021 BggeHat.com