Как да поставите DVD на пода

Фибростъкло или, както се нарича фибростъкло, най-често се използва в строителството и ремонта. Може да се използва като основа за подови настилки или като самостоятелна подова настилка. Характеристика на плоскостите е възможността за поставяне върху всякакъв вид повърхности, включително стари покрития.

Дъска от дървесни влакна (ПДЧ)

Дъска от дървесни влакна (ПДЧ)

Плочи от фибростъкло позволяват да се скрият много дефекти на дъното, например пукнатини, пукнатини или неравномерни места. В повечето случаи се използва плочи с дебелина 3 мм. Плочки, които са устойчиви на влага и са импрегнирани с масла, се намират главно в приземните етажи на сградите. На неравномерни плочи с дебелина 6 мм се използват.

MarkaOpisanie
М-1Меки плочи
М-2Меки плочи
М-3Меки плочи
Tтвърди дъски с ненатвърдена предна повърхност
Т-IIТвърди пластини с оцветен лицев слой
Т-СМасивни дъски с лицев слой от фино смляна дървесна маса
Т-SPМасивни дъски с цветен лицев слой от фин дървесен пулп
CTтвърди дъски с повишена якост (супер твърда) с ненатоварено лице
ST-Ствърди плочи с повишена якост (свръхгладки) с лицев слой от фино смляна дървесна маса

Предимства на материала

Фазер

Фазер

Предимствата на този строителен материал са следните:

  • ниска цена;
  • проста инсталация;
  • екологична съвместимост, тъй като плочата съдържа естествено дърво;
  • Плътна структура, поради факта, че дървесината се произвежда чрез горещо пресоване на дървени стърготини. Добавянето на антисептици и синтетични смоли дава по-добри свойства дори в сравнение с пода от естествено дърво;
  • висока устойчивост на механични повреди;
  • якост и издръжливост, но подлежащи на правилна работа. Това включва създаването на защитен слой от водоустойчива боя или водоотблъскващи лакове, което освен това позволява много да се подобри външният вид на покритието;
  • отлична топло и звукоизолация, така че плочите често се използват като нагревател. Плочите се разпространяват на първите етажи на многоетажни къщи, както и в частни къщи, т.е. когато подовата повърхност не може да се повдигне на висока надморска височина. Затоплянето на всеки етаж обикновено се осъществява с помощта на такива марки плочи като PT-100, както и M-20. На върха на дървесината стека различни покрития. Изключение е тънък линолеум или керамични плочки;
  • плоската повърхност на този материал позволява да се получи перфектно плосък под, върху който може да се монтира всяко покритие.
Размери на листа от фибростъкло

Размери на листа от фибростъкло

Опаковка от гипсокартон

Етап 1. Подготовка на плочите

Преди полагането на фибростил се извършва подготвителна работа. Те се състоят в подготовка на листове от материал за влажността на помещението. По този начин е възможно да ги предпазим от подуване. За да направите това, всеки лист от плочи от обратната страна се навлажнява с четка с малко количество топла вода. След това всички листове се сгъват назад и се оставят сами за 24 часа. Но в трайно затоплена стая, тази процедура не може да бъде извършена, а просто да се държат листовете материал в нея в продължение на 2 дни.

Навлажнените плочи трябва да бъдат оставени 24 часа на закрито, преди да бъдат инсталирани

Навлажнените плочи трябва да бъдат оставени 24 часа на закрито, преди да бъдат инсталирани

Плочи от фибростъкло се използват за изравняване на повърхността с малки разлики в нивата. При големи неравности е необходимо да се подготвят подови настилки от дървения материал или да се напълни смес, която ще изравни повърхността. Гладкият под е получен или не, можете да проверите нивото, по което се правят марки на една и съща височина по целия периметър на стените. След като се присъединят към марките с една обща линия, става ясно дали подът изисква подравняване.

Ниво за проверка на гладкостта на подовете

Ниво за проверка на гладкостта на подовете

Етап 2. Основата за полагане на дървесината

Тъй като основата може да действа като дървен под. При полагане на дървесни влакна върху дървен под, се използват плочи, чиято дебелина е около 6 мм.

Идеално гладка повърхност също се получава в резултат на използването на пясъчно-циментова замазка, която се произвежда в съответствие с изтеглената линия. Преди да започнете работа върху покритието, което трябва да бъде предварително почистено и добре изсушено, изсипете пясък с дебелина не повече от 50 мм и готов разтвор се освобождава отгоре.

Снимката показва саморазливна замазка с тънък слой, излят върху бетонна основа

Снимката показва саморазливна замазка, тънък слой, излят върху бетонна основа

След това върху замазката се поставя грунд или битум, разтворен в бензин. В този случай е важно да изчакате около 8 часа, за да ги изсушите, докато започне да се "отлепи". Само след това е възможно да се извърши полагането на листове от дървесни влакна с помощта на мастило или лепило.

Замазката по цялата повърхност е покрита със слой лепило или мастик с тънък слой.

Покритие, покрито с мастик

Покритие, покрито с мастик

Плочи от фибростъкло също се смазват с лепило. Битумният мастик се изсушава много бързо, затова не се използва напълно, а само за един лист. Преди полагането на плочата се нанася слой горещ мастик. Изравнява се с гумен гребен и плочата се закрепва. След залепването на плочата, тя трябва да бъде смазана от товара и да остане за известно време да изсъхне. Покритието може да се използва след няколко дни.

Ако листът от дървесни частици се полага върху дървените трупи, тогава преди да бъдат сглобени, се измерва размерът на листовете. След това маркирайте на пода, където ще се инсталират изоставания. В това си качество се използват сухи и антисептично обработени греди или дъски за обшивка, които са прикрепени директно към пода. Разстоянието между закъсненията не трябва да е по-голямо от 40 см. Използването на неподредено дърво води до бързото му разпадане, което също прави пода неравномерна и дразнеща. В резултат на това след 2 години ще трябва да започне нов ремонт на под.

Полагане на ПДЧ върху трупи. От върха ще бъдат поставени листове от фибростъкло, което ще бъде окончателното покритие на пода

Полагане на ПДЧ върху трупи. От върха ще бъдат поставени листове от фибростъкло, което ще бъде окончателното покритие на пода

За да се гарантира, че дървените трупи са на едно и също ниво, се прилагат облицовки от ПДЧ. Тези от тях, които вече са на пода, внимателно проверяват и извършват ремонтни работи, ако е необходимо. Преди подова настилка от фибростъклото внимателно се измерва стая. Трябва да се има предвид, че ширината на плочите не трябва да надвишава ширината на трупите, в противен случай подът ще стане неравен и мебелите ще паднат.

Етап 3. Характеристики на подреждането

Визуална диаграма - инструкция, която подчертава някои полезни съвети за полагане

Визуална диаграма - инструкция, която подчертава някои полезни съвети за полагане

Преди да започнете работа по полагане на плочи от фибростъкло, трябва внимателно да инспектирате пода. Ако има признаци на мухъл върху него, се изисква да се приложи антисептичен грунд към повърхността. Ако старото покритие има равномерна и цялостна повърхност, тогава дървесината се полага директно върху него. В други случаи тя се почиства до дъното.

Почва-антисептичен Aquatex

Почва-антисептичен Aquatex

Универсален антисептик

Универсален антисептик

Подовата настилка на плочата е направена с леко отклонение от стените с 5-10 мм, което е необходимо, за да се образува "температурен" шев. В края на работата, тя е затворена с цокъл. Самите плочи трябва да съвпадат добре, така че да няма изкривявания.

Започнете да полагате дървесината в ъгъла на стаята, която се намира срещу изхода. Плочите обикновено се поставят с по-ниска, груба страна нагоре. Благодарение на това се създават условия за силна адхезия на нанесения мастик към използваното покритие. В същото време плочите трябва да се поставят близо до съседните стени. Освен това е важно да не се допуска образуването на тясна ивица от дървесни влакна по тях.

Опаковка от гипсокартон

Опаковка от гипсокартон

В случай, че дървесната маса е прикрепена към лепилото, тя трябва да бъде добре изравнена по цялата повърхност на листа и да бъде оставена да изсъхне малко. За да се направи покритието по-трайно, подът трябва да бъде грундиран преди нанасянето на лепилото. За да фиксирате плочите на основата, поставете товара нагоре. Монтирането на всяка плоча от фибростъкло, тоест, залепване и пресоване, се придружава от проверка на тяхното хоризонтално и плоско положение. Ако има вертикален тръбопровод в стаята близо до нея, остава празно пространство около обиколката на тръбите, която е пълна с цименто-пясъчен разтвор.

При полагане на дървесината на дървените трупи листовете се изравняват и подреждат така, че техните ръбове да са в средата на прътите. Това е необходимо, за да може пода да бъде силен и надежден. Освен това, благодарение на този метод, няма да е необходимо по-късно да преработваме целия пол. Следващите плочи също подравняват и свързват предишните листове с малък отместване, което прави покритието по-стабилно.

Не поставяйте фуги на плочи там, където има повечето хора, например в печка, мивка или хладилник. Закрепването се извършва с винтове, винтове или пирони. Плочи с дебелина от 19 mm или повече се закрепват с нокти от 50 mm. Те се задвижват под ъгъл от 30 градуса и на стъпки от 10 см. Важно е шапките на ноктите да са здраво запушени и да не изпъкват отгоре. Следи от ноктите също са вградени в дървения кит, който е избран за цвета на подовата настилка.

За фиксиране на плочите могат да се използват специални пирони, изчислени специално за плочи от дървесни влакна, както и за скоби. Не използвайте дълги пирони, тъй като това може да повреди тръбите или проводниците, разположени под основата на пода. Всички фуги трябва да бъдат добре смазани с шпакловка, така че пода не губи атрактивния си вид.

Плочи от фибростъкло, поставени върху трупите, ви позволяват да получите по-топъл под, отколкото върху замазката. Също така, този метод прави напълно невидими местата, където плочите са прикрепени към закъсненията. За да се гарантира, че те са легнати на подготвената основа, те трябва да бъдат подрязани с остър нож, халс, трион или мозайката. Ако е необходимо да се извърши сложно рязане на плочата, за тази цел се използва специално разработен картонен шаблон. Когато дървесината се полага върху дървена основа, не се нанася битумен грунд. За закрепване на плочите към дъските се използват обикновени нокти.

Видео - Подови настилки на пода

Етап 4. Краен стадий на подреждане на плочи

В края на работата се извършва окончателната обработка на пода, която се състои преди всичко в внимателна проверка на ставите. Ако им остане лепило, те го свалят с парцал. Прилепналите пролуки, ако са повече от 2-3 mm, се затварят с шпакловъчен материал. В ставите плочите се залепват със специална подсилваща лента. Поради това е възможно да се постигнат високи якостни връзки.

Грубият под може по-късно да се смила и грундира. Но това не трябва да се прави, ако горната част на дървесината е паркет, линолеум, килим, ламинат или боядисани.

За боядисване на покритието от фибростъкло се използва алкиден емайл или състав на боята, който има водоотблъскващи свойства. Ако използвате линолеум, можете да получите устойчиво и устойчиво на износване подово покритие, което може да се работи в рамките на една седмица.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Имам ли нужда от балатум подложка?Имам ли нужда от балатум подложка?
Къде и как мога да купя масивна дъскаКъде и как мога да купя масивна дъска
Как да се премахне скърцането на floorboardsКак да се премахне скърцането на floorboards
Завършване на къщата с екологично чисти влакнесто-циментови панелиЗавършване на къщата с екологично чисти влакнесто-циментови панели
Как да ремонтирате паркета самостоятелноКак да ремонтирате паркета самостоятелно
Основни видове строителни материалиОсновни видове строителни материали
Дъски от частициДъски от частици
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
Предимства на фибрите влакнаПредимства на фибрите влакна
Видове и предимства на неподредените дъскиВидове и предимства на неподредените дъски
» » Как да поставите DVD на пода
© 2021 BggeHat.com